Woody AllenI

Allan Stewart Konigsberg

7,3
11 994 oceny scenariuszy
powrót do forum osoby Woody Allen

Po pierwsze chciałabym zaznaczyć, że to nie jest żaden atak, ponieważ uwielbiam Woody'ego. Jednak im więcej jego filmów oglądam i im częściej widzę go na ekranie widzę jedną i tą samą postać cały czas. Jest świetnym reżyserem i scenarzystą, ale nie lubię go jako aktora. W każdym filmie gra dziwaka, który za dużo mówi. Te same maniery, głosowe sztuczki...

Solarie

Bo pewnie gra siebie XD
Ale mi się podobają jego filmy i role w Scoop i Afrodycie.

użytkownik usunięty
Solarie

Dla mnie aktorem jest tak samo genialnym jak reżyserem.

Solarie

Trudno ocenić, jakim jest aktorem, bo gra role pisane dla siebie, a to jest zazwyczaj podobny typ postaci - nerwowy, neurotyczny mężczyzna z masą fobii.
Faktycznie, bardziej wykazał się jako reżyser czy scenarzysta, dlatego zastanawia mnie, jakim cudem w tych dziedzinach jest w rankingu dużo niżej.

A_polonia

Pewnie to nie cud tylko osławiona "niezwykłość" filmwebowych rankingów :).
Tak na poważnie to widać średnia głosów, którą uzyskał pozwala na wyższą lokatę wśród aktorów - reżyserzy mają jakiś inny przelicznik (wystarczy mniejsza ilość głosów by trafić do rankingu).

madz20

Niby zdaję sobie sprawę, że to wynika z tego "cudownego" wzoru, niemniej fakt ten dziwi - każdy wie przecież, w których dzidzinach dorobek Allena jest większy :)

A_polonia

Masz rację, jednak na filmwebie wiele rzeczy wymyka się logice :).

madz20

Zauważyłam ;)