PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=751462}

Kiralık Aşk

2015 - 2017
8,2 574  oceny
8,2 10 1 574
Kiralık Aşk
powrót do forum serialu Kiralık Aşk

spoilery nr 3 ;)

ocenił(a) serial na 8

Wszystko o serialu do przodu;) bo zajechałyśmy już 2 wątki ;)

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Masz Siostra całkowitą rację.... jak skończą I serię tak jak piszesz to już nas nic nie zdziwi i zachwyci .... turecki standard można by rzec.... II seria będzie na siłę ciągnięta.... aż Defne wybaczy tym razem Umusiowi..... phi a gdzie element zaskoczenia..... no gdzie ????

Owszem sądząc po zdjęciach z fanami - głównym targetem jest młodzież licealno- studencka.... a nie takie jak my kobiety znające życie.... dlatego pewnie gdybyśmy miały po 17 lat to byśmy może inaczej patrzyły na ten serial.... bardziej naiwnie.... a nie życiowo.....

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Tylko skoro ma byc serial dla młodziezy to niech młodziez gra głownych bohaterów a nie ludzie ,ktorzy maja po 30 i mase zyciowych problemów.

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Z ust mi to wyjęłaś.....a raczej z klawiatury : )))

To niech napiszą typowy serial o ludziach z liceum.....coś na kształt Bevery Hilis.... wtedy to miałoby sens....

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Otóz to :D

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Hello ;)))) Madzik jak dobrze, ze wróciłaś.... chodź do nas na 10 stronę spoilerów bo właśnie kończymy po kolei rozpoczęte wątki.....
Jak dawno Cię nie było;)))))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Wczoraj zobaczyłam 19 odcinek.
Bardzo mi sie podobał.

Leżałam na podłodze i płakałam ze śmiechu z Korisia.
Najpierw jak płakał,ze Omer i Sinan rozwiązuja spółke ( to był ten moment z tego filmiku,co dziewczyny z teleforow zrobiły)
Potem zwijałam się na tańcu u Yasemin a na koniec jego tekst " Zwalniam Cię ' ha ha
Uwielbiam go.

Ja nie wiem gdzie on mieści tyle jedzenia.
Ciagle cos zajada.

Aha i taki zakrecony jest,ze nawet nie wiedzial,ze ma 2 % spółki.
Ja się jakos od razu skapnełam,ze to o niego chodzi.
Jakis taki 6 zmysł mi podpowiadał ha ha

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Tak to był odcinek Korniszona bez dwóch zdań ;)))
Od płaczu do tańca .... był bezbłędny ;))))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Wielki szacun dla Tego aktora za tą kreację.
Trzeba miec wielki dystans do samego siebie :D

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Teraz o najważniejszym : Omer i Defne

Ależ ich do siebie ciagnie.
Sceny mieli piekne.
Defne jaka przygnębiona chodziła z powodu tego całego rozstania Omera z Sinanem.
Jak go fajnie pocieszala.

A ta końcowa scena to juz mistrzostwo : " Nie waż sie nigdzie wyjeżdzać "
Omer jaki szczęśliwy :D

Z rozpędu luknełam na 20 i tam to się dopiero będzie działo :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Oj ciągnie, ciągnie ich do siebie jak cholera ;)))

"A ta końcowa scena to juz mistrzostwo : " Nie waż sie nigdzie wyjeżdzać "
Omer jaki szczęśliwy :D" - tak ta scena świetna i jeszcze ten uśmiech Umusia ;))))

Przecież Ci mówiłam, że 20 jest zajebista ;))) akcja podusia, zapinanie sukienki i taniec ;)))) hmmmmm

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Oczywiście,zeby nie było tak pięknie musi być jakies " ale"

Strasznie wkurzaja mnie 3 osoby.
Wiadomo jakie :szogunek Deniz, cukierkowata Sude i zbyt pewna siebie Iz

Deniz myśli,ze Omer tak łatwo się poddał.Niedoczekanie Jego.
A jeszcze ta proba podrywania Defne.
Aż mi się nóz w kieszeni otwiera jak na niego patrze.

Sude- za wszelka cenę chce na nowo odzyskac Sinana, a on za nią idzie jak ćma do światła.

No i oczywiście Iz - wstrętna, wkurzająca.Myśli,ze jak kiedys Omer z nia był to teraz też będzie .
Nic z Tego.

Aha .
Podobało mi się jeszcze coś.
To,ze Omer w koncu się przyznał,ze zależy mu na Defne i to bardzo,bardzo :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

No nareszcie zrozumiałaś dlaczego taka cięta jestem na szogunka ...... pissss Deniz.... myśli, że wygra z Umusiem.... chamsko wykorzystał Sinana a i tak mu Umuś dołożył nową kolekcją.... no cóź bez z swojej naczelnej muzy Defne by mu się nie udało ;))))

Sude - szkoda gadać.....psycholka jakich mało.....

