Uwe Boll

3,9
965 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Uwe Boll

Co za debil dal mu 15mln.$ na Postal'a i 25mln.$ na BloodRayne, u nas w kraju trudno jest zebrac budżet na skromny filmik mlodego rezysera a tam lekka reka wydaje sie takie pieniadze na tego...

PS a najlepsze jest to ze te filmy razem nie zarobily nawet 5mln. hahaha

hamann666

Bo dostawał te pieniądze z pewnego funduszu. Na tym funduszu były pieniądze, które wpłacały wielkie firmy i dzięki temu mogły sobie co nieco odliczyć. Kto rozlicza się co roku z was to wie o co chodzi. Nikogo nie obchodziło co będzie z tymi pieniędzmi, ale musiały być w jakimś celu wydane, ale nie jako działalność gospodarcza, np. na robienie filmów. Dla naszego pecha te filmy nie musiały przynosić zysku, nawet nie musiały się zwracać.
Na pocieszenie powiem, że od pewnego czasu takie fundusze są nielegalne, a dzięki temu Uwe Boll już nie ekranizuje gier tylko kręci jakieś podrzędne filmy o zombie.

zulombo

mam nadzieję, że rozjaśniłem ci kolego to trochę

zulombo

Też o tym czytałem, ale w takim razie skąd FAR CRY I BLOODRAYNE 3?
Za tym panem musi się kryc cos wiecej, bo nie oszukujmy się - normalny producent NIGDY nie wyłożyłby kasy po tym co widział do tej pory. Komus nadal musi sie oplacac inwestowac w filmy Bolla. Nie wiem tylko jakim sposobem.

ozzy69

Może te filmy jeszcze są sfinansowane z tamtego funduszu zanim uznali za nielegalny

zulombo

Przekonamy się czy to prawda jesli nie będzie kolejnych filmów. Druga rzecz, która wiąże się poniekąd z pieniedzmi - jakim cudem ten rezyser zatrudnia takich aktorów? Czy znowu chodzi tylko i wylacznie o kase? Przecież często sie zdarza, że aktorzy odmawiają grania w róznych projektach, a u Uwe prawie zawsze to gwiazdorska obsada. Dziwne to wszystko...

ozzy69

ale trzeba zauważyć, że często są to albo przygasające, albo świeże gwiazdki

zulombo

Mimo tego jakie to "gwiazdy" by nie były to czy podobnie jak producenci nie widzą co się z tego wszystkiego kroi? Albo tym ludziom brakuje pieniędzy albo tak jak wspomniałem wyżej jest coś o czym nie wiemy. Podpisali cyrograf z diabłem a teraz muszą to spłacac u jego wysłannika tu na Ziemi pana Bolla.

ozzy69

No te "gwiazdy" to troche juz nie sa pierwszej jakosci i czesto lubia grac w jakis produkcjach klasy B, choc napewno maja duzo wiekszy potencjal, najbardziej mnie zastanawia, jak ludzie mu nadal ufaja, jaka wytwornia chce go, czemu ekipa nadal z nim wspolpracuje, czemu jego filmy sa wyswietlane i wydawane, ten czlowiek to jedno wielkie bagno, on nikomu nigdy nie przyniosl zadnych korzysci ten czlowiek zawsze kojarzy sie z tandeta czy wszyscy Ci jego wspolpracownicy sa slepi czy oni na internet nie wchodza, on jest najbardziej znienawiadzonym rezyserem na swiecie.