PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112226}

Córki McLeoda

McLeod's Daughters
2001 - 2009
7,3 4,2 tys. ocen
7,3 10 1 4241
Córki McLeoda
powrót do forum serialu Córki McLeoda

Czesc chce powiedziec, ze w trakcie igrzysk olimpijskich corki mcleoda nie beda nadawane, czyli w piatek jak narazie ostatni odcinek. Reszta pewnie bedzie po zakonczeniu igrzysk.

madzia_555

ja również wysłałam ten list. Myślę że również możemy jaszcze jedną petycję wymyślić i podpisać wszystkich pod nią i wysłać... w końcu więcej tym skuteczniej :}

ocenił(a) serial na 10
sossos14

chyba lepiej zeby oprocz tego listu kazdy napisal wlasny bo jeszcze pomysla ze to jedna osoba wyslala

ocenił(a) serial na 7
Regan_McLeod

też nie rozumiem, czemu akurat ten serial poświęcili! wysłałam wspólny list-petycję, może coś pomoże.
najpierw zabierają ludziom rozrywkę, a potem się dziwią, czemu piractwo w sieci kwitnie!!!

defunga

cześc wszystkich "Corki Mcleoda" to też moj ulubiony serial. Już wysłałam petycje i namawiam do tego moje koleżanki :) im więcej tym lepiej. Trzymam kciuki

Regan_McLeod

Ja wyslalam już 3 albo 4 listy. 2 z tą petycją co jest podana w tym temacie i 2 które napisalam sama. Od wszystkich fanów oczywiscie.

ocenił(a) serial na 8
madzia_555

Jestem ciekawa czy coś wam odpiszą zawsze to będzie jakas pewność że przeczytali wasze petycje...

monalisa00

Tak się zastanawiam, kogo pierwsze zatrzaskam... tych w Pekinie czy w TVP2 ? Może Wy mi doradzicie??? Widziałyście to co ja?! Córki McLeoda będą transmitowane przez wrzesień o tych godzinach co zwykle! Czyż to nie oburzające?!

ocenił(a) serial na 10
sossos14

Kule nie mówcie,że nic nie dało pisanie tych maili? Dla kogo jest ta tv? Chyba dla tych co ją oglądają, a nie dla tych co tam pracują!

ocenił(a) serial na 10
Regan_McLeod

sossos 14 - skąd wiesz, że bedą o tej samej godzinie? jestem WSCIEKLA!!!

ocenił(a) serial na 10
Regan_McLeod

ja wyslalam dwa listy z petycja i dwa pytania z takiego formularza na tvp.pl (i bylo napisane ze odpowiedza) i figa z makiem, olali nas, niech sobie sami ogladaja te polskie seriale-durnoty!!

nathe

Wejdźcie na www.telemagazyn.pl i tam macie opisane i odcinki i pokazane co kiedy leci...

sossos14

Aaaa bym zapomniała, mam pomysł niech każdy napisze jeszcze raz petycje ale niech każdy sobie sam wymyśli tekst to może wtedy coś pomoże bo tak to nas olali... No to co? Kiedy robimy zamach na tvp?

ocenił(a) serial na 8
sossos14

5 września nie ma córek ciekawe czy to tylko chwilowe. Niestety nie wiem czy w poniedziałek beda lecieć normalnie :(

ocenił(a) serial na 10
Regan_McLeod

ja juz wyslalam wlasny i niewlasny i nie wiadomo co jeszcze, i tak nas oleją :(:(:(

nathe

Córki McLeoda w TVP 2 :
Poniedziałek 25.08. - 11.40
Wtorek 26.08 - 11.55
Środa 27.08 - 11.55
Czwartek 28.08 - 11.50
Piątek 29.08 - 11.50

Poniedziałek 01.09 - 11.45
Wtorek 02.09 - 11.40
Środa 03.09 - 11.45
Czwartek 04.09 - 11.40
Piątek 05.09 - Te barany w tvp wolą nam pokazać jakiś nawiedzony dom niż ten fantastyczny serial!

