PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199096}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon Sailor Stars
1996 - 1997
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13355
8,0 2 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Kiara, Neoma, Gladka

użytkownik usunięty

odezwijcie się. Muszę wam coś pokazać

użytkownik usunięty
kiara_94

Dzięki dziewczyny:)

ocenił(a) serial na 8

A kiedy wielki dzień, MIśka?
No to trochę mi wyjasniłaś, kiara :) Ale ten komiks jest kanoniczny?

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Tak ten komiks jest kanoniczny - historia wymyślona przez twórców ale rysowany przez jakiegoś japończyka :) Miśka a twoja sukienka też ma odkryte ramiona? :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

A to Zutara jest kaput? :(

Fajne widełko http://www.youtube.com/watch?v=7VV510ro928

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Tak fajne połączenie piosenki z PGSM i anime :) Po pierwsze Zutary to nigdy nie było, żeby było kaput ;) sory memory ale niestety :D To jest tak jak z Seyią i Usagi - nigdy nic ani troszkę a fanowie sami sobie doklejają historie :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Fajne - ale Moonlight Densetsu ma tą piosenkę pod sobą jednak :)

A ten symbolizm 0gień-woda? :( Zresztą nikt nic nie mówi, że Aang jest za młody? Bo znowu o wiek Mamorka się rzucali i trzeba było wyprostowywać...
Z Seiyusami jest inaczej, bo jak się Seiya pojawił, to Mamorusako już było kanoniczne na tysiąc lat :) A w pierwszej części Awatara to jedyna para kanoniczna to Sokka/Księżycowa Księżniczka i to i tak bez hapiendu/

ocenił(a) serial na 9
Neoma

No właściwie od samego początku było wiadomo, że Katara będzie z Aangiem. Katara miała jednak takie swoje epizody czyli Jet, Haru no i można zaliczyć też Zuko z innymi facetami kiedy jeszcze pewna nie była, ale potem jednak doszła do wniosku że Aang naprawdę ją kocha, ona zaś zawsze była przy nim i to taka fajna zgrana para. To z tą księżniczką z księżyca to też taki epizod Sokki był, bo potem pojawia się Sukki. Naprawdę polecam obejrzyj anime bo warto. Musisz wreszcie się przekonać do związku Aang-Katara bo miłość to nie tylko wieczne spory i przeciwieństwa ale przede wszystkim wzajemne wsparcie czyli woda-powietrze wygrywa z wodą-ogniem :) A wiesz te dwa lata różnicy to z biegiem czasu straci znaczenie ;)

użytkownik usunięty
kiara_94

Wielki dzień w sobotę. Suknia ma odkryte ramiona.

ocenił(a) serial na 9

Aaaa to cudownie Miśka :D
Neoma mam dla Ciebie plan 3 odcinków awatara aanga :) poświęcisz na to w sumie tylko 1 godzinę :) 1 odc - jest trochę dziecinny bo w końcu "cześć jestem awatarem" i chłopiec w górze lodowej przetrwał tyle lat no ale musieli jakoś to zacząć
2 odc- i tutaj pojawia się pierwsze starcie z księciem Zuko zaczyna się ciekawie
3 odc - i tutaj mamy pierwszy agni kai jeden z moich ulubionych odcinków - poznajemy trochę histori Zuko oraz poznajemy wrednego admirała Zhao
Jak po tych trzech odcinkach Cię nie wciągnie to znaczy, że Cię serial nie zainteresuje ale sprawdź może akurat :D

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Najpierw muszę wypocinę skończyć :)

Miśka, cudownie - uwielbiam odkryte ramiona - a spódnica szeroka czy wąska?

użytkownik usunięty
Neoma

Oczywiście szeroka. Jak księżniczka:)

ocenił(a) serial na 9

Aaa to super też lubię odkryte ramiona i szeroką spódnicę :) Neoma to szybko kończ to pisanie :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Ja też uwielbiam szeroką :)

Miałam ideę, by po skończeniu pisania zrobić to jeszcze w języku obcym :)

ocenił(a) serial na 9
Neoma

O jaaacie :) ale to fajnie na pewno zdobędziesz więcej lajków na tumblurze bo tam mało Polaków jest :) ale może obejrzyj trochę legendy aanga ? :) ja teraz oglądam to anime school rumble jest trochę głupawe ale fajne ;)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

