Czesc chce powiedziec, ze w trakcie igrzysk olimpijskich corki mcleoda nie beda nadawane, czyli w piatek jak narazie ostatni odcinek. Reszta pewnie bedzie po zakonczeniu igrzysk.
ja również wysłałam ten list. Myślę że również możemy jaszcze jedną petycję wymyślić i podpisać wszystkich pod nią i wysłać... w końcu więcej tym skuteczniej :}
chyba lepiej zeby oprocz tego listu kazdy napisal wlasny bo jeszcze pomysla ze to jedna osoba wyslala
też nie rozumiem, czemu akurat ten serial poświęcili! wysłałam wspólny list-petycję, może coś pomoże.
najpierw zabierają ludziom rozrywkę, a potem się dziwią, czemu piractwo w sieci kwitnie!!!
cześc wszystkich "Corki Mcleoda" to też moj ulubiony serial. Już wysłałam petycje i namawiam do tego moje koleżanki :) im więcej tym lepiej. Trzymam kciuki
Ja wyslalam już 3 albo 4 listy. 2 z tą petycją co jest podana w tym temacie i 2 które napisalam sama. Od wszystkich fanów oczywiscie.
Jestem ciekawa czy coś wam odpiszą zawsze to będzie jakas pewność że przeczytali wasze petycje...
Tak się zastanawiam, kogo pierwsze zatrzaskam... tych w Pekinie czy w TVP2 ? Może Wy mi doradzicie??? Widziałyście to co ja?! Córki McLeoda będą transmitowane przez wrzesień o tych godzinach co zwykle! Czyż to nie oburzające?!
Kule nie mówcie,że nic nie dało pisanie tych maili? Dla kogo jest ta tv? Chyba dla tych co ją oglądają, a nie dla tych co tam pracują!
ja wyslalam dwa listy z petycja i dwa pytania z takiego formularza na tvp.pl (i bylo napisane ze odpowiedza) i figa z makiem, olali nas, niech sobie sami ogladaja te polskie seriale-durnoty!!
Aaaa bym zapomniała, mam pomysł niech każdy napisze jeszcze raz petycje ale niech każdy sobie sam wymyśli tekst to może wtedy coś pomoże bo tak to nas olali... No to co? Kiedy robimy zamach na tvp?
5 września nie ma córek ciekawe czy to tylko chwilowe. Niestety nie wiem czy w poniedziałek beda lecieć normalnie :(
ja juz wyslalam wlasny i niewlasny i nie wiadomo co jeszcze, i tak nas oleją :(:(:(
Córki McLeoda w TVP 2 :
Poniedziałek 25.08. - 11.40
Wtorek 26.08 - 11.55
Środa 27.08 - 11.55
Czwartek 28.08 - 11.50
Piątek 29.08 - 11.50
Poniedziałek 01.09 - 11.45
Wtorek 02.09 - 11.40
Środa 03.09 - 11.45
Czwartek 04.09 - 11.40
Piątek 05.09 - Te barany w tvp wolą nam pokazać jakiś nawiedzony dom niż ten fantastyczny serial!
Czyli jakby to ująć...
Dla nas nic ciekawego. Jak widać - TVP totalnie nas olało. Cóż. To oni stracą oglądalność, a my w ostateczności będziemy oglądać Córki na YouTube, co mówiąc szczerze nie bardzo mnie bawi, zwłaszcza, że chciałam obejrzeć odcinek ze śmiercią Claire 'normalnie' i w całości.
;/
Dziękuję za informację, wiem czego się spodziewać.
Pozdrawiam. :)
normalnie sie wsciekłąm !!!!!!!!!!!!!!1 to po co oni daja kontak do siebie zeniby mam pisac z prosbami i takie tam jak nas poprostu nie powiem co!!!!!!!!!!!!! niech spadaja !!!!!!1
pewnie mają ten adres dla spokoju sumienia, żeby widzowie mogli się tam żalić, ale nikt tego nie czyta.
albo i czytają, ale robią sobie taki plan roczny, o której będzie leciał dany serial i niech się świat wali i pali.
najpierw zabierają ludziom rozrywkę, a potem się dziwią, czemu piractwo w sieci kwitnie!!! - defunga, święta racja!
Dziewczyny nie przejmujcie się tak, na szczęście istniej coś takiego ja You tube i świetna strona z posegregowanymi odcinkami, a raczej forum: http://mcleodsdaughters.phorum.pl/viewtopic.php?t=164&postdays=0&postorder=asc&s tart=15
Dzięki Kasiuni możemy sobie pooglądać tak jak w telewizji. A TVP niech sobie splajtuje...
