PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=751462}

Kiralık Aşk

2015 - 2017
8,2 571  ocen
8,2 10 1 571
Kiralık Aşk
powrót do forum serialu Kiralık Aşk

spojlery ;))))

ocenił(a) serial na 8

Czyli wszystko o serialu do przodu ;))) jeśli ktoś chce coś wiedzieć wcześniej ;)

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Dzięki czyli Umuś robi proste cięcia...... a potem się godzą i od nowa Polska ludowa.....
Patrząc z perspektywy czasu to może w kwestii Deniza Sinan poszedł po rozum do głowy i spotkał się z tym rozumem :))) hahahha

Margoargo

tak dostał takiego kopa w doopę, mam nadzieję że na długo mu wystarczy...przynajmniej jak dotąd trzyma poziom mam nadzieję że później mu nie odwali

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Pożyjemy zobaczymy bo w serialach tureckich bywa różnie....
Jak się Sinanowi odwidzi Sude..... tylko niech on uważa bo jak on rzuci Sude.... to ta mu zrobi takie tortury o jakich nie śnili najstarsi górale tureccy hahaha .... przecież to psycholka pierwszej wody ....

oglądałaś może Sezon na miłość ???
Tam przyjaźń Ayaza i Metego skończyła się szantażem .... bo się melepecie ubzdurało, że zakochał się w Oyku..... i ona musi być jego....

Margoargo

oglądałam do 40 odc. ale OYKU zaczeła na mnie działać za bardzo stresogennie, gdy osiągnęła już Himalaje głupoty powiedziałam dość[ nie urażając nikogo] takie mam zdanie
Nawet z miesiąc temu tłumaczyłam jakąś godz 53 odc, bo dziewczyny miały sytuacje podbramkową Boże co za męka była

ocenił(a) serial na 5
veronka2015

Ten 53 odcinek akurat nam sie tez nie podobał

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Spokojnie nie jesteś jedyna, która tak określała głupotę Oyku myśmy na tym forum prawie pracę doktorską na ten temat napisały ;))) hahaha ....
Ja akurat obejrzałam całą I serię a z II tylko 52 odcinek czyli premierowy.... reszta czeka w poczekalni...... oj chyba długo poczeka jakoś nie mogę się zebrać w sobie żeby obejrzeć te aż 7 odcinków jeszcze.....

Margoargo

ja nie obejrzałam żadnego hahaha :)

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

żadnego z II serii? przecież pierwszą oglądałaś ;)
Warty obejrzenia jest 52 nawet nie cały i ponoć 59 ja jeszcze nie widziałam;)

Margoargo

z drugiej serii ani jednego nie widziałam. pierwszej już nie biorę pod uwagę,bo teraz szła druga :D

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

hahah ja się zabieram za resztę odcinków sezonu jak gęsi do cieplic.... chyba jak już nic nie będę mieć do oglądania to wtedy zobaczę;)

Margoargo

o której godzinie Wam się zacznie ten kiralik?

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Już leci powtórka a od 20 akcja szyba ;)

Margoargo

to o której czasu tureckiego się zaczyna? 20.15?

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

cos w te klocki.... właśnie jest akcja ściana z poprzedniego odcinka ;))) oj biedna ta ręka umusia ;)

Margoargo

pytam, bo chcę wiedzieć, w jakich godzinach Ci nie przeszkadzać :D

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Hello Marzenka Torpedo nasza jak tam ci idzie tłumaczenie 21 odcinka.... pewnie na finiszu ?

A mam do Cię pytanie odnośnie 25 odcinka co Sinan powiedział Omerowi, że ten rozwalił szybę..... czyżby go motywował??? Czy coś wspomniał o swoim zakochaniu w Defne???

I jeszcze jedno czy Omer komuś powiedział, dlaczego nie może rysować, bo to wygląda dość poważnie, że nie może utrzymać ołówka ?
Z góry dziękuję za wyjaśnienia ;)))

