PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199096}

Czarodziejka z Księżyca

Bishōjo Senshi Sailor Moon Sailor Stars
1996 - 1997
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 13355
8,0 2 krytyków
Czarodziejka z Księżyca
powrót do forum serialu Czarodziejka z Księżyca

Kiara, Neoma, Gladka

użytkownik usunięty

odezwijcie się. Muszę wam coś pokazać

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Miałam to na myśli co wcześniej już pisałam o tym, że manga jest znacznie brutalniejsza w kilku przypadkach. Nie przeczytałam całej mangi dlatego niektóre zdarzenia które zaszły w niej (a dowiedziałam się o nich dopiero w twojej pracy) wydawały mi się dziwne i niepotrzebne. Na szczęście ktoś mądry przerobił je i tak powstało piękne anime :)
No Zuko na początku chodzi strasznie wściekły - wszędzie bucha ogniem ;)
Ale jak wczoraj świetnie załatwił komandora Zhao :) i te mięśnie :D
A wczoraj też Katara była zazdrosna o Aanga :D Kaatang forever :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

Kiara, ale naprawdę sobie wyobrażasz, że 14latka może lecieć na 10latka? Bo ja raczej nie... Za jakieś co najmniej 5 lat, jak się już mu te muskuły ukanonicznią, to co innego.
Mi też się wiele wydarzeń mangowych wydaje dziwnych i niepotrzebnych. I też nie lubię tej brutalności i jak one bez mrugnięcia okiem mordują :(

ocenił(a) serial na 9
Neoma

Ależ on ma 12 lat a ona 14 :)

ocenił(a) serial na 8
kiara_94

No zupełnie jak Ami i Shingo :)

ocenił(a) serial na 9
Neoma

No widzisz też słodki pairing :) ale najważniejsze, że Aanga z Katarą na początku łączyła szczera przyjaźń :)

użytkownik usunięty
kiara_94

Właśnie widziałam reklamę. Od 28.10 ma być legenda kory na nickelodeon

użytkownik usunięty
kiara_94

Kiara a dlaczego Zuko został w ogóle wygnany? Fajny był ten Jet. Miał świetny głos.

ocenił(a) serial na 9

Też widziałam tą reklamę :) ale ja już Legendy Korry nie poważam ;) Jet fajny ale trochę zeschizowany ale głos masz rację miał fajny. Taki Robin Hood ;) ale mi się śmiać chciało jak wjeżdżał po lianie z Katarą a ona taka zakochana w nim była :D
Dzisiaj Miśka się wszystkiego dowiesz dlaczego Zuko został wygnany :D w odcinku "Sztorm" :)

użytkownik usunięty
kiara_94

Biedny Zuko. Szkoda mi go. Jak był młody to był taki ładniutki:)

ocenił(a) serial na 9

Dalej jest piękny tylko rysy mu zmężniały :) Też mi go szkoda. Dla mnie ta cała afera z honorem i jego ojcem jest po prostu nieludzka. Ja na jego miejscu już dawno dałabym sobie spokój z takim rodzicielem. Zuko nawet nie próbował walczyć a skoro już ojciec go zmuszał mógł spróbować ale on taki szlachetny był... Ale by było gdyby jednak walczył i pokonał Ozaja ;) Ten odcinek wymiata zwłaszcza ta scena gdy Zuko przypomina sobie siebie kilka lat wcześniaj z ojcem i Azulą a potem widzimy taką jego wściekłą poranioną twarz :( teraz już Miśka rozumiesz dlaczego tak uwielbiam tego bohatera :) A dzisiaj leci kolejny ekstra odcinek "Błękitny duch" :)

użytkownik usunięty
kiara_94

Rozumiem, rozumiem. Nie twierdzę, że go nie lubię. Przeciwnie. Jednak jeśli chodzi o miłosną obsesję, to darzę nią Takano<3. Ta scena, o której pisałaś jest na prawdę dobra. Łezka mi się na niej zakręciła. Tak mi go szkoda było.

