Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78472
7,0 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Ze względu na Piegżę i Lg80 zakładam ten temat. Każdy na pewno wie o co chodzi- jakiekolwiek otwarte pytanie, wyczerpująca, długa odpowiedź. Bardzo mi się spodobały Wasze odpowiedzi w temacie prawdy i fałszu, bo zauważyłam czasem rzeczy których wcześniej sama nie widziałam. A więc zacznę...

Jakie wrażenie sprawiają Booth i Brennan kiedy patrzą na siebie nawzajem?

poprosze napisy do 18 maka4@op.pl !!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
maka4_2

oglądał już ktoś 4x19? bo ja właśnie oczekuję na pobranie ;d

użytkownik usunięty
loose_cannon

Oglądałam ten odcinek i mówię szczerze-jak dla mnie, boski. Po smutnym i pełnym emocji 4x18 scenarzyści zafundowali nam epizod przezabawny. Przy końcowej scenie po prostu padłam ze śmiechu. Hodginsa spotkała kara, na którą raczej nie zasługiwał. ;)
Eksperymenty Jacka i Nigella, mina Sweetsa, gdy przestraszył się ojca Angeli, wparowanie Bootha i Bones do pokoju, gdzie dwoje ludzi robiło...no wiecie co, scena na końcowym przesłuchaniu, gdy Booth dostaje w buźkę zamiast mordercy od niewidomego, no i już wspomniana końcowa scena z Jackiem, kolejna, smutna mina dr Słodko, gdy B&B zostawiają go samego, zamykając za sobą drzwi...fantastyczne. To jak na razie jeden z najlepszych odcinków czwartego sezonu, jeśli nie najlepszy (moim zdaniem, oczywiście).
Mam nadzieję, ze to był pewien przełom, i że po tylu słabych odcinkach wrócą dobre, stare ,,Kości".

użytkownik usunięty

a ma ktoś z was napisy do tego odcinka ? 4.19 ? Ja nigdzie nie mogę znaleźć..

ocenił(a) serial na 10

http://www.sendspace.pl/file/9wece2EG/ proszę, oto one.

ocenił(a) serial na 8
loose_cannon

Chciałabym się zapytać jak nazywa się melodia lecąca na początku S03E15?

ola950

Niestety nie potrafię pomóc. Znalazłam jedynie nazwę kawałka, jaki słychać, gdy Booth siedzi w wannie...
http://www.have-dog.com/bones/

andzia_45

4x19

Lepie późno.... niż później;).
Co za pozytywna odmiana po kiepskim 4x17 i smutnym 4x18! Co prawda wolę zawiłą fabułę od farsy, ale i nią nie pogardzam, jeśli tylko jest dobrze zrobiona i nie skrzywiono w niej charakterów postaci. Odcinek ten, jak już się przekonałyście, utrzymany jest w lekiej, żartobliwej konwencji komediowej. Wydawałoby się zbyt lekkiej jak na epizod o promieniotwórczości, raku i rozczłonkowanych zwłokach. Sporo się w tym odcinku dzieje, dlatego tempo akcji zdało się przyspieszyć przez liczne przeskoki. Pomysł na skonfrontowanie Bones z innymi zezowatymi zadziałał, zwłaszcza że można w ten sposób zaobserwować zmianę jaka zaszła w Tempe dzięki współpracy z Boothem. Niby nadal go nie rozumie i tłumaczy mu zasady panujące w logicznym i „amoralnym” świecie nauki, ale z drugiej strony nie korzysta z nadarzającej się okazji na niezobowiązujący romans. Brennan świetnie radzi sobie również w pokoju przesłuchań, a jej przyjacielskie rozmowy z Ange coraz bardziej przypominają babskie pogaduchy. Wątki niewidomego fizyka i mściwego Teksańczyka wypadły znakomicie. Już dawno tak się nie śmiałam, jak w momencie, gdy ujrzałam finał starań ojca Ange. Zbędne eksperymenty Jacka i Vincenta również okazały się przekomiczne. Tym razem Vincent, dzięki współpracy z Hodginsem, był wyjątkowo lekkostrawny. Sweets zaś nadal pozostaje słodki z tą swoją chęcią bycia pomocnym i szukaniem akceptacji u B&B.
Słowem, odcinek bardzo dobry, choć nie rewelacyjny. Jeśli nie zaserwowano nam zawiłej, trzymającej w napięciu zagadki, to chociaż się pośmialiśmy z celowych przejaskrawień.

