PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63888
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

W poprzednim temacie skończyło się miejsce na komentarze i dodawanie nowych spoilerów, więc
stwierdziłam, że założę nowy temat bo jak do tej pory dobrze się sprawdzał :) Także dodajemy spoilery :)

Kawałek dialogu z 3x06 :)
http://twitter.com/ARROWwriters/status/531940700594511874

ocenił(a) serial na 10
matiiii

widać że facet ewidentnie nie trawi postaci Laurel-a Laurel przeważnie jest u niego na "tapecie". Jak Go sucham to mam banana na twarzy od ucha do ucha xd

MagdaLena121

Słuchając go mam wrażenie, jakby czytał choćby tutejsze forum - koleś jest thebeściak xD

ocenił(a) serial na 10
matiiii

hehe dokładnie;p chętnie uderzyła bym z nim w dyskusję na temat Laurel xd

MagdaLena121

Odnalazłabyś szybko wspólny język jeśli chodzi o Laurel xd

ocenił(a) serial na 10
matiiii

jestem tego pewna:-) a nie wiesz czasem czy jak będzie odcinek The Flash połączony z Arrow to będzie potem te after show?

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

Flash ma swój After Show, tam też jest fajna ekipa, ale wiadomo to nie to co John Campea w Arrow After Show :D

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

A to odcinek 1x08 Flasha będzie komentowała Jego ekipa a Arrow jak zawsze John Campea?

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

odcinek Flasha pewnie skomentuje Flash After Show a Arrow John z żoną i Kaori w Arrow After Show :)

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

i wszystko jasne:-) oczywiście będę oglądać:-)

bzyczek881126

To jak to zrobią przy crossoverze? xD

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

Nie wiem czy wiecie ale poznamy zabójce Sary jeszcze w tym roku a zespół S.T.A.R Labs dostarczy pewne informacje na ten temat.;)

Christopher_filmweb

Min. na tym polega 3x09 i rozgrywka Olivera z Ras'em. Po tym odcinku serial ma przejść na inny poziom. Kolejnym punktem zwrotnym, jakąś zamianą w serialu ma wyznaczyć odcinek 14 i od 15 ma być znowu kolejny poziom. Te wszystkie odcinki według słów producentów można połączyć linią prostą. Zresztą jeśli ktoś dobrze rozszyfruje znaczenie odcinka 3x01 ma wiedzieć jak zakończy się ten sezon. Tak samo było w 2 sezonie. Wtedy już scena z 2x01 z maską Deathstroke'a na wyspie, obok której przeszła Felicity wskazywała jak zakończy się walka z nim w 2x23.

ocenił(a) serial na 10
bambi_8

Wiedziałam :D no od początku wiedziałam - Ras dostanie z paprotki ;)

Christopher_filmweb

Nic tylko czekać na 9 odcinek (no tak, crossover - czekanie, a później i tak dalej czekanie xD)

ocenił(a) serial na 10
matiiii

te czekanie jest najgorsze. A te spojlery są chyba tylko po to żeby nas dobić. Ja już chcę te odcinki !

MagdaLena121

W sumie czytamy/oglądamy na własna odpowiedzialność, ehh, masochiści xP

ocenił(a) serial na 10
matiiii

trudno jestem masochistką ;p

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

oj ja też, zdecydowanie :D

bzyczek881126

NIE! Jesteśmy AA.. no chyba, że też AA o masochistach xD

ocenił(a) serial na 3
Kawusia25_2

3x10 Nyssa powraca do Starling City i mówi Oliverowi, że Ras dał mu 48 godzin na znalezienie zabójcy Sary albo Liga zacznie zabijać mieszkańców miasta. Oliver najprawdopodobniej spotka się z Rasem.

ocenił(a) serial na 7
kosciolek8

Z tego co wiem, to akurat odcinek 9, nie 10 :)

ocenił(a) serial na 3
Kawusia25_2

A no tak było napisane 3x10, ale tytuł The Climb pomyliło im się

kosciolek8

Raczej się spotkają, a nawet na pewno, bo wcześniejsze spoilery o tym mówiły. Walka na miecze prawdopodobnie dotyczy Olivera i Ra'sa, skoro ma być taka wielka. Jednak jeśli nie i tak walka powinna być warta obejrzenia.

