Czesc chce powiedziec, ze w trakcie igrzysk olimpijskich corki mcleoda nie beda nadawane, czyli w piatek jak narazie ostatni odcinek. Reszta pewnie bedzie po zakonczeniu igrzysk.
no to super!! mam nadzieje, ze chociaz jak bedzie szkola to puszcza ten serial wieczorem, bo tak to przegapie z 20 odcinkow!!:(
Też to zauważyłam i mam ochotę zatłuc tych w Pekinie! I w TVP2 też! Wrrr... Żeby nie puszczać takiego super serialu to po prostu wstyd!
Kto się ze mną zgadza?
A poza tym myślę, że nie zmienią godziny emisji. Pierwsza serię emitowali w trakcie roku szkolnego i leciała o tej samej godzinie co teraz. Chyba, żeby do nich jakąś petycję napisać. :P
Kto jest za? :)
Pozdrawiam.
O nie! załamałam się;( nic na ten temat nie wiedziałam;( teraz kiedy idzie kolejny odcinek odkładam wszystkie sprawy byle tylko go oglądnąć a tu te głupie igrzyska;( jestem za petycją;) wiadomo, że w roku szkolnym nie będzie już można oglądać serialu;( mam nadzieję, że zmienia godzinę emisji;(
ja tez jestem za petycja! chce dokladnie obejrzec caly serial i nie przegapic zadnego odcinka, szczegolnie tego, w kotrym zginie moja ulubiona aktorka Claire!!
w sumie to nie wiem czy to coś da ale warto napisać do tvp2 e-mail:widzowie@tvp.pl z prośbą o przesuniecie transmisji serialu na późniejszą godzinę------>im więcej osób napisze tym lepiej
a poza tym to nie fer, że przez ten pekin nie będzie córek- normalnie chamstwo
Rozumiem, że są Igrzyska ale tvp2 mogłaby wygospodarować te 45 min o dowolnej porze na czas olimpiady-zero tolerancji dla fanów tego serialu!
No to jak? BUNT?! :D
Trzeba albo wymyślić jakiś list od nas wszystkich z prośbą o zmianę godziny, albo niech każda z osobna coś napisze.
Co lepsze? :)
hej, ja też uwielbiam ten serial i też wolałabym inną godzinę. Myślę, że lepiej list od wszystkich. Wiadomo w grupie siła :) A jeszcze zastanawaim się czy można kupić na dvd ten serial?
no włąsnie napiszmy cos!!!!!!! tylko teraz nie odkładjmy tego !!!!!!!!! bo ja nie chce strcic tych odcinków!!!!!111
e-mail:widzowie@tvp.pl
piszcie na ten adres z prośbą o przesunięcie transmisji na późniejszą godzinę w roku szkolnym
Martusia - dzięki za e-mail.
Tylko musimy się umówić, czy piszemy grupowo, czy nie. Ja uważam, że lepiej grupowo. :)
Głosujcie pod spodem.
Jak większość zdecyduje, że grupowo, to wspólnie ułożymy jakiś tekst i wyślemy.
Pozdrawiam. :)
Witam wszystkich, również uwielbiam serial "Córki McLeoda" i myślę, że lepiej byłoby napisać grupowo. :)
ja tez bardzo bym chciala zeby w trakcie roku szkoolnego serial byl emitowany w pozniejszych godzinach bo strace tyle oddcinkow... jestem za petycją
ja proponuje zeby kazdy podal swoj numer gg i razem napiszemy te petycje, jesli bedzie wiecej osob to moze poskutkuje
aaa... co za cioty ; pp
jak będą w roku szkolnym puszczać o 11.20 to kapa bo nie zobacze żadnego :( mogliby puszaczać o 16 (w roku szkolnym) :D
Proponuję, żeby każda z nas coś tutaj napisała. Wszystkie teksty by się jakoś poukładało i wysłało.
