PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78156
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Ze względu na Piegżę i Lg80 zakładam ten temat. Każdy na pewno wie o co chodzi- jakiekolwiek otwarte pytanie, wyczerpująca, długa odpowiedź. Bardzo mi się spodobały Wasze odpowiedzi w temacie prawdy i fałszu, bo zauważyłam czasem rzeczy których wcześniej sama nie widziałam. A więc zacznę...

Jakie wrażenie sprawiają Booth i Brennan kiedy patrzą na siebie nawzajem?

ocenił(a) serial na 9
_LG_

Trochę zboczę z tematu .. ;)

Jako, że dawno mnie tu nie było, spróbowałam się w jakiś sposób dziś zrekompensować ^^
Więc zajrzałam na stronę FOXa iii ..
znalazłam otóż to :
http://www.fox.com/fod/play.php?sh=bones&ep=1220571508618

mój angielski nie jest perfekcyjny, ale czy mi się zdaje, a jeśli tak, to błagam, wyprowadźcie mnie z błędu, że on powiedział, że Temperance pójdzie do łóżka z Seeley'em ?!
dla mnie lekki szok, choć czekało się na to baaardzo długo ;)
jeszcze tylko ! 18 dni do ciągu dalszego ..

jeśli ktoś umie b. dobrze angielski to poproszę o pełne przetłumaczenie :)

Lilia

Hart Hanson is a tease.

Niestety nie mogę pomóc, bo mam ciągle rozłączone w kompie audio. Nie słyszę, co tam Hanson zmyśla. Podejrzewam, że bonesowski twórca scenariuszy żartuje sobie. Zerknij na nagłówek...

Przykro mi. Gdybym miała tekst, ale bez niego...

Lilia

poprawka: powiedział, że BOOTH i Brennan będą w łóżku.
to jest nagranie z lipca tego roku.
dzisiaj wiemy, że Brennan w łóżku wyląduje najprawdopodobniej z Boothem, ale Jaredem B.(bratem Seeley`a), a nie Seeley`em B.
no bo chyba nie z ich ojcem? ;)))

piegza

Parker jest nieletni i nie ma po Seeleyu nazwiska (chyba), a dziadek już chyba zaliczył grono aniołków:)))

ocenił(a) serial na 8
_LG_

moim zdaniem Parker ma nazwisko po ojcu ...
w sterszczeniach odcinków, w których występował Parker, było napisane, że Parkera Booth grał Ty Panitz

ocenił(a) serial na 9
piegza

no właśnie ..
nie pomyślałam, że to może chodzić o Jareda ^^
dzięki za wyprowadzenie z błędu ;)
byłam po prostu tak zainteresowana, że to BOOTH wyląduje z Brennan w łóżku, że do głowy mi nie przyszło ..
pewnie specjalnie powiedział 'Booth', a nie Jared, żeby ktoś taki jak ja mógł pomyśleć, że chodzi o Seeley'a .
ah te marzenia ;)

jeśli chodzi o nazwisko Parkera - na wielu stronach pisze, że to Parker Booth, więc chyba tak jest. Myślę, że Rebeca chciała, aby jego syn miał na nazwisko Booth, a nie Stinson ;)

Lilia

mam pytanie takie na mareginesie piszecie ze najprawdopodobniej chodzi o Jareda w tym filmiku .skad tak wnioskujecie?ja np.slyszalam ze bedzie on w 2 odcinkach i fakt zainteresuje sie Brennan i pojdzie na kolacje z nia ale juz na niej Bones zorientuje sie ze to nie facet dla niej i zrezygnuje z dalszej znajomosci z nim .

ocenił(a) serial na 8
you

też to gdzieś czytałam i ta wersja wydarzeń bardziej mi się podoba :D

you

Nie ma pewności, o którego brata chodzi ani, co oznacza "być w łóżku". Znając pomysły Hansona i jego chęć do odwlekania połączenia B&B można wnioskować, że będzie ich romans odkładał na potem.
- po stronie Jareda jest jego śmiałość i to, że pojawi się tylko na krótko.

Moim skromnym zdaniem, gdyby chodziło o Seeleya, to znalazłby się on z Temperance w sypialni ze 100 powodów nie związanych z romansem. Hanson raczej nie spieszy się do tego, a chce tylko umiejętnie podgrzewać atmosferę.

