Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
O nieee...nie ten kontynent nawet:P podam podpowiedzi, to może sobie skojarzysz:
A. Australia
B. Wenezuela
C. Filipiny
D. Indie
:)
No, no, widzę, że intuicja ma się świetnie:) to dobra odp:) mieli lecieć na Filipiny i tam robić zdjęcia do przewodnika;)
Pamiętam dobrze ten moment z odcinka, jak podnosi Psa, by popatrzył na ocean;)
Kto i w jakim odcinku podlizywał się porucznikowi, mówiąc, że jest "legendą wydziału"?
Tak!!! Oczywiście:) brawo:) a jaki Columbo był zachwycony że słyszy te słowa:))
1. Spoczywaj w pokoju Pani Columbo
2. Morderstwo pod szkłem
3. Columbo pod gilotyną
4. Błędna reakcja
Jakiego smaku marmoladę użyła morderczyni w odcinku "Spoczywaj w spokoju Pani Columbo" w swojej intrydze przeciwko porucznikowi?
O matko!! Zapomniałam o podpowiedziach!!! I nadal nie wiem... Nie kojarzę tej sceny i o co chodzi z zamianą na wodę? Może piwo, skoro chodzi o "irlandzki" odcinek?
Dokładnie, brawo! :)
Była tam taka scena gdzie Columbo z mordercą piją piwo i w pewnym momencie morderca prosi o nową porcję piwa bo zostały tylko resztki w poprzednim kuflu i nie nadają się według niego do picia bo smakują już jak woda.
O cholercia, zupełnie tego nie pamiętam:) ale pokojarzyłam, że byli razem w irlandzkim pubie na piwku, więc zaryzykowałam:) fajnie, dzięki:)
Z jakim przysmakiem wchodzi Columbo do restauracji/kawiarni w odcinku "Test na inteligencję"? (Dostaje nawet "burę" za to, że wniósł jedzenie). I teraz kolejna część pytania...Co w owej restauracji zamawia?
Już mu mogła kelnerka pozwolić zjeść tego pączka.
To się nazywa marnowanie jedzenia. ;)
To teraz pytanie związane z poprzednim pytaniem. ;)
Jaka znana aktorka obslugiwała porucznika?
To była córka Janet Leigh ( serialowej morderczyni z odcinka "Zapomniana dama"), czyli.. Jamie Lee Curtis:)
Dlaczego porucznik w odcinku "W proch się obrócisz", chciał od pracownicy zakładu pogrzebowego chusteczkę?
Nie! Może dam narazie taką podpowiedź, że związana jest ta chusteczka z fabułą, a nie z porucznikiem. Jestem pewna że wiesz:) jakby vo, dam podpowiedzi:)
Ok, daję podpowiedzi:
A. Na chusteczce były ślady śliny
B. Na chusteczce były ślady szminki
C. Na chusteczce były ślady podkładu do twarzy
D. Na chusteczce były ślady pasty do butów
To teraz takie coś.
Kilka miesięcy temu oglądałem film dokumentalny o kasecie wideo. Jednym z bohaterów filmu był porucznik Columbo. ;D
Scenę z jakiego odcinka mogli wykorzystać do tego dokumentu?
Podpowiedzi:
a) Filmowe morderstwo
b) Morderstwo przez telefon
c) Morderstwo, mgła i cienie
d) Fałszywy alarm