PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35704
1,9 13 krytyków

Klan
powrót do forum serialu Klan

Jako że , poprzedni temat się wyczerpał zakładam nowy.

16
andre_

Jak już to na odwrót, raczej zaczął go obracać nim ją jeszcze poznał. Ale to mniej prawdopodobne niż pierwotna teoria o bójce po dyskusji o wypłacie dla chłopaka.

wiatriwoda

Dzisiejszy odcinek bliźniaczy do wczorajszego. Czyli nudno i bez rewelacji. Michał i Zyta o wyjeździe, na plus pojawienie się Kingi , która jednak nic nie wniosła. Niejako wyczułem , że pseudo komik do Zyty nie pasuje i na szczęście pojawiła się super gwiazda TV Maja i jej facet piłkarz- przynajmniej trochę bardziej będzie to wiarygodne. Ale same sceny bardzo nudne. Ponadto watek Pawła , scena Eli z Wigą ok, na plus plener , ale bez rewelacji, fajna scena Pawła z Juniorem , ale dzięki temu drugiemu , który miał świetne teksty , szczególnie ten '' 2 czy 3 minutki'' , ale spodziewałem się , że znów zaprosi Pedra ukradkiem , ale niestety. Za to Paweł i Wiga potem - masakra , dobrze , że więcej nie pokazywano , bo samo to rozbieranie hah, a potem było tylko gorzej , ale tekst o kocie na koniec Wigi nawet, nawet. No i Ola i Tomek- nic nowego nudny watek i sceny . Podobnie Czeska , choć scena nie była zła, dobrze , że z Grażą , nie z Darkiem , w piątek znów kolacja z Poldkiem- czyli pewnie będzie nudno..

wiatriwoda

Może Czesia jest w ciąży? Zawroty głowy się zdarzają na początku...

MarinaSamira

Nawet miałem to napisać i tak pomyślałem , ale potem temat został przez Poldka zamieciony pod dywan, więc nie wiem. Pasowałoby , żeby okryć brak figury aktorki ,więc kto wie:)

MarinaSamira

Czesia wygląda jak 150 kilogramowy wieloryb, kobieta w ciąży tak nie wygląda. Stawiam że w przedszkolu wyjada dzieciakom drugie śniadania

MarinaSamira

Choć może być to objaw PMS :D

MarinaSamira

Choć może być to też objaw PMS :D

wiatriwoda

"kolacja z Poldkiem"
"Poldek" wciąż kojarzy mi się przede wszystkim z samochodem marki Polonez, na który to wóz tak się właśnie pieszczotliwie mówiło.

:D

andre_

Mnie z Gołębiewskim w "Podróży za jeden uśmiech" ;)

andre_

W sumie ten polonez by bardzo pasował do niego:)

wiatriwoda

Żelazka z duszą zbiera to i autko z duszą mógłby mieć ;)

andre_

Znalazł sobie babkę w takim stylu :)

wiatriwoda

Mnie się wydaje, że Czesia będzie na coś chora. Pewnie znowu włączy się tu jakaś misja "Klanu".

wiatriwoda

Wypełnienie polecenia "Nie zginaj ręki przez pięć minut" przekracza możliwości intelektualne Czesławy Kot-Kurzewskiej.

Kto o kim bardziej nie jest w stanie przestać myśleć, Ola o Chwościku, czy Pawełek o Pedro?

To na serio była pierwsza ever porażka Pawła? To niezły jest, serio.

Awdar

Swoją drogą szkoda, że do ośrodka wczasowego jedzie tylko jakaś prezenterka z narzeczonym, a nie znany prezenter z kotką, kózką, chomikiem, czy co on tam obracał.

Awdar

haha xD Jeszcze na pomiar ciśnienia podała tę samą z której pobierała jej krew Graża! No ale polecenie "Nie tę, tę drugą..." wykonała rzetelnie :)

Awdar

Pierwsza oficjalna ;)

andre_

Każdy facet ma tyle pierwszych porażek, ile kobiet, które doświadczyły jego pierwszej porażki ze sobą ;]

andre_

"Pierwsza oficjalna ;)"
hahaha :D

Vanessa100

W odcinku podobały mi się sceny z Wigą i Pawłem i żal mi Wigi, że tak to się potoczyło. Największą porażką jest Rafał z żenującymi żartami i jeszcze wtrącił tą chorą ideologię dewiantów-gender.

Vanessa100

W odcinku podobały mi się sceny Wigi i Pawła. Żal mi Wigi, że to się tak wszystko potoczyło. Natomiast Rafał i jego żenujące żarty to już jest szczyt w dodatku wplótł w nie chorą ideologię dewiantów-gender.