Powtarzam raz jeszcze, to czyste spekulacje

you

obstawiam, że Seeley Booth znajdzie się z Brennan w nieudawanej sytuacji "okołołóżkowej" na końcu 4. serii.

w każdym bądź razie, jeżeli do niczego prawdziwego między nimi nie dojdzie w tej serii, to uznam to za urągające mojej inteligencji ;)

szykuje się też odcinek, w którym BB będą udawać małżeństwo, więc może wtedy coś będzie się działo.

na pewno Hanson chciał podgrzać atmosferę i jak widać mu się udało ;D

piegza

dzieki chodzilo mi wlasnie o to ze moze macie inne info o jakich ja nie slyszlam
jak chodzi o mnie to mysle ze fakt ze BB jak beda w cyrku to cos sie wydarzy a jak chodzi o Jareda to mysle ze on bedzie istotna osoba w polaczeniu BB

you

podobno Bones ma duże szanse na kolejny sezon, więc pewnie nie będą się śpieszyć z połączeniem ich w parę.
ale muszę powiedzieć, że jestem ciekawa, co jeszcze wymyślą na ich temat, bo możliwości trzymania ich z dala od siebie coraz bardziej się kurczą i niedługo może to zacząć wyglądać tak sztucznie, że nie wiem, czy mi się będzie chciało dalej oglądać coś, co logiką będzie przypominało Modę na sukces ;)
uważam, że finał "poskromienia złośnicy" przez Bootha może być naprawdę fajny, a wydarzenia "po" jeszcze lepsze niż "przed" ;)

ocenił(a) serial na 9
piegza

tak, tak !
ja też czytałam, że po randce z Jaredem, Tempe zrezygnuje z tego 'drugiego' Bootha ;) i bardzo dobrze .
Mr. Hanson nieźle tu namieszał, fakt :D
sądzę, że pod koniec 4 części, zapewne w ostatnim odcinku, zdarzy się coś .. 'ciekawszego' w życiu T&S ^^
bo w końcu najlepiej wszystko w ostatnim odcinku 'pokazać', żeby fani aż kipieli z ciekawości !
przynajmniej ja bym tak zrobiła, gdybym miała sposobność :)

ocenił(a) serial na 9
Lilia

mam do Was kolejne pytanie :)
oglądałam kiedyś fragment sceny, w której T&S siedzą w jakiejś poczekalni, 'czytają' gazety i rozmawiają ..
kojarzycie może z jakiego jest to odcinka ?
oglądałam to bardzo dawno, także mam nadzieję, że pomożecie mi sobie przypomnieć ^^

Lilia

Sceny "poczekalniane" nie weszły do serialu. Zostały one nagrane dodatkowo jako swoisty bonus i umieszczone na stronie FOXa, producenta serialu. Nie pamiętam dokładnie ile ich było. Przypominam sobie 4, ale nie jestem pewna, czy aby nie więcej.

http://pl.youtube.com/watch?v=5BMPnbJB69I&feature=user
http://pl.youtube.com/watch?v=RjT3EelAb6c&feature=user
http://pl.youtube.com/watch?v=A3gqtqL8jpM&feature=user
http://pl.youtube.com/watch?v=659eM4WVWG0&feature=user

B&B przechodzą terapię par w 3 serii i pojawia się wówczas w serialu przemiły doktorek Sweets.

Jak masz jeszcze inne pytanka, to wal śmiało. Razem do czegoś dojdziemy

ocenił(a) serial na 9
_LG_

Tak, to te filmy, bardzo Ci dziękuję ! :)
u autora znalazłam jeszcze jeden, także jest ich 5 . Wielka szkoda, że nie zostały one dodane do serialu . Zauważyłam, że filmiki są nazwane tak, jak pierwsze 5 odc. 3 serii .. Może początkowo był pomysł, aby je zamieścić ?