W tym tygodniu szykuje się nam bonesowy maraton. Dziś 4x20, a jutro 4x21. Oby się tylko FOX nie rozmyślił.
Zadowolona LG.

_LG_

ja juz widzialam odcinek 20:)
nawet smieszny:)
najbardziej podobal mi sie Sweets:)
i jego zazdrosc o Daisy:)
i scena koncowa Bones przychodzi do Bootha,
i ich rozmowa o zazdrosci:)
no i koncowka Bones pije z tzw gwinta szkocka:)
hehehehe:)
podsumowujac fajny odcinek:)

użytkownik usunięty
Inesita84

A mi podobała się ,,zamiana" Sweetsa i Bootha. Ogólnie odcinek niezły, naprawdę serial jest z powrotem na dobrej drodze.

4x20

Świetny odcinek. Zgadzam się z Wami, że to wyjątkowo udany epizod i bogaty w treści. Komicznie wypadło m.in. wprowadzenie - demaskacja cudu. IMO śledztwo, mimo swych zalet, było mniej interesujące niż perypetie par L&D i A&J ("Date or hate"). Booth w roli psychoterapeuty psychoterapeuty oraz Bones jako wcielenie szczerości i przeciwniczka przemilczeń...
Co tu dużo pisać. To zwyczajnie trzeba zobaczyć;)

ocenił(a) serial na 10
_LG_

4x20
co racja to racja. Bones wraca do dawnego poziomu i powinnyśmy się z tego cieszyc. To był odcinek typu: "to lubię". Perypetnie Sweetsa i Daisy oraz Ang i Hoginsa faktycznie mmmm. Booth i jego rozmowa ze Sweetsem, śledztwo(początek świetnie ukazany) i piekna końcówka ze skruszoną Brennan i piciem z gwinta.

Naprawdę, świetny odcinek.

ocenił(a) serial na 8
_LG_

Odcinek ze sceną miłosną dopiero 14 maja czy wcześniej? ;)

ocenił(a) serial na 10
Dai

Na napisy pewnie trzeba będzi ejszcze poczekać:(

izalys

http://www.opensubtitles.org/pl/search/sublanguageid-all/idmovie-19754

W chwili gdy dodaje link jest tu polska 19, 20 i angielskie 21;)

ocenił(a) serial na 10
_LG_

Dzięki
Znlazłam w nocy już oglądała. Czekam na napisy do 21 odc. Może pojawią się tak szybko jak do 20?:)

izalys

Mam nadzieję, a póki co polecam angielskie - są na tamtej stronie;)
Pozdr.

