Jak myślicie dlaczego on już nie gra w swoich filmach? Czyżby reżyseria wymagała więcej energii niż aktorstwo? Co wy uważacie o jego aktorstwie?
Myślę że idealnie się sprawdza w rolach neurotycznych mężczyzn z kompleksami nie jestem pewnien być może nawet pisał role do nie których filmów pod siebie ale moim zdaniem idealnie się sprawdza w tych rolach i nadaje filmom ze swoim udziałem jakiegoś takiego fajnego klimatu i uroku a Woody sam kiedyś powiedział że najprawdopodobniej już nigdy nie zagra w żadnym ze swoich filmów nie pamiętam czy podał jakiś powód czy nie ale niemniej bardzo szkoda bo z chęcią jeszcze chciaż raz zobaczył bym tego zakompleksionego neurotyka na ekranie pozdro
Odpowiedź jest śmiesznie prosta. Zestarzał się! Zrobił się za stary do gry. Nie chodzi tylko o siły do gry (choć z pewnością miało to duże znaczenie) ale również o wiarygodność jako aktor..... Miałby pisać same scenariusze dla 70 latka....? Po za tym jak łatwo się domyśleć człowiek w wieku 76 lat ma już pewne niedołężności - i zapewne Allen nie chce ich odkrywać przed całym światem.... Ma możność pracowania z wieloma znakomitymi aktorami i nie potrzebuje wciąż siebie eksponować. Filmy w których nie gra to po prostu nowy rozdział w jego twórczości.
dokładnie! w jego filmach często pojawiał się bohater w "kryzysie wieku średniego", on już ma go dawno za sobą...i tak długo grał i oby długo jeszcze zdołała tworzyć :)