Dark
powrót do forum 3 sezonu

Nurtuje mnie pewna rzecz. Jeżeli Marta i Jonas żyją w innych (różnych) światach (w tym właściwym nie istnieją) to dlaczego w świecie pierwszym (chodzi mi o ten z dwóch pierwszych serii) żyją oboje a w drugim (tym który się pojawia w trzeciej serii) jest tylko Marta?

ocenił(a) serial na 10
lazarz

W drugim świecie Mads nie zaginął wiec Jonas nigdy się nie urodził.

ocenił(a) serial na 10
gosia8310

Przepraszam, oczywiście miało być Mikkel nie Mads, ojciec Jonasa.

gosia8310

Ok to załapałem. Chodzi mi o coś innego.
Może będę teraz pisał bzdury ale nie było tak że Jonas i Marta (już jako Adam i Ewa) rywalizowali ze sobą o to który świat zniszczyć? Niby pierwszy świat był Jonasa (mimo że była też tam Marta) a drugi Marty.

lazarz

Jonasa świat nie był pierwszy. Powstał równolegle z światem Marty.
W jedym Mikkel nie zaginął czyli Jonas się nie urodził. Ale w jednym i drugim była Marta. Bo Bartosz był z córką Hanny i urodziła im się Agnes, która miała syna (dziadka) Marty. Dlatego też istniał Urlich i jego dzieci.

ocenił(a) serial na 10
lazarz

Świat Marty wynikał ze świata Jonasa. Jonas chciał by za wszelką cenę uratować Martę, a Marta chciała za wszelką cenę uratować syna. I jedno i drugie nie umiało odpuścić. Każde walczyło samo ze sobą.

Tak jak to mówią starzy Indianie po fajce pokoju: "kiedy pokonasz samego siebie, to nikt inny nie stanie ci już na drodze". To mocne zdanie, dawniej bałem się i nie robiłem, a dziś się boje i robie :)