PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=751462}

Kiralık Aşk

2015 - 2017
8,2 571  ocen
8,2 10 1 571
Kiralık Aşk
powrót do forum serialu Kiralık Aşk

spojlery ;))))

ocenił(a) serial na 8

Czyli wszystko o serialu do przodu ;))) jeśli ktoś chce coś wiedzieć wcześniej ;)

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

Oni chyba się za bardzo skupili na erotycznych spojrzeniach Omera i Defne , że takie byki w tym odcinku sadzą;))) ale z drugiej strony wcale im się nie dziwię..... te spojrzenia Omera zwłaszcza Omera mnie starą babę przyprawiają o omdlenie ;)))

Margoargo

Jaką starą babę? :D...jesteś młodą i dojrzałą kobietą :).
A myślisz co ze mną robią te spojrzenia...wariuję :)

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

Dzięki , dzięki ;)))

Tak sobie po raz kolejny oglądam ten 20 odcinek i powiem Ci, że ten tekst Omera " wyjdź za mnie" to dla mnie taki ni z gruszki, ni z pietruszki.... bo ani razu nie padło między nimi kocham cię - takie normalne a tu łup oświadczyny...... mógł powiedzieć..... jesteś kobietą mojego życia......
Ja wiem, że oni chcieli zakończyć mocnym akcentem.... ale chyba przedobrzyli.... biorąc pod uwagę .... ostatnie odcinki.....dopiero tak naprawdę się ponownie pogodzili na początku tego odcinka, a tu bach..... oświadczyny.... ja jednak nie rozumiem turków ;))))

Margoargo

Nikt ich nie rozumie :D. A myślisz, ze Defne się zgodzi? :)

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

Myślę, że poprosi o czas do namysłu ;)))) W każdym razie .... na początku odcinka będzie jeszcze fajnie między nimi..... te teksty Omera o przyjechaniu z dziewczyną, czy Defne tęsknię za tobą, czy Koraj o tym ich flirtowaniu, ale pod koniec wieszczę dramat.... mina Defne z zwiastuna ( ostatnia scena) nie wróży dobrze.....

Margoargo

Też mnie zastanawia ta mina...czy ona zdecyduję się powiedzieć mu prawdę, czy może ktoś inny się wygada...jedno jest pewne szkło poleci :D...ale nie mogli przynajmniej jednego odcinka dac nam czystej miłości? :)

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

Nie mogli bo to Turcy;))) oni lubują się w dramatach...... ja myślę, że Sinan zacznie mieszać między Omerem i Defne..... bo mnie się wydaje, że Sinan jest zakochany w Defne i jednak emocje zwyciężą i powie Omerowi o układzie Defne Nerinem, albo będzie to Sude, która jest zafiksowana na punkcie Sinana i poczuje zagrożenie ..... - chociaż nie jestem pewna czy Sude wie o układzie matka - Defne.....
Jednak myślę, że to Sinan albo oliwy do ognia doleje sama Nerinem stwierdzeniem, że ona znalazła Defne..... ale dobrze piszesz szkło poleci ...... chyba nawet coś większego niż szkło.....

Powiem Ci, że nawet mnie ciekawi jak poprowadzą właśnie dalej ten wątek i kiedy Omer się dowie o układzie Defne - Nerinam co zrobi, jak mocno się wścieknie, kiedy i jak wybaczy Defne..... bo kiedyś jej musi wybaczyć......
Oj będzie się Omer miotał, będzie a znając jego możliwości jak jest wściekły...... to to będą fajne sceny.....

Zresztą .... nie przepowiedziałam, że się Umuś wkurzy jak zobaczy Defne tańczącą z Denizem...... Defne dopiero od Omera się dowiedziała z kim tańczyła, ale trzeba przyznać Omer robi postępy zamiast się fochnąć na Defne..... zatańczył z nią tango i jeszcze się oświadczył ;))))

Margoargo

Po kolei: Czy Sude była wcześnij z Sinanem, bo w jakimś odcinku widziałam retrospekcje (byli tam oni jak byli młodsi i wyglądało to jakby byli razem)...czy Sinan coś w ogóle czuje do Sude?...bo widzę, że Sude się zaangażowała.
Aktórka grająca Sude ma 19 lat! (rocznik 1996!), a który grający Sinana ma 31 lat! (rocznik 1984!).
To widać, że Sinan coś czujem do Defne, on może zdradzić tę tajemnicę, tak myślę, ale zobaczymy.
Ja ogólnie jestem niepoprawną romantyczka, ale lubię w filach sceny, gdy facet z jakiegoś powodu obraża się na kobietę, bo wtedy widać, że mu naprawdę na niej zależy. Uwielbiam też tą zimną, władczą stronę Omera i tak pewnie przez parę odcinków będzie ja traktował jak się dowie prawdy, to będzie fajne do oglądanie, on będzie nieugięty, męski (kipiący seksem), a ona będzie za nim lata...a jak wróci do swojego domu to się pewnie rozczuli i nasz Omerek będzie płakał i wspominał momenty z Defne. Czym bardziej będzie chłodny w stosunku do Defne, to tym bardziej będzie widać jego miłość. Ja chcę żeby on się tak mocno wkurzył, nakrzyczał na Defene, powiedział jej o swoich uczuciach, niech wali talerzami, rzuca przedmiotami, wali stół..a Defne niech spróbuje go uspokoić i niech powie dlaczego to zrobiła .
Ale Omer miał minę jak Defne tańczyła z Denizem, taką wkurzoną , ale szybko mu przeszło :).

