Całe wakacje czekałam i wreszcie się doczekałam, zapraszam do pisania swoich opinii na bieżąco, bo wydaje mi się, że tamte posty trochę poumierały:)
Ale Musti poniekad mial racje, przeciez on Vurala na pewno zabic nie chcial, chcial mu tylko natluc i slusznie ☺ powinien to zrobkc znim sie sprzedal, wydawalo mi sie, ze Vural uderzyl glowa o kamien... ?
Ale ma facet pecha...:))) bankructwo firmy, potem szalona Leman, szantaż byłej kochanki, problemy ze zdrowiem i na końcu więzienie...o ja pierniczę....:)
heh jak się wali to już wszystko :) ten serial właśnie pod tym względem jest wyjątkowy i głęboki, że oprócz głównego wątku gwałtu i walki o sprawiedliwość jest też pokazane jak jedno zdarzenie może wpłynąc na losy tylu osób, nawet tych bezpośrednio niezwiązanych z gwałtem. Kocham ten serial :) :) co ja będę robić jak się skończy.... :(
* A myślałam, że Asu jest mądrzejsza. Nie wiem czemu, ale wydaje mi się że ten cały Sami był by lepszym kandydatem niż Mustafa.
* Mukaddes dała kolejny popis.
* Mamuśka Leman wkroczyła do akcji :)
* Ojciec Kerima też dał popis, mina Yasaranów bezcenna
* Sex taśmy Turannera robią furorę w sieci...:D
* Mukkades i Mustafa do odstrzału
* Ostatnie sceny w samochodzie - bajka
Haha, Mustafa ma konto na Twitterze. Turcy już 5 lat temu byli bardziej nowocześni niż ja dzisiaj :P
I od razu sie pochwalił ☺ a.Meltem go.ukradkiem obserwuje czy ma w znajomych ?
Mukkades sturlała się ze schodów ale jakoś mi jej nie żal, po co grzebała w rzeczach Meryem. O jej późniejszym zachowaniu nie wspominając. Kadir ma za dobre serce, powinien jej przygadać.
Yasaranowie mają coraz bardziej przerąbane w dodatku Resat dostał kulkę od Leman, szkoda że przeżyje.
Asu chyba podjęła najgorszą decyzję życia, Mustafa też nie wydaje się być szczęśliwym panem młodym.
I cudownie że Kerim jest wolny i że Fatma coraz bardziej nabiera śmiałości.
Mukkades coraz bardziej bezczelna, mógłby nią w końcu ktoś porządnie potrząsnąć, przez ciążę na coraz więcej sobie pozwala bo myśli, że teraz nietykalna. Aż mnie w środku zagotowało jak wykrzykiwała do Meyrem,że ta ją zabić chciała :/ kobieta ma swój świat...
Fatma i jej szczera radość, że Kerim wraca - poezja :)
A tak z innej beczki - zauważyłyście/liście w tym sezonie lepszą pracę kamery i więcej efektów? np. zwolnienia, zatrzymania, więcej muzyki w tle i ten wiatr we włosach :)
Lekarka powiedziała, żeby Mukaddes nie pracowała za ciężko. Najpierw musiałaby zacząć pracować w ogóle :P Narzeka kto będzie sprzątał, może jeszcze Fatmagul do tego zaprzegnie? Yasharanowie są aż tak mało kojarzący, że nazwisko im nic nie powiedziało?
heh też to zauważyłam :) chyba byli za bardzo zaślepieni wizją pomocy od tajemniczego biznesmena :) i mózgownica nie zadziałała, najlepsza była reakcja Munira :)
Mukkades najpierw by musiała zacząć robic cokolwiek poza wtykaniem nosa w cudze sprawy i wkurzaniem wszystkich dookoła
Kazdy jest tam taki glupi, ze daje sie Muce pomiatac, a najgorszy jest Kerim, bo sie jej nie postawi i nie stanie w obronie zony!
No właśnie Kerim mógłby się ogarnąć, diablica wszystkimi trzęsie...
Ciekawią mnie dalsze losy Leman, trafi do więzienia za próbę zabójstwa czy może czeka ją psychiatryk??
leman wreszcie plus za strzałdo rycha
ojciec Kerima fantastycznie potraktował yaszaranków :)
spotkanie Kerim i Fatmagul, piękne i te trzymanie się za rączki
mucades wkurza na maksa i przez to Rahmi traci, powinno się ją porzadnie walnąć (salih wracaj )
Ale robi sie coraz madrzejszy, mnie zastanawia tylko dlaczego on nie moze.pracowac jako wozny np ? Kerim ma cala chołote utrzymywac ?
