Witajcie!
Chciałam od jakiegoś czasu założyć taki temat - bo chodzą za mną motywy przewodnie z filmów Woody'ego - chodzi oczywiście o utwór który zawsze rozpoczyna i kończy film (podłożony jest pod napisy).
Może zrobimy taką małą listę - tytuł filmu i utwór wraz z jego autorem.
Na razie jestem kompletnie zielona w temacie, ale postaram się poszukać i też coś od siebie dodać.
bardzo ciekawy pomysł sam słucham jazzu ale wszystkiego co jest w filmach Allena nie znam to zaczne jako pierwszy
,,Manhattan'' - Gershwin ,,Błękitna rapsodia'' (rhapsody in blue):)
Generalnie to są na rynku składanki z muzyką z filmów Allena, np. Woody Allen, from Manhattan to Midnight In Paris, która zawiera zwykle te najbardziej znane utwory, jak sama nazwa wskazuje od filmu Manhattan (czyli rok 1979) do współczesności. Polecam ten dwupłytowy album. Lista utworów spokojnie do znalezienia w sieci na stronie jakiegoś sklepu z płytami muzycznymi (nie chcę reklamować żadnego sklepu, więc nie daję linka do tracklisty).
Ja słucham:
* hard/blues rocka
* heavy/speed metalu
* death metalu/grindcore'a
* thrash metalu
* hardcore'a
* punka
* industrial metalu
* black metalu
* grunge'u
* oldschool rapu
* szczypty elektroniki.
Więc jak ktoś chce to mu mogę polecić różne świetne bandy z powyższej listy...:))):P
Jestem rock 'n' rollowcem więc mam szeroki wachlarz muzyczny:):P
Jeżeli chodzi o hard/bluesa to ZZ Top wymiatają bez dwóch zdań!
Zrozumiałem przekaz:)
Zeppeliny mi jakoś nie włażą, wolę już "South Saturn Delta" The Jimmiego Hendrixa Experience!:P
Jego akcje z wiosłem jak turlał się z nim po zolu czy podpalił a potem rozwalił o scenę - Klasyka!!!!:PPP
No to był koncert na wyspie White o ile dobrze pamietam kilka tygodni przed jego śmiercią chociaż mogę się mylić co do miejsca koncertu:)