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

Chyba nie byli razem , raczej było to na zasadzie, ze Sude ujawniła swoje zafascynowanie Sinanem, ale była za młoda, więc pary raczej nie tworzyli;))))

Podobna mi się Twoja wizja Umusia wkurzonego ....... też bym chciała, żeby tak rozegrali ten wątek ;))))

Margoargo

"Cicha woda brzegi rwie"...ta sentencja idealnie pasuje do Umusia :).

P.S. Czy Tobie Gosiu nie przeszkadza to, że ogólnie w serialach tureckich jest tak mało pocałunków? :)
W serialach latynoskich aż kipi namiętnością, tutaj jest to stonowane, jest romantyzm, ale bardziej w słowach.
A to, że właściwie nie ma scen łóżkowych...jak się na to zapatrujesz? Wiem, to kraj muzułmański..za bardzo poszaleć nie mogą..ciekawe, czy Defne pójdzie do łóżka z Omerem przed ślubem, czy zrobią z niej taką cnotkę jak Oyku. Seyma była inna...

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

Zobaczymy co wymyślą w kwestii scen erotycznych, ale sądzę, ze Defne i Omer wylądują w łóżku po slubie;)))

Zresztą Defne w 5 odcinku się strasznie oburzyła na Nerimen jak ta sugerowała, żeby Defne wzięła w obroty Omera ( scena na sympozjum)

Mnie ten brak scen erotycznych nie przeszkadza, nawet podoba mi się jak Turcy przywiązują wagę do gestów.... zwłaszcza w tych serialach..... trzymanie się za rękę, przytulanie, całuski w policzek....... no i spojrzenia..... a powiem, że po ostatnich odcinkach Omer / Baris to mistrz;)))) spojrzenia ;)))))))))

Margoargo

Mi też się to podoba... te spojrzenia, gesty, ale chciałabym, aby zrobili jakiś krok w przód :).

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

Ja bym chciała, żeby oni zachowali w tych swoich związkach trochę chronologii..... najpierw randki, spotkania poznawanie się wzajemne potem deklaracja miłości a potem oświadczyny..... a Turcy....... pogodzili Defne i Omera na początku odcinka..... a w końcówce już były oświadczyny...... brakuje mi tego środka ;)))))

A tak odbiegając od tematu dobre jesteśmy...... ponad 400 komentarzy w tym wątku ;)))

Margoargo

A ponad 300 Twoich i moich :D

ocenił(a) serial na 5
Paula1008

Zamienili się łóżkami :D Jak słodko ha ha

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

wtulanie się Omera w poduszkę Defne też było fajne........i te spojrzenia i uśmieszki Umusia;)))

Margoargo

Mam pytanie - Omer i Defne już ze sobą śpią czy czekają do ślubu jak ci w KM?

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Turecki serial..... wspólnego spania nie ma ;) poczekają do ślubu pewnie ;)

Margoargo

aha ;(
Ach, ci Turcy :D

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Wiesz podobnie jak w przypadku Oyku i Ayaza, chcą pokazać , że Defne jest porządna a Omer nigdy nie był takim podrywaczem jak Ayaz, więc sprawy seksu traktuje też poważnie ;)))

Margoargo

Jak to nie ma, a Seyma i Mete? :D
Turcja muzułmański kraj, ale aborcje normalnie dopuszcza...dziwi mnie to.

Paula1008

Poboczne postacie śpią ze sobą, a proci czekają do ślubu :D

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

No tak w przypadku Mete i Seymy było inaczej. ale myślę, ze Turcy chcieli pokazać, że są tez kobiety które idą na całość i nie czekają do ślubu, czyli bardziej wyzwolone i jak w przypadku Seymy takie trochę nasze galerianki - sorry ale ona umawiała się z bogatymi facetami dla kasy i błyskotek i żeby wyrwac się ze swojej dzielnicy .....
..... z tą aborcją to są dziwni ..... z jednej strony są staroświeccy jeśli chodzi o chodzenie do łóżka, a z drugiej traktują aborcję jak wyrwanie zęba.....

Margoargo

W Polsce natomiast nikogo nie rażą sceny seksu w filmach...ale aborcja w na pewno byłaby źle komentowana.

