Odcinek raczej dość słaby. I nieźle nas Dedeki strollowali żadnego Cleganbowl nie będzie buahahahahahahha
Jeśli wg Ciebie dziewczyna, która od pierwszego komentu wyzywa ludzi, których nie zna od zakompleksionych dewotów ma coś do przekazania, to give me a break.
Spokojna głowa, wygrałaś i tym razem ;)
Pewnie nie jest to szczyt elegancji, ale Treehouse po prostu odpowiedziała w tonie i konwencji, które ta pani najwyraźniej preferuje, skoro wyskakuje w ten sposób do innych użytkowników, którzy nic jej nie zrobili poza tym, że ośmielili się napisać coś, czego najwyraźniej nie zrozumiała...
Nawet jakbym przegrała to cóż, niewiele bym stracila:P - lapka, kindle i ze dwa złote pierścionki...właśnie sobie uświadomiłam jak mało jestem warta :D
Nie wiem po co zniżać się do takiego poziomu, no chyba tylko dla funu, ale z gatunku takiego w stylu DeDeków xD
To po prostu - podążając za Szambelan Style - nie uchodzi, mój drogi, nie uchodzi.
Chociaż przyznam się, ze te zdalne analizy psychologiczne, a nawet fizyczne oraz genetyczne robią wrażenie. Po tekście o Żydzie bez napletka parsknęłam najszczerszym rodzajem śmiechu:P:P:P:P:P Piękne!
Haha, jak masz taki fart, to zdecydowanie powinnaś podbijać stawki ;)
Czasem trzeba się nad prostaczkiem pochylić i przemówić doń po ichniemu, żeby do niego dotarło :) Uchodzi to czy nie, ale stare porzekadło głosi że kto mieczem wojuje od miecza ginie. Nie uważam, że dla takich osobników jak koleżanka Justynka trzeba się "wznosić ponad to".
Prawda, że to było urocze? :) Sam również miałem niezły ubaw :)
Wybacz Justyno _0288 , ale posuwaniem komód na śmietnik a potem ich dosuwaniem niech zajmą się wykwalifikowani robotnicy. Facetom nic nie zaszkodzi, za to wszelakim Justynom_ 0288 ewidentnie sprawią nieodwracalną uciechę, które tym doznaniem będą szlachetnie dzielić :)
Normalka. Męscy wielbiciele fiutaków nie żenują się tylko wtedy gdy rozmowa jest o fiutakach.
Pozdrawiam serdecznie.
chodzilo o slownictwo,nie ma znaczenia czy na temat meskich genitaliów czy zenskich. I o wulgarnosc.Chyba jest róznica miedzy tekstem czy masz duzego a ciekawe czy jej cipa tez jest jasna. Slabo ci idzie.Staraj sie dalej. Jeszczejakies kompleksiki? Uwazaj ,zeby mezulek nie padł ,gdy zobaczy pochwe ,bo pewnie padnie trupem z szoku
Justyna, nie chce Cię atakować, ale czemu dalej ciągniesz tą rozmowę skoro wszyscy dyskutują już o czyś innym? Wygląda to na typową prowokację. Rozmowa dothracków, owszem, była żenująca ale w końcu to barbarzyńcy gwałcący kobiety pokonanych wrogów, złapali dziewczynę o intrygującym dla nich wyglądzie, pojmali ją to i można zrozumieć, że mogli o tym rozmawiać w końcu taki jest ich poziom. Ale jakie jest usprawiedliwienie na pokazanie fiuta na cały ekran ot tak po prostu? Po co to było? Albo żarty Tyriona cały czas o tym samym. Nie chodzi o to,że kobiety można pokazywać a mężczyzn nie, chodzi o to, że jest to wtykane bez ładu i składu i na niskim poziomie nie usprawiedliwione niczym.
Dokładnie!Poza tym dziewczyna chyba nienawidzi Polaków, bo ciągle pogardliwie "polaczkuje" a jeśli tak, to powinna się zarejestrować na forum GoT w kraju którego społeczeństwo szanuje.
Ja nic nie ciągne, Facet napisał posta ,a ja mu odpisałam. W czym problem?
Oczywiscie ,ze fakt pokazania fiuta byl bez sensu. Czy ja gdziekolwiek napisałam cos innego? Ale posiadanie traumy z tego powodu ,bo zobaczylo sie go na pare sekund (nie wazne ,czy bez powodu czy nie-mogla to byc ostra scena erotyczna na przyklad)jest nienormalne. Moj facet nie pamieta nawet tej sceny, a tu faceci maja schizy z tego powodu. Gdyby baba lezala z rozlozonymi nogami i cycami na wierzchu nie przeszkadzaloby panom w ogóle. A jakby panie sie odezwaly ,to poleciałyby komentarze : brzydkie feministki ,niedowartosciowane brzydule itp
. Moze pan ,do którego napisałam ,nie uzmyslowil sobie,ze nie tylko panowie ogladaja GoT
I nie gadaj, ze rozmowa miedzy tymi hmm..panami byl uzasadniona,poniewaz byli gwalcicielami. Teksty" ja musze pogadac po ruchaniu bo wtedy czlowiek czuje sie jak pies" to sa za bardzo wspołczesne.
