PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35698
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

Dzisiejszy odcinek

ocenił(a) serial na 3

Pomysł z takim tematem się spodobał, więc zaczynamy ;) Tematy poświęcone poszczególnym wątkom oczywiście dalej mogą być, ale raczej tym ważniejszym ;)

------------------------------------------------------

Pedro powrócił! I nie chciał tequili, tylko poszedł coś sobie wybrać. Ciekawe było to filmowanie z góry całej sceny. A Jasio jaki ugrzeczniony względem macochy.

Zyta jest twarda, nawet się przed prawnikiem półsłówkiem nie zdradziła, że to jej mąż wykrył podstęp Rutki.

Paweł nie odwiedzi żony w MAS, hmmmm, czyżby myślał już o Julii? ;>

Awdar

odcinek 2534
Pedro: Mamo, ja chce dzisiaj isc do kina
Barbara: Ale dzisiaj przychodzi gosc
Pedro: To pojdziemy jak on wyjdzie
Barbara: Ale on zostanie do pozna
Pedro: A dlaczego
Barbara: Bo mamusia bedzie z nim uprawiac seks :D

oj Pedro, jak ty nic nie kumasz!!!

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 3
Awdar

Znów nie uwzględniono faktu, że był weekend i dzisiejszy odcinek to stanowczo kontynuacja poprzedniego, tylko jedna noc je dzieli ;]

Szykulska fajnie grała wkurzają babkę.

Wac nie chce opowiedzieć "tacie", że ma dziewczynę :)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

"tacie" że ma "dziewczynę" :]

Awdar

Dzisiaj doś dobry odcinek , poruszono wiele wątków , jakoś inaczej niż zwykle. Po pierwsze Agnieszka , która dziś mi się bardzo podobała szczególnie w scenie z Januszem i papierowymi statkami . Ta wykrzyczana miłość była oryginalna i dobrze zagrana. Widać , że jej na nim zależy poszła do Pawła , o matkę się nie zapytała , ale ok. Te łzy na koniec też całkiem fajnie zagrane więc dziś na duży plus Janusz też dziś dobrze grał , te statki na podłodze także i jak grał za równo w scenach z Agnieszką i wnerwiającą sąsiadką. Wac z Felim trochę wnerwiający , ale sam Wac w mieszkaniu Barbary i Pedro po mleko ok . Wspomniano także wątek Maćka przez Grażę trochę z ni gruszki ni pietruszki , że się nie nadaje do ślubu wg Graży - wreszcie jakaś mądra decyzja. Bożenka i Miłosz na to nie wpadli wymyślając ten głupi film. Rzecznik ministerstwa i jego pogawędka z kierownikiem też nawet spoko skonstruowana , Mały zostaje ocalony przez Agnieszkę, która może uświadomi sobie parę spraw przez chorobę Janusza.

wiatriwoda

Na koniec również dość dobry wątek Zyty , koleżanki perukowej i jej romansu z Rutką , który juz przewidziałem. Zyta oczywiście zazdrosna , a Michał ma rację z pewnością , ze Rutka coś kombinuje , pewnie przejmie najpierw Perukową , a potem firmę. Michał jest co raz mądrzejszy , a Zyta co raz głupsza. TO kolejna zamiana ról w klanie po Jerzym i Eli. A ta Perukowa wygląda na jeszcze głupszą od Zyty.

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Michał albo zmądrzał po ślubie z Zytą albo po prostu nic się nie zmienił a to Zyta jest coraz bardziej tępa a, że grają ze sobą często to koparkowy wydaje się być w porównaniu z nią bardziej racjonalny niż kilka lat temu.

ocenił(a) serial na 1
wiatriwoda

Jak one wykoncypowały, że ten biznes z rutką im się opłaca? Chciał je raz oszukać, to niby co, zobaczył, że się nie dało i się nawrócił? A może raczej będzie próbował jeszcze raz, tym razem bardziej przebiegle?

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

po cholerę tej koleżance peruka?