Jak to miło brzmi: 'B&B przechodzą terapię par' ^^

Skoro chętnie pomagasz, LG, to mogłabyś mi powiedzieć, jak długo będzie trwała jeszcze przerwa w Stanach w nadawaniu Bones ? :)
Pozdrawiam serdecznie

andzia_45

Wedle informacji dziś dostępnych kolejne odcinki będą emitowane w następujące dni:

"The Skull in the Sculpture" – 5 XI
"The Bone That Blew" – 12 XI
"The Con Man in the Meth Lab"- 19 XI
"The Passenger In The Oven" – 26 XI
"Double Trouble in the Panhandle" – 3 XII
"Fire in the Ice" – 10 XII

Zatem przerwa trwać będzie do 5 listopada;)
Pozdr. LG

ocenił(a) serial na 9
_LG_

czyli jeszcze 2 tygodnie :)
należy im się jakiś odpoczynek ..

właśnie dziś zaopatrzyłam się w pierwszą książkę Kathy Reichs .
nie wiem, czy czytałyście ?

Lilia

Ja mam kilka na dysku, ale nie przypadły mi do gustu...

ocenił(a) serial na 9
_LG_

tak ?
bo właśnie czytałam, że Brennan tu jest rozwódką ..
ale poczytamy, zobaczymy ! :)

Lilia

Miłej lektury, ale nie spodziewaj się odpowiednika serialu;)

ocenił(a) serial na 9
_LG_

tak, wiem, już dużo osób mi to mówiło ^^
czytałam także, że niejaki Max Collins wraz z Kathy Reichs napisali książkę 'Bones. Buried Deep', która opowiada o losach bohaterów Bones :)
szkoda jednak, że jeszcze nie wydali jej w języku polskim ..
czekam bardzo na tą książkę ^^

Lilia

Jeśli się zrazisz, zawsze pozostają rzeczy napisane prze Marlenkę, Rokitkę, Piegżowatą i mnie;)

ocenił(a) serial na 9
_LG_

a wiesz, że od tygodnia czytam wasze scenariusze ? ;p
zaczynam od początku, także czeka mnie ponad 3000 wpisów ;)
przyznam, że piszecie świetnie !
niektóre sceny są tak realnie opisane .. :D
cudo .

Lilia

Komentuj koniecznie! Autorzy chcą wiedzieć, że ich pisanina ma sens:)

ocenił(a) serial na 9
_LG_

oczywiście !
jednak wolę najpierw przeczytać wszystko po kolei, tak jak robiłam tu, na tym temacie ;)
dla Twojej wiadomości jestem pod ogromnym wrażeniem ^^
ja zawsze mam jakieś wyobrażenia, ale nie potrafię przelać tego na papier/Worda

Lilia

Ja też tak miałam na początku;) Zapraszam do Zakończeń i do Marlen i Rokitki. Ja pojawiam się dopiero w Zakończeniu 3, ale dziewczyny są świetne...;D

ocenił(a) serial na 9
_LG_

wiesz, że czytasz w moich myślach ?
chodziło mi dokładnie o Zakończenia i opowiadanie Marlen i Rokitki !
to mi się najbardziej spodobało ^^
ja jestem dopiero na 10 stronie pierwszego Zakończenia ..
długa droga przede mną, ale bardzo miło się czyta :D

Lilia

:D liczę na komentarze w imieniu swoim i innych babeczek;D

ocenił(a) serial na 9
_LG_

Znowu zaglądam tu do Was z pytaniem ;)
nie jest to pytanie o serial, jednak:
napisałam 2 ciekawostki do 'Kości', jednak one się nie pojawiły ..
wiem, że ktoś musi to zatwierdzić, jednak nie wiem, czy to zatwierdza ktoś z 'administracji', bądź któryś z użytkowników ?
jeśli wiecie coś na ten temat to poproszę o odpowiedź ^^

Lilia

Nie wiem dokładnie, kto zajmuje się owym sprawdzaniem, ale wszystkie nowości są weryfikowane i trwa to bardzo, bardzo długo. Nie raz już słyszałam sarkanie na ten temat... Sama też próbowałam pisać, ale straciłam cierpliwość. Może Ty będziesz cierpliwsza ode mnie i dostaniesz Filmwebowy "Łeb";)
LG

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
monika18212

przepraszam ale podałam zły adres monika18212@buziaczek.pl prosze o odp co się stanie z Angela and Hodgins!

