PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78156
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Ze względu na Piegżę i Lg80 zakładam ten temat. Każdy na pewno wie o co chodzi- jakiekolwiek otwarte pytanie, wyczerpująca, długa odpowiedź. Bardzo mi się spodobały Wasze odpowiedzi w temacie prawdy i fałszu, bo zauważyłam czasem rzeczy których wcześniej sama nie widziałam. A więc zacznę...

Jakie wrażenie sprawiają Booth i Brennan kiedy patrzą na siebie nawzajem?

piegza

Zgadzam się z tymi powodami, ale najbardziej z: 4, 9, 17, 41, 55, 57, 66, 67, 71, 79;), 108, 125, 131;), 143, 154, 166, 179, 192 i 196, 208, 210, 112...

_LG_

chcę zauważyć, że nasza słynna mielonka jest dopiero na 16. ;)

andzia_45

Jak mawiał Jędrek Kmicic: "Nie może to być"!

_LG_

cóż, nie każdy umie docenić dramatyczną rolę mielonki w serialu...

piegza

Albo świnki w rozdrabniaczu do konarów;)... Potrafią to tylko osoby ceniące humor czarny i absurdalny.

Lecieć dalej z mądrościami z Kości? temat spodobał mi się. Fajnego pomysła podłapałaś. Szacuneczek.

_LG_

dawaj, jak rok szkolny, to rok szkolny. czeba się uczyć, chociaż serce jak boli.

piegza

Ok. To będzę męczyć sezon 1:) sukcesywnie ma się rozumieć. 3eba znaleźć jakieś remedium na tę okropną pogodę i jesienną deprechę...

_LG_

jaka deprecha? za trzy znowu radość w domu Gucia!!!

piegza

LG, tylko weź, nie rób podpunków, bo szkoda na to czasu ;)))

piegza

Nie będę robić podpunktów i zakażę Wordowi (bo to on robił skubany). Kto to ten Gucio i dlaczego jest radosny?

_LG_

Wielka radość w domu Gucia,
Gucio gumę ma do żucia.

taka rymowanka z dzieciństwa
Gucio czeka na czwartek, na nowego Bonesa
oglądnie
i
się ucieszy,
i
nie ma deprechy,
bo w następny czwartek...

piegza

Super. Wreszcie pojęłam. Mnie czasem trzeba jak Bones wytłumaczyć:( Ja też czekam na palec w gnieździe, czy jak to tam się będzie zwało;)

piegza

ad 18.
to ja pozwolę sobie na dwójkę:

Ciało pozbawione kości to po prostu "skórzany worek".
Ciężko jest usunąć małe kości z ciała, na przykład paliczki.
Gdy nie ma kości, nie ma Bones. ;)
Ludzie od kości powinni zajmować się tylko kośćmi.
Jeśli wypełniasz ludzką skórę z głowy balonem, a następnie go nadmuchujesz, żeby uzyskać widok twarzy denata, jesteś zboczony.
Istnieje seksualne feng shui. Ale nie dla doktor brennan.
Ugotowana skóra zanurzona w wodzie rozciągnęłaby się, a potem skurczyła po wyschnięciu.
Dla dr Brennan rzepka to najlepsza część istoty ludzkiej.
Kobieta, która spędza dużo czasu na kolanach, to zakonnica albo prostytutka. (wg Bootha;)))
Nie ma nikogo żyjącego bardziej pełnią życia niż Seeley Booth.
Nie można dopasowywać ludzi empirycznie.
W życiu są ważniejsze sprawy niż ciała i morderstwa.
Zielona mucha mięsna jest aktywna tylko latem. :)))
Ktoś powinien był zorganizować dla Zacha telewizyjną akcję dobroczynną.
Wszystko się w końcu zdarza.
;D

piegza

super:) jesteś na 16. Szybko się uwinęłaś!!!

