PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162867
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Wyobraźcie sobie, że każdy kolejny sezon będzie miał taki duet z dużego ekranu, kogo byście chcieli zobaczyć?

Ja chętnie zobaczyłbym np Day-Lewisa w duecie z Nortonem lub Balem. Wybór jest na tyle duży, że się może w głowie poprzewracać. ;]

trayleer

Ja z wielką chęcią widziałbym Bale z młodym Afleckiem. Ewentualnie Bale z Pacino.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
trayleer

Ja bym widział Bale'a z Hugh Jackaman'em. Mają sobie jeszcze coś Panowie do wyjaśnienia po "Pretiżu" :)
A obaj ostatnio w 2 bardzo dobrych filmach z podobnym klimatem co "True Detective" wystąpili (Out of the Furnace i Prisoners).

ocenił(a) serial na 9
trayleer

Sam Rockwell i Gary Oldman. To by było coś.

ocenił(a) serial na 8
KrzysztoV123

Oj tak, tak :) Uwielbiam ich obu.

KrzysztoV123

Szalone połączenie. Aż jestem ciekawy co z tego by wyszło. Jednak gdzieś czytałem, że w 2 sezonie głównymi bohaterami, a raczej bohaterkami mają być dwie panie :)

ocenił(a) serial na 8
KrzysztoV123

Kapitalny duet. To byłoby zdecydowanie coś.

trayleer

Ja bym chciał więcej Mc Conagheya, facet jest niesamowity!

A wracając do tematu, to Bale- Jackman. To byłoby mocne... Wiem tylko, że musieliby grać- jak na ich standardy- za pół darmo- cały budżet w przeciwnym razie szedłby na ich gaże. Chyba że postąpiliby tak samo jak Mc Conaghey i Harrelson, czyli zająć się też produkcją, i wzieliby udział w serialu żeby zaprezentować swój kunszt aktorski :)

ocenił(a) serial na 10
trayleer

Christian Bale i ktoś z tej dwójki Viggo Mortensen Jake Gyllenhaal

ocenił(a) serial na 9
trayleer

Edward Norton i Johnny Depp:)

ocenił(a) serial na 9
trayleer

Dominic Purcel i Adam Sandler

ocenił(a) serial na 10
danteusz

Sandler? Chyba jako automat do batonów albo ekspres od kawy.

ocenił(a) serial na 10
trayleer

Ja bym widział Toma Hardy'iego z Balem

ocenił(a) serial na 10
trayleer

Joaquin Phoenix i Desmond Harrington idealnie pasował by do roli Rusta podobną postać grał w dexterze dość tajemniczy

użytkownik usunięty
wesoool

Do roli Rusta? Będą całkowicie nowe postaci i nowi aktorzy. Jaki byłby sens dawania nowego aktora do tej samej roli?

Osobiście widziałbym parę Edward Norton, Matt Damon.

ocenił(a) serial na 9
trayleer

Piotr Adamczyk i Borys Szyc

adam664

Karolak i Kożuchowska, mają coś sobie jeszcze do udowodnienia po Rodzinka.pl

użytkownik usunięty
trayleer

Bryan Cranston & Michael C. Hall

ocenił(a) serial na 9

ale atomowka :D

ocenił(a) serial na 7

Cranston będzie pukał do drzwi, a Hall zrobi resztę :)

Już na samą myśl o takim wspaniałym duecie robi mi się gorąco.

ocenił(a) serial na 7
trayleer

Tom Cruise i Brad Pitt

ocenił(a) serial na 10
trayleer

Ja sobie nie wyobrażam tego serialu bez Matthew i Woodeygo :

ocenił(a) serial na 9
asia_92_12

Ja na razie też nie :( Szczególnie Matthew...

ocenił(a) serial na 10
fioletowytaboret

Zwłaszcza, że Matthew już ciekawą postać wykreował.
Jeszcze tyllko 4 odcinki i koniec ;/

ocenił(a) serial na 9
asia_92_12

Tak naprawdę to on tworzy ten klimat i jest tu najbardziej interesujący, sprawia, że chcę oglądać dalej i go odkrywać. Nie wiem czy ktoś mu dorówna.

użytkownik usunięty
trayleer

Oj duże tu nazwiska padają, nie żebym umniejszał McConaugheyowi i Harrelsonowi. To ja może bardziej przyziemnie i na pewno bliżej rzeczywistości - Z chęcią bym zobaczył rodzaj duetu z Seven, czyli starszego, ortodoksyjnego glinę i narwanego młodziaka. W pierwszej roli widziałbym na przykład Kurta Rusella - myślę, że dałby się skusić takim projektem, o ile scenariusz dorównywał by poziomem temu, co widzieliśmy do tej pory. Z kolei w drugiej młodszy Affleck rzeczywiście mógłby rozwinąć skrzydła - gdyby grał postać podchodzącą pod tą z Out of the Furnace. Fajnie by też było zobaczyć Iana McShane'a - myślę że z tym zespołem scenarzystów mógłby pokazać szeroki wachlarz swoich umiejętności, gość nie miał zadowalającej roli od czasu Deadwood, a jest świetny.
Walton Goggins też odnalazł by się w poważniejszej produkcji, oprócz tego jeszcze Tim Roth.