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Oj tak, mnie też się podobał dzisiejszy odcinek. Feli i Wac-tak jak mówiłam, troszkę ich za dużo ale ok. Mam nadzieję,że w końcu wyjaśnią te ojcostwo, urojone ojcostwo. Bardzo dobre zagranie Agi-postać się rozwija, ma póki co i od dawna tylko 1 faceta, tylko gdyby nie ta ekologia, ale cii żeby nie krakać :P Januszem faktycznie trzeba dosyć potrząsnąc, bo wciąż pogrąza się w rozpaczy. Nas uczyli że nawet dobre nastawienie, optymistyczne myślenie, wiara w wyleczenie jest jednym z wielu czynników, które pomagają pokonać raka. Drugim jest wsparcie rodziny, partnera. Czyżby statki miały jakiś ukryty sens? No i oczywiście, emocjonujące wyznanie uczucia, tylko pytanie czy szczerego...Feli w końcu nie stołuje się e Rosso. Uwielbiam te jego ekscytujące podejście do każdego biznesu, jakby to było osiągnięcie na miarę Nobla....Aga i Paweł ani słowa o Krystynie jak zauważył Wiatriwoda tylko ciekawe jak jeszcze długo :) Janusz również wypadł zaskakująco dobrze :) Ciekawe czy czar Rutki znów opanuje Zytkę, bo na jej wspólniczke perukową działa jak magnes :P Swoją drogą Zyta lepiej wyglądała przedtym wypadkiem, teraz jakby nie dbała zbytnio o siebie...Szykulska powinna dostać oskara za tą natrętną sąsiadkę :) W ministerstwie jak w naszym rządzie-domyslamie się i myślenie i wytworzenie pożytecznych rzeczy niektórym nie wychodzi zbytnio. Już sobie wyobrazam reakcję Macka na to, że ślubu ani prawdziwego an w filmie nie bedzie ....Michał ostatnio mam coraz lepsze odzywki i żeby tylko przypadkiem jego proroctwo się nie sprawdziło :P Te łzy na koniec tak autentyczne że i mnie było zal i Janusza i Agi i całego Klanu...

Sisi_188

No to dobrze , ze nie tylko moje to były odczucia , że dziś Klan był zagrany przez aktorów , a nie wypowiedziany jak czasem. Szkoda , ze jeden odcinek są cały czas do tyłu bo mówili dziś- wczoraj , ciężko będzie im to naprawić. A jak Ci się podobała Barbara i Wac , ciekawe czy coś w nocy nie popękało ?

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Pewnie łóżko albo kondom:P I będzie mały Wac :) To byłoby ciekawe :) Tak, ostatnio pod względem gry aktorskiej Klan ma + u mnie :)

Sisi_188

To prawda. Agnieszka dziś pokazała , że jest aktorką , czego się po niej nie spodziewałem. Z resztą dużo zależy od reżysera więc może takowy skumał , że trzeba więcej , żeby widownie zadowolić. Ciekawy jestem czy uśmiercą Janusza. Na moje oko nie , może Agnieszka przez tę chorobę stanie przed ołtarzem i po to ta choroba oprócz oczywiście misji Klanu :)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Myślę,że chyba nie uśmiercą..Wydaje się on dosyć ważny dla Agnieszki, czego nie było widać w poprzednich związkach. Chyba naprawdę czytają nasze forum skoro dążą do ustabilizowania życia Agi. Tylko ciekawe co wymyślą Olce :)

ocenił(a) serial na 10
Sisi_188

O nie, nie, nie, bo wtedy Feli zacznie twierdzić, że jest dziadkiem.

wiatriwoda

Wac z rana jak smietana z ta grzywa rozchochrana, to Barbara musiala go tak wyczochrac bo normalnie to jest ulizany. i chyna zimno u niej w chacie bo Wac wyszdl z lozka ubrany, nawet klaty nie pokazal jak Arek w scenie z Graza

wujciowariatuncio

Barbara musi spłacać wypasiony dom to oszczędza na ogrzewaniu . Dlatego ma rezerwowową grubszą piżamkę , choć brakowało do kompletów kalesonów. A to rozczochranie miało mówić , ale się działo w nocy , ale Barbara chyba nie była taka rozczochrana , bo ona musi mieć perfekcyjną fryzurę zawsze . To taka nasza perfekcyjna pani domu . Nawet po seksie wszystko się trzyma na miejscu :)