* Scena ze śpiącym Kerimem w samochodzie.....mój numer 1 :)
* Rasatowi chyba nie stało się nic bardzo groźnego....szkoda.
* Widzieliście jak Erdogan patrzył na tę lekarkę? Pamiętam te spojrzenie, pewnie chciał wtedy zawołać Selima.
* Mustafie na szczęście nie udało się zepsuć dobrego nastroju Fatmie i Kerimowi, chociaż było blisko.
*Mukkades coraz bardziej mnie irytuje, czemu oni są dla niej tacy pobłażliwi
* Erdogan się zakochał...ale Vural nie żyje więc nie byłoby tak samo...:DDD
* Nie lubię Resata, ale wolałabym gdyby to Munir oberwał, nienawidzę tego kolesia. Jest obrzydliwy.
* Ciekawe czy Meryem pokaże ten list
Z jakiej racji Kadir poświęcił gabinet skoro był pokój dla Kerima. Nie widzę związku między tym, że Mukaddes miała się nie przepracowywać a leżeniem i nicnierobieniem w domu Kadira. W tamtym domku miała swoje łóżko, na oko lepsze i wygodniejsze niż tu. Poza tym łatwiej kobiecie w ciąży w parterowym domku niż wspominać się po stromych schodach. Gdzie tu logika? I te jej bezczelne teksty. Przecież była mowa, że nie będzie z nimi mieszkać, bo Fatmagul nie chce jej widzieć to co oni tu jeszcze robią? To jest koszmarnie irytujące...
I po co im ten domek skoro ciágle siedzą u Kadira? Nie wspominając o tym że Murat nie prosi o kolację rodziców tylko Fatmę, która dopiero co wróciła do domu po dość długiej podróży
Mukkades to leser nie z tej ziemi, nigdy nie widziałam kogoś tak leniwego. Ponadto jest wścibska , złośliwa i wredna. Gdy mieszkali w wiosce to Fatma pełniła rolę darmowej służącej. To ona gotowała, prała, sprzątała, zajmowała się owcami i pracowała w mleczarni. To pewnie dlatego mały Murat kojarzy ciocię z przygotowywaniem jedzenie. Nigdy nie widział matki gotującej obiad. Ja nie rozumiem dlaczego oni się z nią tak patyczkują. Meryem i Kerim niby tacy wygadani, a przy Mukkades zachowują się jak jakieś niemoty. Jakby języka w buzi nie mieli. A postawa Kadira to też mnie szokuje. No przecież to jest jego dom. Co ona ma tu do gadania, niech się cieszy z tej przybudówki bo mogła trafić pod most.
To fakt, Mukkades potrafi zajść za skórę ;/ Najgorsze są jej fałsz i jej dwulicowość, no bo niby z uśmiechem, z dobrej woli próbuje innych buntować, np. teksty do Kadira, że Meryem i ojca Kerima coś łączy... ona jest po prostu obrzydliwa i patrząc na nią ma się ochotę porządnie trzepnąć ją w łeb!!! ale to i tak by nic nie dało, po łomocie od Saliha Mukkades szybciutko wróciła do swojego prawdziwego wcielenia :/ mi się wydaje, że wszyscy się powstrzymują ze względu na Rahmiego i dla świętego spokoju bo przecież i tak mają masę problemów na głowie i nie chcą sobie dokładać. Jednak myślę, że Mukka sobie zbiera i niedługo pożałuje swojego zachowania :) Chociaż trzeba przyznać, że Rahmi robi się coraz bardziej wygadany i zaczyna dostrzegać krętactwa swojej zonki z piekła rodem ;)
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że Rahmi myśli, że jakis wielki dar mu się trafił w postaci Mukaddes a ona, że wychodząc za Rahmiego nie wiadomo jak bardzo się poświęciła, a jest zupełnie odwrotnie.