Ja proponuję coś takiego:
W imieniu wszystkich fanów i fanek serialu „Córki McLeoda” zwracamy się z wielką prośbą do zarządu TVP2 o zmianę godziny emisji w/w serialu. Według nas godzina 17 byłaby w sam raz. :)
Uważamy, że zmiana godziny emisji byłaby dobra dla obu stron. Dlaczego? Otóż:
Ok. godziny 17 wielu ludzi kończy pracę i chce odpocząć. Często odpoczywamy przed telewizorem, nieprawdaż? O godzinie 11 dzieci i młodzież są w szkołach, dorośli w pracy, a właśnie wtedy emitowany jest nasz ulubiony serial.
Według nas późniejsza godzina emisji zwiększyłaby oglądalność, a my moglibyśmy nadal śledzić losy Claire i Tess McLeod żyjących na Drovers Run.
Mamy nadzieję, że uda się coś zrobić. :)
Z góry dziękujemy i pozdrawiamy –
Fani i Fanki „Córek McLeoda”.
Co wy na to? :) Czekam na wasze propozycje. :)
Pozdrawiam.
No i oczywiście napisałoby się, żeby zmienili tą godzinę emisji w roku szkolnym. :) Zapomniałam napisać o tym w poprzednim poście. :)
Witam , też uwielbiam ten serial i uwierzcie mi , że mam ochotę wybić tych w Pekinie . Przyłączam się do petycji , uważam , że 17 jest odpowiednią godziną , choć o 19 tak przed m jak miłość , po wiadomościach lokalnych , też byłoby dobrze . Ale codo 17 tez nie mam żadnych zastrzezeń .
POZDRAWIAM SERDECZNIE
Kasia
to dziewczyny piszmy to juz bo nie mamy czasu rok szkolny sie zaczyna za 3dni !!!!!! szybko moze cos z tym zrobia :)):):)::):)ja nie wytrzymała bym gdybym nie ogladała tego serialu ale bym była szczesliwa gdybysmy cos z tym zrobiły wiec do dzieła dziewczyny wysyłajcie te petycje bo mało czasu wam zostało:* pozdrawiam
mi sie podoba ten list, trzeba sie sprezac bo niedlugo szkola i trzeba cos zrobic..
List jest fajny, dodałabym, że ze względu na dużą popularność jaką cieszy się serial na całym świecie czy coś. I że jesteśmy wdzieczni za to,że Polska tv też pokazuje- wiecie takie trochę wazeliniarstwo, oni walczą o wyniki sondażowe w końcu :P
proponuje zeby Wolna wyslala ten list, ja juz naisalam swoj i wyslalam w swoim imieniu, im wiecej lisstow tym mniejsze ryzyko ze tvp to zignoruje
Cieszę się, że tekst się spodobał. :)
Xyme - dobry pomysł!
No to ja proponuje mój tekst, w który wplotłam pomysł Xyme:
W imieniu wszystkich fanów i fanek serialu „Córki McLeoda” zwracamy się z wielką prośbą do zarządu TVP2 o zmianę godziny emisji w/w serialu. Według nas godzina 17 byłaby w sam raz. :)
Uważamy, że zmiana godziny emisji byłaby dobra dla obu stron. Dlaczego? Otóż:
Ok. godziny 17 wielu ludzi kończy pracę i chce odpocząć. Często odpoczywamy przed telewizorem, nieprawdaż? O godzinie 11 dzieci i młodzież są w szkołach, dorośli w pracy, a właśnie wtedy emitowany jest nasz ulubiony serial.
Według nas późniejsza godzina emisji zwiększyłaby oglądalność, a my moglibyśmy nadal śledzić losy Claire i Tess McLeod żyjących na Drovers Run.
Jesteśmy wdzięczni zarządowi TVP2 za to, że w ogóle emituje serial. Warto dodać, że cieszy się on dużą popularnością na całym świecie, więc w Polsce też na pewno zdobędzie sławę. :)
Mamy nadzieję, że uda się coś zrobić. :)
Z góry dziękujemy i pozdrawiamy –
Fani i Fanki „Córek McLeoda”.
