PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=751462}

Kiralık Aşk

2015 - 2017
8,2 571  ocen
8,2 10 1 571
Kiralık Aşk
powrót do forum serialu Kiralık Aşk

spojlery ;))))

ocenił(a) serial na 8

Czyli wszystko o serialu do przodu ;))) jeśli ktoś chce coś wiedzieć wcześniej ;)

Margoargo

Uspokoiłaś mnie :)
Nie znoszę tego zidiocenia bohaterów.
I nie zniosłabym kolejnej zafochanej królewny. Miałam na to uczulenie przy KM.
Ja tam lubię jak para się na siebie wkurza.Czasem super sceny wychodzą.Oczywiście byle nie trwało to zbyt długo.
W Kontrakcie np lubiłam jak Fatih się kłócił z Zeynep. Tak na marginesie troche mi Kontraktu brakuje.

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Mnie też kontraktu brakuje..... ale jakoś chyba przez kiralik nie ciągnie mnie do oglądania po turecku ;)))
Ale jak widziałam zwiastuny kontraktu to chyba poszli trochę w zidocenie..... obym się myliła :)

Margoargo

Ja po turecku nie oglądam. Nawet nie wiem co w Kontrakcie się dzieje,zwiastunów nie widziałam,ale ogólnie jakoś mi go brak.

Żeby się nie okazało,że Kontrakt też zepsują.Pierwsza seria była bardzo dobra.

Margoargo

No i na razie dramatu nie widać...ale zastanawia mnie ta smutna mina Defne z pierwszego zwiastuna.

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

Dramatu nie widać, ale mina Defne jest po rozmowie z Sinanem...... mnie trochę irytuje fakt Deniza i tego, ze coś mówi o Defne i Omerze.......coś będzie kombinował.....

Paula na dramat też trzeba się nastawić.... bo na razie od 18 odcinka było naprawianie relacji Omer-Defne.....
Mnie się podobają te zwiastuny dlatego, ze będą tak mi się wydaje pokazane randki Omera i Defne..... czyli taka normalność w związku.....

Margoargo

Niech będzie jak najwięcej normalności na razie, niech się nacieszą sobą, ale czuję w kościach, że odcinek 22 będzie przełomowy...

Paula1008

Mam pytanko...Omer już wie kim jest Defne czy dopiero się dowie?

madzik_867

Jeśli Ci chodzi czy wie o zakładzie...to jeszcze tego nie wie.

Paula1008

Tak,to miałam na myśli.
Niedługo powinno się chyba wydać :)

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

O tak..... szkło i co tam będzie miał Omuś w zasięgu ręki poleci.... łącznie z tym, że Sinan lub ktoś inny dostanie po głowie.......
Wściekający się Umuś...... to będzie zjawisko..... no chyba, ze to będzie rozpaczający Umuś.......... też nieziemskie zjawisko ;)

Margoargo

Myślę, że oprócz tego, że Omer zerwie z Defne i nie będzie chciał jej znać, cioci też się dostanie, a z Sinanem się pobije...
Oczywiście szkło poleci, ale będzie też rozpacz z jego strony (na pewno będzie płakał)...
Ciekawe kto mu przemówi do rozsądku? Może Sude albo Necme...

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

hahhaha do rozumu przemówi mu szewc jego najlepszy przyjaciel..... ale myślę, ze wcześniej Omer wyjedzie do Iz bo coś dziewczyny z teleforów przebąkiwały o wyjeździe Defne do stanów a Umusia do Włoch..... a przecież na początku 20 odcinka jest scena z biletem..... Omer go dostaje od Iz.... a jak wiadomo bilet można przebukować;)))
No dramatyzm nam się szykuje ciekawe czy scenarzyści nas zaskoczą pozytywnie:))) w sensie fajnie poprowadzonych wątków..... bo mi akcje z 15 , 16, 17 odcinka się bardzo podobały mimo, że były dramatyczne i jeszcze nic nie rozumiem z tego co mówią;)

Margoargo

a na masz racje, szew mu przemówi od rozsądku...
A ja czytałam na teleforach, że w 23 odcinku Omer pojedzie do Włoch, więc chyba w 22 odcinku szykuje się ostra akcja :D

