Całe wakacje czekałam i wreszcie się doczekałam, zapraszam do pisania swoich opinii na bieżąco, bo wydaje mi się, że tamte posty trochę poumierały:)
Liczę na coś bezpośredniego, kiedy atakuje jego i Fatmagul swoimi głupimi uwagami np.: Zajmij się wreszcie sobą, kobieto! (wersja łagodna) :P
Kuzwa bo sie przewroce, tak czekalam na ten odcinek a przegapilam poczatek, co on jej odpowiedzial ?????
-Fatmagul czy ja śnię czy mam gorączkę?,to jawa czy sen?
-Gorączka Ci spadła
- Naprawdę mnie kochasz?
Wyjście Fatmy z pokoju...:)))
Jakie to jest urocze, kiedy tak cały czas się do siebie uśmiechają, tacy szczęśliwi :)
Przepiękny odcinek, super, że Fatma odważyła się wyznać co czuje do Kerima. Teraz ich relacje będą na zupełnie innym poziomie :)
Witam, muszę przyznać że serial oglądam prawie od początku i rzeczywiście jest bardzo wciągający. Wasze posty też już czytam jakąś chwilę, ale brakowało okazji i czasu żeby napisać coś od siebie.
Wracając do tematyki serialu jak myślicie co Fatma odpowie Kerimowi na pytanie o to kiedy zrozumiała że go pokochała? Bardzo jestem ciekawa tej odpowiedzi, bo zdaje mi się że już jakąś chwilę temu się do niego przekonała, tylko chyba sama nie była jeszcze tego świadoma :)
dobrze, że zaczął nosić sweter :)
teraz czekamy na wyjazd do domu ojca Kerima
wtedy Fatmagul i Kerim się zbliżą,mam na myśli ilk öpücük
pierwszy pocałunek :)
denerwujące jest to, że tak łatwo dostał się do domu, zero zabezpieczeń
matka erdorana masakra , mógłby jej ktoś coś złego zrobić, jakiś gwałt przez zbirów munira
perihan szok, że taka zmiana
Wydaje mi się, że Perihan w końcu opadły klapki z oczu i dostrzegła jakimi kanaliami są jej mąż i syn. A stało się to w momencie gdy dowiedziała się, że uknuli oni intrygę dot. Turanera i przyczynili się do jego samobójstwa. Perihan zrozumiała wtedy, że jej mąż i syn to zwyrodnialcy, którzy nie cofną się przed niczym by osiągnąć swe cele, nawet śmierć nie stanowi dla nich przeszkody. Od tamtej chwili jej nastawienie się zmieniło, mówiła nawet, że jak cała sprawa się skończy to nie chce ich znać i że zniknie z ich życia. Teraz ma haka na Reshata, mam nadzieję, że jeszcze się Perihan nawróci i może nawet pomoże Fatmie?? Taki zwrot akcji byłby super :)
Może w końcu coś do Yaszaranów zaczyna docierać, bo i Leman myślę, że jest blisko żeby się złamać i zeznawać na korzyść Fatmy :) Natomiast Erdogan i jego pomysły to normalnie 'mistrzostwo świata'. Szkoda mi tylko tej biednej Nil, że dała się podejść Hilmiye i zadzwoniła do Erdogana.
Oni już po prostu nie wytrzymują psychicznie takiego obciążenia. Hasło "Prawda Cię wyzwoli" ma tutaj odpowiedni wydźwięk. Jeśli chodzi o Nil, myślę, że jest zainteresowana Erdoanem, dlatego dała się jego matce przekonać. Wygląda na rozsądną kobietę, więc myślę, że w porę zorientuje się co za typ z tego Erdoana i da mu kopniaka w tyłek :)
Czekam z niecierpliwością na ten moment, jak Nil dowie się że oskarżenia pod adresem Dogiego są prawdziwe i na jej reakcję.
Ale są rzeczy o których chciała bym się dowiedzieć więcej. Słyszałam że Selim ma się podobno ulotnić i ukrywać jak robotnik na statku. I że Dogi z Selimem, rzekomo mają wymyślić plan, dzięki któremu wina za gwałt spadnie na nieżyjącego już Vurala. Chciała bym się dowiedzieć, czy to prawda.