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Barbarze botox spływa na włosy i działa jak żel :)

Klatę najbardziej pokazywał Norbi (Norbi, wróć do nas!!!), była nawet scena jak robił pompki, chcąc rozładować napięcie po jakiejś kłótni z tatką.

ocenił(a) serial na 4
wiatriwoda

Piżamka pewnie była po Rafalskim ;)

ocenił(a) serial na 10
wujciowariatuncio

A Barbara jaki uśmiech na twarzy, kiedy spała... Co tam się musiało dziać!

elfijka

no Wac mlody chlopak ale Grabarzowa nauczyla go roznych sztuk wiec wie jak dogodzic kobiecie :)

ocenił(a) serial na 4
wujciowariatuncio

A w przerwach opowiadał dykteryjki rodem ;) z cmentarza.

Sisi_188

Zytka jak pies ogrodnika-sama z Rutka nie kreci, ale kolezance zaluje. Tymczasem Rutka znany jest z tego ze rozne kobiety w zyciu uszczesliwil. Zeby jej tylko ta peruka nie spadla jak przyjdzie co do czego.

Milosz dal znowu popis inteligencji i jak na artyste jest bardzo wrazliwy. Jezeli wyprawi sie Mackowi i Martynie slub (fikcyjny czy nie, dla nich to to samo) to kojenym krokiem dla nich bedzie zamieszkanie razem.

ocenił(a) serial na 10
wujciowariatuncio

Dobre określenie Zyty! :) Co do Maćka to od Graży będzie się domagał apartamentu i służby bo wygrała milion czy ile tam :P

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

W tym odcinku najlepsza scena to Szykulska i Jacek Przypadek. Wow, ktoś w "Klanie" jednak gra!!! Ale te statki, och, przepraszam, to ORIGAMI, to trochę idiotyczne. Agnieszka taka wielka pani ekolog, a ten papier marnuje na durne statki. Ta scena i jej ostentacyjne wyjście z mieszkania ("bo cię kocham, idioto") - jak dla mnie - strasznie sztuczne. Oczywiście wizyta u tatusia, który jest niczym dr House i na wszystkim się zna, ale brak pytania o matkę. Paweł już pewnie nawet nie pamięta, że ma żonę.

elfijka

mam wrazenie ze Szykulska gadala z pol odcinka-bardzo to bylo naturalne, tak jakby scenarzysci nie mieli innych scen

ocenił(a) serial na 10
elfijka

Nie martw się Elfijko-statki są zrobione z papieru z makulatury, a potem te statki trafią do recyklingu-dzięki segregacji śmieci. Agnieszka oto zadba :)

ocenił(a) serial na 4
elfijka

"origami" zrzuciło mnie z fotela ;)

Czy samolociki z papieru też podpadają pod tę nazwę ?

ocenił(a) serial na 10
andre_

Pewnie tak :D Gach Agnieszkii taki utalentowany!

ocenił(a) serial na 4
elfijka

O kurcze, to w dzieciństwie też tworzyłem origami :D

wiatriwoda

Dziś już wiem na 100% , że scenarzyści czytają nasze forum. Dlaczego? Jerzy nazwał Tyńca cyrkowcem :) jak my nazywamy go. To po pierwsze. Po drugie Maciek zwariował , to kolejny wątek psychiczny w Klanie zastanawiam się ile jeszcze takich osób się w klanie pojawi , to zastanawiające . Ale z biednego Maćka to już by zostawili w spokoju , teraz czaska szafkami w dzień i w nocy , a to wina głupiego Miłosza , który dziś wpadł na pomysł statystów - ciekawe gdzie i jak takich znajdzie:) Grażynka jeszcze jakaś mądrzejsza z nich , ale też mało stanowcza. Kolejna sprawa to spłonięcie karczmy Bolka , ciekawe czy jest podwójne dno czy tylko ma to utrudnić ślub Bożenki :) Bolek juz planował wielką imprezę , a tu lipa .Aga i Janusz dopięła swego nawet dalej gra dobrze , ale co raz bardziej mnie denerwuje Szykulska , bo przesadzają z ilością jej gadaniny na ekranie. Wątek apteki to oczywiście super miny Julii , która też jest psychiczna jak widać , Ela , która łagodzi sprawę , ale wolałbym wojnę:) Na koniec Herbusiowa , która ma rywalkę perukową i popija , nawet nawet , może uwiedzie Miłosza , było by ciekawie , ale pewnie nic z tego nie wyjdzie. Aha i mały watek dla Kasi i jej problemy z matematyki i chłopak na horyzoncie - coś czuje , że Kasia wpadnie w jakieś kłopoty bo ona je lubi.