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

Def: Gdzie byłeś,stęskniłam się
Om: co robisz wieczorem? jesteś zajęta
Def: a powinnam być?-nie,a mam rozumieć że będę?
Om: Tak, spędzimy czas razem, może, jest coś czego od Ciebie chcę? wiesz co to?
Def: co?..to jest coś..co potrafię zrobić?...gorąco Ci? zdejmij sweter
Denis: Już mam Cię w ręku Defne,zobaczymy czy Omer mocniej Cię obejmie czy ja
Def: może Omer beyowi,nie powiemy o tym?
Sin: prosisz?
Om: jesteśmy już w takim miejscu,że składamy sobie obietnice,między nami nie może być żadnych tajemnic
Kor: zniszczyłeś mój dom, bezwstydniku...zły człowiek
Def: spytam Cię o coś..czy to dobrze że my staliśmy się "NAMI"
Om: cudownie
Def: jestem Defne Omera
Om: ja jestem Omer

Tłumaczenie zwiastuna dziewczyny pewnie wrzucą napisy . ale mnie po południu nie będzie przed kompem ;)

Margoargo

"może Omer beyowi" Bey z tego co wiem to po turecku Pan, ja nie wiem czemu dziewczyny czasami to tłumaczą na polski, a czasami zostawiają w formie bay :D

Zastanawia mnie rozmowa Sinana i Defne...

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

A mnie wkurza tekst Deniza..... nie cierpię go .... jak dla mnie jest zbędny w tym serialu....

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

Już wystarczy, ze Sinan sobie ostrzy zęby na Defne......
Zresztą w serialach tureckich lubują się w trójkątach miłosnych..... 2 najlepszych przyjaciół kocha się w jednej kobiecie...... tak było w Sezonie, tak jest w Kiralik, tak jest w Cilek Kokusu tak jest nawet w Tysiąc i jedna noc......... można powiedzieć turecki standard ;)
Deniz jest potrzebny jak pryszcz na dupie ;)))) w tym serialu.....

Margoargo

Nie wiem jak Wy,ale ja nie lubię trójkątów miłosnych.Wszędzie je wciskają na siłę.Nie chodzi mi tylko o tureckie seriale,bo w amerykańskich seriach i filmach ciągle ten wątek się pojawia.Zazwyczaj jest dwóch facetów i jedna dziewczyna.Jakby nie mogli chociaż zmienić i zrobić dwie laski do jednego faceta.

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Madzik jak widzisz nie jesteś odosobnionym przypadkiem bo mnie też to wkurza......

Margoargo

Ten temat jest oklepany aż do bólu.Czy naprawde nie potrafią wymyślić nic lepszego tylko biorą jeden i ten sam schemat a potem wałkują go wszędzie?

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Jak widać wszyscy lubią schematy.... szkoda, ze turcy przodują ;) w schemacie 2 facetów i kobieta......
My byśmy stworzyły jednak lepszy scenariusz ;)

Margoargo

Nasza twórczość jest bezcenna. Gdyby każda z Nas podała swój pomysł,a potem złożyliby to w całość, byłoby po prostu EPIC :D

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

zwiastun z napisami ;)
https://www.youtube.com/watch?v=qsXTTwraPYM

ocenił(a) serial na 10
Margoargo

Hej dziewczyny :) a wiecie może ile odcinków ma być tego pierwszego sezonu? czy tylko jeden ma być czy to będzie jak z Sezonem że parę odcinków przerwa i kolejny sezon??? i czy wiecie czemu zmienił się reżyser>?

annamonika2303

Nie mam pojęcia. Dołączam się do pytania bo sama jestem ciekawa :)

madzik_867

Udało mi się nadrobić kilka odcinków.Obecnie jestem na 8 i już nie wyrabiam. Takie sceny,a tłumaczenia jeszcze nie ma.Chyba oszaleję :D
Dziewczyny,czemu mnie namówiłyście na oglądanie?Teraz nie mogę się oderwać :))))

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Madzik mam złą wiadomość ;)))) 8 już jest ;)))

Margoargo

Wiem,właśnie oglądam. Jestem już w połowie odcinka :D
Jutro ma być 9 :)
Niezły ubaw mam z Omera :DDD

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

No tak myślę, że oglądasz ja też ;))))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Jaka tam zła :D

Świetna wiadomość :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Świetna, świetna..... oczy mi się zamykają ..... ale oglądam ;))) no to mamy kiralikowy zawrót głowy ;))))) cudownie;))))

ocenił(a) serial na 5
madzik_867

W tym serialu nie da się zakochać.

