Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 582 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

To już marni polscy aktorzy są wyżej, szczerze mówiąc to na chwilę obecną biorąc pod uwagę poziom obecny Seagala wcale się nie dziwię, że jest tak nisko!

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Właśnie o to chodziło że miał zagrać beznadziejnie w Maczecie. ;)

AdamBayern01

Piszesz, że duża część gwiazd miała z tym problem, a skupiasz się tylko na Seagalu. Stefan nie jest większością, więc oprócz niego kto jeszcze źle grał czarne charaktery, według Ciebie?

karoman4

Choćby Eric Roberts miał z tym duży problem, albo Steve Austin!

AdamBayern01

Dlaczego? W Ex1 wypadli całkiem dobrze.

karoman4

Nie wydaje mi się! Mogli wypaść dużo lepiej, popatrzn a Van Damma w Ex2. Przeciez on ich miażdży pod każdym względem.

AdamBayern01

Mówisz tak, bo lubisz JCVD. Według mnie, nie wypadli gorzej od Van Damme'a. Zarówno Roberts, Austin i Daniels wypadli dobrze. Zagrali tak, jak mieli zagrać.

karoman4

Traktujesz mnie Katarzyno jako pesymistę. Van Damme zagrał lepiej, raz, że się lepiej bił, dwa, że miał wyjątkowo umiejętności do tej roli. A Austin dużo tam nie powiedział, tylko się bił ze Sylvkiem, a Roberts nawet jednego ciosu poza z pistoletu kulą mu nie zadał!
Co ma być wzorowy czarny charatker?

AdamBayern01

Ja Cię nie traktuję negatywnie. Wszystko jest w porządku. Tylko mówię, że czarny charakter nie musi znać sztuk walki, by być dobrym czarnym charakterem. Czy Alan Rickman w Szklanej Pułapce (Hans Gruber), czy on wykonywał obrotówki lub inne chwyty, by pokazać, że potrafi stworzyć złą postać? Nie. On tak samo jak Roberts, był od myślenia i dowodzenia. A inni za nich się bili.

karoman4

większość ludzi narzekało Robertsa dopiero jak JCVD pojawił się to zaczęli chwalić czarny charakter w ex2

prof_mateusz27

Dzięki Mateo, taka jest prawda. Roberts nie za dobrze się popisał w swojej roli, do tego trza mieć odpowiednie umiejętności!

AdamBayern01

napisałem to bo Kasia myśli że jak my lubimy JCVD to od razu uważamy go za najlepszego a to wcale nie prawda !!!

prof_mateusz27

Oczywiście, że tak! Nie był wcale jakimś tam Bogiem, byli lepsi jak i gorosi od niego :)

AdamBayern01

Van Damme był przeciętnym aktorem teraz co najwyżej dobrym !!! :)

prof_mateusz27

O ile nie bardzo dobrym, zaskującym z filmu na film :)

AdamBayern01

nie bardzo dobrym raczej na pewno nie :) choć Van damme ostatnio coraz jak to napisałeś zaskującym z filmu na film (nielicząca US:DoR ) :)

prof_mateusz27

Jestem ciekaw jego nowych produkcji :)

AdamBayern01

przekonująco wyglądał w klipach z tej komedii :)

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Van Damme to raczej średniawy aktor do dobrego brakuje mu lat świetlnych.

No na pewno lepszy od Seagala i Lundgrena! Przynajmnej potrafi grać w dramatach, thrillerach i sci-fi.

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Lepszy od niech to na pewno zgadza się. Gra potrafi ale to nie jest za świetna gra aktorska by nazwać go aktorem dobrym.

AdamBayern01

dla mnie zawsze trochę sztucznie grał Norris, ale się do tego przyzwyczaiłem i na to nie zwracam uwagi jak go oglądam

prof_mateusz27

A Chuck miał fajne filmy np Samotny Wilk McQuade ,Kod Milczenia czy Bohater i Strach .Tam pokazał na co go stać pod względem gry aktorskim

bradock

wiem zdarzały się wyjątki takie jak Bohater i Strach i Samotny Wilk McQuade ale wydaje mi się (nie mówię że tak jest) że ze wszystkich gwiazd kina akcji Norris najsłabiej grał a ty co o tym myślisz ?

