Oglądał ktoś ceremonię? Allen pojawił się na rozdaniu nagród? Na Złotych Globach go nie było bo był chory. Wygląda na to, że Allen ostatnio podupada na zdrowiu :((
Oglądałam, Woody oczywiście tradycyjnie nie przybył na wręczenie Oscarów. Od dawna nie pojawia się na galach rozdań filmowych nagród. Sporo lat temu tłumaczył , że w niedzielę zwykle grywa koncerty w klubie nowojorskim, woli grać na klarnecie.
Oscara za scenariusz adaptowany wręczała Angelina Jolie, zapewne żeby kolejna osoba na darmo nie wychodziła na scenę, Angelina miała również wręczyć za scenariusz oryginalny, tak więc w imieniu akademii zatrzymała Oscara. Na sali nie było żadnej upoważnionej osoby, która miałaby odebrać w jego imieniu. Na gali był Owen Wilson, nie wiem czy była Marion Cotillard, nie widziałam jej.
Też chciałbym mu pogratulować. Jak na razie jedyny człowiek filmu (reżyser, aktor, scenarzysta ...), który ma u mnie 10. Jak na razie, ... zaznaczam. To jest prawdziwa postać filmu, jako sztuki.
Tylko Allen? Ja go uwielbiam, ale zdaję sobie sprawę że jest sporo bardziej zasłużonych reżyserów: Kurosawa, Kubrick, Ozu, Ford itd ale u mnie też ma 10:)
Na pewno nie tylko Allen, do innych jeszcze nie dotarłem ;) No Kubrick i Kurosawa to na pewno 10 dostaną ode mnie.