O tej uciecke Selima gdzieś już też czytałam, na szczęście zostanie złapany :)
Mnie za to zżera ciekawość w jaki sposób dojdzie do skazania Selima i Erdoana. Ze spojlerów wiadomo już, że zostaną ukarani i Fatmagul wygra w sądzie. Jestem ciekawa czy o takim wyroku przesądzą dowody czy może ktoś jednak wyzna prawdę. Jeszcze trochę trzeba poczekać by się dowiedzieć :)
Oby! Gdzieś widziałam, że pani doktor będzie rozmawiać z Kerimem, więc chyba dowie się prawdy od samego źródła :)
Patrzyłam i mam wrażenie, że Kerim nawet nie zamknął drzwi. Czy Rahmi i Mukaddes muszą paplac jak głupi? Oni w ogóle nie powinni być informowani o takich szczegółach sprawy jakie ochoczo zdradzili Mustafie. A matka Erdogana chyba też dołączyła do grona wariatów. Ile jej synalek ma jeszcze cierpieć? Do końca życia, on jeszcze nic nie odpokutowal. Rozumiem chęć ochrony swojego dziecka przed więzieniem, ale żeby kobieta drugiej kobiecie urządzala piekło życia z gwalcicielem?!
Czy to ja jestem nienormalna czy kiedy korzystają z gościnności Kadira i mieszkają za darmo w jego pięknym domu to jednak horda kolegów Murata nie powinna grać w piłkę w ogrodzie i rozkopywac mu trawnika? A Mukaddes aż się prosi, żeby jej Meryem albo Fatmagul odpowiedziały, żeby zamiast narzekać, że jej się nudzi, wzięła się w końcu za jakieś obowiązki.
Popieram cię, mamuśka Dogiego mogła by tak mówić, gdyby jej syn został skazany i odsiedział wyrok. Wtedy poparła bym ją, że Erdogan nie może cierpieć i być karany 1000 razy za to samo.
Na Mukkades już brakuje cierpliwości, Fatma i Meryem mówią wyraźnie że nie chcą rozmawiać o sprawie a ona wszystko musiała wypaplać.. a Kerim jak zwykle w swoim 'żywiole', jak tylko zobaczył Erdogana to już miał ochotę mu przywalić. I choć na dobrą sprawę przydałoby się to tak naprawdę tylko szkodzi sobie. Selim za to jak zwykle pierwszy do ucieczki, bo pod komisariatem zaraz uciekł do auta.
Ale Kerim mi dzisiaj podniósł ciśnienie!!! Dlaczego on jest taki porywczy i bezmyślny. Obiecuje Fatmie, że będzie ją wspierał i pomagał. Z tego co pamiętam obiecał jej też, że będzie już nad sobą panował, aby nie doszło ponownie do takiej sytuacji jak ta z Vuralem. I wystarczy jeden incydent by Kerim wykrzykiwał przy policjantach, że zabije Erdoana! Bardzo mądre, tylko bić brawo. Takim zachowaniem z pewnością Fatmie pomoże. Dzisiaj dobrze podsumowała go Deniz, zamiast pomóc F. sprawia, że ona jeszcze bardziej się boi. Nie mogę patrzeć na te sceny z oszalałym Kerimem, najchętniej bym go udusiła za takie zachowanie, a niby dorosły facet. Już więcej zimnej krwi miał Erdoan, chociaż niewiele brakowało a by się urządził. Ale Erdoan sprytny i opanowany przepięknie wybrnął z tarapatów. Dlaczego Kerim nie może pójść po rozum do głowy???
* Mukkades powinni wywieźć na Sybir czy do jakiejś samotni, nie zatruwałaby wszystkim atmosfery swoim knuciem :/
* Z ojca Kerima twardy zawodnik, nie dał się zbyć Hacer byłe argumentami i zaciekle drążył temat. Dobrze, że jest po stronie naszych zakochanych. On i Kadir mają głowy na karku i potrafią rozsądnie myśleć :)
Masz rację, że Deniz dobrze powiedziała. Ogólnie mam wrażenie, że na to jak krótko z nimi przebywa potrafi trafnie oceniać co się między nimi dzieje.
Erdogan dobrze wybrnął, ale przyznaj że gdy już wsiadł do tej taksówki to dopiero odetchnął z ulgą. I właściwie taksówkarz podsunął mu myśl z kradzieżą auta.
A Mustafa to już przeszedł sam siebie, po drodze do umierającego ojca dzwoni do Yaszaranów bo przecież nawet w takiej chwili musi im się tłumaczyć..
