PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87497
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Czyli ciąg dalszy rozkmin ;) *NIEUSTANNY SPOILER ALERT*

"Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will...
Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat.
Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl.
Zapraszam do ożywionej dyskusji :)" Bonesss

cz1 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion...

cz2 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+II,2677939?page=20#post_13794975

ocenił(a) serial na 10
amacik

Lubię X-Menów,jak i większość ekranizacji komiksów. No i bardzo cenię sobie dobre efekty specjalne. To takie moje "guilty pleasures" :D. Ale oglądając tego rodzaju filmy nigdy nie nastawiam się na jakieś silne wzruszenia czy skomplikowane relacje międzyludzkie.
Nie wiem,czy teraz ten Fassavoy nie będzie mi przeszkadzał we właściwym odbiorze X-Menów xD

ocenił(a) serial na 10
amacik

Chyba prędzej my się dobijemy nawzajem,katując się filmikami,gifami i wyobrażeniami,jak pięknie mogłoby być xD

ocenił(a) serial na 10
ethi

Muzyka przepiękna :))

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

O tak.

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Trochę Hamibala :p

https://www.youtube.com/watch?v=A-mWFzGewAI

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Oh.. 4x2 :D

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Mam pytanie techniczne,czy wstawienie linku do jakiegoś filmu czy zdjęcia zależy od stażu na filmwebie?
Próbowałam dzisiaj coś wkleić,ale wciąż wyświetla mi się komunikat o linkach zewnętrznych i nic nie mogę zrobić.
Jak wam minęła niedziela,dużo rozmyślałyście o "Hannibalu" i Hannigramie? :D Bo ja nie potrafię myśleć o niczym innym,to już jest chyba uzależnienie ;)

ocenił(a) serial na 10
Avone

Dobry wieczór
Tak, z linkami jest dokładnie tak jak piszesz. Po jakimś czasie funkcja umieszczania linków zostanie odblokowana. Są też ograniczenia dotyczące wysyłania wiadomości, np. część użytkowników nie może wysyłać wiadomości nie-znajomym, a część może. Ale już nie pamiętam od czego to zależy :)

Ja się dobijam murder family. Jak dobrze wiecie mam obsesję na punkcie tej trójki :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

U mnie dzisiaj na tapecie Tumbrl,Pinterest,Deviantart i mnóstwo innych stron,z których mogę czerpać inspiracje i pożywkę dla mojego umysłu. Jestem dosłownie opętana Hannigramem,nie wiem,czy nie będą mi potrzebne egzorcyzmy xD

ocenił(a) serial na 10
Avone

Trochę niezdrowo :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Podobno wszystko,co niezdrowe najlepiej smakuje :D

ocenił(a) serial na 10
Avone

Kiwam ze smutkiem głową wyjadając mus migdałowy wprost ze słoiczka... :D

ocenił(a) serial na 10
Avone

A ja, mimo że dziś niedziela, miałam zabiegany dzień i zabrakło mi czasu, żeby obejrzeć film, o którym wczoraj rozmawiałyśmy. Mam nadzieję, że jutro mi się uda. Na myślenie o hannigramie też nie było czasu, więc trochę mi umysł odpoczął. Ale przychodzi wieczór, wchodzę na tumblra i zaczynam tworzyć obrazy w swojej głowie. ;))

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

A już się bałam,że przeze mnie i moje peany na cześć "BM",nie jesteś dzisiaj zdolna myśleć o "Hannibalu" :D
Żartuję,nie na każdego ten film musi działać tak porażająco,jak na mnie.
Ja mam dzisiaj typowo Hannigramowy dzień.Postanowiłam nie ruszać się z domu i oddać się kontemplacji nad murder husbands,co nie jest korzystne dla mojej psychiki.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Obawiam się tego filmu, a jednocześnie jak najprędzej chcę go obejrzeć. Chyba dlatego chodzę taka nabuzowana - tak wygląda Bonesss, kiedy nie dadzą jej obejrzeć jakiegoś filmu wtedy, kiedy ma na to ochotę xD jeśli ten film mnie zrujnuje i dołożę do tego myślenie o Hannibalu, to naprawdę efekty mogą być opłakane. Mój biedny mózg ;pp

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Pocieszę Cię, że mnie nie zniszczył, ale jest bardzo ładny i wzruszający :)

ocenił(a) serial na 10
ethi

Uff... Dzięki ;* jutro, góra pojutrze, sama się o tym przekonam. ;)

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Mnie ten film zdecydowanie zrujnował psychicznie,choć nie od razu.
Dzień później,wykonując jakieś prozaiczne czynności,poczułam,jakbym dostała obuchem w głowę i się zaczęło,łzy,smutek i apatia. To było bardzo dziwne doświadczenie.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Właśnie tego się boję. Myślę,że wszystkie na tym wątku mamy podobną wrażliwość,dlatego obawiam się,że "BM" może podziałać na Ciebie destrukcyjnie,a tego bardzo bym nie chciała :))
Ale może się mylę i nie będzie tak źle,a poza tym,abstrahując od emocjonalnych aspektów,to obraz naprawdę godzien obejrzenia. To po prostu przepiękna historia o miłości,nad którą trudno przejść obojętnie.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Jaki film?