sossos14

Po 5 wrześniu myślę że polecą normalnie...

sossos14

mnie się wydaje,że 5 wrzesnia to jakieś święto jest i dlatego n ie puszczają.

użytkownik usunięty
sossos14

Czyli jakby to ująć...
Dla nas nic ciekawego. Jak widać - TVP totalnie nas olało. Cóż. To oni stracą oglądalność, a my w ostateczności będziemy oglądać Córki na YouTube, co mówiąc szczerze nie bardzo mnie bawi, zwłaszcza, że chciałam obejrzeć odcinek ze śmiercią Claire 'normalnie' i w całości.
;/
Dziękuję za informację, wiem czego się spodziewać.
Pozdrawiam. :)

normalnie sie wsciekłąm !!!!!!!!!!!!!!1 to po co oni daja kontak do siebie zeniby mam pisac z prosbami i takie tam jak nas poprostu nie powiem co!!!!!!!!!!!!! niech spadaja !!!!!!1

ocenił(a) serial na 7
jutek707

pewnie mają ten adres dla spokoju sumienia, żeby widzowie mogli się tam żalić, ale nikt tego nie czyta.
albo i czytają, ale robią sobie taki plan roczny, o której będzie leciał dany serial i niech się świat wali i pali.

defunga

najpierw zabierają ludziom rozrywkę, a potem się dziwią, czemu piractwo w sieci kwitnie!!! - defunga, święta racja!

sossos14

Dziewczyny nie przejmujcie się tak, na szczęście istniej coś takiego ja You tube i świetna strona z posegregowanymi odcinkami, a raczej forum: http://mcleodsdaughters.phorum.pl/viewtopic.php?t=164&postdays=0&postorder=asc&s tart=15
Dzięki Kasiuni możemy sobie pooglądać tak jak w telewizji. A TVP niech sobie splajtuje...

sossos14

Co do córek McLeoda, to mam takie pytania:
W którym sezonie i którym odcinku pojawi się Stevie?
I w którym odcinku jaki i sezonie pojawi się Kate?

ocenił(a) serial na 9
sossos14

Stevie będzie sezon 3 odcinek 27,
a Kate sezon 4 odcinek 14.

ocenił(a) serial na 10
sossos14

dzięki sossos, super, że można te odcinki tam pooglądać. Naprawdę dziewczyna odwaliła kawał solidnej roboty :) Tylko przyznać się muszę, że niestety na pewno mnie ogląda się lepiej w tv, bo jest lektor. Mimo, że coś tam język umiem, to i tak połowy (oglądam sobie od początku) nie rozumiem :( a szkoda...

ocenił(a) serial na 7
xyme

cóż da znajomość języka! to jest australijski, na nim można sobie uszy połamać! ;-), ale jak człowiek to parę razy obejrzy, to zrozumie ;-)

ocenił(a) serial na 10
defunga

mówisz: dobrego nigdy za dużo! hehe No jeśli będzie tak kuleć ta tv to nic innego mi nie pozostaje. Pozdrawiam :)

xyme

dzięki Sylwia9o. I mam do Was dziewczyny jeszcze jedną prośbę czy mogłybyście podać mi jakąś stronę gdzie jest ten filmik jak Stevie przyjeżdża do Drover's Run i Kate?

sossos14

no chyba jakiś akcent z australii jest,bo oni nie mówią yes tylko yep

Vampire_D

No właśnie, czy w Australii mówią po angielsku czy też mają swój własny język? Wiem że można się zawsze z nimi dogadać po angielsku ale oni mają chyba własny język... jak uważacie?

ocenił(a) serial na 7
sossos14

Nie no, mówią po angielsku, ale tak jak w USA mówią nieco inaczej po angielsku niż w Wielkiej Brytanii, w Irlandii jeszcze inaczej, tak i w Australii mają swój... dialekt - ale to wciąż język angielski.
Podobno czasem emitując filmy australijskie w innych krajach anglojęzycznych muszą je tłumaczyć!