_LG_

przyznaję, to było na chybił-trafił
to Ty jesteś uporządkowana i systematyczna, jak, nie ubliżając, Brennan, a ja jestem chaotyczna i spontaniczna, jak, nie obrażając Bootha, Booth. Seeley Booth.
;D

andzia_45

Mądrości z 1x05

- O przedmieściach - nowoczesna utopia ze swoimi własnymi obyczajami i zasadami.
- Przedmieścia są jednolite, młodzieńcy buntują się w przewidywalny i w jednolity sposób.
- Przykład myślenia życzeniowego - Jestem w FBI. Zawsze się wszystkiego dowiadujemy.
- Jesteśmy naczelnymi. Społecznymi stworzeniami. To jest zakodowane w naszym DNA by chronić nasze młode, nawet przed samymi sobą.
- Skup się na szczegółach.
- Mówienie żartów nad szkieletem, to nie jest dobry czas.
- Jestem artystką. Zwykłam rysować nagich facetów.
- Dzieci do wychowania są bezsilne. Są traktowane jak śmieci.
- Zack jest z innej planety.;)
- Hodgins: Niestety, moja rodzina jest jedną z takich, która potajemnie rządzi światem. Paranoja i złudzenie wspaniałości, wszystko w jednej paczce.
- Przenoszą Cię z miejsca na miejsca, to nigdy nie jest dom.
- Czasami rodzice zastępczy są mili.

_LG_

1x06
- Jesteśmy członkami plemienia.
- Bycie na haju przez przypadek się nie liczy,
- Facet wygląda na człowieka. ;D,
- Herbatka rumiankowa bardzo uspokaja.
- Przykład pleonazmu - Rozmawiamy o tym, ponieważ jesteś spięty, ponieważ rozmawiamy.
- Nie ma nic złego w byciu samym,
- Kiedy jesteś sam świat jest pełen możliwości.

ocenił(a) serial na 10
_LG_

Mam do Was pytanie, może będzie Wam się chciało na nie odpowiedzieć ^^ Dlaczego Brennan nie układa się z żadnym mężczyzną?( pomijając Sully'ego, który tak czy siak popłynął w siną dal...)

- Dla każdego jest ktoś, z kim przeznaczone Ci jest spędzić resztę życia.

Co myślicie? ;)

andzia_45

2x03

Booth jest dobrym katolikiem.
Doktor Brennan jest wzywana, kiedy ofiara jest zbyt rozłożona, aby ją zidentyfikować.
Nastoletni chłopcy nie pragną niczego bardziej, niż ratować damę z opałów. Booth zna dobrze to uczucie, bo sam był nastoletnim chłopakiem.
Utlenione żelazo to rdza.
To, co zwiemy różą, pod inną nazwą równie by pachniało.
Połączenie w śmieciach: skóry z drobiu nasmarowanej czosnkiem i szczypiorkiem,czerwonych buraków, pustych importowanych butelek wódki,
i śladów kawioru odsyła nas do rosyjskiej restauracji.
Czasami wyrzucenie z domu jest najlepsze. Najlepsza rzecz, jaka się może przydarzyć.
Przestępca uwodzący nieletnie dziewczyny jest tradycjonalistą.
Miłość zmienia wszystko.
Zach nie jest przyzwyczajony do ciał wyglądających jak prawdziwi ludzie.
Booth jest z Bones. Zawsze.

piegza

To o róży nie należy tylko i wyłącznie do Kości;(

_LG_

Wiem, że powinnam się trzymać pierwszej serii, ale oglądałam dziś 2x15 i utkwiły mi w pamięci słowa S. Słowa te dedykuję mojemu byłemu, który powtarza mi to od wielu miesięcy na wszyskie możliwe sposoby i nie rozumie, że zmiany nr telefonu i miejsca zamieszkania oraz straszenie policją to nie subtelna aluzja co do zmiany płaszczyzny związku:(...

Kiedy nie możesz przestać myśleć o kimś, gdy go nie ma w pobliżu, to nie jest przelotny romans. Kiedy pamiętasz jej dotyk, tak jakby nadal była tuż obok ciebie, to nie jest przelotny romans.

ocenił(a) serial na 10
_LG_

Przedstawiam Wam Jared'a Booth'a http://www.filmweb.pl/o59277/Brendan+Fehr Szczerze, to mogli wziąć kogoś " większego" ^^ Wiecie co mam na myśli...