I po przeczytaniu twojego artykułu znowu zdałam sobie sprawę, że anime jest 100 razy lepsze. Co mnie wkurza w mandze - Mamoru znowu przechodzi na złą stronę mocy (rany jak nim łatwo manipulować), Nowa Królowa Serenity ma gdzieś swoją córkę czyli Chibiusę, Pluto umiera kompletnie bez sensu. Dobrze, że tak pozmieniali to anime :) Piękna jest scena gdy Mamorcio razem z Usagi przekonują Czarną Damę, że ją kochają :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Tak, piękna - w mandze Mamoru stoi z boku i nic nie robi, ech... I to nie ma żadnego wpływu na fabułę, jak w pierwszej serii. Durny wątek po prostu.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Dokładnie... :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Kiedy zreblogowałam ciekawego posta o porówaniu wersji Usagi. Jak będę pisać ten rozdział, muszę za bardzo nie zwalić :)

Miśka, jutro wielki dzień :) Powodzenia.

ocenił(a) serial na 8
Neoma

A mnie bardziej niż na lajkach chodzi o niesienie kagańca oświaty (była to nawet propozycja na tytuł mojego bloga, ale uznałam, że brzmi zbyt zarozumiale ;)

ocenił(a) serial na 8
Neoma

W anime podobało mi się też to, że jak Mamorek niby robi się zły, i tak nie może skrzywdzić Usagi, a nawet ją ratuje ;)

użytkownik usunięty
Neoma

No dziewczyny ja już po:)

ocenił(a) serial na 8

I jak było? :))) Obsypiemy cię metaforycznie białymi płatkami róż :))))

użytkownik usunięty
Neoma

Fajnie, fajnie. Jestem zadowolona:) przed nami jeszcze tylko sesja zdjęciowa w środę i koniec:) pozostaje czekać na zdjęcia i płytę z filmem:)

ocenił(a) serial na 9

Hej :) to bardzo fajnie, cieszymy się :) to teraz Miśka chyba w kolejce czeka School Rumble? :) A wyjeżdżacie gdzieś razem w podróż poślubną? :D

użytkownik usunięty
kiara_94

Właśnie zaczęłam "Kuroshitsuji". "School Rumble" będzie kolejne. 1ego jedziemy w Bieszczady, a jak wrócimy do Belgii to wyskoczymy do Paryża i Disneylandu:) stamtąd mamy niedaleko

ocenił(a) serial na 9

Ojej to wspaniale! Zawsze chciałam jechać do Disneylandu :) School Rumble bardzo fajne - ma taki specyficzny, rozwalający humor, jestem już na 20 odcinku ;)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Już skończyłam oglądać, ale na szczęście jest jeszcze drugi sezon. Jak ja uwielbiam tego głównego bohatera Harimę. Jak on już coś zrobi lub powie to człowiek pęka ze śmiechu ;)

użytkownik usunięty
kiara_94

Postaram się szybko zobaczyć to anime:)

ocenił(a) serial na 8

Super miesiąc miodowy :)

A w weekend koniec ponownie czarodziejki. I znowu ostatni odcinek w noc puszczają - co oni się tak go uczepili? Nawet pocałunku nie było...

ocenił(a) serial na 9
Neoma

No dokładnie, strasznie się go uczepili, to już bardziej brutalniejsze bajki puszczają w telewizji choćby taki Avatar Legenda Korry jest strasznie brutalny a puszczają go o 16 :/
Ale z tym pocałunkiem to mnie Usagi rozwaliła... taką okazję przepuścić?! Tutaj ranny umierający Mamorek leży ze swą cudowną aparycją z zamkniętymi powiekami ... ja bym się nie powstrzymała ;)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

On już chyba nie był wóczas umierający, a umarty na dobre :)

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Ale to było zaraz po tym jak Mamoru powiedział, żeby " żyła dalej i znalazła sobie fajnego chłopaka" czy trochę później? Ta scena była przytłaczająca - tutaj taki zakochany Mamorek mówi do Usagi coś takiego

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Później ;( Najpierw on mówi, żeby znalazła sobie chłopaka, ona że on jest najfajniejszy (no ja myślę!), a wtedy on umiera w jej ramionach ;(( Powstrzymanie się od pocałunku następuje potem. Ciekawe, czyz by go zbudził? ;)

ocenił(a) serial na 9
Neoma

"ona że on jest najfajniejszy (no ja myślę!)" ja też tak myślę :D nie ma lepszego no chyba, że książę Zuko ale on musiał przejść długą drogę zanim stał się taki fajny xD
Ja też jestem zdania, że Usagi w tej chwili powinna go pocałować. Jak zobaczyłam, że go jednak nie pocałuje to normalnie dostałam fanowskiego wnerwu :) A Mamoru wtedy wiedział że Usagi to Sailor Moon, ksieżniczka Serenity?