Obejrzysz jeden odcinek i wpadasz jak śliwka w kompot :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Masz całkowitą rację Słoneczko ;)))) oglądam z marszu 8 odcinek bo dopiero co wróciłam do domu, a 53 odcinek KM jeszcze nie ruszyłam .... Kiralik jest mega wciągający ;)))

Margoargo

Zostaw KM,łap Kiralik :D

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Przecież piszę że oglądam 8 odcinek Kiralik ;))) tym bardziej że ja już ze 2 razy oglądałam go po turecku ;))))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Ha ha
A jak to się stało,ze wpadliście na ten serial?

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

Ja chyba jak byłam na urlopie nad morzem ;)))) wtedy namiętnie oglądałam kontrakt na miłość i wpadłam na ten serial ...... gdzieś w wątku o kontrakcie już pisałam że oglądam po turecku..... pierwszy odcinek był przetłumaczony do połowy po angielsku, a potem oglądałam po turecku;)))
a teraz oglądam znowu z napisami ;)))

sloneczkO_1

Ja go odkryłam przez Was. Wszystkie tak zachwalałyście to i ja się za niego wzięłam.Miałam to zrobić już dawno,ale nie wyszło i dopiero od wczoraj wpadłam :P

ocenił(a) serial na 5
madzik_867

Rozumiem

Cieszę się ,ze mamy kolejny serial do omawiania :D

sloneczkO_1

Mam nadzieję,że nie ostatni i,że jeszcze na jakieś razem wpadniemy :))))
Całe szczęście,że dziewczyny tłumaczą,bo bez tego ani rusz.
Poza tym,kto wie,może w przyszłym roku któryś z tych seriali zobaczymy w Pulsie

ocenił(a) serial na 5
madzik_867

Zmykam ogladac :D

sloneczkO_1

Ja miałam kończyć na dziś,ale jest już 9 odcinek :D
No i jak tu spać?

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

O jasna cholera.... czyli ja idę spać o 3 bo przeceż mój ulubiony 9 odcinek muszę obejrzeć;)))

Margoargo

haha
U mnie Defne właśnie kładzie się spać w łóżku Omera :D nieźle się zapowiada

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

No Umuś nadskakujący w 9 odcinku cudo ;)))

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

A nie mówiłam :))) właśnie dochodzi 3 w nocy;))) dobrze, że dziś święto ;)))

hahah i się Umuś na końcu wkurzył ;))) ta jego złość jest świetna...... dyszy jak byk na corridzie ;))))

Margoargo

Też bym się wkurzyla na jego miejscu :)
Teraz nie zostaje nic tylko czekać na następne odcinki z napisami. Nie wiem czy wytrzymam :p

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

hej;)) no ciężko będzie wytrzymać, tym bardziej, że cały 10 wojenka trwa ;))))

Margoargo

Z tego co piszą dziewczyny,na 10 odcinek trzeba będzie jeszcze troche poczekać. A ja biedna miejsca sobie znaleść nie mogę.Tak mnie zastanawia o czym gadają,ale choć nie wiem jakbym się starała to nic nie wymyślę

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Madzik pierwsze objawy kiralikoholizmu przejawiasz ;)))

10 odcinek ciąg dalszy wojenki i Umuś złośliwy ;))) i Defne zazdrosna;)))) no i ostatnia scena ...... przygarnięcie Defne ..... poezja ;))) faktycznie ciężko wytrzymać do tłumaczenia ;)))

A tak z innej beczki fajnie poprowadzili głównych bohaterów.... mamy całą gamę emocji i nieprzerysowanych.... jak im się to udało ;)))
No i Umuś ;))) postać- faceta - marzenie.... pamięta o drobnych szczegółach - herbata, ciastka owsiane- taka mała rzecz a cieszę się jak dziecko z kinderniespodzianki ;))) .... gdzie są tacy faceci , no gdzie ..... jaka szkoda, że to fikcja ;)))