LG, przyprawisz mnie o depresję...

ocenił(a) serial na 10
andzia_45

Przecież to jest Dan Cooper z CSI Miami!!.
Nie mogli dać kogoś innego?
Bleeeeee

ocenił(a) serial na 8
wm_mk

eee no nie jest tak najgorzej... i może nawet jest cień podobieństwa do Booth'a ;)

gainka

Andziu, spoko nie depresjować. Ja muszę z tym żyć;(

podpisuję się pod wpisem wm.mk - bleee:)

_LG_

a mi się podoba :DDD
usteczka ma takie... całuśne ;))
nie wiem tylko, czy nie za młody dla Brennan... pocieszam się, że to może być stare zdjęcie ;))) ale poza tym niczego sobie, choć Boreanazowi do pasków nie dorasta ;DDD

piegza

Wiek może i taki sobie, ale za to bezczelność wiele daje, przynajmniej na początku znajomości;)

andzia_45

Ciąg dalszy mądrości z „Kości”.

1x07
- Zasady to zasady.
- Wniosek - Naukowiec potrafi zagadać ludzi na śmierć, więc inna broń nie jest mu potrzebna.
- Życie to kabaret. Przyłącz się do kabaretu.
- Stawonogi nie posiadają pachwin.
- Chińczycy zwykle zabijali ludzi poprzez wycinanie małych części ciała z ofiar. Nazwali to śmiercią tysiąca cięć.
- W średniowiecznej Szkocji, przywiązywali ręce i nogi więźnia do dwóch zgiętych młodych drzew. Kiedy puścili drzewa, one odskoczyły w bok, a więzień zostawał przepołowiony na pół.
- Jeśli byś wiedział, to, co ja wiem o projektach strukturalnych (mechanika), to też byś nie umiał jeździć.
- Większość tajnych kodów ma złożony numeryczny szyfr.
- Niedostatek snu, mąci orzeczenia sądowe.
- Są ludzie, którzy nie powinni być na tym świecie.
- Wszyscy dzielimy śmierć ludzkiego istnienia.
- Nigdy nie powinno być łatwo odbierać komuś życie.

1x08
- "Były" w wyrazie "były-kochanek" jest niezmienne. To constans, tak samo jak prędkość światła.
- Czas narzuca konstrukcje. Dobrze wiedzieć, że możemy polegać na fizyce.
- Dzieciaki robią wszystko na przekór.
- Kiedy zwykłe rzeczy stają się przestarzałe musisz je doprawić, to wszystko.
- Kiedy seks jest dobry, nie potrzebujesz żadnej pomocy.
- Igrzyska Olimpijskie to jest współzawodnictwo. Nasze jest walką aż do śmierci.
- To, co widzisz jest tym, co dostajesz.
- Co zrobić, by dobrze wypaść przed ławnikami? - Ubierz coś niebieskiego. To sugeruje prawdomówność. Nawiąż kontakt wzrokowy z ławą przysięgłych, i pozbądź się tego brzydkiego naszyjnika.
- Ludzie, którzy chcą złagodzić ból fizyczny, przestaną brać po tym jak ból zniknie. Najczęściej, aby ból znikł dawka nie przekracza przeciętnej. Narkomani próbują pozbyć się emocjonalnego bólu, co oznacza, że będą się truli dopóki nic nie będą czuli.
- Zasady rozwagi ławy przysięgłych nie są głupie.
- W procesie chodzi o wnikliwość.