Nie pamiętam czy ktoś tu pisał, ale będą flashbacki z Nyssą, gdy była ona dzieckiem. Poza tym już kilka miesięcy temu producenci wspominali, że widzowie dowiedzą się o przeszłości Ra'sa, co sprawiło kim się stał. Powinno być więc sporo o Lidze Zabójców. Być może ta fabuła ma min. wypełnić czas, gdy nie będzie Olivera w Starling City.

ocenił(a) serial na 3
bambi_8

Jestem ciekaw jak to rozwiążą czy Amell w ogóle się nie będzie pojawiać? Według mnie nie byłoby to za dobre rozwiązanie,,,

bambi_8

O, to byłoby ciekawym zabiegiem fabularnym, wg mnie, takie inne retrospekcje ale związane w jakiś sposób z głównym, jak mniemam, wątkiem s3.

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

Ludzie jak tak dalej będziemy komentować to trzeba będzie nowy temat założyć :P

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

To trzeba się cieszyć że jest tyle osób na forum :-) A nie świeci pustkami xd
Arrow rządzi :-)

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Ale w sumie to dobrze bo poprzedni temat nie miał takiego brania :P Górą my!

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

Może będzie jak z tematami pewnego serialu, o ile mnie pamięć nie myli było ponad 20 kontynuacji jednego tematu;D

ocenił(a) serial na 7
Christopher_filmweb

Czemu nie? Im więcej tym lepiej :)

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

haha no chyba tak :P

Kawusia25_2

v3 i tyle - za bardzo to przeżywasz, Kawusia xP

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

jesteśmy jak DreamTeam :)

bzyczek881126

Jesteśmy jak ArrowTeam xd

ocenił(a) serial na 7
matiiii

"Jesteśmy jak ArrowTeam xd" padłam :D

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

cała prawda;p

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

DreamTeam ArrowTeam :D

ocenił(a) serial na 4
Kawusia25_2

Co do Laurel widać,że wzbudza dużo emocji pozytywnych jak i negatywnych ( tych zwłaszcza ) Sama aktorka wydaje mi się nie jest zła . Tylko z początku pokierowali źle tą postacią i się to za nią cięgnie . Choć po ostatnich odcinkach mam o niej lepsze zdanie . Może być dobrym Kanarkiem nigdy nic nie wiadomo . Choć może się na początku nie przyjąć ,bo z tego co czytałam ta droga będzie dla niej bolesna :D ( Już widzę te uśmiechy na twarzach jak jej się coś stanie )

A na koniec kilka informacji o nadchodzących odcinkach
Wczoraj odbył się specjalny pokaz crossoveru pomiędzy "Arrow" i "The Flash", który zostanie wyemitowany w grudniu na CW. Potem producenci i aktorzy obu seriali ujawnili rąbek tajemnicy na temat crossovera, i nie tylko. Mamy dla Was najciekawsze wypowiedzi od Hollywod Reporter, który rozmawiał z niektórymi aktorami i producentami. Poza tym kilka dni temu ukazał się wywiad dla E!Online, w którym Marc Guggenheim ujawnił, że nie widzieliśmy Tommy'ego Merlyna po raz ostatni w trzecim sezonie "Arrow".

Ogólnie o crossoverze: "Jeśli jest ktoś ogląda tylko jeden z tych seriali [to jest szansa], aby sprawdzić inny", mówi producent Andrew Kreisberg. "Nie zawsze jest okazja na to... ale naprawdę jest tak wiele podobieństw między serialami, jak i różnic. To była świetna okazja, aby dać wszystko, co najlepsze robimy w obu serialach: "Arrow" ma świetne sceny walki, a "The Flash" ma wielkie poczucie humoru Flash i serce. Jesteśmy po prostu bardzo podekscytowani".

Zespół Flasha może okazać się niezbędny w sprawie jednej z największych tajemnic dla Team Arrow - "Felicity przychodzi do Caitlin w sprawie pomocy w morderstwie Canary", mówi Danielle Panabaker (Caitlin). "Będzie to duży krok do przodu w tajemnicy Canary", ujawnia Guggenheim. "Mamy ludzi w S.T.A.R. Labs. w Central City, i są oni dość naukowi. Mają dużo zasobów do dyspozycji, i wstydem byłoby dla drużyny Arrow, gdyby nie wykorzystali ich pomocy w rozwiązaniu tej tajemnicy".

