Uwe Boll

3,9
963 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Uwe Boll

A to czemu tak? DLA ZNAWCÓW!
Przeczytałem ostatnio w FILMIE, że ten cały film alone in the dark jest filmem żałosnym. Jest kiepski, jeden z gorszych filmów w historii i ogólnie z dupy, maskara DNO. Nie widziałem filmu, a nie zamierzam go oglądac, ale mnie ciekawi, Czemu zgodnie wszyscy ten film krytykują tak, że piszą petycje do tego reżysera by zrezygnował. Co jest w nim takiego odrażającego i psakudnego. NIGDY nie słyszałem o takich akcjach. Czy ktoś kto się zna mógłby mi wyczerpująco odpowiedziec? Będe wdzieczny. proszę.

butcher_5

Ja ci odpowiem.
Lubisz Władcę Pierścieni? Albo chociaż oglądałeś? Jak wiadomo film ten zrobiono na podstawie ksiazki. Co bys powiedzial gdyby film byl produkcja niskobudzetowa, gdzie wszyscy lataja bezsensu po ekranie a fabula jest wzieta z d***. Fani Tolkiena niedarowaliby. Tak samo fani gry nie daruja przerobienia jej na cos czego nie da sie ogladac. Uwe potrafi spieprzyc wszystkiego co sie dotknie.

butcher_5

rownie dobrze mogli dac nazwe "smerfy" bo tyle samo maja do tego filmu co gra

butcher_5

Ten koleś napewno działa na zlecenie jakiejś chujowej kościelnej organizacji kręci zjebane maksymalnie filmy, które niby że są na podstawie gier komputerowych żeby ludzie nie znający tematu myślei, że rozrywka elektroniczna jest do dupy.

wielebny_5

Ciekawe kto tu nie zna tematu. Uwe Boll sam powiedział, że scenariusz filmu powstał na podstawie pierwotnej wersji scenariusza 5 części gry. Tyle, że kiedy film skończono scenariusz gry został zmieniony.

Podobieństwa do gry:
Aline Cedrac
Edward Carnby
ich zawody
pościg samochodowy (etapy samochodowe są w 5 części)
niektóre fragmenty (w kopalni i muzeum dla przykładu) utrzymane w klimacie gry
starożytne artefakty przyczyną całego zamieszania
potwory wyskakujące z ciemności odstrzeliwane przez jednego z bohaterów:)

Jak widać parę podobieństw jest.

wojto16

mam AITD5 ale jakos nic chuja nie widze podobienstw. 5 czesc gry jest zajebista, jak mozesz to porownywac do filmu bolla. Oszolomie ty:)

Abraxus

Bez wulgaryzmów nie da rady?

Zabor85

ni chuja

Zabor85

a w czym ci wulgaryzmy przeszkadzaja? jak ci sie nie podoba to sobie poczytaj rubryke o filmach w naszym tygodniku albo gosciu niedzielnym:)

Abraxus

jak 5. część gry jest zajebista, to ty musiałeś robić w majtki ze strachu grając w Cold Fear :P a grałeś w którąkolwiek poza czwartą i piątą? :P

film jest zły/niedobry/gniot ale nie dlatego, że zjebał grę (bo gra to się sama zjebała, porównując AitD 4 i 5 z 1-3) ale dlatego że jest w nim nawalone wszystkiego, co nawalić było można, nic do siebie nie pasuje, a Tara Reid ma wielkie, ale niefajne cycki. możesz lubić keczup i możesz lubić dżem, ale razem, i to jeszcze ze śledziem, będą smakować jak rzygowiny.

Antares_

A pokaz mi gdzie ja napisalem ze 5 czesc jest straszna? napisalem ze jest zajebista a nie straszna:) ostatnia gra w jaka balem sie grac to bylo RS2, tylko ze wtedy mialem 12lat...
Nie wiem co cie sie nie podoba w AitD5. Grafika nie jest moze super ekstra ale grywalnosc dla mnie jest swietna! jedyna wada to ze jest o wiele za krotka i za prosta

Abraxus

odpowiadajac jednoczesnie na oba twoja pytania: jakos tak od zawsze wydawalo mi sie, ze tytulem swego gatunku alone in the dark powinna byc straszna. dlatego, jesli ma polmroczny klimat i potrafi wbic w krzeslo, a przy tym zmusic troche do myslenia, to to jest dla mnie kwintesencja AitD ;) w 5. nie podobalo mi sie to, ze wszystkiego tego wlasnie zabraklo - zbyt niepodobna jest do poprzedniczek (mowiac "poprzedniczki" raczej nei mysle tu o tej marnej czesci 4. ;).

gdyby oceniac ja jako calkiem niezalezna gre to pewnie byloby to troche inaczej... ale nie jest.

butcher_5

AITD5 ma tyle wsólnego z komputerowym AITD5, co jego wersja FAR CRY z wersją FAR CRY z 2004 na pc.
Jeżeli ktoś broni "ufo bolka" to musi nie lubić naprawdę mocno gier komputerowych.

butcher_5

Albo mam wrażenie, albo wypowiadają się tu osoby o inteligencji i wychowaniu podobnym do pana Uwe, tyle, że stoją w opozycji... A tok rozumowania, styl wypowiedzi i użycie słów jest wprost... Ahh, jeśli ma takich przeciwników, to wasz gust nie jest lepszy od jego gustu... tyle co inny.

Uziel

zrozum ze z niego taki rezyser jak z koziej dupy traba

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Agnieszka_od_Orzeszka

Mówiłem przecież, że film robił na podstawie pierwotnego scenariusza 5 części gry. a potem całą grę zmienili. Niech ktoś wreszcie nauczy się czytać ze zrozumieniem.

Wielebny. Widziałeś już film Far Cry? wiesz co. Pożycz mi ten Wehikuł Czasu, bo chętnie sobie Euro 2012 obejrzę:).Poza tym jestem fanem gier, ale i tak bronię Bolla. Jego filmy nie są tak złe jak są oceniane.

Patrząc na poziom jaki reprezentuje 95% antyfanów Bolla to myślę, że Uwe jest szczęśliwy z faktu, że nie są jego fanami.

wojto16

Uziel. Wbrew pozorom Boll jest inteligentnym i całkiem miłym gościem. Zresztą przeczytaj wywiad z nim w CD-Action na potwierdzenie tego. Jak nie czytałeś to mogę ci kilka jego wypowiedzi z tego wywiadu zacytować. Jeśli zaś o ten brak kultury posądzasz go bo wyzwał krytyków na ring to poczytaj wypowiedzi jego antyfanów i wczuj się w jego skórę:).

wojto16

można sie starac i czasami spartolic robote.. ale zeby wszystko czego sie dotknie?? i to w tak irytujący sposób ze przedziwny jest sam fakt ze ktos mu jeszcze płaci za tą 'prace'.. wiec wypowiedzi antyfanów wcale bezpodstawne nie są..

freeze84

wydaje mi sie ze ty nie rozumiesz, ze jego filmy wygladaja tak a nie inaczej, bo on tego chce.

nie dostrzegasz roznicy pomiedzy przypadkiem a celem?