ocenił(a) serial na 9
trayleer

Robert De Niro , Timothy Olyphant...

trayleer

Bena Fostera widze w czymś takim...

użytkownik usunięty
Justyna_0288

O. Popieram.

ocenił(a) serial na 8
Justyna_0288

Ben Foster jest trochę mało charakterystyczny. Samym głosem nie nadrobi.
Popatrzcie na Mc Conaghey'a jak gra świetnie swoją rolę.
Głosem, ciałem, ruchami, nawet papierosem gra!

ocenił(a) serial na 9
trayleer

Tom Hiddleston i Hugo Weaving - pozamiatane.

trayleer

Joaquin Phoenix i Jack Nicholson.

trayleer

Spocony John Goodman w za małym kapeluszu i Ed Norton w zapiętym pod szyje garniaku. Czas i miejsce akcji: Upalne i duszne Mississippi lata '70

ocenił(a) serial na 9
trayleer

Ja bym chciał zobaczyć Harvey Keitela. Mógł by zagrać coś w stylu Złego Porucznika.

ocenił(a) serial na 8
trayleer

Nicolas Cage i Jake Gyllenhall

ocenił(a) serial na 8
trayleer

Mel Gibson i Danny Glover

ocenił(a) serial na 9
trayleer

Benedict Cumberbatch i Tom Hiddleston, a akcja przeniosłaby się do UK :)

lub

Bin Won i Yeon-seok Yoo, a akcja przeniosłaby się do Korei <3

ewentualnie

Jamie Foxx i Jared Leto jak akcja musiałaby pozostać w USA :P

w Polsce taki klimat stworzyć? Hmmm cięzko, ale może...

Arkadiusz Jakubik i Marcin Hycnar ? Ciężko...

trayleer

Benedict Cumberbath i Tom Hiddleston

Kubosorek120

Cranston i Michael C. Hall bo jest do wzięcia :D

trayleer

Bryan Cranston i Daniel Day-Lewis jako dwie stare wygi.

HARDBOILED_WRITER

Hugh Jackman i Christian Bale :)

ocenił(a) serial na 10
Zbych13

Nicolas Cage i Nicolas Cage :D

trayleer

Tom Berenger & Willem Dafoe

ocenił(a) serial na 8
spo

Detektyw w wykonaniu Dafoe zawsze jest świetny tak ja w American Psycho, Świętych z Bostony i My Son...

trayleer

Tomasz Kot i pies z Komisarza Alexa.

ocenił(a) serial na 9
trayleer

Co powiecie na duet damsko-męski. Charlize Theron - Al Pacino. Ja to widzę tak, Pacino - samotny, zmęczony życiem, doświadczony glina którego od emerytury dzielą już jedynie tygodnie. Wierzy, że widział już wszystkie rodzaje okrucieństwa do którego zdolny jest człowiek. Charlize Theron - inteligentna, ambitna, nie daje za wygraną. Prowadzi śledztwo które okazuje się być powiązane ze starą, niewyjaśnioną sprawą z przed lat, którą jak się okazuje prowadził Pacino. Za miejsce akcji obrałbym jakieś duże, brudne miasto, które nigdy nie śpi. Może być Nowy York. Już mam w głowie obraz konwersacji po między tymi dwoma. Pacino z lekko ochrypniętym głosem i te zimne spojrzenie Theron.

trayleer

Na poważnie- Jim Carrey i Rooney Mara. Skoro Mc Conaghey przeżywa renesans kariery aktorskiej, tworząc wybitne kreacje, to dlaczego Carrey nie mógłby pójść w jego ślady? A aktorem z niewykorzystanym potencjałem jest, trudno temu zaprzeczyć. Rooney mogłaby stanowić miłą odmianę od kipiącego testosteronem duetu Rust- Martin. To tylko moje zdanie :)

ocenił(a) serial na 9
TomKruz

też widzę skład damsko-męski (żadnego romansu!) albo nawet damsko-damski, Kate Mara i... Mads Mikkelsen? Tilda Swinton? Fassbender?
może akcja w przyszłości? nie żadne harde sci-fi, bardziej chodzi mi o klimat

quietstarcollapse

Wydaje mi się że Fassbender jest na tyle zapracowany, że nie dałby rady wziąć udziału w serialu... A szkoda :(

Mikkelsen- propsy :D