PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 407136
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

s07e05 - miazga

ocenił(a) serial na 10

I kolejne 10/10

Odcinek trzymał w napięciu, wszystko poukładane i przede wszystkim dużo dobrych rozmów pomiędzy poszczególnymi postaciami. Dodatkowo otrzymaliśmy informację, że Jon nie jest żadnym bękartem, a prawowitym dziedzicem rodu.
Spotkanie Tyriona z Jaimie - oh mały Lwie, widać że zależy Ci na bracie bardziej niż na czymkolwiek innym.

ocenił(a) serial na 10
Starh

Informacja widzowi była już od dłuższego czasu przekazana :p Tylko Jon o ty mnie wiedział

fazi2007

Otóż nie. Wiemy, że.jest synem Rhaegara i Lyanny. Ale to, że smoczy książę dostał rozwód i po cichaczu hajtnal się ze starkowna dowiedzieliśmy się dopiero w tym odc

ocenił(a) serial na 10
Qwertyna71

A co się dzieje z Daario Naharis? W ogóle go nie ma w 7 sezonie.

ocenił(a) serial na 8
Ergath

Został w Meeren i tam rządzi

Qwertyna71

Ta informacja była tak krótka, że ją przeoczyłem, oglądając odcinek wielokrotnie.

Qwertyna71

On się nie rozwiódł, tylko unieważnił małżeństwo, co ma wielkie znaczenie dla ewentualnej kolejności dziedziczenia tronu.

gunia5

Aegon i tak umarł. Ten książkowy to blackfyre więc nie ma tematu

Qwertyna71

w którym momencie jest to info w tym odc?

ocenił(a) serial na 8
martynique_90

Kiedy Sam przepisuje coś, a jego kobita (nie pamiętam imienia) czyta mu jakieś duperele o schodach.

ocenił(a) serial na 8
nerulek

Goździk imie kobiety

Starh

Ot taki lajtowy odcinek wprowadzający do głównej akcji....poza sceną Drogona z Jonem i reakcja Dany resztę można było sobie przewinąć jeśli ktoś czyta spoilery.

kuki7

Po co oglądać skoro się czyta spoilery? Bez sensu

ocenił(a) serial na 9
Qwertyna71

właśnie po co psuć sobie przyjemność z oglądania serialu? nie rozumiem takich ludzi.

ocenił(a) serial na 5
ministertornister

też nie rozumiem po co tracić tyle czasu na oglądanie serialu, skoro szybciej (i w sumie przyjemniej) można przeczytać spojlery.

ocenił(a) serial na 9
suszyMie

słaby troll

ocenił(a) serial na 5
ministertornister

prawda cię w dupe szczypie?

kuki7

co oznaczała ta scena ze smokiem?

ocenił(a) serial na 5
martynique_90

że serial powoli zbliża się do końca.

ocenił(a) serial na 7
Starh

Czy tylko ja uważam, że wybranie się za Mur w celu pojmania Innego, by pokazać go światu, jest totalną głupotą? Z taką liczbą ludzi naprzeciw armii, którą widzieliśmy? Przecież to jak selekcja naturalna: Inny nie owca puszczona w samopas o.O

Generalnie, nie podoba mi się ten sezon: wszystko dzieje się ZA SZYBKO. O ile jestem w stanie przekonać się do teleportacji z jednego końca Westeros na drugi, bo rozumiem, że to serial, o tyle nie wybaczę aż takiego spłycenia postaci. Davos za czasów Stannisa przynajmniej miał swój rozum i jakiś takt, teraz dowcipkuje na poziomie Karola Strasburgera. Serio, niektóre kwestie wypowiadane przez bohaterów powodują, że człowiek uśmiecha się z politowaniem pod nosem. Przynajmniej Bronn jako tako nie zawiódł, ale rozmowa braci Lannisterów to klęska :< Dodatkowo Cersei zaciążona: zabili mi wszystkie dzieci i wiedźma powiedziała, że nie urodzę, ale ciesz się bracie, będziemy mieć bobasa. W Wintefell jakieś intrygi rodem z Mody na Sukces, wreszcie przypomniano sobie, że mają w zapasie uśmiecham-się-chytrze-spod-wąsa-Littlefingera i "wielkie" knucia. Gendry dowiosłował do KP, bo pod latarnią najciemniej, ale kurde... z tym młotem wygląda jak dziecko na odpuście :/ Wszystko dzieje się za szybko. Ósmy sezon najlepiej niech zrobią z trzech odcinków, jestem za tym, by wszyscy zginęli.

Kokonamaroko

Bo z niewiadomych przyczyn skrócili obie serie...na cgi dostaliby kasę i więc po co skracaj i lecieć po łepkach.

kuki7

Celowo.... Odczekają i zrobią dodatkowe 2 sezony, Sami widzicie jakie ma wzięcie, Myślicie że by się wypalił ten serial po kolejnych dwóch ?

Ku_Oswieceniu

Nie zrobią. Będzie jeszcze jeden sezon i koniec. Może zrobią serial o rebelii Roberta albo taniec smoków...