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

Czyli mamy odwrotnie niż oni ;)))

Margoargo

No tak mi się wydaję :)

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Kurczę strasznie fajne sa te scenki a ja niestety nie mam czasu,zeby je na spokojnie poogladac.
Czekam z niecierpliwościa na 8 odcinkek z napisami.

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

8 odcinek podobno ma być ok. środy jeśli nie wcześniej ;)

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

Spoko i tak wcześniej raczej tego nie obejrze ha ha
Pewnie potem jak dziewczyny będa miały przetłumaczony 9 i 10 to wrzuca 3 odcinki naraz :D
To dopiero będzie .Seans nocny z Kiralik :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

nie inaczej potrójna dawka Umusia :))))

ocenił(a) serial na 5
Margoargo

No i będę miała po spaniu :D

ocenił(a) serial na 8
sloneczkO_1

hahahah co Ci turcy z nami wyprawiają ;))))

Margoargo

Imię Defne cały czas mi się kojarzy z mitologią grecką :D
Ale jest różnica w jednej literze - nimfa miała na imię Dafne :D

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Defne chyba w pierwszym odcinku tłumaczy co oznacza jej imię tylko nie wiem czy dobrze pamiętam ;)))

Ale chyba chodzi o cos związane z drzewem ;)

Margoargo

aha, coś z drzewkiem :D:D:D:D

Margoargo

Natomiast imię Omer kojarzy mi się z..... komarem :D

Omer zamiast Omar
Defne zamiast Dafne

:D:D:D

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Z tymi ich imionami to w ogóle jest jakos dziwnie.....
Bo wszędzie piszą Omer a w zasadzie jak mówią to słychać Omar;))))

Margoargo

Widziałam scenę z zapinaniem sukienki.
Ładna ta Defne, ma oryginalną urodę.
I miała ładną kreseczkę na górnej powiece.
I Defne wspaniale wygląda w zielonym kolorze.

Ile ta aktorka ma lat? A wzrost?
A Omer? Znaczy Baris. Ile ma wzrostu? I w jakim jest wieku?

Intryguję mnie te szczegóły haha ;))

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Elcin czyli Defne ma 30 lat, Baris 28
Elcin nie wiem ile ma wzrostu ale Baris 187 cm,
Elcin - jest czerieską - to Paula - nasz kiralikowy detektyw znalazła te informacje - bo intrygowała ją uroda Elcin - nietypowa jak na Turczynkę ;))))
Baris natomiast urodził się w Szwajcarii i nasz detektyw Paula szuka potwierdzenia informacji czy Baris ma pochodzenie albańskie ;))))

Margoargo

Dziękuję serdecznie za info :D

Brawa dla detektywa, czyli Pauli :D

ocenił(a) serial na 5
Vanessa100

Czyżbys sie Vanessa przekonała do serialu?

sloneczkO_1

To za dużo powiedziane D:
Tak tylko rzuciłam okiem na scenkę z sukienką na yt.
No i czytam Wasze niektóre posty odnośnie Kiralika.
Tak z ciekawości :D
Taki topowy serial, to można wiedzieć co nie co ;)
chcę być poinformowana ;)

Vanessa100

Vanessa oglądaj z nami, nie zawiedziesz się! :)

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

widzisz Vanessa jak tu działamy ;))))
Masz 2 infa ;))))

Margoargo

Ja mogłabym na dzień dzisiejszy napisać pracę dyplomową albo od razu książkę o tureckich serialach, taką mam wiedzę ;)))
O Sezonie na miłość - wiadomo
Kontrakt na miłość - nie oglądałam, ale wiem coś tam z Waszych postów ;)
Cilek kokusu (nie oglądałam nigdy) - lecz wiem, ze w każdym odcinku kłócą się i godzą i ma dobrą oglądalność
Teraz Kiralik ask (nie oglądam) - rudowlosa Defne i świetnie napisana postać Omera ;)

Turecczyzna ;)
A wszystko zaczęło się w czerwcu ;)))))

Vanessa100

U mnie zaczęło się przez przypadek 1 czerwca :D

Paula1008

u mnie też przez czysty przypadek ;)))))
I trochę później niż 1 czerwca

Vanessa100

Ja akurat z nudów przeglądałam kanały i natrafiłam na Puls i akurat był to pierwszy odcinek sezonu:D

Paula1008

To miałaś szczęście, ze przypadek i od razu pierwszy odcinek ;)
Ja zaczęłam oglądać KM dopiero po przeczytaniu na fw, że aktor grający Ayaza jest przystojny ;)
I wtedy dopiero zaczęłam oglądać, tylko po to, żeby zobaczyć tego Ayaza ;)))))
I wciągnęłam się w fabułę

Vanessa100

Ja zawsze jak oglądam jakiś film to najpierw sprawdzam czy aktor jest przystojny, jeśli nie to nie oglądam :D