AdamBayern01

Lundgren i Norris mieli w swojej karierze najbardziej zróżnicowane role pod względem gatunkowym .Lundgren zagrał Radzieckiego Boksera ,Zagrał He -mana ,bohatera kreskówki ,Żołnierza Specnarzu ,Komiksowego The Punishera ,Policjanta który walczy z kosmitą ,z japońską mafią ,Cyborga -Zolnierza ,Reportera z Gazety ,Najemnika ,Agenta CIA ,Poszukiwanego Przestepce itp .Norris tez mia kilka ciekawych kreacji np Ochroniarz w Kasynie ,Weteran Wojny w Wietnamie,Agent FBi ,Straznik Teksasu ,Jeniec Wojenny ,Poszukiwacz Przygud ,Komandos ,Kierowca Tira ,Platny zabujca ,Policjant targany strachem i lekiem itp To oni mieli najciekawsze role a nie Seagal czy Van Damme

bradock

to było do mnie czasami do mnie choć na dole pisze Adam ? ja bym dodał do nich właśnie Van Damme bo również zagrał w wielu ryżych rolach !!!
za chwile włączę se TC 2000 chyba pamiętasz ten film :)

prof_mateusz27

To bylo do Adama ,ale ok ze przeczytales .Tez tak sie zastanawialem kto najgorzej gra z karatekow i chyba jednak Norris .Chociaz i tak jak na kino akcji to nie jest zle

prof_mateusz27

Tak pamietam TC 2000 ,swietny film akcji i plejada B klasowych napierdalaczy Bolo ,Mathias ,Billy i ten aktor z szpon orla ,juz zaponialem Marali Jeli czy jakosc tak

bradock

dobra to lecę oglądać !

no ostatnio to nawet dobry

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Hehe dobry to był De Niro.

ta De Niro dobry...

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

a nawet bardzo dobry swego czasu.

De Niro aktorem jest rewelacyjnym !!!

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Jak tam po seansie Gry o Życie?

już ci napisałem ale ok :)

fajny film na poziomie "Sprawiedliwość ulic" 7/10

ps. końcówka mogli zrobić inaczej, ale i tak dobra.

użytkownik usunięty
prof_mateusz27

Pisałeś bo widocznie nie zauważyłem.

widocznie tak

prof_mateusz27

Nie oburzaj się i nie gniewaj na mnie, bo nie miałam na myśli nic złego, pisząc to, co napisałam.

karoman4

yyy o co ci chodzi ?

prof_mateusz27

Oburzyłeś się, gdy napisałam, że jesteście fanami JCVD i dlatego uważacie, że zagrał lepiej czarny charakter od Robertsa. Moim skromnym zdaniem, obydwaj panowie zagrali tak, jak mieli zagrać, każdy na swój sposób i dlatego uważam, że żaden z nich nie był gorszy od drugiego.

karoman4

ja za tamto miał bym być oburzony na ciebie Kasiu ? nierozśmieszań mnie :)

prof_mateusz27

*nie rozśmieszaj*

prof_mateusz27

Po prostu odniosłam takie wrażenie, a nie chciałabym, żeby wyrosły między nami jakieś spory. ;-)

karoman4

Robert świetnie wypadł jako czarny charakter w Niezniszczalnych 1 ,Van Damme też zresztą ale ich postacię były przecież zupełnie inne i nie ma co porównywać .

bradock

Właśnie o to mi też chodziło, widocznie Adam i Mateusz nie zrozumieli mnie albo ja napisałam to nie tak, jak powinno być.

użytkownik usunięty
AdamBayern01

Eric tak średnio ale Austina nie ma co oceniać bo bardzo mało gadał.

bradock

"Nie wiem czy zauważyłeś ale Steven w swoich filmach trochę wydaje mi się dziwny ,taki jak by był arogancki ,zarozumiały ,leko cyniczny ,ironiczny uśmieszek" ja uwielbiałem gdy Steven był taki !

prof_mateusz27

W sumie masz racje : Najlepszy tekst z filmu W Morzu Ognia -Ochroniarz do Stevena ,,Nie mogę pana wpuścić do środka bo stracę pracę ,Steven -Lepsze to niż stracić dwa żeby !!!

bradock

Cały Stefcio. Wczoraj nie przygadywał ani razu w ,,Czasie zemsty''.