Awdar

Z Wigą nie dał rady, ale jakby go Barbara wzięła w obroty, to nie wiem, czy by mu serce wytrzymało :)

wiatriwoda

Na szczęście dzisiejszy odcinek trochę lepszy niż ostatnio , szczególnie dzięki jednemu wątkowi.To oczywiście wątek Agi , początkowo rozmowa z Januszem przed ministerstwem ok ,ale bez rewelacji , potem jednak spotkanie z Kasjuszem , trochę zagmatwane treściowo , ale napięcie było dość fajnie stopniowane, do momentu kartki i miny Agi - spoko zagrane i wyszło dobrze. No i końcówka też bardzo fajna, duże zaskoczenie , czyli wielki powrót jednego z czarnych charakterów Klanu , który lubił namieszać , czyli Marty- ciekawy pomysł , dobrze zagrany przez Agę i zapowiada się fajnie watek. Przy nieobecności Julii co na zdecydowany minus oraz Halszki podobnie , może scenarzyści sięgną po kolejną kobietę do tej roli , czyli Martę. Ponadto Julka i Miłosz, wcześniej rozmowa Bożenki i Graży , takie lekkie zagajenie wątku i potencjalnych kłopotów zagrane nieźle, potem oglądanie zdjęć hah i sesja - całość na plus , nawet nie było tak nudno , zostało to nawet jakoś zagrane, Kaśka dodała trochę młodzieńczości , pojawienie się Bożenki mogło być bardziej zimne . Ponadto Paweł i Junior- kolejny konflikt ranny na plus, rozmowa Wigi z Elą nie jakaś tragiczna , ale trochę za długa, potem Pawła i Barbary z oczywistą puentą , czyli pewnie kolejne rozterki nas czekają. Do tego Ola i Rafał - bardzo nudno , rozmowa z Moni na plus -bo o Bogdanie , ale też wiele nie wniosła, pojawienie się Kobiego też pozytywnie.

wiatriwoda

Całkiem spoko odcinek mieliśmy. Cały czas głupi bachor Pawła wszystko psuje, a stary temu ulega i nie będzie piątkowych igraszek z Jadwigą. Sceny w lesie z kijami to bardzo dobry pomysł, oby więcej takich wątków z jakimś plenerem czy sportem. Strasznie działa mi na nerwy Janusz w dodatku z tą fryzurą i zarostem wygląda jak jakiś kloszard. Ale miałem ubaw w czasie scen z Julką i Miłoszem. Widać, że małą zaswędziało w kroku i te maślane oczy :D Jeszcze Kasia w agencji modelek to jest już niezły lot :)

Kapitan_Stopczyk

Mam wrażenie, że każdy Twój komentarz jest sarkazmem. Nie mam racji? Igraszki Pawła i Jadwigi, "Świetne" sceny z kijkami - czy naprawdę to są takie super wątki? :D Od dłuższego czasu obserwuję Twoje komentarze i zastanawiam się czy piszesz prawdę czy tylko nabijasz się. :P

elmoo_filmweb

Muszę Ci powiedzieć, że komentarze zawsze przedstawiają mój punkt widzenia, chociaż czasami są zabarwione lekką nutką ironii. To właśnie przykład wyżej wspomnianych igraszek.

Kapitan_Stopczyk

A to uwielbienie postaci Maćka? To też serio czy ironia? Albo ocena serialu na 10?

elmoo_filmweb

Pewnie, lubię sceny z Maćkiem i nie drażni mnie tak jak większości tutaj. Dychę dałem z sympatii i zżycia się z serialem.

Kapitan_Stopczyk

Mi jego postać nie przeszkadza, o ile nie ma głupich wątków typu nowa miłość - Iwonka. W zeszłym sezonie najpierw Martyna zerwała z nim, potem on z nią i myślę, że to było po prostu niepotrzebne.

elmoo_filmweb

Odpisałem Ci chwilę temu ale nie widać odpowiedzi, później się pojawi, pytałem innych i u nich jest podobnie na tej stronie.

Kapitan_Stopczyk

Ja własnie też tak mam :/

Sisi_188

Też od kilku dni tak mam.

Kapitan_Stopczyk

Julka najwidoczniej ma smaczki jakieś na Miłosza! A Juniora lubię, fajnie gra i nie naciąga tak jak poprzedni aktor go grający... był nie do zniesienia! Okropnie wypowiadał kwestie ;|

Mateusz15401

O tak, Julka ma maślane oczy na widok Miłosza. A tak w sumie to Miłosz przystojniejszy jest z zarostem, tak mi się wydaje.

elmoo_filmweb

Głupio facetowi oceniać innego typa, ale raczej ten zarost Miłosza jak i Janusza bardziej przypomina bezdomniaka niż przystojniaka.

