W scenie, w której spotykają się Claudia, Jonas i Michael kobieta wypowiada:
- widziałam świat bez ciebie. Uwierz mi, jest inny niż się spodziewasz.
Czy to jakieś nawiązanie do innych wymiarów?
Następnie Claudia wspomina o poświęcaniu się i sugeruje samobójstwo Michaelowi.. czy to nie o to właśnie chodziło Adamowi??
Teraz już wiemy na pewno, że jest inny wymiar, z racji pojawienia się innej Marthy na końcu ostatniego odcinka. Skąd jednak Claudia o tym wiedziała, znaczyłoby, że ona już wcześniej wiedziała o innych wymiarach i tam była. Nadal jednak nie wiem po czyjej stronie jest Claudia, jaki ma cel w tym wszystkim i jakie pobudki nią kierują. Jedyne czego jestem pewna to to, że jej celem było uratowanie córki (Reginy), dlatego też dorosła (nie stara) Claudia przeniosła się do 2020 i zabrała Reginę do bunkra. Nie wiem natomiast dlaczego nakłaniała Michaela do poświęcenia się, może właśnie dlatego, że wiedziała, że świat bez Jonasa nie jest wcale lepszy...? Oczywiście, że o to chodzi Adamowi, on chyba robi wszystko aby Jonas robił to co on aby to doprowadziło do tego kim jest teraz. Oszukiwał go bo wiedział, że kiedyś chciał wszystkich ratować, w tym Marthę, znał swoje pobudki kiedyś, ale później mu się zmieniło, już mu nie zależało na Marcie, dlatego ją zabił, aby Jonas stał się nim.