Słuchajcie. A gdybyśmy wszyscy wysłali ten tekst do TVP2? Chodzi mi o to, że jakby się wam spodobał to byście go skopiowali i każdy z osobna wysłałby na e-mail, który wcześniej podała 'marttusia1101'.
Nie wiem jak wy, ale ja zaraz wysyłam ten tekst. :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie. :)
hej miło mi poznać osoby które też lubią ten serial i dlatego w pełni popieram, że godzina nadawania powinna sie zmienić!!
szukałam i chyba nie ma e-maila wyłącznie do TVP2.
myślę, że tak też to do nich dotrze :)
tez wyslalam tego maila, ale mzoe ;epiej zeby kazda jednak cos sama napisala, bo tak to moga pomyslec,ze wszytskie maile wyslala jedna osoba tylko z roznych kont
ja juz wyslalam 2 listy : jeden napisany przez siebie i ten ktory wymyslila Wolna, mam nadzieje ze to cos da :)
Ślicznie, kwiatuszki dla Ciebie i dla wszystkich miłośniczek i miłośników serialu <kwiatek> :)
aha i wysłałam tez :) No chyba chcieliby żeby dużo ludzi oglądało tv publiczną, to niech się trochę postarają, bo nie będę płaciła abonamentu ;) W końcu leci coś fajnego...
Jeśli godzina się nie zmieni mam nadzieję że tak to będziemy musieli współpracować ponieważ ,w roku szkolnym raz ja nie obejrzę jakiegoś odcinka raz ktoś inny wiec będziemy mogli pisać sobie o każdym odcinku Ale mam nadzieje że się uda
i ja też wysłałam, poprostu ten serial jest inny niż te wszystkie taśiemce :) ma swój klimat czasem jest zabawny a czasem smutny i wzruszający, mogliby puszczać go nawet zamiast "m jak miłość" ale pewnie fani MJM by tego nie przeżyli :D
Ja również wysłałam list, który napisała Wolna. Mam nadzieję, że to coś pomoże i zmienią godzinę emisji...
niech wysle go jak najwiecej osób !!!!!!!!!!!!!!! tu apeleuje do wszystkich lubiących ten serial !!!!!!! oni zobacza za nam naprawde zależy!!!
Ja też to wysłałam i mam nadzieję,że to poskutkuje
Jak będziecie coś o tym wiedzieć to piszcie !!!!!!!:P:P:P
Witajcie,ja również uwielbiam córki Mcleoda i jak rano ich nie obejrzę to potem przez cały dzień jestem wkurzona,odkładam wszystko i codziennie oglądam,dziś patrzę do programu-a tu nic !!!
No właśnie ja też chodże do szkoły i też chcę przesunięcia emisji na późniejszą godzinę ale będę szczera;nie sądzę aby to e-maile cokolwiek dały ale zaraz napiszę kilka.Może jak zobaczą jak w roku szkolnym oglądalność im spadnie to coś zmienią...ale spróbować zawsze można,więc idę pisac e-maila .
Popieram Was ,jestem studentką i nie będe miała mozliwości oglądania tego serialu jeślli nadal bedzie emitowany w 0k.godziny 11 (tylko pytanie czy tvp będzie emitowało serial po wakacjach????,narazie hallmark wznowił emisje,ale ja nie mam dostepu:( )Zaraz wysle maila do tvp.Pozdrawiam fanów:D
Z tego co ja widziałam to odcinków jest 74 i to napewno wyemituje TVP2 a z reszta to ciężko powiedzieć... Pozdrawiam
No ja tez mam nadzieje ze będzie emitowany po wakacjach , bo jak nie to kicha a z internetu nie będę miała możliwości ściągać wszystkich pozostałych 200 odcinków.