Czyli wszystko o serialu do przodu ;))) jeśli ktoś chce coś wiedzieć wcześniej ;)
Uspokoiłaś mnie :)
Nie znoszę tego zidiocenia bohaterów.
I nie zniosłabym kolejnej zafochanej królewny. Miałam na to uczulenie przy KM.
Ja tam lubię jak para się na siebie wkurza.Czasem super sceny wychodzą.Oczywiście byle nie trwało to zbyt długo.
W Kontrakcie np lubiłam jak Fatih się kłócił z Zeynep. Tak na marginesie troche mi Kontraktu brakuje.
Mnie też kontraktu brakuje..... ale jakoś chyba przez kiralik nie ciągnie mnie do oglądania po turecku ;)))
Ale jak widziałam zwiastuny kontraktu to chyba poszli trochę w zidocenie..... obym się myliła :)
Ja po turecku nie oglądam. Nawet nie wiem co w Kontrakcie się dzieje,zwiastunów nie widziałam,ale ogólnie jakoś mi go brak.
Żeby się nie okazało,że Kontrakt też zepsują.Pierwsza seria była bardzo dobra.
Dramatu nie widać, ale mina Defne jest po rozmowie z Sinanem...... mnie trochę irytuje fakt Deniza i tego, ze coś mówi o Defne i Omerze.......coś będzie kombinował.....
Paula na dramat też trzeba się nastawić.... bo na razie od 18 odcinka było naprawianie relacji Omer-Defne.....
Mnie się podobają te zwiastuny dlatego, ze będą tak mi się wydaje pokazane randki Omera i Defne..... czyli taka normalność w związku.....
Niech będzie jak najwięcej normalności na razie, niech się nacieszą sobą, ale czuję w kościach, że odcinek 22 będzie przełomowy...
O tak..... szkło i co tam będzie miał Omuś w zasięgu ręki poleci.... łącznie z tym, że Sinan lub ktoś inny dostanie po głowie.......
Wściekający się Umuś...... to będzie zjawisko..... no chyba, ze to będzie rozpaczający Umuś.......... też nieziemskie zjawisko ;)
Myślę, że oprócz tego, że Omer zerwie z Defne i nie będzie chciał jej znać, cioci też się dostanie, a z Sinanem się pobije...
Oczywiście szkło poleci, ale będzie też rozpacz z jego strony (na pewno będzie płakał)...
Ciekawe kto mu przemówi do rozsądku? Może Sude albo Necme...
hahhaha do rozumu przemówi mu szewc jego najlepszy przyjaciel..... ale myślę, ze wcześniej Omer wyjedzie do Iz bo coś dziewczyny z teleforów przebąkiwały o wyjeździe Defne do stanów a Umusia do Włoch..... a przecież na początku 20 odcinka jest scena z biletem..... Omer go dostaje od Iz.... a jak wiadomo bilet można przebukować;)))
No dramatyzm nam się szykuje ciekawe czy scenarzyści nas zaskoczą pozytywnie:))) w sensie fajnie poprowadzonych wątków..... bo mi akcje z 15 , 16, 17 odcinka się bardzo podobały mimo, że były dramatyczne i jeszcze nic nie rozumiem z tego co mówią;)
a na masz racje, szew mu przemówi od rozsądku...
A ja czytałam na teleforach, że w 23 odcinku Omer pojedzie do Włoch, więc chyba w 22 odcinku szykuje się ostra akcja :D
Def: Gdzie byłeś,stęskniłam się
Om: co robisz wieczorem? jesteś zajęta
Def: a powinnam być?-nie,a mam rozumieć że będę?
Om: Tak, spędzimy czas razem, może, jest coś czego od Ciebie chcę? wiesz co to?
Def: co?..to jest coś..co potrafię zrobić?...gorąco Ci? zdejmij sweter
Denis: Już mam Cię w ręku Defne,zobaczymy czy Omer mocniej Cię obejmie czy ja
Def: może Omer beyowi,nie powiemy o tym?
Sin: prosisz?
Om: jesteśmy już w takim miejscu,że składamy sobie obietnice,między nami nie może być żadnych tajemnic
Kor: zniszczyłeś mój dom, bezwstydniku...zły człowiek
Def: spytam Cię o coś..czy to dobrze że my staliśmy się "NAMI"
Om: cudownie
Def: jestem Defne Omera
Om: ja jestem Omer
Tłumaczenie zwiastuna dziewczyny pewnie wrzucą napisy . ale mnie po południu nie będzie przed kompem ;)
"może Omer beyowi" Bey z tego co wiem to po turecku Pan, ja nie wiem czemu dziewczyny czasami to tłumaczą na polski, a czasami zostawiają w formie bay :D
Zastanawia mnie rozmowa Sinana i Defne...
A mnie wkurza tekst Deniza..... nie cierpię go .... jak dla mnie jest zbędny w tym serialu....
Już wystarczy, ze Sinan sobie ostrzy zęby na Defne......
Zresztą w serialach tureckich lubują się w trójkątach miłosnych..... 2 najlepszych przyjaciół kocha się w jednej kobiecie...... tak było w Sezonie, tak jest w Kiralik, tak jest w Cilek Kokusu tak jest nawet w Tysiąc i jedna noc......... można powiedzieć turecki standard ;)
Deniz jest potrzebny jak pryszcz na dupie ;)))) w tym serialu.....