Margoargo

Właśnie to tłumaczyłam
S: bracie o co chodzi
O; a, o co chodzi, bracie?
S: Zejneb pokazała mi kolekcję
O: co myślisz?
S: Jesteśmy za "Cherri". Wiem Ty byś nie spojrzał, ale ja obejrzałem. Mówiąc otwarcie dziewczyna która przy nas wyrosła, Twoja była asystentka Defne, zakopała żywcem"Passionis"
O: To znaczy, Defne jest przyczyna tego wszystkiego?
S: Właśnie, wszystko im sprzyja, "Cherri" robibi wszystko co może żeby zniszczyć "Passionis" a Ty w tym czasie pozwalasz Zejneb i Kibo robić nową kolekcję
O: Sinan, uspokój się
S: uspokoic się?Omer, przegrywamy, a może już przegraliśmy
O: Sinan poczekaj, jeszcze mamy czas
S: Jaki czas!. Zeyneb przyniosła kolekcję i położyła przede mną. Weź się w garść. Naciskałeś żebyśmy otworzyli sklep, byłem przeciwny, ale w końcu przystałem. Teraz jesteśmy zmuszeni wygrać ten konkurs. Musimy wygrać ze względu na koszty. Sam stworzyłeś " Cherri". Defne, dziewczyna którą sam uczyłeś, już nas przerosła, rozumiesz! Defne nas pokonała, pokonała nas. Weź się w garść

I bęc prawy sierpowy:}}

veronka2015

Niemoc twórcza, ale Defne to zaraz naprawi już złożyła propozycję Omusiowi słuch zbystrzał, teraz tylko okłady z młodych jędrnych...liści kapusty i chłopak będzie malował jak Michał Anioł:)))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

No tak chciałabym zobaczyć.... te okłady z młodych liści kapusty.... nic tak dobrze nie działa jak młode jędrne ;)))) liście kapusty ;)))) hahahah cudne określenie.....

Ale coś mnie Defne denerwuje w tych zwiastunach, ciągle tylko wrzeszczy na Omera jak opętana momentami.... a Umuś sakin, sakin Defne ;)))) dobry jest..... Tylko coś mi się wydaje, że karate szkło i ściana ..... uszkodziło rączkę naszemu Umusiowi bardziej niż się wszystkim wydaje..... no chyba, że przyczyna ....... niemocy rączki związana jest z niesieniem ulgi spiętym lędźwiom ;))) hahahhaa ale mnie na kosmatki wzięło ;)))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Hello Marzenka , a Ty dalej tłumaczysz czy porządki świąteczne robisz ;))) hahah my tu na tym forum zamiast z szmatką gonić to sobie piszemy różne różności;))))
Co prawda Słoneczko sprząta zaciekle jako nasza perfekcyjna pani filmwebowa ;)))

Margoargo

Skończyłam 21 teraz muszę tylko napisać e-maila, dwa dni miałam awarię sieci nic nie mogłam wysłać jeszcze trochę nawala i wysyłam na raty, W domu już mogę mieć święta nawet żyrandole "omietłam")) wpuszczę krople do oczodołu posiedzę 20 min i biorę się za 24. Muszę korzystać że moje dziewczynki wizytują babcię i jej ściany, dwa dni oddechu

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

No mówiłam Torpeda ;))) tak trzeba "wykorzystać " brak dzieci w domu ;)))
Fajnie , bo dzięki Wam przybliżamy się do tego, żeby być na bieżąco.... Z tego co Dziewczyny piszą na forum, to Marrgott dalej tłumaczy 17 , Kasjopeja tłumaczy 18 , 19.20.21 już przetłumaczona ..... hohoho Dziewczyny jesteście the best ;)))
My sobie spokojnie czekamy, a nie jak niektóre... mają osobistego tłumacza hahahha - jak czasami czytam te komentarze na FB to mi się nóż w kieszeni otwiera ;)

Margoargo

To szkoda że ten osobisty tłumacz nie dzieli się z ogółem, co za pustaki.

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Ta laska wszystkich wkurzała.... znalazła pewnie niedawno serial i strasznie gwiazduje.... ja KIralik oglądałam już w sierpniu tylko po turecku i znalazłam tylko chyba 1 tłumaczenie po angielsku. Wiedziałam, że są po rosyjsku , ale ja rosyjski miałam ostatnio w podstawówce, a było to lat temu trochę hahahha , a teraz coś nie mogę sobie cyrylicy przypomnieć;))) i dlatego spokojnie czekam na Wasze tłumaczenia.... patrząc z perspektywy czasu zaczęłyście tłumaczyć w październiku i już jest tyle odcinków przetłumaczone.... i jeszcze te odcinki to nie 45 minut tylko bite 2 godziny każdy ....

Margoargo

Ja też zaczęłam oglądać w sierpniu, pamietam że jak zobaczyłam polskie napisy, tego pierwszego odc, to żeby nie uszy śmiałabym się na okrągło,napisałam komentarz pod tłumaczeniem i EizPerAng, zaprosiła mnie na forum i tak się zaczęło.