1x09
- [O Mikołaju] - Jesteśmy zmuszani by wymieniać się bezsensownymi prezentami.
- Jeśli przestawisz litery w "Secret Santa" ("ukryty Mikołaj"), otrzymasz "Secret Satan" ("Ukryty szatan"),
- Święta to podróż do domu do Michigan, wyprawa do lasu z braćmi, aby ściąć 3 i pół metrową choinkę, i ubrać ją wspólnie z: braćmi, siostrami, siostrzenicami, bratankami... osób, które cię kochają i cieszą się na twój widok.
- Znaki mówią, że Chrystus, jeśli ktoś taki żył, urodził się późną wiosną a świętowanie jego narodzin zostało przesunięte ze względu na zbieżność z pogańskim obrzędem namaszczenia na czas zimowego przesilenia żeby wcześni chrześcijanie nie byli prześladowani.
- Święta to doskonały czas, żeby odnowić swoje stosunki z... wiesz...
- Nie możesz zmierzyć "tego na górze", więc on nie może istnieć. Nie wiesz czy jesteś chora, ale chcesz wziąć leki tak na wszelki wypadek. Wydaje mi się, że mogłabyś dać "temu na górze" taki sam "margines" wątpliwości, jaki dajesz niewidzialnemu grzybowi.
- Ozdoby nie czynią świąt. Czynią je rodzina i przyjaciele.
- Grinch jest powszechnie znaną postacią stworzoną dla dzieci przez twórcę o nazwisku doktor Seuss.
- Nic tak nie zbliża ludzi jak świąteczny grzyb w płucach.
- Historia Chrystusa jest historią niezamożnej matki.
- Mimo, że wierzę, że religia jest kolejnym ruchem politycznym wymyślonym by kontrolować masy, to nie znaczy, że Bóg mnie nie kocha.
- Samo-napędzająca, nieautomatyczna jednostka. To robot.

1x10
- Świeże szczątki zwłok są trochę bardziej pilne.
- Stado kojotów znajduje ciało, rozszarpuje je i rozrzuca pozostałości.
- W wielu kulturach dominuje dążenie do piękna. W porządku... ale w przyszłości ludzie spojrzą wstecz na wszystkie operacje nosów, piersi, tyłków... i będą tego żałować tak samo jak żałują wydawania pieniędzy na głupoty, czy wydłużania sobie szyi za pomocą leków.
- Ciężko usłyszeć każde słowo, gdy jest tutaj tak cicho.
- O chirurgu plastycznym - barbarzyńca z dyplomem medycznym. Jest na tyle arogancki, że myśli, że może zrobić to lepiej niż wieki ewolucji.
- Nie wiem dokładnie, czym zajmuje się producent. Nikt nie wie... ale jest kimś ważnym.
- Humorystyczne podejście do paradoksu czasu i przestrzeni
- Seks z pacjentką jest zabroniony.
- Rodzimy się wyjątkowi. Nasze doświadczenia kształtują i zmieniają nas. Stajemy się kimś... wszyscy i zostaje nam to odebrane przez morderstwo, i zostajemy wymazani z rzeczywistości, wbrew naszej woli, to jest [...] niedopuszczalne.

_LG_

1x11
- Pierwsze 48 godzin po porwaniu dziecka jest decydujące.
- Większość porwań jest dokonywana przez rodzica mieszkającego osobno.
- Angela - Świat to wielkie miejsce.
- Armia. 75 Regiment. Rangersi wskazują drogę.
- Jestem agentem terenowym. Byłem w terenie.
- Inteligencja nie wpływa na to co robisz, tylko jak to robisz.
- Każdym razem, gdy chwytasz mordercę ratujesz jego kolejną ofiarę.

1x12
- Każda rodzina ma swoje sekrety.
- Archeologowie są dobrymi administratorami, ponieważ lubią nudę.
- Artyści są skazani na życie w samotności, ponieważ nie są zdolni by myśleć w inny sposób niż z pomocą chwilowego obrazowania.
- Agenci FBI są gorący.
- O komiksach - Opowiadają głównie historie z greckich mitów ze wszystkimi bohaterami, którzy zajęli miejsce Herkulesa pół boga, pół człowieka.
- O komiksach c.d. - Konflikt jest przedstawieniem darwinowskiej walki pomiędzy ptakami i ssakami o dominację. Opartej na tym, że królik Bugs daje Duffiemu papierosa zrobionego z dynamitu.
- Dmuchanie na próbkę rozprasza ładunek elektrostatyczny i sprawia, że łatwiej ją przeciąć.

