Zabawa dotycząca serialu "Columbo".
Jedna osoba zadaje pytanie, gdy ktoś zna odpowiedź to odpowiada i może zadać własne pytanie, i tak dalej.
Jeśli prawidłowa odpowiedź już jest to proszę o nie dublowanie odpowiedzi.
Podobnie z pytaniami.
A i najlepiej żeby pytanie było tak sformułowane, żeby odpowiedź była w miarę krótka i żeby to nie był zestaw pytań albo takie pytania na które jest np. z 10 odpowiedzi.
Można w późniejszym czasie podpowiadać sugerując cztery warianty odpowiedzi.
jeśli gdzieś w ogóle to chyba w sprawie honoru. Był byk, mogły być i muchy ;)
Hehe, błąd, to było podchwytliwe pytanie. Nigdy nie było mowy o muchach tse-tse, a w sumie mogłoby to być kiedyś wykorzystane. ;D
Ja wiem, ja wiem! To była "Piękna lecz zabójcza" i jakiś bluszcz z próbki pod mikroskopem :D
Czego dotyczyła informacja zawarta w przemówieniu stanowiącym alibi zabójcy w odcinku "kryzys tożsamości", której nie mógł znać w chwili jego układania? - zamotałam ale mam nadzieję, że wiadomo o co cho :)
Jaki kolor miał strój morderczyni w momencie zabójstwa w odc. "Zapomniana dama"?
A z tą Włoszką pod kościołem nie rozmawiał trochę po włosku?
A jak jednak miałem tylko omamy to proponuję może odcinek "Śmiertelna wygrana".
Potwierdzam, potwierdzam wszystko :) macie całkowitą rację. W jednym odcinku natomiast udawał, że włoskiego nie zna, ale pewnie doskonale go pamiętacie. Zresztą i tak nie moja kolej na pytania. :)
P.S. Nie liczymy odcinków z drugiej połowy lat 90. i odcinków z XXI wieku bo tam do czytania czy przyglądania się czemuś to już używał.
Korzystał z okularów ofiary w odcinku "Morderstwo prawie doskonałe" ale nie wiem czy o to chodzi :)
Podwójny szok, Wspólnik zbrodni. O ile pamiętam to były tylko dwa takie odcinki.
Znałaś wszystkie odpowiedzi (bo wierzę, że te dwa moje tytuły też), więc zadawaj. ;)
Przyznaję bez bicia, że o śmiertelnej sama zapomniałam - ale całkowita racja :)
Dobra, to zadaję dość proste pytanie: W odcinku "Requiem dla upadłej gwiazdy", Columbo prosi morderczynię, by zadała przez telefon pytanie do jego szwagra. O jakie pytanie chodziło?
W sumie coś w ten deseń też pytała, ale mnie chodzi o coś innego, o coś, co Columbo kazał jej powiedzieć:) chcesz podpowiedzi??
Chodziło o to, że szwagier miał rozpoznać kto do niego mówi?
A jeśli nie to proszę o podpowiedzi. ;)
Dobra, podpowiadam:
A. "George, ile masz wzrostu?"
B. "George, co masz dzisiaj na sobie?"
C. "George, jaki masz kolor oczu?"
D. "George, ile masz lat?"
:)
Jaka krajowa kuchnia była dominująca w życiu porucznika gdy był on jeszcze dzieckiem? Dla podpowiedzi dodam, że mowa jest o tym w odcinku "Morderstwo pod szkłem".