defunga

Mam ochotę wymordować wszystkich w tvp! Wiem jestem brutalna, ale przez nich nie będę mogła oglądać córek McLeoda! To koniec, ja tego filmu już nie mogę oglądać!!!

sossos14

no niestety...też się tym zmartwilam.Nie uczyłam się w szkole angielskiego,ale teraz od września zacznę.Hm,,,umiem go z telewizji więc szczerze(bardzo), mówię że nauczyłm się dużo tego języka,tak żeby zrozumieć co oni mówią

Vampire_D

W tele-programie jest taka rubryka "czytelnicy pytają", możemy zapytać ich czy istnieje możliwe, że TVP2 zmieni godzinę emisji córek McLeoda...
Pytania trzeba wysyłać na adres teleprogram@teleprogram.net.pl

Anik22

to jest bezcelowe ;( i tak nie odpowiedzą

ocenił(a) serial na 10
Anik22

Hmm myślę, że warto by było spróbować. Bo w zasadzie oni odpowiadają na łamach tygodnika na najczęściej zadawane pytania. Ja dziś wyślę zapytanie. Tylko musicie to sprawdzać, bo ja akurat nie kupuję tej gazety. Pozdrawiam :)

xyme

mysle ze serial nie bedzie w wakacje puszczany w piatki bo wczesniej na poczatku emisji serialu na tvp 2 tez tak bylo ze serial byl od poniedzialku do czwartku

Regan_McLeod

sory mialo byc ze serial nie bedzie puszczany w piatki

Regan_McLeod

Może ktos podejmie sie założenia stronki Córki MD? Było by suuper jakby ktos kto dobrze zna język ang. i kocha ten serial streszczał go dla innych:> A np.jeśli komuś we wrześniu(rok szkolny) da się oglądnąć córki żeby zamieszac kto da rade chociaz krotkie streszczenia serialu.Ja osobiście nie dam rady choc bardzo bym chciala :( Ale osobiscie nie wyobrazam sobie calego roku bez tego filmu:(( Pomozmy sobie nawzajem moze razem uda nam sie zrobic ze zadna z nas nie ominie ani jednego odcinka?czekam na odpowiedzi:)

ocenił(a) serial na 7
alka101

Miłośniczki tego serialu już zrobiły to, o czym mówisz. Zajrzyj pod ten adres http://mcleodsdaughters.phorum.pl/index.php :-))
Masz tam krótkie streszczania i dyskusje o filmach a poza tym różne inne wątki.

defunga

Dziewczyny ja naprawdę wpadam w depresję! Nie przesadzam! Gdy słucham muzyki Rebeccy Lavelle ma dziwne uczucie w brzuchu i chce mi się płakać!

ocenił(a) serial na 10
sossos14

A ja uwielbiam jej piosenkę "Never enough" :) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
xyme

a jeszcze bardziej chyba nawet "My heart is like a river" :]

xyme

a mi najbardziej podoba się piosenka „Common Ground”

ocenił(a) serial na 9
marttusia1101

co do pisania do teletygodnia to oni i tak nie odpisz ja już próbowałąm.... i nic

ewa8

w teletygodniu już było ,że nie wiadomo czy wyemituja serial.Więc ja sie tego spodziewałam.Jak są te durne telekamery to każa pisać smsy i wysyłać formularze a widzów nie chcą wysłuchać.

Regan_McLeod

moim zdaniem to już raczej nic nie da sie z tym zrobić, nio chyba, ze zdarzy sie cud

Claire_7

swoja drogą to na dvd mogli my w polsce wydać serial.

Vampire_D

mogliby-sorry za błąd,tu za nie poprawiają.

Vampire_D

Dzięki za stronkę :)) w poniedziałek ostatni raz zobaczę córki McLeoda :( Później szkoła nawet by to pasowało jakby dali je na weekend bo w tyg. i tak nie będę mogła oglądać...;/:(