Może dlatego, że jest osobą z zewnątrz, dopiero poznaje Kerima i resztę. Nie będąc zamieszaną w tę całą historię patrzy na chłodno, chociaż myślę, że po tym jak dobroduszna Mukkades wyjawiła jej prawdę , Deniz będzie podchodzić emocjonalnie do tej sytuacji.
No tak Erdoan miał trochę szczęścia, i potrafi to szczęście dobrze wykorzystać. Jego historyjka była bardzo wiarygodna i gdybym nie znała prawdy pewnie bym w nią uwierzyła. Natomiast wyjaśnienia Kerima i Kadira choć prawdziwe to były słabe i mało wiarygodne.
Mustafa przede wszystkim w pierwszej kolejności myśli o sobie i tylko sobie. Szkoda słów na niego.
Powiem wam szczerze, że kiedy zaczełam oglądać ten serial dała mu ocenę 5. W ciągu tych ponad 100 odcinków które obejrzałam, podniosłam ocenę do 7. A teraz zastanawiam się, czy nie zmienić jej na 8.
Co do dzisiejszego odcinka:
* Fatmagul która postawiła się Erdoganowi :)
* Miny Resata, Erdogana i Hilmie kiedy czytali artykuł na temat Fatmy....bezcenne :)
* Selim roztrzaskujący lustro, bo nie może na siebie patrzeć.....:):):)
* Wydaje mi się, że Nil chyba już nie będzie chciała zadawać się z Dogim. Mam rację?
* I jeszcze ten tłum ludzi przed sądem :)
Dzisiejszy odcinek był taki piękny, Fatmagul jest taka silna i odważna, nie mogę wyjść z podziwu dla jej postawy :) I co najważniejsze jest gotowa poświęcić swoją prywatność i wyjawić światu swój dramat nie tylko po to by winni zostali ukarani, ale też po to by pomóc innym kobietom będącym w podobnej sytuacji, dać siłę do walki :) Fizycznie krucha i delikatna, zaś psychicznie silna i niezłomna :)
*Fatmagul dała popis odwagi nie tylko przed Dogim ale i całym światem.
*Hacer jak zwykle uległa Mustafie, zastanawiam się czy ona kiedykolwiek się od niego uwolni
*Selim uciekający sprzed posterunku to po prostu żenada. I w kogo on się wdał? Czasem się zastanawiam , czy on naprawdę jest synem Resata, Dogi bardziej go przypomina..:)))
*Czy w tłumie tych kobiet nie było przypadkiem tej psycholożki od Fatmy?
* A ta Nil jest głupsza niż nam się wydaje, Erdogan odzyska jej względy szybciej niż myślimy
Fatmagul dała też popis w ostatniej scenie. Wchodziła do sądu taka spięta, poddenerwowana a kiedy tylko zobaczyła Selima, Dogiego i resztę od razu zmieniła postawę. A co do Nil. Kiedy ostatecznie przejrzy na oczy?
Z tego co czytałam to niedługo zaczną się problemy Fatmy. W prasie ponoć pojawi się, bardzo nie przychylny jej artykuł a Meltem będzie chciała zrezygnować z zeznawania w sprawie.
A coś konkretnego wiesz co będą pisać? Bo zastanawiam się co tam te dziennikarskie hieny wymyślą żeby odwrócić kota ogonem na niekorzyść Fatmy.
Ja czytałam w streszczeniach kolejnych odcinków, że Mustafa pod naciskiem Yaszaranów udzieli wywiadu, w którym będzie znów obwiniać Fatmagul. A dziennikarze pewnie będą dociekać szczegółów no i tego dlaczego od razu Fatma nie oskarżyła Yaszaranów, tylko dopiero po roku. Z punktu widzenia osób trzecich to może wydawać się dziwne i nawet podejrzane.
Cały Mustafa.. Pogubił się totalnie, ale sam sobie na to zapracował. Rzeczywiście dla osób trzecich może wydawać się dziwne, że dopiero po roku Fatma zdecydowała się zeznawać, ale z drugiej strony dość logicznym wytłumaczeniem może być, że była przez gwałcicieli zastraszana.
* Hacer uwolni się od Mustafy w chwili jego śmierci.
*Selim jest tak żałosny, że aż śmieszny. Ale dzisiejsza scena z lustrem pokazuje, że już i on nie wytrzymuje z sobą.
* Tak, była psycholożka i Nil też była. Czytałam, że będzie chciała poznać prawdę i będzie rozmawiać z Kerimem, więc wychodzi na to, że Erdoan jej się podoba, skoro tak docieka.