1x13
- Sarkazm nigdy nie jest pomocny.
- To, że jestem antysocjalistą nie oznacza, że jestem zwolennikiem szwadronów śmierci.
- Chowanie się przed szwadronami śmierci, uczy ludzi stawiać fałszywe ściany.

_LG_

mam nadzieję, że jesteś stosownie odziana w pelerynkę i kapelusik, bo...

...chciałabym Ci, LG, przyznać niniejszym mój prywatny piegżowany doktorat honoris causa z dziedziny kościologii oglądanej za szczególny wkład w rozwój tej stosunkowo młodej dziedziny serialowości światowej...

już nie musisz zazdrości Markeli, że ona ma, a Ty nie ;)))

piegza

To chyba rodzaj telepatii. Czytałam o AM w GW i pomyślałam, że dostała go za nic, a my się tu męczymy i tyle pracy wkładamy... Jak to mawiają odbierający doktorat: "Ergo ego..." więcej nie pamiętam;))) Dzięki, dzięki... Postaram się skończyć tę serię.
Nie mam niestety stosownej czapeczki, a pelerynkę udaje szlafroszek.

Sądzę, że też zasłużysz jak dokończysz swoją serię;)

_LG_

2x01
Jeśli nie znajdziesz właściciela w przeciągu 10 minut, to (ręka) zacznie obumierać.
Brennan nie jest koronerem.
Każdy uratowany to jedna osoba do autopsji mniej.
"Casu consulto" znaczy "naumyślny wypadek".
70% amorficzny dwutlenek krzemu to powszechny domowy pojemnik, na przykład słój.
"Ukierunkowanie" jest eufemizmem "braku ogólnego spojrzenia".
Dyskrecja w stosunku do klienta nie obowiązuje, jeśli klient jest martwy.
Nic nie wskazuje lepiej na "ćpuna" niż jego oś jądra. :)
Czasem za dużo prawdy jest tak samo złe, jak za mało.
Nie powinno się połykać heroiny.To niebezpieczne.
Bogaci faceci mają lśniące samochody.
Psy krzywdzą koty.
Bones nie da się onieśmielić.
Dobrzy ludzie nie zabijają innych. Dobrzy ludzie nawet nie wiedzą jak to zrobić.
Ludzie mogą być więcej niż tylko jednym (tylko złym albo tylko dobrym).
Każdy ma swojego własnego delfina. :)
Wypuszczenie podejrzanego to ta brązowa, śmierdząca część roboty policjanta.
Brennan nigdy nie rozumiała idei przynoszenia kwiatów na groby.
Nikt nie otrzymuje odpowiedzi od kamiennej płyty.

piegza

2x02
Brennan naprawdę potrafi być czasami złośliwa.
Kości należą do Brennan.
Zach należy do Brennan.
Cam interesuje się tylko tkankami, krwią i DNA.Ona nie docenia układu kostnego.
Nie zakładaj syreny w samochodzie, jeśli nie zamierzasz jej używać.
Booth jest większy od Hodginsa.
Szczątki są lukrem na torcie.
Poświęcenie się jednej osobie nie leży w interesie gatunku.
Pojęcie wiernego związku to fantazja.
Tworzymy nasze życia z chaosu, nadziei i miłości.
Kamienie i osady są specjalnością Hodginsa.
Nie bierzesz kremu do twarzy i koszuli nocnej, jeśli jesteś porywana.
Psy można wytrenować w kilka tygodni. Matki muszą oddać się dzieciom na lata.
Nawet empiryści mogą mieć serce.

piegza

Widzę, że się Piegżynator wziął za przeglądanie napisików. Super, super. Nie jestem sama:)))

_LG_

cze,LG!
powiedz, co myślisz o 4x05!
analiza, interpretacja, nadinterpretacja

piegza

Szczerze, to dotąd widziałam jedynie na podglądzie. Nie miałam nerwów czekać aż się ściągnie do końca;(. Mogę podać jedynie luźne uwagi.