Kapitan_Stopczyk

Aj tam głupio, wcale nie głupio. Głupie to są takie stereotypy. :P Dziewczyny mogą oceniać inne laski, to i faceci mogą oceniać facetów. ;)
No mi się wydaje, że Miłosz jednak lepiej wygląda z zarostem niż bez. No, ale kwestia gustu. Januszowi to rzeczywiście przydałaby się golarka.

elmoo_filmweb

Ja też uważam, że Miłosz ładniej wygląda z zarostem.

wiatriwoda

Redaktor Orłowska zaprosiła jakiegoś malarza do dyskusji nt relacji ochrona przyrody - sztuka!!!

Alkoholowa scena Chwościka dokładnie taka jak można się było spodziewać - aktor bardzo się starał i bardzo nie pasował. Ale per saldo na plus, oczka mu wiarygodnie świeciły. Teatralnie, ale nieźle.

"Rok wyborczy", Klan jednak na czasie. No i Minister nie lubi chodzić do telewizji, mało wiarygodne u polityka.

Awdar

Tak, scena zagrana słabo, już na wejściu do mieszkania ;) Sztuka = Marta, zanim wymienił jej imię już się domyśliłem. Chwościk do Olki "Nie jest pani w moim typie" czyżby preferował chłopców? Po kontaktach z Rozłuckim, hmm...

Mateusz15401

Tak na serio to wraca wersja, że Rozłuckiego zabił Chwościk, ale nie kłócąc się o forsę lub coś podobnego, a broniąc się przed kolejną próbą gwałtu.

Awdar

Noo bardzo prawdopodobne!

Mateusz15401

Wtedy raczej by go nie skazali (obrona konieczna) i Ola mogłaby go resocjalizować nawet po zakończeniu śledztwa.

wiatriwoda

Dziś odcinek średni. Cztery główne wątki. Pierwszy Ela i Jurek - fajna scena na Sadybie z kluczykami klasyczna, potem rozmowa Eli i Beaty - śmieszna, Beata , któryś raz by się pomyliła w aptece, a Ela na to , że jest dobrą farmaceutką hah, potem spotkanie Eli i Aliny na parkingu - niezła scena, dobrze , ze doszło już do tego spotkania , dość naturalnie. Późniejsza rozmowa Jurka i Antka , spoko i końcowa na Sadybie fajna, szczególnie warto podkreślić dobra grę Eli i fajny kadr na róże na koniec. Ponadto Aga w ministerstwie, jak zawsze lekka scena z ministrem i wplecenie w wątek Marty - która bywa na rautach u pani Premier hah - to mnie rozwaliło:) Ale zanosi się na konfrontację , także na plus, rozmowa z Januszem średnia. Ponadto Miłosz i spółka, czyli dalszy ciąg taniego romansidła i klasyki , czyli ona pcha ją do niego - oby to wszystko szło szybciej jakoś. A i Miłosz od dziś to wielki nauczyciel i mentor - kolejna twarz człowieka renesansu :) No i Ola i jej wątek , który nudzi , sceny przegadane , powrót Tomka też słabo zagrany -jedyne co to miało wskazać kilka słów chłopaka , że pozbył się Rozłuckiego , wydaje się to na dziś najbardziej prawdopodobne , pewnie Ola tez wpadnie na ten trop.

wiatriwoda

"kilka słów chłopaka , że pozbył się Rozłuckiego , wydaje się to na dziś najbardziej prawdopodobne , pewnie Ola tez wpadnie na ten trop."
A jeśli to się ostatecznie wyjaśni dopiero w ostatnim odcinku sezonu?

MarinaSamira

Jak to się w takim tempie wlecze, a Olka jest super detektywem , to nie wiem czy nawet się do tego czasy wyrobią:)

wiatriwoda

Chłopak grający Chwościka dobrze zagrał, jego matka także. A czy kurator może tak sobie kupować prezenty dla podopiecznych? W tym wypadku to były pomarańcze.
Mam nadzieję, że nie zamierzają kolejny raz rozwalić małżeństwa Eli i Jurka... to byłoby nie do zniesienia.

elmoo_filmweb

I cytryny ;)

elmoo_filmweb

Mnie tam pijany Chwościk wogóle nie przekonał , prędzej już jakby to było po jakiś dragach , ale wogóle jakoś nie specjalnie. To patrzenie w wypis matki chłopaka , którego jest kuratorem wogóle z czapy było.

wiatriwoda

Wierz mi lub nie, ale ja wiem, że pisze prawdę - po alkoholu też czasem tak to wygląda. Co do patrzenia na wypis - znowuż, to sfera czynności faktycznych, była ciekawa poprosiła, to się zdarza.

Awdar

Nie interesuje mnie to co piszesz.