ojej, ale zabawne.Jaki suchar.Cienkie masz te zarciki
Glodnemu chleb na mysli kolezanko. Zaproponuj cos staremu ,chyba ,ze sie boi
A Ty co tak z tymi "polaczkami" wyjeżdżasz??Po co to??Że niby tylko my, Polacy, to mówimy o czymś w określony sposób a na tzw. zachodzie to jakieś inne myślenie i postrzeganie?Pewien jestem, że w Hiszpanii, Szkocji czy Francji ludzie mają identyczne wątpliwości...więc uprzejmie Cie proszę żebyś przestała generalizować i się ogólnie się "odpolaczkowała".
Jak teksty w serialu ,czy ma duzego albo ma co golic bulwersuja (SZOK) nasze homofobiczne polaczki w XXI wieku
i juz drza bo twórcy chca zrobic z nich pedałów to mnie to SMIESZY. Za to teksty o ruchaniu, cipach, przedmiotowym traktowaniu kobiet ich nie martwia. To normalne. Przeciez tak prawdziwi mezczyzni sie zachowuja i mowią. Obwisle cyce moga wyskakiwiac wszedzie ,ale kawalek
fiuta juz ich szokuje. Chyba zapomnieli ,ze Got ogladaja tez baby i skoro pokazuja nago babe to moze zechcieli i faceta. Mnie tam nie potrzeba , od razu mówie, ale równouprawnienie istnieje.
Ciekawe, że w prawie każdej swojej wypowiedzi używasz słowa "fiut" - czyżby jakaś obsesja na punkcie fiutów?Nie możesz przestać o nich pisać!Jak to wytłumaczysz?:-)
Powaznie? Przeciez temat dotyczy wlasnie ich i strachu paru dewotow przed nimi. Nie bede za kazdym razem pisała przyrodzenie. Puk,puk tu ziemia.
A mi odcinek się podobał nawet. Oczywiście, że w stosunku do starszych sezonów był słaby. No jednak to GoT mimo wszystko.
Ale.
Jaimie i Brienne, rozmowa która mu uświadomiła, że są ludzie którzy widzą w nim więcej niż Królobójcę a człowieka honoru.
Za chwilę rozmowa z Edmurem która go sprowadza na ziemię. Słusznie wypomina mu jego działania które Jaimie tłumaczy miłością do swej siostry.
Śmierć(?) Blackfisha czyli osoby którą Jaimie podziwia jako wzór cnót rycerskich.
I teraz ten miotający się Królobójca dowie się, że wszystko co robił to dla dziwki która się puszczała gdy on tkwił w niewoli.
Jaquen i Arya - ok, uzdrowienie Aryi naciągane ale Jaquen jest człowiekiem który po mojemu jest częścią większego spisku. Wykształcił ją na maszynę do zabijania która odegra zapewne poważną rolę.
Qubyrn i Cersei - ciekawe o co chodzi? może o Innych? może o Aegona? może o smoki? Nie wiem.
Nie rozumiem też czemu krytykujecie Edmure'a i załoge Riverrun. Blackfish w zastępstwie trzymał ród i sobie podwładnych ludzi. Prawowitym dziedzicem jest Edmure i wasale muszą go chronić i słuchać. Gdy pojawił się na zamku automatycznie stał się dowódcą. Ma dziecko (syna!) które jest przedłużaniem rodu i musi o nie dbać. Blackfish miał do stracenia wszystko i nic. Edmure zachował się racjonalnie, w sumie to nawet skazał się w pewnym sensie na samobójstwo bo teraz Freyowie mogą go zlikwidować gdyż maja u siebie następcę Dorzecza. Wątpię by Freyowie zlikwidowali (przynajmniej teraz) młodego Tully'ego. Walder Frey wszakże to człowiek pragmatyczny. Młody Tully legitymizuje mu prawa do Dorzecza, które de facto jest ich gdyż Tully to buntownicy przeciw Koronie. Z punktu widzenia prawa Dorzecze im się należy. Blackfish (pomimo mojej sympatii do niego stracił by swój ród), Edmure mimo wszystko dał szansę mu przetrwać. Kto wie, może młody Tully zasiądzie kiedyś na Żelaznym Tronie ;-)
Minus odcinaka Daenerys, irytuje mnie ten wątek od początku serialu ale boję się, że ona wygra w dużej mierze. Widać, że robią z niej zbawiciela a niestety w kontekście wydarzeń politycznych, lewicowa kandydatka do tronu która wspiera wszystkie ludy pod swym berłem jest idealnym kandydatem.
Ogar mistrz.
A Sansa nadal mimo wszystko, nadal ją lubię choć jej nie było. Ciekawi mnie przemiana Lady Stark, dalej popełnia błędy, miała tyle sezonów by zmądrzęć ale ja tam ją lubię tak jak Tyriona (którego krzywdzą) oraz Aryę.
"Blackfisha czyli osoby którą Jaimie podziwia jako wzór cnót rycerskich."