IZ jej bezpardonowość mnie wkurza, ale ją Omer zgasił tym " No cóż po prostu Defne"

I nie podobała mi się Defne w scenach zazdrości o Omera, zachowywała się jak potłuczona apogeum , jak dla mnie. osiągając w scenie kiedy wysyła sms za smsem wyszła z niej taka za przeproszeniem gówniara ..... sorry tak to widzę....

Podobały mi się spojrzenia Omera na Defne czy po pokazie, czy na spotkaniu w sprawie rozłączenia..... Sinan nie wytrzymał i wyszedł....

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

" No cóż po prostu Defne" - to było superaśne

No cóz Defne spikneła sie chyba z Ayazem, bo on w 1 serii tez taki zazdrosny o Oyku był ha ha

"No nareszcie zrozumiałaś dlaczego taka cięta jestem na szogunka " - teraz to zobaczyłam,bo nie ogladałam po turecku,ale zawsze za Toba szłam

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

"No nareszcie zrozumiałaś dlaczego taka cięta jestem na szogunka " - teraz to zobaczyłam,bo nie ogladałam po turecku,ale zawsze za Toba szłam"

Wiem Siostra Ty mój Siostrzany Muszkieterze ;)))

A sceny w domu Omera jak wieczorem rysowała Defne i on się w nią wpatrywał ;))) uwielbiam takiego Umusia.... i tak mi go szkoda, bo nie zna prawdy;)))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Mnie tez jest go szkoda.
Wszyscy dookoła wiedzą tylko nie sam zainteresowany :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Ale tak sobie teraz analizuję ten odcinek i to co widziałam w 20 - czyli pogodzenie Sinana i Omera i myślę, że scenarzyści zmiękczają zasadniczość Omera, bo Omer chciał się rozdzielić z Sinanem, za oddanie kolekcji, jakby na to nie patrzeć Sinan był nielojalny , nadszarpnął zaufanie Umusia, ale ten mu w końcu wybaczył, może i tak będą chcieli zrobić z Defne.....żeby Umuś nie był taki zasadniczy i jak już się dowie o umowie z Neriman to najpierw się powścieka ale w końcu wybaczy..... Jedyną okolicznością łagodzącą dla Defne u umowie z Neriman jest fakt, że za te pieniądze chciała ratować brata od śmierci czy też kalectwa.....

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Dokładnie,bo nie wiadomo co by mu te zbiry zrobiły.

Też tak myśle,ze dąża do tego,ze Omer juz bedzie tak zakochany w Defne,ze jak dowie sie prawdy to nie bedzie potrafił sie długo gniewac.

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

On już jest tak zakochany, że akcję ze sprzedaniem rysunku Denizowi już jej prawie wybaczył.....

Ciekawe czy scenarzyści wpadną na taki pomysł, żeby to Umuś miał coś za uszami i musiał błagać i płaszczyć się przed Defne ???? ha to byłoby ciekawe?

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Pożyjemy , zobaczymy :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Dokładnie Siostra dobrze mówisz dać Ci wódki ;)))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Lepiej nie,bo na tej podłodze zostane juz do rana ha ha

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Dziewczyny pogadują, że 20 odcinek będzie jutro czyli w piątek ;)))) hahahha Słoneczko to znaczy , że na 2 godziny nie ma nas ;))) ..... uprzedź uprzejmie swoją rodzinkę ;))) hahaha

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Spoko Ja zazwyczaj ogladam dopiero w nocy ha ha
Syn wtedy śpi,mąz na noc w pracy.
Ja ze słuchawkami na uszach.
Cisza i spokój.
Czego chcieć więcej :D

Wczoraj zaczełam dopiero po 23 :D

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Jestem po 20 odcinku.

Odcinek całosciowo przecudny.
Podusia Umusia-miód
Zapinanie sukienki- cudowne
Końcowy taniec i słowa ,ktore mówił Omer do Defne - to juz poezja.

Jedyne co zakłócało mój błogi spokój to Deniz.
Jego to bym powiesiła,wypatroszyła,pokroiła na kawałki i utopiła głęboko jak najgłebiej :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

hahaha co do Deniza .... powiem Siostra moja krew ;)))) .... czyli już wiesz dlaczego taka mordercza w stosunku do niego jestem ......

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Nie wypowiadaj przy mnie jego imienia ,bo nie powiem co bierze ha ha

Oj juz Ja bym mu zrobiła " Polską masakre piła mechaniczna " ha ha

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

hahaha " Polską masakre piła mechaniczna " - to byłby hitowy horror ;))) hahha w morzu krwi latał by kucyk na wysokości lamperii ;))))

i jeszcze pissss Sude do kompletu......

