Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
Hehe
Jasne, że chińska, ale mnie to osobiście zszokowało pierwszy raz, tak samo jak tą Azjatkę, której to powiedział. ;)
Ile ważyła sztanga, która rzekomo przygniotła ofiarę w odcinku "zabójczy trening"?
miałam napisać, że przyjmuję tolerancję błędu do 5 kg, ale o tym zapomniałam.
zmieściłeś się - 80 :)
Columbo pyta później zabójcy ilu prócz niego mężczyzn na siłowni dałoby radę podnieść 80 kg
Powiem Ci szczerze, że tylko 2 nazwiska pamiętam: Bo Williamson i Wade Anders;))) także trafiłeś pytaniem:D
W jakich odcinkach zwierzęta dostarczyły kluczowych dowodów w śledztwie? (ja pamiętam dwa, ale może pamiętacie więcej ;)
Pewnie pasuje, więc zadam coś nowego.
W jakim odcinku wspominany jest temat śledzctwa Columbo na wycieczkowym statku?
W odcinku "Etiuda w czerni" ofiara przed śmiercią grała Chopina, a która ofiara przed śmiercią słuchała Chopina?
Tak mi właśnie coś potem się zaczęło z tym kojarzyć. Upał utrudnia myślenie, poproszę o podpowiedzi.
Upał daje się we znaki to fakt;)
Podaję podpowiedzi odcinków:
A. Motyl w odcieniach szarości
B. Playback
C. Test na inteligencję
D. Zapomniana dama
:)
Oboje macie rację :) Dokładnie po połowie. Chodziło mi o Umysł ponad prawem i Test na inteligencję. Chłopiec z "Columbo pod gilotyną" ewidentnie był bystrzakiem ale nie został przedstawiony jako mały geniusz, w przeciwieństwie do dzieci z dwóch pozostałych odcinków :)
Jeśli M_COL się nie obrazi, to może ja zadam pytanie:)
Jak nazywał się kadet ze szkoły kadetów w odcinku "W świetle poranka", który odpowiedzialny był za czyszczenie armaty?
To dobrze:) głupio mi było tak się wtryniać, ale skoro był "remis"...;)
Jak nie pamiętasz nazwiska, to podam podpowiedzi:
A. Springer
B. Downey
C. Schmidt
D. Perkins
:)
Teraz takie pytanie trochę z przymróżeniem oka.
Dlaczego Columbo został policjantem?
Hmmm...no gdzieś to mówił...Czy chodzi o to, że lubił filmy gangsterskie? Albo o to, że kiedyś z kolegami wkładali ziemniaka do rury wydechowej i chciał zapobiegać takim przypadkom?;) Hehe, nie wiem, ale coś mi świta;)
Tak, tak, to chodzi o tego ziemniaka. Columbo został policjantem, żeby w pewien sposób naprawić błędy swojego dziecinstwa. ;)
Pytanie z odcinka "Błędna reakcja". Gdzie, do jakiego państwa, miał lecieć morderca ze swoją asystentką?