No i stało się... Kerim dowiedział się całej prawdy... wiadomość, że to matka jednak, a nie ojciec, zniszczyła ich rodzinę i pozbawiła Kerima normalnego dzieciństwa musi być dla niego wstrząsająca i szokująca. Uważam, że jego matka była egoistką myślącą tylko o swoim pustym życiu, los dziecka już jej nie obchodził. Smutne to... Ciekawa jestem teraz wyjaśnień ojca Kerima, dlaczego po niego nie wrócił? no i skąd wiedział o tym liście? Ja nie obwiniam Meryem i uważam, że Kerim też nie powinien, w końcu chciała ona dla niego jak najlepiej, chciała, żeby chociaż o matce miał dobre zdanie.
* Fatmagul jak pięknie starała się go pocieszyć, nie nachalnie, z wyczuciem :) uwielbiam sceny z Fatmą i Kerimem, wtedy jakby czas się zatrzymywał i istnieją tylko oni :) :)
* Mukkades - szkoda słów
Biedny Kerim tylko Meryem go tak naprawdę kochała.
Mukkades do odstrzału, ja już nie mam do niej siły. Ale swoją drogą aktorka wcielająca się w jej rolę odwaliła kawał dobrej roboty. Podobno podczas kręcenia serialu rozwodziła się a Beren bardzo ją wspierała. W rzeczywistości są przyjaciółkami.
Kim jest piaty wróg Fatmy? Bo we wspomnieniach Kerima , Fatmagul mówiła mu że jest on jednym z pięciu jej wrogów. Czterech gwałcicieli no i kto jeszcze?
mukades straszna
matka Kerima obrzydliwa, jak mogła nie kochać syna
Fatmagul mogłaby Kerima przytulić, to by mu głupoty do głowy nie przychodziły
Meyrem cokolwiek by zrobiła z listem byłoby źle
tylko dlaczego ojciec Kerima po niego nie wrócił?
Ja nie mogłam obejrzeć dzisiaj. A po poworcie z pracy obejrzałam jedynie pierwsze 6 minut. To wszystko wina VOD. Mam problem z laptopem, który szybko się przegrzewa i sam gaśnie. A najszybciej dzieje się to podczas oglądania filmów na IPL-i i VOD a na VOD przy oglądaniu GF, strasznie zacinały mi się reklamy. W efekcie czego trwające dwie i pół minuty reklamy ciągnęły się jakieś 7 minut. Przez co laptop chodził jakiś kwadrans od momentu włączenia go. Przeklęte VOD:P Nie ma odcinków z polskim lektorem na YT?
Mi przyszedł do głowy kierowca przez którego zginęli jej rodzice w wypadku...
Fatmagul nie jest osobą, która tyle lat żylaby w nienawiści. To musi być ktoś związany ze sprawą.
Czy wy też widzicie, że brzuch Mukaddes to rośnie ze sceny na scenę? Nie dość, że to absurd to jest też stanowczo za duży na czwarty miesiąc a u osób z jej tusza nie powinno być specjalnie nic widać na tym etapie.
Dlaczego wszystkie kobiety w tym serialu muszą jeździć samochodem moich marzeń? :(
Akurat z brzuchem to różnie bywa. Ja też jestem przy kości, a w czwartym miesiącu brzuch mi wyskoczył jakbym miała za chwilę rodzić.
Szybko, co Kerim powiedzial Fatmie gdy ta przyniosla mu sniadanie ? Mialam tel i nie slyszalam .
Ja ojca Kerima jeszcze nie oceniam. Uważam, że lepiej późno niz wcale :) Kerim miał smutne dzieciństwo, ale to nie znaczy, że i przyszłość musi taką mieć :) Ciekawa jestem wyjaśnień ojca K. (swoją drogą TVP dała dzisiaj plamę kończąc odc. w środku rozmowy Kerima i jego ojca).
* Yaszaranki znowu w kłopocie :) co to będzie jak się wyda, że sex taśmy były ich dziełem??? :) Szkoda ojca Meltem, ale + dla niego, że jego ostatnią decyzją było wyznanie prawdy i pomoc Fatmie :)
* Mukka dzisiaj zobaczyła co znaczy prawdziwa miłość i ile dla niej można znieść :)
* Mustafa czołga się po dnie, naiwny myśli cały czas, że ma jeszcze szanse u Fatmy... dobrze podsumowała go Hacer :)
dba o swoje kobiety z haremu :) Hacer tak w ogóle to jak piąte koło u wozu się przy nim pałęta... szkoda mi jej, bo mimo wszystko ją lubię ;)
A czy ktoś mu kazał zdradzać żonę? Jakby był porządny i myślał odpowiednią częścią ciała nic by się nie wydarzyło.