ocenił(a) serial na 9

Tak miłosna obsesja xD A kto to ten Takano? Gdzie wystąpił? Chyba muszę gościa zobaczyć ;)

użytkownik usunięty
kiara_94

Pisałam Ci juz o nim wcześniej. Nawet pokazywałam foty. To pan z anime "Sekaiichi Hatsukoi". Boskie anime! Uwielbiam je! Bardzo zabawne i cholernie romantyczne:) a Takano jest tak pociągający jak żaden inny bohater. Widziałam już sporo anime, ale w żadnym nie było bohatera, który by mi się tak spodobał. Takano miłości moja<3 ach... głupieję na starość:D

ocenił(a) serial na 9

Hej obejrzałam pierwszy odcinek tego anime :) Aż ten Takano cóż on zrobił pocałował go :D faktycznie jest taki zimny ale też przystojny coś jak Irie-kun :) W sumie Zuko też udaje takiego zimnego faceta a jest inaczej :) Ten drugi bohater też jest fajny tylko niestety woli facetów. Ale Miśka to Takano jest tym facetem, którego kiedyś spotkał w bibliotece? Tylko dlaczego zmienił imię? :)
Miśka ale miłosne obsesje związane z fikcyjnymi bohaterami to właśnie domena młodości a nie starości ;) :D
Hej Neoma odnośnie tumblura to Zuko jest moim ulubionym bohaterem :) haha 8 osób zreblogowało lub polubiło mój post :)

użytkownik usunięty
kiara_94

Kiara wszystkiego się dowiesz w następnym odcinku. Bohaterami tego anime są panowie. Pary też są męskie:P to jest właśnie yaoi:] chociaż to anime to bardziej podpada pod shonen-ai. W każdym bądź razie jest przecudowne! Modlę się, żeby jakieś wydawnictwo wydało tą mangę. Manga jest yaoi, więc na pewno jest dużo lepsza od anime:)

ocenił(a) serial na 9

Ok fajnie :) obejrzę ten drugi odcinek :) a jak ci się podobał "Błękitny duch"?

użytkownik usunięty
kiara_94

Podobał się podobał. nieźle się zdziwiłam, że to Zuko

ocenił(a) serial na 9

Ja od samego początku wiedziałam, że to będzie Zuko <3 :D

użytkownik usunięty
kiara_94

Hehe:P szkoda, że ten Zuko dopiero w ostatniej serii się opamięta i stanie po właściwej stronie

ocenił(a) serial na 8

Kiara, bo co twój pościk to Zuko, Zuko i jeszcze więcej Zuka :) A wujek to brat mamy czy taty?

ocenił(a) serial na 9
Neoma

No bo ja już mam miłosną obsesje :) Iroh jest stryjem Zuka, brat taty :) Też żałuje że tak późno się opamiętał ale wcześniej miał też takie przebłyski dobra, zwłaszcza wtedy gdy gada o ojcu, przeznaczeniu i honorze xD

użytkownik usunięty
kiara_94

On cały czas gada o honorze:D

ocenił(a) serial na 9

Tak, to jest już jedyny facet na ziemi, dla którego honor jest wartością, która coś znaczy :D Tylko, że on znowu przesadził na tym punkcie ;)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Hej obejrzałam kolejny odcinek tego anime z Takano. Ale jaja nawet mieszkają obok siebie ;) Ale Takano pali papierosy - ma mały minusik u mnie;)

użytkownik usunięty
kiara_94

Też nie lubię palących, ale jemu pozwalam:) wczoraj bardzo podobało mi się to królestwo wody. Nie to co ta zapyziała wiocha Katary i Sokki. Zuko tez w tym odcinku był jakiś inny. Taki ładniejszy. Podobał mi się. Kurczę, strasznie mi go szkoda. Dobrze, że ma chociaż tego stryja.

ocenił(a) serial na 9

Aaaa widzę, że powoli ulegasz czarowi Zuka :) ale wiesz jakby co to on jest mój ;) Też mi się podoba to królestwo wody, jednak nie chciałabym być magiem wody i mieszkać tam, stanowczo za zimno :) Dzisiaj Zuko będzie jeszcze bardziej ekstra - ostatnie dwa odcinki pierwszej serii :D A co myślisz o wielkiej miłości Sokki? xD

użytkownik usunięty
kiara_94

Spokojnie, spokojnie. Kocham tylko Takano*-* a co do Sokki i jego miłości, to wolę jednak Suki.