Odcinek Flasha przyniesie bardzo duży moment dla historii Olivera - "W odcinku "The Flash" zobaczymy duży emocjonalny moment dla Olivera, [coś] co stworzyliśmy w poprzednim sezonie i zostanie to ujawnione w "The Flash", a także pojawi się to w przyszłości w "Arrow", ujawnia Kreisberg. "To jest jak bomba pod stołem, i myślę, że część zabawy jaką czeka widzów, to zobaczyć, kiedy Oliver dowie się o tym, co publiczność dowiedziała się w "The Flash".

Laurel nie będzie widoczna w większości crossovera... ale nie bez powodu - Tylko Oliver, Felicity i Diggle udadzą się do Central City, w pierwszej części crossoveru, ale Laurel, która nadal zmaga się z bólem utraty Sary, rozpoczęła własny trening i w większości crossovera jej zabraknie. "Laurel pojawi się w epizodzie "Arrow", mówi Kreisberg. "Ona nie jest tak obecna w tych odcinkach, ale to dlatego, że budujemy fundamenty do jej pojawiania się jako Black Canary. Sara była Canary, ale Laurel będzie Black Canary. Odcinki nr. 10, 11 i 12 są trzyczęściową trylogią, która jest o niej. Tymczasem 13 odcinek, myślę, że mogę zaspoilerować, został zatytułowany "Canaries".

Tommy Merlyn powróci - Marc Guggenheim w niedawnym wywiadzie dla E!Online został zapytany czy zobaczymy jeszcze Tommy'ego. "Uwielbiamy Colina Donnella i bardzo nas cieszy, że mamy go w serialu. Byłem na planie podczas jego sceny na koniec pierwszego sezonu i w drugim sezonie gdy opuszczał plan, i powiedziałem do niego: "Cieszę się, że robimy retrospekcje w tym serialu!. Więc tak, nie widzieliście Tommy'ego Merlyna po raz ostatni". "Choć powiem, że gdy następny razem zobaczycie ponownie Tommy'ego Merlyna w serialu, to nie w sposób jaki oczekujecie".

RaDosnaaa_

"( Już widzę te uśmiechy na twarzach jak jej się coś stanie ) "
Najlepsze były komentarze podczas odcinka, w którym Laurel dostała łomot kiedy próbowała robić za obrońcę uciśnionych ; )

"Ogólnie o crossoverze: "Jeśli jest ktoś ogląda tylko jeden z tych seriali [to jest szansa], aby sprawdzić inny", mówi producent Andrew Kreisberg. "
Jasne - z marketingowego punktu widzenia zrobienie crossovera jest po prostu świetne. Ktoś kto nie ogląda jednego serialu może zostać wciągnięty aby obejrzeć ten drugi. I odwrotnie xD

ocenił(a) serial na 8
matiiii

u mnie nie ma problemu oglądam dwa :D

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

też oglądam dwa:-) Ale Arrow bardziej lubię:-)

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

bo dłużej leci, ja też bardziej Arrow ubóstwiam wręcz, ale uwielbiam Grant w roli Barrego, jest po prostu idealnie stworzony do tej roli :D

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

to widzę że mamy ten sam poziom uwielbienia do Arrow :-)

bzyczek881126

Znaczy, my oglądamy ale ci co nie oglądają... ale ciiii xD

ocenił(a) serial na 7
matiiii

Nie wiem jak reszta, ale ja nie wyobrażam sobie oglądać tylko jeden serial. Za dużo smaczków i różnych odniesień jest w obu by sobie któryś odpuścić. Ale to tylko moja opinia :P

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

Kawusia zgadzam się z Tobą:-) Każdy z nich jest wyjątkowy i wciąga :-)

Kawusia25_2

Ależ ja się z tą opinią zgadzam xP

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

ja również jestem tego zdania :D

RaDosnaaa_

Jeszcze jedno:
" "Choć powiem, że gdy następny razem zobaczycie ponownie Tommy'ego Merlyna w serialu, to nie w sposób jaki oczekujecie"."
Intrygujące, że tak powiem. Ciekawe, czy nie ma tutaj na myśli powrotu do świata żywych..

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Matiii ten powrót do świata żywych bardzo mi się podobał :-)