Woody AllenI

Allan Stewart Konigsberg

7,3
11 994 oceny scenariuszy
powrót do forum osoby Woody Allen

nie wiem czy tylko ja to zauwazylem ale ostatnio wszyscy aktorzy, ktorzy dostaja role u allena zaczynaja kopiowac jego styl aktorski: niewielkie roztrzepanie, neurotyczne zachowania czy bezustanny slowotok. mam tu na mysli biggsa, wilsona czy david. troche mnie to denerwuje i troche kluje podczas ogladania filmow allena.

użytkownik usunięty
lennykrawiec

szczerze mówiąc nie zauważyłam czegoś, choć może po prostu nie rzuciło mi się w oczy. nie mniej jednak, uważam, że styl Allena jest chyba niepowtarzalny i inni aktorzy mogą go jedynie naśladować.
to trochę smutne, że ludzie zauważają takie kopiowanie bo to oznaczałoby, że współcześni aktorzy nie mają niczego nowego do zaoferowania..

lennykrawiec

również to zauważyłem, szczególnie daje się we znaki w filmie Whatever Works, jednak myślę, że to nie kopiowanie, a świadome zamierzenie Allena

Pauleta

oni wszyscy grają tak samo, bo wszyscy grają tę samą postać, a gdyby te same filmy powstały z dwadzieścia lat temu, to Allen nie angażowałby wyżej wymienionych, ani nikogo innego, tylko tę rolę - swoją jedną, odwieczną, niepodrabialną rolę - zagrał osobiście, tak jak robił to przez dobre trzy dekady.
teraz już jest stary i nie chce mu się stawać przed kamerą, więc wyręcza się młodszymi kolegami. tak trudno sobie to wytłumaczyć?

lennykrawiec

Przecież to celowy zabieg Allena - gdyby mógł zagrał by to sam. :) Zapomniałeś o charakterystycznym jąkaniu ;)

lennykrawiec

http://www.filmweb.pl/video/klip/By%C4%87+jak+Woody+Allen-25278