andzia_45

4x21

To prawdziwa uczta dla wielbiciela Kości. Ludziska z FOXa trzymali to, co najlepsze na deser;) i to nie byle jaki deser, jak dajmy na to zeschnięty pączek, ale pyszne, świeżutkie tiramisu. Mniam! (wybaczcie dygresję, ale jestem na diecie) Powrót Gordona Gordona już sam w sobie stanowi okazję do świętowania, zaś jego trafne uwagi o relacjach Bones & Booth & Sweets i jego stosunek do rocka to istne trzęsienie ziemi – jakieś 8,9999 w skali Richtera. Dzięki GG, Sweets, pomimo wielomiesięcznych badań zaczął inaczej patrzeć na relacje B&B, wreszcie je zrozumiał. Nawet zmienił tytuł swej książki. Teorię GG potwierdził obserwując zachowanie partnerów w końcowej scenie z chusteczką. I w końcu, dzięki GG B&B przestali spoglądać na Sweetsa jak na intruza, natrętnego nastolatka. Zobaczyli w nim skrzywdzone dziecko, poranione nie tylko metaforycznie i szukające swego miejsca na ziemi. Przez podzielenie się własnymi sekretami cała trójka okazała się bardzo do siebie podobna. Teraz już wiadomo, dlaczego Sweets tak desperacko szukał akceptacji i przyjaźni. Ostatnia, wzruszająca sekwencja, w której B&B odsłaniają własne „blizny” to istny majstersztyk. Bones pokazała swe ludzkie oblicze i zastosowała w praktyce psychologię. Zadziwiająca była jej gotowość do „zaadoptowania” Sweetsa. Opowieść Bones o feralnym myciu naczyń mrozi krew w żyłach. Booth bardziej się wzbraniał przed zaprzyjaźnieniem z młodym psychologiem i unikał emocjonalnego ekshibicjonizmu. W końcu jednak wydobył ze swej przeszłości wstydliwy sekret o roli dziadka w swym życiu.
Na uwagę zasługuje też technika przesłuchania przez zastraszanie stosowana przez Bones na polecenie Bootha. Jedyne, co drażniło mnie w tym odcinku - to muzyka.
Ten odcinek zasługuje na miano jednego z najlepszych, nie tylko w ramach tej serii. To istna perełka.

użytkownik usunięty
_LG_

Zasiadłam właśnie przed komputerem, myśląc, że może coś napiszę o 4x21, ale LG powiedziała już wszystko... Cieszę się, że wreszcie wszyscy są jednomyślni co do tego, że Kości to ZNOWU dobry serial.

ocenił(a) serial na 10

zgadzam się. nie będę nic dodawać, bo LG wszystko powiedziała i trudno dorzucić do tego coś innowacyjnego.

I ja również cieszę się, że od 4x18 poziom "Bones" znowu wzrósł. Ostatnie odcinki to naprawdę nasz ukochany serial.

loose_cannon

Cieszmy się i miejmy nadzieję, że kolejny, poniedziałkowy epizod będzie trzymał poziom. Jestem skłonna w to wierzyć, bo trzy kolejne dobre odcinki nie wydają się być przypadkiem.
Niestety wszystko co dobre, szybko się kończy i 14 maja skończy się seria:(

ocenił(a) serial na 10
_LG_

i to mnie trochę przeraża. Tak się wszystkie cieszyłyśmy z częstotliwości emitowanych odcinków, ale znowu im szybciej je zobaczymy, tym szybciej się skończą. I niestety, zbliża się właśnie 'the end'.

ocenił(a) serial na 10
andzia_45

Czy spotkał się już ktoś z napisami do 21 odc? łdanie proszę o linka:)

izalys

Napisy do 4x21 http://www.sendspace.pl/file/cIxDjPhi/
Są już także na Napi-Projekt.

reneskarb

super;*

Lachony macie jakieś namiary na piosenke końcową z 4x21?
Sprawdziłam na stronie FOXa, ale nie wiem, która to piosenka...

_LG_

piosenka: blue shoes - better, chyba napewno.
tak twierdzi elo zet:)

Inesita84

ogladalam juz odc 22:)
odcinek pelen humoru:)
dawno sie tak nie usmialam:)
na chyba po odcinku w cyrku:)
najbardziej podobaly mi sie 3 sceny:)
przemowa Jacka i widok uciekajacych z cialem B&B:)
Booth spiewajacy i do tego tanczacy:) sweet:)
i oczywiscie scena koncowa:)
prosba Bootha i odpowiedz Bones:)
super polecam:)

