PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78168
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Jak myślicie:jak MÓGŁBY się zakończyć serial? Myślę, że to ciekawy temat:-) Ja widziałabym ślub Bones i Bootha (ostatecznie przekonałaby się do religii). A może dzidziuś? Wyobrażacie sobie: uporządkowana Bones, a tu niespodzianka:-) Widziałam takie propozycje na forach amerykańskich. Piszcie swoje propozycje zakończeń.

ocenił(a) serial na 10
Mino

włączam się do dyskusji i wymiany tekstów. śledziłam wymianę do tej pory i postanowiłam się odłączyc. może ktos ma pomysł na scenkę? a ja się nią zaopiekuję ;p tekst wyżej jest po prostu świeetny!!!!! zazdrość Bootha. Bezcenne.

ocenił(a) serial na 9
zuz93

wasze scenki sa świetne... nie wiem skąd wy macie tyle pomysłów,ale tak trzymać..
pozdro

Mino

jesteście super!!! i trzymam za was kciuki żeby wam się pomysły nie wyczerpały... może sama pomyślę!! będę tu codziennie zaglądać!! ach... ;)

czy wiecie gdzie mogę dorwać napisy do odcinka 2x19? :-)

Mino

Dobra, narazie tyle. Mam jeszcze masę pomysłów, ale musze je co nieco uporządkować:-)

Mino

Minority, autorko tego tematu, gratuluję 200. postu, temat jest genialny i Ty jesteś genialna! Wznoszę toast, za wszystkich użytkowników, żeby dobrych pomysłów nigdy nie zabrakło i żeby ci, którzy je mają, pisali śmiało:-)

zawsze mi wychodzisz Minotity :)

ocenił(a) serial na 10
piegza

Sto lat xD Przyłączam się, jesteś genialna, wy wszystkie autorki scenariuszy jesteście genialne!

ocenił(a) serial na 7
piegza

dodaję was dziewczyny do ulubionych- Minority, Piegżę, eSKę i Andzię. Jesteście boskie:* Piszcie dalej i oby temat ten nie został porzucony(co, jak sądzę, jest niemożliwe). Niech się temat rozwija i wzbogaca o nowe scenariusze!

piegza

Ha, ha, przy takim odzewie, to podejrzewam, że dojdziemy nawet do 300. Z moja genialnością to trochę przesada, w końcu to my wszyscy tworzymy ten temat:-) W każdym razie miło przeczytać Twój wpis;-)
Ja też wznoszę toast, bo jest co świętować:-p

ocenił(a) serial na 10
Mino

Wpadł mi do głowy baaardzo głupi pomysł ;>
Wyobraźcie sobie: Brennan dzielą już tylko dni od porodu, a oni biorą w końcu ślub (nie doszłam jeszcze do faktu dlaczego tak późno i dlaczego w ogóle sie Brennan przekonała do ślubu), po całej ceremonii uciekają gdzieś razem na noc poślubną, ale zostają porwani przez szanownego pana Grabarza. Zdenerwowana Tempe zaczyna rodzić, a Booth przyjmuje poród xD
Aż boje się to sobie wyobrażać ;P

ocenił(a) serial na 8
andzia_45

No ta scena trochę taka zbyt nierealna ale fascynująca ;D i ekscytująca ;D
A tak nawiasem mówiąc na jakiej stronie można znaleźć te napisy do odcinków nie chodzi mi o te najnowsze lecz o te trochę starsze ;D np. z pocczątku 3 serii ;D

ocenił(a) serial na 10
Rogata

Na www.napisy.info tam jest zawsze najwięcej...

andzia_45

Cześć wszystkim! I chwała! Za to wszystko co tu robicie :) Czytam Was i czytam i oderwać sie nie mogę.
Moja rada odnośnie napisów - ściągnij sobie programik Napi-projekt, jest supergenialny, sam dopasowuje napisy do wersji, umieszcza w folderze, rozpakowuje i dopasowuje nazwę. No i nie trzeba szukać, wystarczy prawy klik na film "otwórz za pomocą..." :) Chociaż najnowszych napisów jeszcze nie znalazł :| Pewnie nikt nie zrobił...
A co do wymyślanych przez Was scenek - wysyłajcie CV do FOX-a :)
Pozdrawiam niestrudzone scenarzystki!
M.

ocenił(a) serial na 7
mag_ma7

Hej, mam pytanie, jak dodać potem ściągnięte napisy do filmu?

ocenił(a) serial na 10
Miss_Dalilla

Zależy jaki masz program do odtwarzania, najlepszy chyba subedit. W nim ci się same wkładają jeżeli są pod tą samą nazwą co film, lub na początku wyświetla ci się okno z możliwością wyboru. Więc najpierw napisz jaki masz program...

ocenił(a) serial na 7
andzia_45

Dobra, dziękuję za chęci, ale dałam już sobie sama radę :)

andzia_45

Andzia mi się twój pomysł bardzo podoba. Byleby tylko dziecku nic się nie stało:-) Mam nadzieję, że to zredagujesz i zamieścisz. Aha i proszę o więcej filmików, bo są naprawdę genialne:-)

ocenił(a) serial na 7
Mino

Dorzucam się do toastu!! Oby nigdy mnie zabrakło nam pomysłów!!