ocenił(a) serial na 8

A co to za Suki? Sokka miał być z ziemną Toph, co?
Kiara, właśnie, jak taka piękna przyjaźń połączyła Katarę i Aanga, to nie można jej niszczyć jakimiś hormonami :)
Ja też uwielbiam facetów z honorem :)

użytkownik usunięty
Neoma

Kiara by chciała, żeby był z Tohp, ale on był z Suki. Ona należała to jakiś wojowniczek czegoś tam

ocenił(a) serial na 9

Wojowniczek Kyoshi :) Ale ja wierzę, że Sokka będzie z Toph, widać pewną ich zażyłość w komiksie The Promise a potem jeszcze przeczytałam, że w komiksie The Rift, który ma się ukazać za jakiś czas skupią się na postaci Toph, Sokki i Katary (ma nie być Zuko buuu :( ale jakoś to przeżyję bo w The Promise i The Search było go bardzo dużo) no więc tak przypuszczam że może połączą ich razem, bo Suki w The Promise zgłupiała i zaczęła latać za Zuko, toż to jakaś patalogia była. Wyobraźcie sobie, że sobie przed nim klęczała! o zgrozo, znaczy ja ją tam rozumiem bo Zuko taki wspaniały jest ale no bez przesady niech się dziewczyna szanuje ;) to ja już wolę tą całą Mai, tutaj macie linka do tego sorry za spojlery :)
http://cdn.mangaeden.com/mangasimg/80/8011b8c645a809658cffbea91c43e5058024c471b2 704a90650dd7d6.jpg
http://www.sholiofic.com/misc/avatarscans/sukisympathy.jpg

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Hej Miśka a zauważyłaś, że stryjek Iroh był oczarowany Jun?? xD to ta od tego zwierzaka shirszu co zapachy wyczuwa ;)

użytkownik usunięty
kiara_94

Zauważyłam:D biedny Zuko. Strasznie mi go szkoda. Jak go dziś oglądałam to aż łezka mi się zakręciła. Biedny taki poraniony, chlip;( Aang świetnie się spisał. Szkoda tylko tej księżniczki.

ocenił(a) serial na 9

No tak księżniczki szkoda, ale przynajmniej nie będzie musiała się żenić z tym wrednym facetem :) Kurczę dlaczego Zuko wczoraj tak źle potraktował Song? Za to ma u mnie minusik :) Dziewczyna okazała mu tyle serca i według mnie byłby to najlepszy pairing ale cóż...

użytkownik usunięty
kiara_94

Hehe a ja poczułam lekką zazdrość:P dobrze, że romanse mu nie w głowie:D coraz bardziej jestem za nim. W ogóle nie mogłam z tych wczorajszych śpiewaków haha:D rozbrajała mnie ta ich piosenka. A jak to się stało, że Zuko i Mai byli razem, skoro on juz od 3 lat jest wygnany?

ocenił(a) serial na 9

O akurat Song jest jedyną dziewczyną o którą nie jestem zazdrosna i daje im błogosławieństwo , ale to może tylko dlatego, że Zuko ją tak kompletnie olał ;) no tak romanse mu nie w głowie a dziewczyny stoją za nim sznurem jeszcze pojawi się ta cała Jin, która mi strasznie na nerwy działa. Takie namolne babsko ;) Mai już była niby zakochana w Zuko od dzieciństwa blleeeee ale mi się wydaje, że to tylko wyrachowanie z jej strony było bo przecież Zuko księciem był. Będzie temu poświęcony odcinek :) Śpiewacy byli super tacy mega nie ogarnięci ;) a reakcje Sokki na ich głupotę to już w ogóle mistrzostwo.

użytkownik usunięty
kiara_94

No to było świetne:) nieźle się uśmiałam. A kiedy pojawi się Toph?

ocenił(a) serial na 9

Toph pojawi się jutro w drugim odcinku.
Ale zazdrość to dopiero poczujesz jak Mai będzie się kleić do Zuka :/ mi się nóż sam w kieszeni otwierał ;) No i Mai się pojawi dzisiaj ale jeszcze z Zukiem się nie spotka

użytkownik usunięty
kiara_94

Nawet nie mów. Już zaczynam się denerwować

ocenił(a) serial na 9

Ludzie jaka ta Mai jest straszna - chciała własnego brata poświęcić dla Azuli wrrr i ktoś taki ma być z Zuko. A Zuko wczoraj był taki fajny, jak nie mógł wytrzymać tej pogardy względem wuja i tak się trzymał za kolana żeby nie wybuchnąć, to było takie męskie :)

użytkownik usunięty
kiara_94

Nooo ta scena też mi się podobała. Świetna była. A kiedy będzie odcinek poświęcony Zuko?? Co do Mai, to mam teraz mieszane uczucia.