_LG_

A Ty piegżo powiedz szczerze. Podobało Ci sie nowe widowisko?

_LG_

Ty jeszcze ściągasz??? ekstra

mi sie podobałooooooo ;)
Booth-obrońca werbalny Brennan, kłótnia w samochodzie, Brennan i molestowany student, Sweets wczuwający się w wariata, końcówka z ... taaaak, piegża lubi, gdy nic nie jest takie, jak się wydaje:)

no i z tego co zrozumiałm, a tym razem zrozumiałam naprawdę niewiele, otwarta została furtka do ewentualnego powrotu Zacha. ale równie dobrze mogę mieszać i nadinterpretować ;)

piegza

Ciągnę i ciągnę... wyciągnąć nie mogę, bo ciąnęłam też 5x02 House;)

Masz rację, jest furteczka dla Zacka. Jeśli Sweets dobrze pokombinuje, to obejdzie tajemnicę lekarską. Ubaw był jak Booth uciekał przed Bones, by go nie badała;))))

_LG_

o, tak, chciałabym zobaczyć, jak Brennan paraliżuje Bootha i stawia go sobie w gablocie zamiast mumii ;)))

piegza

- Ten nowy jednoodcinkowy asystent był okropny – takie zastrachane chłopię,
- Zack zdziwniał do reszty (włosy, tusza i te czarne rękawice – nie było innych kolorów?),
- Booth zrobił się wobec Bones nadopiekuńczy – przecież wie, że i bez jego gadania Bones może przywalić, komu zechce;)
- Hodgins wyglądał na zupełnie zdrowego i wyzwolonego od gniewu – tak nagle?
- Jak zwykle zakończenie było super
- No a ostatnia rozmowa Zacka ze Słodko rzuca inne światło na 3x15. Po co było wówczas tak motać?
- - odcinek średnio mi się podobał

_LG_

Ale dzięki temu epizodowi wiemy, dlaczego Bones nie znalazła nikogo na miejsce Zacka. Zauważ, że Zacka nie ma w obsadzie...

_LG_

Napiszę coś więcej jak się dokładnie przyjrzę całości.... ale już teraz stwierdzam, że wysiada przy 4x03 i 4x04;)))

Zbieram się - nara.

Jutro będzie koniec (1000) Twojej Ankiety - jakieś podsumowanko pewnie Sznowna Moderatorka przeprowadzi;D

_LG_

no, ja się nie zgodzę, w 4x05 padają różne takie ważne słowa:

- Nie chcę być seksowną panią naukowiec.
- To jest tak, jakbym ja powiedział, że nie chcę być seksownym agentem FBI. Nie możemy zmienić tego, kim jesteśmy.

czyż to nie jest piękny tekst, niestety jak zwykle pozbawiony komentarza Brennan. tylko co ona, biedulka, mogłaby na to odpowiedzieć?:))))

a gdy się okazuje, że Booth czyta książki Brennan: "każde słowo", a nic o nich nie mówi, bo nie chce ingerować w jej świat fantazji, wystarczy, że ona musi się z nim cały czas użerać w realu ;))))))))))

a to, jak Booth każe obiecać Zachowi, że nie zabije Sweetsa????? :)))))

ocenił(a) serial na 8
piegza

mi bardzo podobało się jak Booth powiedział :
Don't call my partner "a chick."
to była słodka akcja, w ogóle dużo było ciekawych fragmentów :) i student Bones był niezły, przerażony szefową :D

gainka

Trochę przesadziłam z krytyką. Na mój odbiór odcinka wpłynęła irytacja na osła;(. Rozmowy Słodko z Zackiem są niezłe, a zapewnienie Zacka, że nie zabije Słodko to istna perełka. Booth naprawiający wszystko co się da i skłonny do postraszenia nowego asystenta... Sweets tak wrósł w zwariowaną rzeczywistość Jeffersonian, że uczestniczy we wszystkich wydarzeniach. Zabawne minki robił w mieszkaniu ofiary

Najlepsza jednak końcówka.