Qwertyna71

Ok jak zrobią stawiasz flachę :D No ale dobry pomysł ja tam mógłbym wszystko oglądać Od Aegona, Pierwszych ludzi, cokolwiek :D

ocenił(a) serial na 9
Ku_Oswieceniu

Trwają wstępne prace nad 4 albo 5 różnymi serialami w tym świecie. Na pewno wszystkich nie zrealizują ale ciekawe co i kiedy pokażą :)

kuki7

Może dlatego, że finałowy odcinek serii ma być 3-godzinym filmem kinowym i na to idzie cała kasa?

gunia5

Serio?

ocenił(a) serial na 10
gunia5

Jakieś źródło tej informacji ?

ocenił(a) serial na 9
gunia5

To były tylko alternatywy z finałem kinowym. HBO nie pójdzie na to,
bo wie, że każdy kto wykupuje abonament powinien to obejrzeć, a nie po bilet do kina na sam finał.

ocenił(a) serial na 9
gunia5

Mimo to byłoby to naprawdę dobre rozwiązanie. Taki zabieg był już stosowany w przypadku japońskich animacji, aczkolwiek żaden serial jeszcze nie zapoczątkował takiego trendu, a imo szkoda.

ocenił(a) serial na 8
kamyk60

a jak to było z archiwum x bo pewnosci nie mam?

ocenił(a) serial na 8
kamyk60

no i ucieczke w kosmos zakończyli filmem długometrazowym , nie kinowym ,ale długim i bardzo dobrym , pozamykali wszystkie watki niedokończone w serialu i kocham ten film

ocenił(a) serial na 9
gunia5

Ostatni odcinek będzie można zobaczyć w kinach. Nie wiem czy aż 3 godzinny ale jednak ;) http://www.helios.pl/39,Nowy-Sacz/Aktualnosci/Szczegoly/id/6020/Finalowy-odcinek -7--sezonu-%E2%80%9EGry-o-Tron%E2%80%9D-w-naszym-kinie%21

Kasiekk_k

To jest o końcówce 7 sezonu, ja pisałam o 8 :)

Kokonamaroko

Za mocno się przejmujesz i wczuwasz ;)

użytkownik usunięty
Kokonamaroko

Mnie to zastanawia, że jeżeli za tym murem działa jakiś czar który sprawa że zabici wracaj do życia, to czemu nie mogli zabrać ze sobą jakiegoś skazańca albo coś i go tam zajumać, związać, poczekać aż wstanie i wrócić.

ocenił(a) serial na 9

To by było zbyt proste ;) I zbyt mądre jak na GoT

Bo do ozywienia potrzebny jest Night King? Nie wszystkie trupy wstają

ocenił(a) serial na 8
Qwertyna71

Nie pamiętam w którym sezonie mieli problem z umarlakiem, który powstał za murem. Ten którego pogryzł Duch i potem zaczęli palić trupy. Aczkolwiek możesz mieć rację, że nie wszystkie trupy wstają. xD
Pozdrawiam

To nie kwestia za czy przed murem, tylko obecności Nocnego Króla i jego czarów. Wsio, szerokość geograficzna obojętna.

ocenił(a) serial na 9
Kokonamaroko

A który się podobał sezon? jak akcja się wlokła to się nie podobało teraz znów za szybko kiedy w końcu wam będzie odpowiadać ? odp. nigdy

ocenił(a) serial na 7
ghost21

Nie jestem bardzo wybredna, poprzednie sezony mi się podobały. W ostatnim powoli zaczęli lecieć z fabułą zbyt mocno do przodu, ale ten sezon jest za bardzo naszpikowany wątkami. Odnosi się wrażenie, że twórcy się śpieszą i chcą mieć to z głowy.

ocenił(a) serial na 9
Kokonamaroko

Mi się ten sezon podoba tylko ten 5 odc. nie bardzo Danka chce się spotkać z Cersei samobójstwo Cersei może to wykorzystać a wyprawa Jona to totalne nieporozumienie

Kokonamaroko

Bo jest tyle wątków, nawet po połączeniu 2 bohaterów w jednego, że trzeba teraz wszystko domknac. I tak dedeki nie pamiętają np o edmurze który sobie czeka w lochach w blizniakach

Qwertyna71

Nawet Arya go olała, a przecież łaziła po Bliźniekach w przebraniu starego Waldera jakis czas

użytkownik usunięty
burberry

on chyba już nie jest w lochach Freya tylko w tym zamku który skapitulował na rozkaz Jamiego, ewentualnie zabrali go do siebie. Pewnie wkrótce wyjaśnią.

użytkownik usunięty
ghost21

Przecież to są inne osoby, bystrzaku.
Teraz narzekają ludzie, którzy w poprzednich sezonach doceniali dialogi, oraz dobry, logiczny scenariusz ponad nawalankę, na którą z kolei czekali fani obecnych sezonów, wcześniej narzekając, że nic się nie dzieje, cały czas tylko idą i o czymś ględzą, w dodatku ciężko ogarnąć więcej, niż 5 postaci/rodów.

ocenił(a) serial na 9
Kokonamaroko

żadna głupota, jak mają przekonać niedowiarków? Inni to bajka według ludzi z południa, tylko naoczny dowód może przekonać wszystkich do wspólnej walki z największym wrogiem, inaczej będzie jak mówi Dawos " szkielet na rzelaznym tronie" heh

ocenił(a) serial na 7
katarzynawojcik

Kilku ludzi naprzeciw kilku tysiącom umarłych, których nie zabije żelazo. Dalej uważasz, że to nie jest głupota?

Kokonamaroko

No nie mogę. Nawet nieumarli wysyłają podjazdy. Żadna armia nie maszeruje bez forpoczty i zwiadu.

ocenił(a) serial na 10
katarzynawojcik

rzelaznym... ała.