I kolejne 10/10
Odcinek trzymał w napięciu, wszystko poukładane i przede wszystkim dużo dobrych rozmów pomiędzy poszczególnymi postaciami. Dodatkowo otrzymaliśmy informację, że Jon nie jest żadnym bękartem, a prawowitym dziedzicem rodu.
Spotkanie Tyriona z Jaimie - oh mały Lwie, widać że zależy Ci na bracie bardziej niż na czymkolwiek innym.
Informacja widzowi była już od dłuższego czasu przekazana :p Tylko Jon o ty mnie wiedział
Otóż nie. Wiemy, że.jest synem Rhaegara i Lyanny. Ale to, że smoczy książę dostał rozwód i po cichaczu hajtnal się ze starkowna dowiedzieliśmy się dopiero w tym odc
On się nie rozwiódł, tylko unieważnił małżeństwo, co ma wielkie znaczenie dla ewentualnej kolejności dziedziczenia tronu.
Kiedy Sam przepisuje coś, a jego kobita (nie pamiętam imienia) czyta mu jakieś duperele o schodach.
Ot taki lajtowy odcinek wprowadzający do głównej akcji....poza sceną Drogona z Jonem i reakcja Dany resztę można było sobie przewinąć jeśli ktoś czyta spoilery.
właśnie po co psuć sobie przyjemność z oglądania serialu? nie rozumiem takich ludzi.
też nie rozumiem po co tracić tyle czasu na oglądanie serialu, skoro szybciej (i w sumie przyjemniej) można przeczytać spojlery.
Czy tylko ja uważam, że wybranie się za Mur w celu pojmania Innego, by pokazać go światu, jest totalną głupotą? Z taką liczbą ludzi naprzeciw armii, którą widzieliśmy? Przecież to jak selekcja naturalna: Inny nie owca puszczona w samopas o.O
Generalnie, nie podoba mi się ten sezon: wszystko dzieje się ZA SZYBKO. O ile jestem w stanie przekonać się do teleportacji z jednego końca Westeros na drugi, bo rozumiem, że to serial, o tyle nie wybaczę aż takiego spłycenia postaci. Davos za czasów Stannisa przynajmniej miał swój rozum i jakiś takt, teraz dowcipkuje na poziomie Karola Strasburgera. Serio, niektóre kwestie wypowiadane przez bohaterów powodują, że człowiek uśmiecha się z politowaniem pod nosem. Przynajmniej Bronn jako tako nie zawiódł, ale rozmowa braci Lannisterów to klęska :< Dodatkowo Cersei zaciążona: zabili mi wszystkie dzieci i wiedźma powiedziała, że nie urodzę, ale ciesz się bracie, będziemy mieć bobasa. W Wintefell jakieś intrygi rodem z Mody na Sukces, wreszcie przypomniano sobie, że mają w zapasie uśmiecham-się-chytrze-spod-wąsa-Littlefingera i "wielkie" knucia. Gendry dowiosłował do KP, bo pod latarnią najciemniej, ale kurde... z tym młotem wygląda jak dziecko na odpuście :/ Wszystko dzieje się za szybko. Ósmy sezon najlepiej niech zrobią z trzech odcinków, jestem za tym, by wszyscy zginęli.
Bo z niewiadomych przyczyn skrócili obie serie...na cgi dostaliby kasę i więc po co skracaj i lecieć po łepkach.
Celowo.... Odczekają i zrobią dodatkowe 2 sezony, Sami widzicie jakie ma wzięcie, Myślicie że by się wypalił ten serial po kolejnych dwóch ?
Nie zrobią. Będzie jeszcze jeden sezon i koniec. Może zrobią serial o rebelii Roberta albo taniec smoków...
Ok jak zrobią stawiasz flachę :D No ale dobry pomysł ja tam mógłbym wszystko oglądać Od Aegona, Pierwszych ludzi, cokolwiek :D
Trwają wstępne prace nad 4 albo 5 różnymi serialami w tym świecie. Na pewno wszystkich nie zrealizują ale ciekawe co i kiedy pokażą :)
To były tylko alternatywy z finałem kinowym. HBO nie pójdzie na to,
bo wie, że każdy kto wykupuje abonament powinien to obejrzeć, a nie po bilet do kina na sam finał.
Mimo to byłoby to naprawdę dobre rozwiązanie. Taki zabieg był już stosowany w przypadku japońskich animacji, aczkolwiek żaden serial jeszcze nie zapoczątkował takiego trendu, a imo szkoda.
no i ucieczke w kosmos zakończyli filmem długometrazowym , nie kinowym ,ale długim i bardzo dobrym , pozamykali wszystkie watki niedokończone w serialu i kocham ten film
Ostatni odcinek będzie można zobaczyć w kinach. Nie wiem czy aż 3 godzinny ale jednak ;) http://www.helios.pl/39,Nowy-Sacz/Aktualnosci/Szczegoly/id/6020/Finalowy-odcinek -7--sezonu-%E2%80%9EGry-o-Tron%E2%80%9D-w-naszym-kinie%21
Mnie to zastanawia, że jeżeli za tym murem działa jakiś czar który sprawa że zabici wracaj do życia, to czemu nie mogli zabrać ze sobą jakiegoś skazańca albo coś i go tam zajumać, związać, poczekać aż wstanie i wrócić.
Nie pamiętam w którym sezonie mieli problem z umarlakiem, który powstał za murem. Ten którego pogryzł Duch i potem zaczęli palić trupy. Aczkolwiek możesz mieć rację, że nie wszystkie trupy wstają. xD
Pozdrawiam
To nie kwestia za czy przed murem, tylko obecności Nocnego Króla i jego czarów. Wsio, szerokość geograficzna obojętna.
A który się podobał sezon? jak akcja się wlokła to się nie podobało teraz znów za szybko kiedy w końcu wam będzie odpowiadać ? odp. nigdy
Nie jestem bardzo wybredna, poprzednie sezony mi się podobały. W ostatnim powoli zaczęli lecieć z fabułą zbyt mocno do przodu, ale ten sezon jest za bardzo naszpikowany wątkami. Odnosi się wrażenie, że twórcy się śpieszą i chcą mieć to z głowy.
Mi się ten sezon podoba tylko ten 5 odc. nie bardzo Danka chce się spotkać z Cersei samobójstwo Cersei może to wykorzystać a wyprawa Jona to totalne nieporozumienie
Bo jest tyle wątków, nawet po połączeniu 2 bohaterów w jednego, że trzeba teraz wszystko domknac. I tak dedeki nie pamiętają np o edmurze który sobie czeka w lochach w blizniakach
on chyba już nie jest w lochach Freya tylko w tym zamku który skapitulował na rozkaz Jamiego, ewentualnie zabrali go do siebie. Pewnie wkrótce wyjaśnią.
Przecież to są inne osoby, bystrzaku.
Teraz narzekają ludzie, którzy w poprzednich sezonach doceniali dialogi, oraz dobry, logiczny scenariusz ponad nawalankę, na którą z kolei czekali fani obecnych sezonów, wcześniej narzekając, że nic się nie dzieje, cały czas tylko idą i o czymś ględzą, w dodatku ciężko ogarnąć więcej, niż 5 postaci/rodów.
żadna głupota, jak mają przekonać niedowiarków? Inni to bajka według ludzi z południa, tylko naoczny dowód może przekonać wszystkich do wspólnej walki z największym wrogiem, inaczej będzie jak mówi Dawos " szkielet na rzelaznym tronie" heh
Kilku ludzi naprzeciw kilku tysiącom umarłych, których nie zabije żelazo. Dalej uważasz, że to nie jest głupota?