monika18212

Witaj. Oto mój wpis z 1 X 2008 - pytano mnie wówczas o dalsze losy Ange i Jacka

Jak potoczą się losy A&J? Kto wie? Pewne jest jedynie, że w przyszłym odcinku emitowanym przez słoneczko zaliczą pierwszą randkę. Ich romans nabierze rumieńców i w ostatnim odcinku 2 serii staną na ślubnym kobiercu. Ach,co to był za ślub! To był ślub,którego nie było, bo okazało się tuż przed sakramentalnym "tak:, że Ange jest już mężatką. Wyszła kiedyś podczas wakacji za gościa i nie pamięta nawet jego imienia. Przez cały sezon 3 trwały przekomiczne poszukiwania męża. W pierwszym odc. sezonu 4 mąż się zjawia i znowu trwa zamieszanko. Wierz mi, jest na co popatrzeć. I gdy już mąż Ange jest jej eks, Ange dochodzi do wniosku, że nie powinni się z Jackiem pobierać. Trochę to naciągane, ale nie czepiam się. Osobiście uważam, że jeszcze się zejdą, bo stanowią udana parę.

Mam nadzieję, że zaspokoiłam Twoją ciekawość

ocenił(a) serial na 10
andzia_45

Witam, mam pewne pytanie. Czy może mi ktoś powiedzieć, który odcinek, której serii to był ten w którym Hodginsa i Brennan zakopali pod ziemia w samochodzie?

ocenił(a) serial na 8
kryfionka_2

jest to 2x09 The Aliens in a Space Ship

gainka

Polecam fotki Bones z Jaredem i rewelacje na temat kolejnego odcinka o Grabarzu (4x14)
Pozdr. od LG

http://www.fanpop.com/spots/bones/articles/5919

ocenił(a) serial na 9
_LG_

No więc następne pytanie:
Na Filmwebie jest napisane, iż pani Kathy Reichs wystąpiła gościnnie w Bones w 2oo6r. jako Profesor Constance Wright. Ja jednak szukałam wśród 1-3 sezonów, jednak jej tam nie zastałam ;)
Czy może wiecie, w jakim odcinku ona zagrała ?
Pozdrawiam ;)

Lilia

Jedyne osoby noszące w Kościach nazwisko Wright, jakie sobie przypominam to April Wright - ofiara Eppsa z 1x07 oraz jej rodzina:
David Starzyk jako Ken Wright
Joan McMurtrey jako Mary Wright.

Profesor Constance Wright natomiast miała się pojawić w "Judas on a Pole" 2x11 - Nie sprawdzałam tego, jedynie cytuję http://www.imdb.com/title/tt0915947/ .

_LG_

Sprawdziłam i stwierdzam, że z całą pewnością Kathy Reichs wystąpiła w 2x11 jako przewodnicząca komisji egzaminacyjnej podczas obrony doktoratu Zacka;) na samym początku odcinka. Nie jest wymieniona w obsadzie, co nie zmienia faktu.
Pozdr. LG

ocenił(a) serial na 9
_LG_

rzeczywiście - to ona :)
dziękować bardzo !

ocenił(a) serial na 8
_LG_

LG cóż za wspaniałe, a za razem przerażające ;) wieści obwieszczasz :) nie mogę już się doczekać epizodów z Booth'em Juniorem :D

gainka

Jared pokaże się wkrótce, a sprawa grabarza ma wejść na tapetę w dr. poł. grudnia. Niestety Jared będzie w mundurze, a nie w stetsonie;)))

ocenił(a) serial na 8
_LG_

nie powiem, stetson też byłby interesujący, ale na mnie zawsze działały bardziej mundury :D .....

ocenił(a) serial na 8
gainka

... ale na pewno nie wymyślili fabuły tak ciekawie jak Ty i w Twoim wykonaniu ten kowboy był idealny :D

gainka

... miło posłuchać takich pochwał:D...
A tak serio, to też wolę mundury, a zwłaszcza paradne;). Przeczytałam jednak wcześniej kwestie Jareda żołnierza i nie chciałam ich powielać by nie być posądzona o plagiat;)

ocenił(a) serial na 8
_LG_

i słusznie, w końcu w Stanach nie wszyscy są mundurowymi, zdarza im się też byc kowbojami :P

_LG_

czeLG!
powiedz mi, czy ja dobrze zrozumiałam, że Booth będzie zamknięty w łodzi podwodnej? sory za ewentualny spojler

piegza

Hejas! Ja zrozumiałam tak samo, więc albo obie dobrze zrozumiałyśmy, albo obydwie się mylimy;)

ocenił(a) serial na 8
_LG_

zrozumiałam identycznie jak Wy :D jest nas już więcej :)