To jest żart? Jaime gardzi każdym kto wypomina mu królobójstwo, dzięki któremu uratował ludzi przed potworem.
"Wątpię by Freyowie zlikwidowali (przynajmniej teraz) młodego Tully'ego."
Jeśli Roslin ma syna to na co im Edmure?
"miała tyle sezonów by zmądrzeć"
Cóż, nie każda postać musi być inteligentna, a Starkowie są znani z głupoty. Taki ród idiotów też jest potrzebny, żeby była różnorodność. Dziwi mnie tylko, że mają fanów.
Jaimie podziwiał Blackfisha. Myślę, że jego honorową śmierć również.
Młody Tully to syn Edmure'a i Roślin. Nie Edmure. Wyraziłem się jasno.
Ciekawi mnie przemiana Sansy. Tyle.
Jaime jeśli już to podziwia Brienne, którą uważa za honorowego rycerza, ale przy tym też Brienne ma do niego szacunek. Ludźmi takimi jak Ned i Blackfish (którym bardzo łatwo było go ocenić i potępić, chociaż postąpił prawidłowo zabijając Aerysa) gardzi.
No ja się z tobą zgadzam, ale Edmure nie skazał się na samobójstwo, tylko na życie w Casterly rock :D
Przemiana w Robba Starka? :P
Nikt mu tego nie gwarantuje. Teraz nie ma przeciwwskazań by teścia nie podał mu doprawionych grzybków :-)
Jaimie jest niezrozumiany. Zgadzam się ale doceniał honorowych wojowników bo w swoim mniemaniu też taki był. Dla reszty nie. I to jego największy ból. Uważam, że szanował Blackfisha.
Nie wiem ale myślę, że Sansa zaskoczy jeszcze. Lepiej późno niż wcale :-) Irytowała mnie kiedyś okrutnie. Teraz tylko czasem heh.
Sansa jest teraz bardziej irytująca, niż kiedykolwiek. W drugim i trzecim sezonie nie było tak źle, bo po pierwsze miała prawo być głupia, bo była dziewczynką, straciła wszystko i żyła wśród wrogów (chociaż źle nie miała, każdy zakładnik marzyłby o takich warunkach jakie zapewnili jej Lannisterowie) to jeszcze obok niej była Margaery, Baelish, Tyrion, Cersei, Joffrey czyli wtedy ciekawsze postacie więc dało się to oglądać. Od 5 sezonu, kiedy mając tyle możliwości wybrała małżeństwo z Boltonem porażka. Ciapek Jon, nadęta Sansa i ta ich bezsensowna wojna. Dobrze chociaż, że Północ nie pamięta i walczą z Boltonem :P
No właśnie, Margaery to taka lepsza wersja Sansy. To znaczy jest w niej wszystko to, co każdy fan Sansy chciałby widzieć w Sansie. No więc nie rozumiem niektórych, po co czekać na przemianę Sansy w kogoś kim nigdy nie będzie, zamiast po prostu zacząć kibicować Margaery? :P
Melduję się pierwsza, która resztki swoich uczuć do Sansy przeniosła na Margaery :)
Nie wiem jak można jeszcze czekać na cokolwiek u Sansy :)
Lepiej układać sobie życie z Margery, że się tak wyrażę ;P
Prawda. Wystarczy też spojrzeć kto jest bardziej rozczarowany: fani Sansy czy fani Margaery (która nawet z wielkich kłopotów wyszła z twarzą i szybko wymyśliła plan w sytuacji wydawałoby się beznadziejnej) :)
Również to podejrzewam w swych teoriach spiskowych. I z Królobójcy, Ojcobójca jak Tyrion.
A tak w ogóle czy mi się wydaje czy też bękart na nadchodzącą bitwę zafundował sobie stylówkę a'la młody Paul Atryda?
http://s1.dmcdn.net/YbwXm/x240-D-X.jpg
https://i.guim.co.uk/img/static/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2015/7/3/143591 8053827/35bc3fcb-cf8c-40b9-960c-3932dd6e2cf5-2060x1236.jpeg?w=620&q=55&auto=form at&usm=12&fit=max&s=9fa29dc3d5500508402958c4d323df65
Fajny ma uśmiech, lepiej wygląda, niż smutny ciapek Jon.
A podobieństwa nie widzę. https://66.media.tumblr.com/a9a0420e3bdf95294285eb0be1c18e59/tumblr_o5hruxWnHZ1q curgyo1_500.gif
HBO udostępniło list Sansy do Blackfisha
https://z-1-scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13418970_10154151321562349_444 3451231379134415_n.jpg?oh=7c39008e7ea9fca46a91c788c0cb4dd2&oe=57C88E0E
Ale dedeki sie chyba coś walneli bo Blackfish to przecież wujek Cat a nie brat
Miałem to wrzucić, ale mnie uprzedziłeś.
No taki trochę klops w wykonaniu Dedeków, którzy już się gubią kto jest kim xD Wujek Catelyn awansował na jej brata.
A co do Sansy, no jak ją traktować poważnie? xD