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Neoma po przeczytaniu twojej pracy na temat Usagi znowu jestem pewna, że anime jest 100 razy lepsze :) I bardzo lubię tą beksę, niezdarę Usagi, w mandze faktycznie za szybko dorasta. Szkoda tylko, że w anime nie pokazali Beryl zanim jeszcze stała się zła i jej miłości do Endymiona ale to taki drobiazg :) A o Mamoru też będziesz pisała? :)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Ja tam mieszanych uczuć do Mai nie mam, bo jej zawsze nie lubiłam ;) Została moim wrogiem nr 1 od kiedy zaczęła chodzić z Zuko :D Odcinek 7 będzie w całości poświęcony Zuko i gdy tylko go zobaczysz to pokochasz Zuka każdą częścią swojego ciała, mówię Ci :) A i Zuko będzie dzisiaj błękitnym duchem :)

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Ja tam mieszanych uczuć do Mai nie mam, bo jej zawsze nie lubiłam ;) Została moim wrogiem nr 1 od kiedy zaczęła chodzić z Zuko :D Odcinek 7 będzie w całości poświęcony Zuko i gdy tylko go zobaczysz to pokochasz Zuka każdą częścią swojego ciała, mówię Ci :) A i Zuko będzie dzisiaj błękitnym duchem :)

użytkownik usunięty
kiara_94

Kiara jak będziesz miała czas to przeczytaj ta mangę http://centrum-mangi.pl/Boyfriend/ jest świetna! Powinna Ci się spodobać:) wzruszająca i słodka, zwłaszcza koniec:) to tylko 3 tomy:)

użytkownik usunięty
kiara_94

Kurczę jaki ten Zuko dzis był piekny:) lubię go coraz bardziej. Co do tej Mai to myślałam, że jest w porządku skoro pomogła Zuko w ucieczce.
Sokka był dziś rewelacyjny! Uwielbiam go. Zawsze się uśmieję z niego. Najbardziej go lubię:) Zuko depta mu po pietach, depta:)
Ta cała Toph jakoś mi nie przypadła do gustu, już nawet w poprzednich odcinkach. Teraz to tylko im kłopotu narobiła. Mogła chociaż jakiś list zostawić, że sama odchodzi.

użytkownik usunięty

Neoma Tobie oczywiście też polecam:)

ocenił(a) serial na 9

Ja osobiście to Toph uwielbiam jest moją ulubioną bohaterką, dziewczyna się w ogóle nie cyrtoli z niczym i wszystko ma gdzieś :) Zuko jest piękny zgadzam się ;) mi się właśnie najbardziej podoba w tej fryzurze co jest teraz a wszyscy mówią że najlepiej mu w tych shaggy włosach co miał w księdze III :) Sokka super "mam autograf samego Głaza" a to był ten list mówiący o porwaniu :D albo jak walnął Toph tym pasem xD Ok mangę postaram się przeczytać :) Szkoda tylko, że Zuko wykorzystał maskę Błękitnego ducha by kraść :(

ocenił(a) serial na 9
kiara_94

Ej chyba się wcześniej myliłam, to zdjęcie chyba jest oryginalne http://images5.fanpop.com/image/photos/31500000/An-Older-Version-of-the-Gaang-av atar-the-last-airbender-31596077-893-587.jpg bo w prawym dolnym rogu jest symbol nicklodeonu :)
Aaaa Zukoś <3

użytkownik usunięty
kiara_94

Mnie coś ona nie przypadła go gustu. Zobaczymy później. Zuko najlepiej wygląda teraz w tych krótkich włoskach:) cudny:D a to dzisiaj bedzie ten odcinek o nim? Nie moge sie doczekać.
Na tym zdjęciu Sokka z Aangiem nie wyglądają za dobrze. Zuko całkiem całkiem:D

ocenił(a) serial na 9

Tak w tych krótkich włosach cudny :) Tak dzisiaj będzie ten odcinek cały o Zuko - najlepszy odcinek świata :D "Samotny Zuko" :) No tak Sokka śmiesznie wygląda ale wydaje mi się, że Aang fajnie :) pasuje mu ta bródka ;)