Co do córek McLeoda, to mam takie pytania:
W którym sezonie i którym odcinku pojawi się Stevie?
I w którym odcinku jaki i sezonie pojawi się Kate?
dzięki sossos, super, że można te odcinki tam pooglądać. Naprawdę dziewczyna odwaliła kawał solidnej roboty :) Tylko przyznać się muszę, że niestety na pewno mnie ogląda się lepiej w tv, bo jest lektor. Mimo, że coś tam język umiem, to i tak połowy (oglądam sobie od początku) nie rozumiem :( a szkoda...
cóż da znajomość języka! to jest australijski, na nim można sobie uszy połamać! ;-), ale jak człowiek to parę razy obejrzy, to zrozumie ;-)
mówisz: dobrego nigdy za dużo! hehe No jeśli będzie tak kuleć ta tv to nic innego mi nie pozostaje. Pozdrawiam :)
dzięki Sylwia9o. I mam do Was dziewczyny jeszcze jedną prośbę czy mogłybyście podać mi jakąś stronę gdzie jest ten filmik jak Stevie przyjeżdża do Drover's Run i Kate?
No właśnie, czy w Australii mówią po angielsku czy też mają swój własny język? Wiem że można się zawsze z nimi dogadać po angielsku ale oni mają chyba własny język... jak uważacie?
Nie no, mówią po angielsku, ale tak jak w USA mówią nieco inaczej po angielsku niż w Wielkiej Brytanii, w Irlandii jeszcze inaczej, tak i w Australii mają swój... dialekt - ale to wciąż język angielski.
Podobno czasem emitując filmy australijskie w innych krajach anglojęzycznych muszą je tłumaczyć!
Mam ochotę wymordować wszystkich w tvp! Wiem jestem brutalna, ale przez nich nie będę mogła oglądać córek McLeoda! To koniec, ja tego filmu już nie mogę oglądać!!!
no niestety...też się tym zmartwilam.Nie uczyłam się w szkole angielskiego,ale teraz od września zacznę.Hm,,,umiem go z telewizji więc szczerze(bardzo), mówię że nauczyłm się dużo tego języka,tak żeby zrozumieć co oni mówią
W tele-programie jest taka rubryka "czytelnicy pytają", możemy zapytać ich czy istnieje możliwe, że TVP2 zmieni godzinę emisji córek McLeoda...
Pytania trzeba wysyłać na adres teleprogram@teleprogram.net.pl
Hmm myślę, że warto by było spróbować. Bo w zasadzie oni odpowiadają na łamach tygodnika na najczęściej zadawane pytania. Ja dziś wyślę zapytanie. Tylko musicie to sprawdzać, bo ja akurat nie kupuję tej gazety. Pozdrawiam :)
mysle ze serial nie bedzie w wakacje puszczany w piatki bo wczesniej na poczatku emisji serialu na tvp 2 tez tak bylo ze serial byl od poniedzialku do czwartku
Może ktos podejmie sie założenia stronki Córki MD? Było by suuper jakby ktos kto dobrze zna język ang. i kocha ten serial streszczał go dla innych:> A np.jeśli komuś we wrześniu(rok szkolny) da się oglądnąć córki żeby zamieszac kto da rade chociaz krotkie streszczenia serialu.Ja osobiście nie dam rady choc bardzo bym chciala :( Ale osobiscie nie wyobrazam sobie calego roku bez tego filmu:(( Pomozmy sobie nawzajem moze razem uda nam sie zrobic ze zadna z nas nie ominie ani jednego odcinka?czekam na odpowiedzi:)
Miłośniczki tego serialu już zrobiły to, o czym mówisz. Zajrzyj pod ten adres http://mcleodsdaughters.phorum.pl/index.php :-))
Masz tam krótkie streszczania i dyskusje o filmach a poza tym różne inne wątki.
Dziewczyny ja naprawdę wpadam w depresję! Nie przesadzam! Gdy słucham muzyki Rebeccy Lavelle ma dziwne uczucie w brzuchu i chce mi się płakać!
co do pisania do teletygodnia to oni i tak nie odpisz ja już próbowałąm.... i nic
w teletygodniu już było ,że nie wiadomo czy wyemituja serial.Więc ja sie tego spodziewałam.Jak są te durne telekamery to każa pisać smsy i wysyłać formularze a widzów nie chcą wysłuchać.