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Kiralik to mój 3 a w zasadzie 4 serial turecki, bo oglądałam i sezon na miłośc , potem kontrakt na miłość, a później oglądałam już tylko po turecku Cilek kokusu.... a potem wpadłam na Kiralik.... i ze wszystkich tych seriali dla mnie jak na razie najlepszy jest Kiralik.....
Sezon wątkami z kosmosu mnie zmęczył , Kontrakt już był dużo lepszy , bo 1 część miała tylko 19 odcinków i można było szybko obejrzeć.... cilek po pewnym czasie mnie zmęczył.... a Kiralik na każdy odcinek czekam jak dziecko na świętego mikołaja.... i oby nam się ten serial nie zepsuł ;)))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Marzenka wiem... nudna jest jak flaki z olejem.... hahaha , ale czy byłaby szansa, żebyś jednak 25 odcinek też tłumaczyła.... Ty torpeda jesteś jakich mało i wyjątkowo sprawnie idzie Ci tłumaczenie, wiem, że przynudzam, ale jak chcesz odpocząć od tłumaczenia to tez to rozumiem;)))
Na spokojnie.... pomyśl o tym ;))) miłego tłumaczenia odcinka 24 ;)))

Margoargo

w poniedziałek wieczorem ,albo we wtorek z rana skończę 24, jak żadna jeszcze nie zacznie 25 to postaram się go chapsnąć:))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Dzięki;))) jak Ci się uda to chapsnij ;))) hahah jak Omer Defne w windzie ;))) czyli tak jak radziła mu ciotka ;)))
Tym bardziej, że już scene szyba masz przetłumaczoną ;))) hahha

A tak ogólnie .... to strasznie mnie denerwuje Defne z tym jej jazgotem w 25 i zwiastunie 26 odcinka......mam nadzieję, że Umuś nie wytrzyma i zamknie jej usta wiadomo jak w windzie ;)))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Hej to znowu ja ;))) nudziara do kwadratu ;)
Mam pytanie do 26 odcinka - jak już obejrzysz to jeśli możesz napisz mi co mówili na tym spotkaniu projektantów - przedostatnia scena 26 odcinka. kiedy Umuś wygrywa.... hahaha chciałabym też wiedzieć co powiedział Yasemin- bo wydaje mi się, że coś w stylu już widziałyście moją kolekcję czy coś w te klocki ;)))
A i jeszcze o czym dyskutowały Neriman i Defne u Defne w biurze, bo w końcu Neriman nie wzięła I raty długu....
Z góry dziękuję ;)))
A tak przy okazji to widzę po komentarzach na Teleforach, że Dziewczynom niespecjlanie podobał się 26 odcinek.
Dla mnie za dużo było Neriman i Koraya, natomiast sceny Omer- Defne dla mnie ok. Najbardziej podobał mi się Omer.... wyszło, że jemu zemsta najlepiej smakuje na zimno... upiekł 2 pieczenie przy jednym ogniu.... dowalił Sude poczęści za Defne i samej Defne pokazał, że jeszcze nie przerosła mistrza ;))))
Tylko jedno mnie irytuje w zachowaniu Defne to jej gdakanie. wrzeszczy na Omera, robi podchody ni z gruszki, ni z pietruszki, pretensje o wszystko. Jest zazdrosna o Iż to fakt, a Umuś ma ubaw....

Margoargo

Omusz ją prowokuje, bo doskonale wie że Defne robi wszystko z zazdrości, ona chce się tylko dowiedzieć czy on rysuje, a ten na każde jej pytanie odpowiada pytaniem, miota się i tyle w rozmowie z Iso powiedziała że jest daleko za Omerem, a na spotkaniu gdzie wybierali kolekcję powiedziała że wszystko co umie zawdzięcza tylko jednej osobie i trzyma się tylko tego czego nauczyła się od tej osoby, no i Omusz tak na nią spojrzał:)))) .....za jakąś chwilę napiszę o spotkaniu Def z Nero, teraz mam porę karmienia tych moich głodomorów

veronka2015

Nero powiedział że nie chce zwrotu długu tylko Defne ma dotrzymać umowy, Defne na to że na to już za późno Nero powiedziała że ma to zrobić Defne że nie zrobi na co Nerimam powiedziała, jeszcze zobaczymy

veronka2015

Do Yasemin powiedział: to nie te projekty które widziałyście, prawda Yasemin?

