Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
To było podełko od zapałek. No, może też była gazeta, ale Columbo wziął do ręki pudełko od zapałek i były tam zapiski. Nawet wcześniej żona ofiary o tym mówi
1:30:00... Na przykład wtedy o tym mowa, Columbo wyraźnie bierze pudełko od zapałek..
A w 70 minucie był jakiś fragment papieru, choć nie wiem czy to jest fragment jakiejś gazety, czasopisma, ulotki czy może opakowania.
Ok, widzę tam jakiś kawałek papieru, nie wiem, raczej to nie gazeta, ale jest coś owszem. Jednak najwięcej uwagi poświęca się pudełkom od zapałek, stąd tak sformułowane pytanie i takie podpowiedzi. Ok, znalazłeś moje niedopatrzenie. Czyli co, uznaję Twoją pierwszą odpowiedź.
To nie chodzi o niedopatrzenia, tak tylko przypomniała mi się taka sytuacja i do niej wróciłem. ;)
Akurat pytanie z odcinka, którego raz oglądałam;) w czasie porwania może tańczył na weselu z teściową?;)
Nie, podam podpowiedzi.
a) jadł tosty z masłem orzechowym
b) brał prysznic
c) oglądał końcówkę meczu NFL
d) odprowadzał chorą mamę do pokoju
W sumie oprócz odp a, wszystko mi pasuje, ale coś było z prysznicem, nawet sobie pomyślałam wtedy, że scena jak z filmu "Frantic". Także odp. b:)
Czasem rzeczy, które najbardziej niepasują są prawdziwe. ;). Ale nie tym razem. :D
Brawo za wskazanie dobrej odpowiedzi.
Oh nie, no jak to nie pamiętasz, na pewno wiesz, masz chwilową niepamięć;) dobra, rzucam odcinkami w zestawie x3 (muszą się zgadzać wszystkie trzy):
A. Przekaz podświadomy, Staromodne morderstwo, Projekt morderstwa
B. Koneser win, Dziwna znajomość, Morderstwo przez telefon
C. Wyczekująca kobieta, Koneser win, Staromodne morderstwo
D. Pomocna śmierć, Wyczekująca kobieta, Umysł ponad prawem
:)
Tak jest:) Prawidłowa odpowiedź:) w Wyczekującej kobiecie i w Staromodnym morderstwie siostra zabija brata, a w Koneserze win- brat brata.
Scen w windzie jest sporo, a milcząca....hmmm... Obstawiam odcinek "Kobieta w czerni". Chyba wtedy gdy Allenby jest nieświadoma wystającej metki z płaszcza:)
Ależ proszę bardzo:
A. Ofiara nakryła go na defraudacji pieniędzy
B. Ofiara szantażowała go
C. Ofiara miała romans z żoną mordercy
D. Morderca obwiniał ofiarę za śmierć żony
:)
To ja może też zadam coś z odcinka "Morderstwo przez telefon".
Jaka znana postać jest widoczna na zdjęciu w tym odcinku?
Na zdjęciu był Orson Welles, odtwórca głównej roli w filmie Obywatel Kane. Zresztą morderca miał inne artefakty należące do aktora, bądź pochodzące z planu filmowego:)
Dużo bardziej znanego? Hmmm.... A to teraz nie wiem i poproszę o Twoje podpowiedzi:)
Oto one:
a) George Washington
b) John Kennedy
c) Winston Churchill
d) Adolf Hitler
Oh...Ja tylko kojarzę plakat z Orsonem Wellesem i komikiem W.C. Fieldsem, ale możliwe że był ktoś jeszcze. No Hitlera nikt o zdrowych zmysłach nie zawieszałby w mieszkaniu;) jako Amerykanin, to pewnie albo odp a, albo b... Stawiam na A:)
Churchill? No to przyznam że nie wiedziałam:) Możliwe że nie zwróciłam uwagi, bo W.C. Fields wygląda podobnie.
Wiesz co. Pakuje się i wyjeżdzam gdzieś za Ural. Co za kompromitacja! To był jednak Fields jak teraz sprawdziłem, a ja zapamiętałem, że tam był Churchill. Tak to jest jak pamięć szwankuje. Jakaś chłosta by się przydała. ;)
;) nie, no, to nie jest kompromitacja! Gdybyś pomylił Fieldsa z Merlin Monroe, to może by i była, ale Churchill jest faktycznie podobny do niego, i jeśli nie zwracałeś uwagi, to można się pomylić;) hehe, zabawne w sumie;) ale potrafisz się przyznać do pomyłki i to mi się podoba:) chłosta... Hmm...;)
Zadam więc nowe pytanie.
Jakie śniadanie dostaje od mordercy Columbo w odcinku "Zabójczy trening"?
I sok marchewkowy też, ale i tak zaliczam po powyższej, mojej kompromitacji. ;)
Jaką część swojego mieszkania niszczy ofiara w momencie śmierci w odcinku "Nocne życie porucznika"?