Nie byłabym sobą, gdybym nie wytknęła jednego potknięcia... nie poczekam i zadam je Piegżowatej na zgadza się/nie zgadza się;)))

_LG_

okej :)
cóż żeś wykombonowała????:)

a to, jak Sweets mówi, że mieszkał z kobietą i komentarz, tym razem zaczęła Brennan!, że pewnie chodziło o matkę ;)))

andzia_45

Mądrości z Kości - 1 sezon.

1x14
- Katastrofy samolotów nie należą do kompetencji FBI.
- Jaka jest szansa, że spadający samolot spadnie na człowieka? - Jedna na 10 milionów.
- Piegża to już napisała, ale zachowując chronologię... Facet wychodzi po paczkę fajek, i kończy wynajmując sprzęt do nurkowania w Guam.
- Bycie natarczywym jest sposobem na zwrócenie uwagi policji.
- Piły łańcuchowe są zaprojektowane, żeby ciąć miękkie materiały z dużą szybkością.
- Martwi ludzie nic nie widzą.
- Nikt, kto próbował pocałować Brennan w tym biurze nie przeżył, żeby o tym opowiedzieć.
- To, że ścigający ma ochotę dokopać ściganemu – to normalne w pościgu.
- Jest taki paradoks w sztuce Zen. Mówi, że jeśli chcesz coś znaleźć, musisz przestać szukać.
- Jeden za wszystkich wszyscy za jednego.;)

_LG_

1x15
- Zainteresowania i intymność mogą być kultywowane w internecie.
- Cementowe buty są trochę oklepane.
- Strzela nie i zabijanie - Mafia jest całkiem dobra w te klocki.
- Tylko jakiś miliard ludzi umawia się w internecie.
- Nie ma czegoś takiego jak magia.
- Kaplicę Sykstyńską oczyszczono właściwie po 13 latach.
- Luddyta to ktoś, kto boi się technologii.
- Szukanie partnera przez internet jest żałosne.
- Nie co dzień możesz przesłuchać faceta na pierwszej randce.
- O mafii - Kiedy oni są wściekli, strzelają.
- Po wystrzale każda kula zostawia odrębny wzór, wyryty na lufie pistoletu.
- Klucze muszą dokądś prowadzić.
- Władcy Majów zachowywali pamiątki po swoich ofiarach. Nazywali to wystawą tzompantli. Wierzy się, że w ten sposób demonstrowali siłę i potęgę, i wywoływali strach w każdym, kto je widział.
- Każda firma cementowa ma swoją unikalną mieszankę cementową.
- Trzymaj się z dala od okien. Snajper ma czysty strzał z każdego z sąsiednich budynków.
- Artyści muszą przekraczać bariery i ufać własnemu instynktowi żeby znaleźć wyście z nieskończonej ilości możliwości jakie daje muzyka, i najwięksi to robią.
- Wszyscy kochają Foreigner.
- Unieszkodliwić może znaczyć zarówno zabić, jak aresztować.
- Izotopy w siarce są jak odcisk palca.
- Nie stajesz się bogaty pracując dla FBI.
- [Federalne] Biuro [Śledcze] zachowuje łuski ze wszystkich spraw z bronią.

_LG_

2x04
Świnie są bardzo mądre i, mimo błędnego przesądu, bardzo czyste.
W niektórych kulturach pies może czasami strzec ciała do momentu wygłodzenia.
Pies naraża na szwank integralność zwłok.
Psy uwielbiają Bootha.
Jeśli prawy boczny stawu i pas rotacyjny kości udowej są nadmiernie zużyte, a oprócz tego występują powtarzające się uszkodzenia niższego kręgu lędźwiowego, co to oznacza? Golf.
Bones nie jest kobietą, która potrzebuje ochrony.
W grze zawsze pojawia się tendencja to istnienia jednego nieracjonalnego gracza.
Nie ma czegoś takiego jak niewinna kobieta.
W odróżnieniu od Cam i Bones Angela lepiej radzi sobie z żywymi niż z trupami.
Mężczyźni nie umieją ukryć, co tak naprawdę lubią.