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

A wróciłam jeszcze ... hahaha pewnie nie zauważyłaś, że w ogóle poszłam sobie ;)))

Tak sobie oglądam na kanale YT Kiralik ask napisy pl zwiastuny 28 odcinka przetłumaczone i jeden komentarz mnie zastanawia.... jedna dziewczyna pisze, że Omer już wie o umowie z Neriman, że Defne się wygadała..... hmmm jeśli tak jest to ja obstawiam pamiętne upicie się Defne w hotelu bodajże w 5 odcinku.... wtedy zaczęła gadać ..... pytanie czy powiedziała wszystko czy jak twierdzi Omer nic nie powiedziała.... no coż zobaczymy w najbliższym czasie.....
A tak na marginesie.... mój zachwyt kiralikiem zaczyna więdnąć.... hahahha 20 odcinek z napisami obejrzałam w 3 kawałkach.... ja która do 3 w nocy potrafiła odcinki oglądać...... oj źle się dzieje w państwie..... tureckim hahahhaah

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Coś tam pisałas,ze na chwile idziesz ha ha

Hmm czyzby wiedział.
Ciekawe.

No Ty zawsze pierwsza byłas do ogladania Kiralika.
jednak po tym co robia z tym serialem to nie trudno sie dziwic ze zapał przygasł.

My z Madzik komentujemy teraz " Adi "

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Wiem już Was czytałam, nie myśl sobie, że nie czuwam hahahah

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Wiem Ty jestes nawet jak Cie nie ma .
zawsze w pogotowiu :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Ja jestem taka niewidzialna ręka fimwebu hahaha albo wielki brat a raczej wielka siostra patrzy ;)))) hahaha

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

zwiastuny 28 odcinka z polskimi napisami ;)
zwiastun nr 1
https://www.youtube.com/watch?v=ZMyrr6XjfgI

zwiastun nr 2
https://www.youtube.com/watch?v=yJyPN1F2BIA

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Widziałam te zwiastuny i ten komentarz

Nie wydaje mi sie ,zeby Omer wiedział.

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

no właśnie .... do końca trudno powiedzieć.... ale aż tak by się maskował.... nie wydaje mi się ....

Ta dziewczyna pisze też, że ten serial powstał na podstawie jakiegoś francuskiego serialu.... tutaj bym się zgodziła, bo turcy lubią wzorować się na innych serialach patrz KM .....

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Wiesz tak sie teraz zastanawiam,ze u turków wszystko jest możliwe.

Pamietasz jak było z zakładem Ayaza o Oyku.
W 1 - 2 odcinku to było a wyszło dopiero w 34 odcinku.
Tak więc nie wiadomo co Ci scenarzysci nam przygotowali.

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

No patrz prawie o tym zapomniałam, rzeczywiście tak było .... czyli jednak coś może być na rzeczy.... hahaha wychodzi na to, że Umuś sprawdza szczerość wszystkich ..... hahaha a my nad nim labiedzimy, że jeszcze nie zna prawdy ;)

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Mnie własnie tak naszło z tym zakładem ha ha
Co 2 głowy to nie jedna.

Moze ta dziewczyna ma jakies chody w Turcji i wie juz naprzód ha ha

Zobaczymy.
Wolałabym jednak,zeby wszystko dopieli i zrobili tylko jeden sezon,bo cos czuje w kosciach ,ze zepsuja ten serial całkowicie.

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Ona twierdziła już na FB, że jej matka oglądała ten francuski serial już 20 lat temu, szkoda tylko, że nie podała tytułu, tobyśmy rozkminiły sprawę ;)))

No tak burza mózgów w naszym wykonaniu zawsze owocuje ciekawymi wnioskami czyż nie:)))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

20 lat temu powiadasz?
Świat się zmienia,ludzie tez i moze w tym wypadku nie zrobili tak dokładnie jak w tym francuskim serialu.

Tak burza mózgów w naszym wykonaniu to prawdziwe tornado.

Margoargo

No właśnie tak się zastanawiałam, czy KA jest oryginalnym serialem, czy też jest oparte na innym serialu jak np. KM na koreańskim serialu

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Wiesz Turcy uwielbiają robić seriale albo takie same albo podobne.... KA ponoć jest z serialu francuskiego ściągnięty, ale chciałabym wiedzieć jaki tytuł ma pierwowzór ..... hmmm ciekawi mnie to

Margoargo

Mnie tez ciekawi ;)
Ja uwielbiam takie ciekawostki ;)

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Właśnie może Dziewczyny z Telefor by coś poszukały one takie zacięte detektywki są ;))) parę z nich ogląda KA....
Może jakbyś dała radę zarzuć temat ????

Co prawda teleforum kiralika się na tym nie skupia, ale fajnie by było wiedzieć ;)))

Margoargo

ok, zapytam ich o ten francuski serial :D

ale na którym forum spytac - na teleforum Seoznu na miłość czy na Kiralik ask?

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

A zapytaj na Kiralik ask zobaczymy co wykopią ;))))

Margoargo

ok ;))

Margoargo

przed chwilą zapytałam

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Fajnie dziękuję Ci bardzo :)))

Muszę już odlatywać ;))) do wieczora o ile wyrobię na zakrętach :)))

Margoargo

trzymaj się ;)))