Nie wiem jak Wy,ale ja nie lubię trójkątów miłosnych.Wszędzie je wciskają na siłę.Nie chodzi mi tylko o tureckie seriale,bo w amerykańskich seriach i filmach ciągle ten wątek się pojawia.Zazwyczaj jest dwóch facetów i jedna dziewczyna.Jakby nie mogli chociaż zmienić i zrobić dwie laski do jednego faceta.
Madzik jak widzisz nie jesteś odosobnionym przypadkiem bo mnie też to wkurza......
Ten temat jest oklepany aż do bólu.Czy naprawde nie potrafią wymyślić nic lepszego tylko biorą jeden i ten sam schemat a potem wałkują go wszędzie?
Jak widać wszyscy lubią schematy.... szkoda, ze turcy przodują ;) w schemacie 2 facetów i kobieta......
My byśmy stworzyły jednak lepszy scenariusz ;)
Nasza twórczość jest bezcenna. Gdyby każda z Nas podała swój pomysł,a potem złożyliby to w całość, byłoby po prostu EPIC :D
Hej dziewczyny :) a wiecie może ile odcinków ma być tego pierwszego sezonu? czy tylko jeden ma być czy to będzie jak z Sezonem że parę odcinków przerwa i kolejny sezon??? i czy wiecie czemu zmienił się reżyser>?
Udało mi się nadrobić kilka odcinków.Obecnie jestem na 8 i już nie wyrabiam. Takie sceny,a tłumaczenia jeszcze nie ma.Chyba oszaleję :D
Dziewczyny,czemu mnie namówiłyście na oglądanie?Teraz nie mogę się oderwać :))))
Wiem,właśnie oglądam. Jestem już w połowie odcinka :D
Jutro ma być 9 :)
Niezły ubaw mam z Omera :DDD
Świetna, świetna..... oczy mi się zamykają ..... ale oglądam ;))) no to mamy kiralikowy zawrót głowy ;))))) cudownie;))))
W tym serialu nie da się zakochać.
Obejrzysz jeden odcinek i wpadasz jak śliwka w kompot :D
Masz całkowitą rację Słoneczko ;)))) oglądam z marszu 8 odcinek bo dopiero co wróciłam do domu, a 53 odcinek KM jeszcze nie ruszyłam .... Kiralik jest mega wciągający ;)))
Przecież piszę że oglądam 8 odcinek Kiralik ;))) tym bardziej że ja już ze 2 razy oglądałam go po turecku ;))))
Ja chyba jak byłam na urlopie nad morzem ;)))) wtedy namiętnie oglądałam kontrakt na miłość i wpadłam na ten serial ...... gdzieś w wątku o kontrakcie już pisałam że oglądam po turecku..... pierwszy odcinek był przetłumaczony do połowy po angielsku, a potem oglądałam po turecku;)))
a teraz oglądam znowu z napisami ;)))
Ja go odkryłam przez Was. Wszystkie tak zachwalałyście to i ja się za niego wzięłam.Miałam to zrobić już dawno,ale nie wyszło i dopiero od wczoraj wpadłam :P
Mam nadzieję,że nie ostatni i,że jeszcze na jakieś razem wpadniemy :))))
Całe szczęście,że dziewczyny tłumaczą,bo bez tego ani rusz.
Poza tym,kto wie,może w przyszłym roku któryś z tych seriali zobaczymy w Pulsie
O jasna cholera.... czyli ja idę spać o 3 bo przeceż mój ulubiony 9 odcinek muszę obejrzeć;)))
A nie mówiłam :))) właśnie dochodzi 3 w nocy;))) dobrze, że dziś święto ;)))
hahah i się Umuś na końcu wkurzył ;))) ta jego złość jest świetna...... dyszy jak byk na corridzie ;))))
Też bym się wkurzyla na jego miejscu :)
Teraz nie zostaje nic tylko czekać na następne odcinki z napisami. Nie wiem czy wytrzymam :p
hej;)) no ciężko będzie wytrzymać, tym bardziej, że cały 10 wojenka trwa ;))))
Z tego co piszą dziewczyny,na 10 odcinek trzeba będzie jeszcze troche poczekać. A ja biedna miejsca sobie znaleść nie mogę.Tak mnie zastanawia o czym gadają,ale choć nie wiem jakbym się starała to nic nie wymyślę
Madzik pierwsze objawy kiralikoholizmu przejawiasz ;)))
10 odcinek ciąg dalszy wojenki i Umuś złośliwy ;))) i Defne zazdrosna;)))) no i ostatnia scena ...... przygarnięcie Defne ..... poezja ;))) faktycznie ciężko wytrzymać do tłumaczenia ;)))
A tak z innej beczki fajnie poprowadzili głównych bohaterów.... mamy całą gamę emocji i nieprzerysowanych.... jak im się to udało ;)))
No i Umuś ;))) postać- faceta - marzenie.... pamięta o drobnych szczegółach - herbata, ciastka owsiane- taka mała rzecz a cieszę się jak dziecko z kinderniespodzianki ;))) .... gdzie są tacy faceci , no gdzie ..... jaka szkoda, że to fikcja ;)))