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Dzięki nasza Torpedko ;)))
Nudna jestem, ale sceny Defne i Omer bardzo mi się podobały w tym odcinku i te uśmieszki Umusia ;))) wpuszczał w maliny Defne na każdym kroku.... scena z oddaniem bransoletki też mi się podobała, Defo uparła się jak małe dziecko on jej oddał tę bransoletkę, a potem nic się nie odezwał jak ona zabrała mu pióro ;))) będzie miał pretekst, żeby przyjść po odbiór swojej własności hahaha ;))))

Skoro Neriman sie uparła to już ona coś wymyśli.... czyżby miało dojść do ślubu Omer i Defne , a potem oczywiście przewiduję jakiś rozwód, przecież proci w tureckich serialach muszą co najmniej 2 razy stawać na ślubnym kobiercu..... a takie mam przemyślenia czasami....

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Marzenka jak przez te Twoje zajebiste teksty z teleforum to sobie tyłek potłukłam , bo ze śmiechu spadłam z krzesła ;))) Ty mnie kiedyś zabijesz Kobieto;))) będę mieć na nagrobku "napis umarła ze śmiechu ;))) "

Margoargo

Jak mi miło że Cię rozbawiłam:)))

veronka2015

A zapomniałam dodać że wcale nie jesteś nudna, wręcz przeciwnie jesteś zajefajna

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

A dziękuję;))) staram się czasem z różnym skutkiem;)))

A Twoje teksty są świetne rozbawiają do łez;)))

ocenił(a) serial na 8
veronka2015

Dzięki ;)))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

W 16 odcinku Deniz zaproponował współpracę Omerowi. Potem powiedział Yasemin , że oni mu sami dadzą nowa kolekcje.
No i nie pomylił się .
Z tego co widziałam Sinan dał mu ten pendrive , bo myślał , że razem będą mieć tą kolekcję a tymczasem Deniz wziął jako swoją.
Tak ja to zrozumialam, ale może się mylę .

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

NIe mylisz się Słoneczko ;))) to, że jesteś domyślna to ja wiem nie od dziś :)))) w końcu my siostry jesteśmy ;)))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Ha ha

I oczywiscie zawsze mam racje :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

To nie ulega żadnej dyskusji zawsze masz rację ;))) nawet jak nie masz racji ;))) hahaha

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Dokładnie tak.

Juz nie raz to było tutaj mówione ha ha

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

A to pewnie już wiecie do końca tygodnia Marrgott obiecała przetłumaczyć słynny 17 odcinek;))) czyli w przyszłym tygodniu mamy kolejny odcinek..... znowu mój ulubiony ;)))

ja dziwna jestem lubię odcinki w których między Omerem i Defne jest wojna , a nie jak jest słodko ;))) chyba nienormalna jestem ;))) ale to już stwierdzone ;)

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Wiesz nie moze byc zawsze sielankowo.
Co za duzo to nie zdrowo.
W kazdym zwiazku zdarzaja sie wzloty i upadki.
Jak jest zbyt pieknie to nie jest prawdziwo.

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Tak zgadzam się z Tobą Siostra tylko, że ta huśtawka w kiraliku zaczyna mi trochę przeszkadzać..... bo wiem, że ciągle główny sekret jeszcze nie ujrzał światła dziennego......

Co innego byłoby gdyby coś się wydarzyło co nie jest w serialu wiadome.... nie wiem czy nie pogmatwałam mojego toku myślenia..... mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi;)))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Wiem ,wiem.
Rozumiem Cie bez słow :D

Mnie tez ten wątek z sekretem denerwuje.
Mogli by go juz wyjasnic,bo prawie wszyscy wiedza oprocz naszego zainteresowanego.

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Właśnie tak:))) i dlatego mimo, że ten serial jest zajebisty;))) to ja zaczynam mieć mieszane uczucia.... bo teraz pewnie zrobią jeszcze z 2 albo nawet w 25 odcinku już prawie pogodzą Omera i Defne znowu będzie sielanka a potem kaboom....... zaczyna mi się to coraz mniej podobać.....

Wolałabym, żeby pojawiła się np. matka Defne która namiesza między Omerem i Defne ..... przynajmniej byłoby to coś innego..... o np. zagięła by parol na Umusia..... takiego wątku jeszcze nie było, żeby starsza Pani podrywała młodszego faceta.... ale to nie w Turcji.... oni tam nie mają takich zwyczajów.....

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Słoneczko coś nam Paula zaginęła w akcji.... nie wiem czy ją wciągła jakaś siatka szpiegowska czy co??? brakuje mi jej entuzjastycznych wpisów po każdym przetłumaczonym odcinku......
No chyba, że życie ją za bardzo ciągnie za uszy i nie ma czasu na nasze forum.....