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Miśka a obejrzałaś już może chociaż jeden odcinek School Rumble? Koniecznie napisz potem co o tym myślisz ;)

użytkownik usunięty
kiara_94

Nie oglądałam. Nie mam w zwyczaju oglądać kilku anime na raz. Skończę jedno, dopiero potem biorę się za następne. Jestem dopiero na 7 odcinku Kuroshitsuji, a są tego 2 serie. Poza tym teraz nie mam za bardzo czasu na oglądanie. Jak kiedyś zacznę School Rumble, to na pewno napiszę:)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

A to zdjęcie Zuka i Katary co zamieściłaś, to urocze :) Jak ładnie pasują do się :)
Oczywiście, że wiedział - że to Sailor Moon od 34 odc jak się przy nim przemieniła (ostatnio gdzieś widziałam komiks, jak Mamoru mówi do Usagi po przemianie, że ma krótszą spódniczkę ;) a że księżniczka Serenity od 35, po Srebrnym Krysztale. Też w finale wiedział, że dziewczyna, ktorą pocałował na balu, to Usagi. Ale Casanova z tego Mamorka z pierwszego sezonu :)

ocenił(a) serial na 8
Neoma

A w 142 jest fajny tekst Chibiusy, jak jej rodzice mówili, że serca kochających się ludzi, nigdy się nie zmieniają :)

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Hej a jakie to zdjęcie Zuka i Katary bo nie pamiętam, chyba niechcący zamieściłam ich wspólne zdjęcie ;) No faktycznie ten tekst Mamorka o krótkiej spódniczce uhuhuhu. Tak Mamorek przez dwa pierwsze sezony to pies na baby, tajemniczy facet w masce z różą w smokingu potem ten cały granatowy motocykl ;) ale taki jest najlepszy :) No czasami Chibiusa ma fajny tekst, taki że klękajcie narody ale to jej się niestety rzadko zdarza :)
Spoko Miśka, ale jak obejrzysz to daj znać :) Ale ten Kuroshitsuji to chyba taki straszny bo to jest ten Mroczny Lokaj co zawarł pakt z diabłem? Boję się takich anime ;)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Tam w Awatarze jakieś przedstawienie oglądali - to było o nich? ;)

Super był też tekst Diany, jak król i królowa zawsze chorują podczas państwowych uroczystości.

użytkownik usunięty
kiara_94

No to to anime, ale wcale nie jest straszne. Jest lekko mroczne, ale bardzo ciekawe:) podoba mi się

ocenił(a) serial na 9

Tak to było przedstawienie, drużyna Avatara poszła na propagandowe przedstawienie które zrobił naród ognia w teatrze :) jeden z lepszych odcinków, śmiałam się co pięć sekund ;) ten odcinek to pożywka dla fanów Zutary bo tam zrobili, że Zuko i Katara mają romans - przez to Zuka i Katara czuli się strasznie zawstydzeni a Aang kipiał ze złości, oczywiście nic po sobie nie dawał znać ;) a jeszcze lepiej bo Aanga grała kobieta xD

kiara_94

Wypad, nie spamować tu

ocenił(a) serial na 9
EastJudas

Hej Neoma tutaj masz link do odcinka z przedstawieniem video.anyfiles. pl/Avatar+Legenda+Aanga+Księga+III+17/Anime/video/29073 :D

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Dzięki, Kiara - chyba jednak poczekam do obejrzene całości, bo tam pewnie spoilery.
Zeby nie spamować, to powiem, że Mamoru ma dziś urodziny :)

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Haha tak widziałam na tumblurze ;) nie ma to jak świętowanie urodzin postaci fikcyjnych ;)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

No ale to Mamorek :) Więc urodziny mu się należą :) zwłaszcza że wszyscy go cały czas tępią.
Ja też z okazji popełniłam kawałek fanfikcji... Zapraszam.

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Tak widziałam :) fabulous man to idealne określenie Mamoru :D ej ej ale widziałam co napisałaś pod zreblogowanym postem z Avatar Legenda Aanga xD najlepsze jest to, że Zuko wepchał się na miejsce obok Katary ;)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Zuko się wepchnął, bo wie, że on i Katara to dobrana para ;) A co ja napisałam?
Kiedy ten film zrobią?

Potwierdzili, że piosenką z nowego anime będzie Moonlight densetsu spiewane przez ten zespół...

użytkownik usunięty
Neoma

Łeee to już te Otome Sensou było lepsze. A coś wiadomo kiedy wyjdzie, albo kiedy pokażą opening?