PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10053395}

Breslau

2025 -
6,7 6,5 tys. ocen
6,7 10 1 6465
6,2 6 krytyków
Breslau
powrót do forum serialu Breslau

niezly ale...

ocenił(a) serial na 6

Widać, że nie żałowali pieniędzy na scenografie bo wyglada całkiem dobrze. Czuć klimat epoki. Aktorzy też nieźle dobrani, dają rade. Nic mnie tu nie drażniło i nie kłuło w oczy . A co do tego ale.....sama zagadka. Banalnie prosta w drugim odcinku zdaje się już można było zgadnąć kto zabił. Nie ma klimatu dobrego kryminału czy mrocznej zagadki jak w np w genialnym ripperr street. Nie wciaga jakoś szczegolnie, nie zaciekawia jakos szczegolnie. Jak sie juz wie kto morduje to czeka sie jak to sie dalej potoczy i tyle. Mocno irytowała mnie żona komisarza no ale taka postac przyszło jej grac a jak irytuje to znaczy, ze gra dobrze. Sam komisarz slabo pokazywal ta dziwna toksyczna milosc i przywiazanie no ale nie to jest osia serialu raczej tłem. Podsumowując jest niezły, ale nie porywający i do obejrzenia na raz.

ocenił(a) serial na 8
petrykora

Podziwiam spostrzegawczość i przenikliwość, w życiu bym nie wpadła na to, że osoba, która pojawia się na ekranie na 5 sekund jest mordercą.

Juna_2

Ja zaczęłam go podejrzewać po tej dziwnej rozmowie z żoną komisarza, okazało się, że miałam rację.

ocenił(a) serial na 8
anikamtb

Tak, wtedy już tak. A J. H. od początku był zbyt oczywisty.

Juna_2

Dosłownie powiedzieliśmy sobie z chłopakiem "jeśli to będzie on, to słabo"

ocenił(a) serial na 6
Juna_2

Mi zalśniło po tej rozmowie z żoną podolskiego, no i jeszcze była scena gdzie miał opatrywana ranę jakby właśnie po poparzeniu. Ale fajnie, że kierowali całą uwagę na syna Holtza, żeby do końca próbować zmylić.

petrykora

Ja wpadłem na trop pułkownika podczas opatrywania mu ran przez brata. Była taka scena gdy zmieniał mu bandaż na plecach, pomyślałem sobie że to może od chloru czy podczas zabójstwa ucierpiał