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

Nudy trochę... o wątku z Maćkiem już nawet nie będę pisał, Herbusiowej na siłę wciskają wątek, bez sensu i jeszcze ta karczma Bolka - kolejny niepotrzebny wątek. Jedyne co ciekawe, to Julia, która ewidentnie jest chamska i złośliwa, dzisiaj sobie malowała paznokcie, kiedy Ela do niej przemawiała, śmiesznie :D A Marta chciała chyba dzisiaj powiedzieć "roz...**********" :D

elmoo_filmweb

Kiedy chciała tak powiedzieć?

ocenił(a) serial na 6
wiatriwoda

W dzisiejszym odcinku, żaląc się na Rutkę powiedziała, że wszystko się roz... i nie dokończyła :)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

W takim razie pozdrawiamy wszystkich scenarzystów Klanu :D. Jeśli to prawda to czuje sie prawie tak jakbym byl na planie :D

ocenił(a) serial na 1
wiatriwoda

Jurek już wcześniej nazywał Timona per "cyrkuśnik", więc nic nowego. ;)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Ja to jakaś zdemoralizowana jestem, bo jak Basia powiedziała Kasi, że Tomek jej może pomóc, to myślałam, że Tomek jest dealerem :D

A co do karczmy Bolka, to zataczamy koło, bo jak Mariusz miał się żenić z Joasią, to na miesiąc przed ślubem spłonęła mu sala i wesele było w... Rosso! :D

ocenił(a) serial na 1
elfijka

I był to znak, że małżeństwo zaraz się rozpieprzy. ;)

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Beka z Maćka ;/ Ohyda ;/ Co ciekawe Graża powiedziała Córce, że "sąsiedzi narzekają", a jednym z najbliższych sąsiadów jest właśnie Bożenka :) I co, nie słyszała?

Herbuś potwornie szarżowała aktorsko w banalnej scenie, kiepsko to wyszło.

Kasia z Basią na głos gadają o Tomku, a ten stoi sobie tuż obok :]

Na jutro znów będzie wątek z "jaka to Wawka mała", Miłosz dowie się, że ślub będzie u Marty ;]

Awdar

Hej nie spoileruj , bo ja nie oglądam nawet zapowiedzi na koniec.

ocenił(a) serial na 3
wiatriwoda

Fajnie, ale to integralna część dzisiejszego odcinka :)

Ale ok, na przyszłość nie będę.

Awdar

Ale jednak dotyczy jutrzejszego:)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Jak można nie oglądać, co będzie w następnym odcinku?! :P

elfijka

Przełączać na inny kanał po napisie w następnym odcinku :) Spróbuj :)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Będzie trudno, bo ja oglądam na VOD :)

elfijka

Wystarczy zastopować w odpowiednim momencie na VOD też tak robię jak oglądam :)

ocenił(a) serial na 10
wiatriwoda

Lol, ok, ja wolę wiedzieć, co tam będzie w następnym odcinku :)

ocenił(a) serial na 6
Awdar

Czy mi się wydaje, czy Kasia znowu przytyła?

ocenił(a) serial na 3
elmoo_filmweb

Kto bogatemu zabroni... :)

ocenił(a) serial na 1
elmoo_filmweb

To od antykoncepcji, którą przyjmuje. Dzięki temu nie będzie dziecka z tych lekcji matematyki.. ;)