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Tajemnica Brokeback Mountain.

ocenił(a) serial na 10
ethi

O Boże...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

TraUma?

ocenił(a) serial na 10
ethi

Ogólna znajomość treści i lęk przed traumą.
Nie oglądałam. Boję się.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Moje stanowisko co do tego filmu wyglądu niemal identycznie ;p

ocenił(a) serial na 10
Avone

Aha, to zdecydowanie nie jest dobre dla psychiki. Takie bunkrowanie się w czterech ścianach nie przynosi niczego dobrego, ale cóż zrobić, czasem nie da się inaczej. Życzę zatem miłego rozmyślania o hannigramie

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Chyba pójdę dzisiaj z "Hannibalem" na całość ;) i obejrzę ze dwa albo trzy odcinki drugiego sezonu.
Ostatnio skończyłam na 2x8,w którym Hannigram coraz bardziej się rozkręca.
Końcowa scena w stajni jest boska,a poza tym Will tak ładnie uwodzi Hannibala mówiąc,że Lecter wreszcie okazał się dla niego interesujący.Hanni po tych słowach jest cały happy,uwielbiam jego triumfującą minę w tamtym momencie.

ocenił(a) serial na 9
Avone

Will dokladnie wie co i kiedy powiedzieć. Zwodzi i uwodzi.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Jaki naughty boy z tego naszego Willa :))

ocenił(a) serial na 9
Avone

"What a cunning boy you are"
Ale Hanni wybacza mu to ze względu na wysoki poziom uroku osobistego. Mimo że i Hannim kręci: założy ładniejszą koszulę, lepiej się uczesze, uśmiechnie zalotnie, spojrzy głęboko i przeciągle w oczy... i Hannibal traci kontakt z własnym rozsądkiem.
mrder- husbands- too- smol- too- pure. tumblr. com /post / 130979769094/ a- new- man- moves- next- door- and-will- keeps- coming

ocenił(a) serial na 9
amacik

muszę tak linkować, bo mi filmweb nie pozwala zamieszczać inaczej :(

ocenił(a) serial na 10
amacik

O jeju *.* So sweet...

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Co tam było?Bo nie mogę tego otworzyć,wyświetla się komunikat "podana fraza nie została odnaleziona".

ocenił(a) serial na 10
Avone

Proszę uprzejmie....
http://mrder-husbands-too-smol-too-pure.tumblr.com/post/130979769094/a-new-man-m oves-next-door-and-will-keeps-coming

ocenił(a) serial na 10
ethi

Dziękuję Ci bardzo :))
Ten kot,to chyba własność Hannibala,skoro Will jest miłośnikiem piesków :D

ocenił(a) serial na 10
Avone

https://www.youtube.com/watch?v=sSeLkJN2BjY
Tylko tak mogę to skomentować.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Doskonała pointa :D
ps. Dobry wieczór kniveau, miło Cię widzieć <3

ocenił(a) serial na 10
ethi

Ten z trudem powstrzymywany śmiech :D
Dobry wieczór kochani, mnie miło móc tu w końcu zajrzeć. In this hot darkness of your minds. <3

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Haha, miód z cukrem.
...straight into the abyss of madness. Among the shattered hearts and broken minds. Welcome back :*

ocenił(a) serial na 10
ethi

I looked into the abyss, the abyss looked into me... And it's beautiful, my cute little trashcans.
https://40.media.tumblr.com/89d5e9e6a24d0872a6395bdfa210b982/tumblr_nvg1k1Xaeo1r ix2ubo2_1280.jpg
Murder husbands feels wciąż żywe.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

<333

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Uśmiałam się do łez xD
Co za spektrum uwodzicielskich min,zwłaszcza u Willa,Hannibal jest już ugotowany :D

ocenił(a) serial na 10
Avone

Porażony i oczarowany. Will również był podniecony, bawiła go i pochłaniała do reszty ta gra, te zaloty. "I wasn't myself. You were. Even when you weren't, you were".

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Dlatego w rozmowie z Jackiem zgodził się być żywą przynętą.
To takie mydlenie oczu,w rzeczywistości chodziło mu o to,by mógł bez przeszkód i podejrzeń spotykać się Hannibalem,żeby uwodzić i być uwodzonym. Will bardzo wciągnął się w tę erotyczno-zmysłową grę,wręcz uzależnił się od niej.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Ding-dong you get a point :D

ocenił(a) serial na 10
Avone

Boże przenajświętszy, tak...

ocenił(a) serial na 10
Avone

Oczywiście, że się uzależnił. A w tej scenie, kiedy mówi Hannibalowi, że zabiłby go przy użyciu rąk.... ach, w tej scenie Will oblizuje wargi... chyba zaraz wrócę na tę podłogę, polecę z hukiem, z krzesła spadnę.

Ile razy na tym forum użyłyśmy słowa erotyzm i różnych jego odmian?

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Nieskończenie wiele i pewnie jeszcze z milion razy użyjemy, tego jakże adekwatnego w tym przypadku,słowa.
Podobno,jeśli kogoś chce się zabić własnymi rękami,możemy mówić o bardzo osobistej,bliskiej i zażyłej relacji między ofiarą i oprawcą. Obce sobie osoby zabijają zazwyczaj przy użyciu jakiegoś narzędzia.

ocenił(a) serial na 10
Avone

To pozwólcie że i ja się wtrącę to rozmowy.
Strasznie mi się podobało że tak długo ten ich związek podszyty erotyzmem był niejednoznaczny. Całkiem śmiało mogli być po prostu przyjaciółki, albo jakaś inna relacja mogła z tego powstać. Fajnie też że jest to takie subtelne, a nie na chama łóżko, pocałunki.
Hannibal ogólnie jest sprzecznościami i przeciwieństwem samego siebie i przyciąga sprzeczności, ktokolwiek by się nie zabrał za jego tworzenie.

ocenił(a) serial na 10
dkf

Zastanawiam się tylko cały czas jak oni chcą wcisnąć między nich Starling (z tego co czytałam była w planach, a ja w ciąż wierzę że powstaną kolejne sezony). Jak mają odmówić tej dwójce tej więzi która ich łączyła, tego braku strachu przed Hannibalem i ogólnie zakończenia jak w książce, to niech jej w ogóle nie dają.