Inesita84

kiedy napisy do 22 ????? <krótki krótki że za krótki>

maka4_2

przytrzymaj dłużej spację zamiast pisac " za krótki" :)

proba_mikrofonu

4x22

To IMO sympatyczny odcinek pokazujący, jak wiele może się zdarzyć podczas pogrzebu. Zgadzam się z wcześniejszymi wpisami i już nigdy nie będę myśleć o uroczystościach pogrzebowych stereotypowo. Najbardziej ubawiłam się obserwując Sweetsa dźwigającego zwłoki i Cam zakładającą nieboszczykowi przyciemnione okulary. Booth zabawiający żałobników tańcem i śpiewem też wypadł „koncertowo”, a o toaście Jacka można jedynie dodać, że nie bez przyczyny został „królem pogrzebu”.

ocenił(a) serial na 10
_LG_

Wiem, że zadam głupie pytanie ale nie spotkał się ktoś z napisami do 22 odcinka? Będę dźwięczna za linka

izalys

obejrzalam wlasnie kolejny odcinek:)
niestety mam mieszane uczucia:(
wedlug mnie nie zaciekawy:(
jedyne, co mie sie w nim podobalo to,
oczywiscie cudna scena finalowa:)
Booth karmiacy Bones sweet:)
i rozmowa o tym, co jest naprawde w zyciu warte:)

Inesita84

co z napisami do 22

maka4_2

Chwilowo we wszystkich znanych mi miejscach napisów do 4x22 jeszcze nie ma;(

ocenił(a) serial na 9
andzia_45

Polskie napisy do 4x22 :)
http://www.opensubtitles.org/pl/subtitles/3500190/bones-pl

Lilia

;*

ocenił(a) serial na 10
Lilia

łoo matko te napisy sa niedopasowane;/ kurde...

darusia_1988

napisy do odcinka 23:)
http://www.opensubtitles.org/pl/subtitles/3502264/bones-pl

andzia_45

http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,6553086,Mamy_zdjecia_z_finalu__Bones__ .html

Zdjęcia z ostatniego odcinka sezonu 4 + spoilery;)
Pozdr.

ocenił(a) serial na 9
_LG_

A ja mam takie pytanie, LG - czy na tej stronie są też zdjęcia tej 'głównej' sceny finałowego epizodu? ;)

I tak w ogóle - posiada ktoś link do napisów angielskich lub polskich z 4x24?

ocenił(a) serial na 10
Lilia

http://www.speedyshare.com/230780893.html, napisy były już w sobote, w 3 watkach ;P

Lilia

1) Nie ma "tych" zdjęć, o których myślimy;) (niesteyty), ale nie byłoby niespodziany;DDD

2) Napisy 4x24 są już na Napi... a linki gdzieś zapodziałam
http://www.divshare.com/download/7263374-3b4 To chyba ten...

ocenił(a) serial na 9
_LG_

No właśnie gdzieś widziałam kawalątek, ale szybko wyłączyłam :D Kto tam nie chce niespodzianki...

Dzięki za napisy! A macie może również angielskie? :) Strona, z której biorę napisy, jest aktualnie nieaktywna [no, od kilku dni :D]

Lilia

Stronka, o krótej mówisz nie działa niestety od paru dni, a tu masz inną
http://www.tvsubtitles.net/tvshow-59-4.html

ocenił(a) serial na 8
_LG_

ma ktoś już może napisy do 25 odcinka?? albo chociaż kiedy się pokażą??

ocenił(a) serial na 9
andzia_45

Angielskie napisy 4x25, gdyby ktoś potrzebował ;)

http://www.opensubtitles.org/pl/subtitles/3506769/bones-en

ocenił(a) serial na 10
andzia_45

Czy wiadomo już coś na temat napisów do odc 25?

ocenił(a) serial na 10
izalys

Na napisy nie ma co liczyć wcześniej niż jutro... szkoda...

ocenił(a) serial na 10
andzia_45

Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Szkoda ja nie znam angeilskiego buuuuuuuuuuuuuuuu:(

ocenił(a) serial na 8
izalys

na napi są już napisy do 25 odcinka :D:D:D