Mino

Mam pewien pomysł na scenke z B&B, jak tylko skończe to zamieszczam ją tutaj:) Nie jestem zbyt dobra w dialogach ale może nie będzie tak źle:)

dzidzi_2

A wracając do napisów na RapidShare jest cały zestaw sezonu 3 odcinki 1-9
wydaje mi sie że są dobre:) tutaj: http://tnij.org/ayjn

dzidzi_2

w Napi-projekt (tak jak wcześniej zostało powiedziane) są do prawie wszystkich odcinków... jednak nie ma do 2x19... i do ostatniego Baby... chyba też jeszcze nie...

ocenił(a) serial na 10
polly_darton

Dopiero dzisiaj pojawiły się angielskie do 2x19 więc polskich bym sie spodziewała może za 3, 4 dni jeśli ktokolwiek będzie chciał zrobić :(
Tak sobie myślałam o początkach pisania tego forum, no i od razu chcieliście wepchać ich do łóżka, a co z tym, że Booth boi się dotknąć do Brennan bez pozwolenia, żeby nie oberwać? xD Przydałoby sie napisać coś na ten temat ;)

I taka prośba, jak ktoś umie mi to przetłumaczyć:
" comment tu met des sous-titres ?
tu peux en mettre en français ? "

Dostałam taki komentarz (do filmiku), a nie mam zielonego pojęcia co to znaczy...

ocenił(a) serial na 7
andzia_45

Skoro do filmiku to na pewno same dobre rzeczy... choć na francuskim (to jest francuski?) się nie znam :)

andzia_45

A ja wiem, ja wiem! ;)
Ktoś spytał jak wstawiłaś do filmu napisy i czy mogłabyś to zrobić z francuskimi ;)

ocenił(a) serial na 10
malvie

eeee :D Skąd ty znasz francuski?? W szkole masz, korzystasz z intuicji, czy jakieś korki?

andzia_45

Się człowiek uczył kiedyś tego języka i cośtam w głowie jeszcze zostało ;)

ocenił(a) serial na 7
malvie

Właśnie znalazłam pewien filmik...może wam się spodoba:
http://pl.youtube.com/watch?v=zkIVT3XFe3s&feature=related

eSKa

Witam serdecznie ;-)
Od dłuższego czasu zaglądałam na to forum i czytałam wasze scenariusze. Muszę przyznać, że niektóre są naprawdę świetne. Skąd wy macie takie genialne pomysły? ;-)

ocenił(a) serial na 8
Cynamonek

Mi tylko raczej jednorazowo taki pomysł wpadł ;D A co do tego linku powyżej to Reklama Mastercard jest świetna ;D Widziałam już ją wcześniej ;D po prostu bezcenna ;D

Cynamonek

cześć, Cynamonek!
no, jak by Ci tu odpowiedzieć, nie wiem, jak inne babki, ja zasadniczo korzystam z zasobów własnej głowy (niektóre szczególiki podpatruję u innych pisaczy)
oczywiście, zasoby własnej głowy poszerzają się dzięki wielokrotnemu oglądaniu znowu i znowu ulubionych odcinków Kości, oglądaniu innych dzieł filmowych, czytaniu książek, czytaniu książek, czytaniu książek, czytaniu..., czytaniu...., czytaniu...... Polecam wszystkim :)

piegza

Co do oglądania Bones to stał się to już mój nałóg ^^.
I chyba nie muszę dodawać, że nie mogę się doczekać kolejnych scenariuszy.

ocenił(a) serial na 8
Cynamonek

Cynamonek a może spróbujesz też coś napisać ?

Rogata

Hmm w sumie to mogłabym kiedyś spróbować.
Zauważyłam, że były też zamieszczane nie tylko sposoby zakończenia serialu. Wnioskuję, że można w tym temacie publikować też opowiadania o Bones. Jeśli się mylę to mnie poprawcie ^^

Cynamonek

Dawaj, Cynamonek, opowiadania, nowele, scenariusze, wiersze, epopeje, powieści, bierzemy wszystko, co dotyczy Bones! :)

piegza

Świetnie ;-) Pomyślę nad czymś ciekawym w najbliższej przyszłości...

ocenił(a) serial na 8
Mino

A ja jestem trochę taka zagubiona, mam j.angielski w szkole ale w rozumieniu seriali po angielsku mało to pomaga . . . ma ktoś może linki do odcinków bones, tych nowych, całych, po angielsku, wiem że może za dużo wymagam ale naprawdę by mi się przydały, proszę ! ;*

Rogata

Ehhh ... a wystarczy użyć google ... pod hasłami "bones download" albo "bones rapidshare" się znajdzie masę linków do ściągnięcia, jeszcze na pierwszej stronie wyników ...

Rogata

Ja zaopatruję się w odcinki Bones przez Aresa lub Bearshare ;-) Nie wiem do jakich celów potrzebujesz tych linków. Jeśli tylko do oglądania to polecam http://www.surfthechannel.com/show/television/Bones.html
Nie wiem jak z pobieraniem na tej stronce ;-) Chyba się nie da.

Cynamonek

http://tvshows.pl/odcinki-vt2069.html tu są wszystkie ;]

ocenił(a) serial na 10
malvie

http://freetvdown.org/category/bones/ tu są dodawane nowe już z samego rana po emisji ;]

ocenił(a) serial na 8
andzia_45

Dziękuję wam serdecznie ! ;D ;* Jesteście cudowne ! ;D

ocenił(a) serial na 10
Rogata

Dziewczyny, ten nowy odcinek z dzieckiem jest po prostu... ah! świetny!
Była taka jedna scena, która mi się spodobała, z tego co znam angielski to mniej więcej: podjechali do domu zamordowanej, ale drzwi były otwarte, więc Booth powiedział, że on wchodzi, a ona zostaje z dzieckiem i jeśli coś się będzie działo to ma odjechać. Ona powiedziała, że go nie zostawi, a on kazał jej obiecać, bo tu chodzi o dziecko. Ona spojrzała tak na niego i na Andy'ego (na to dziecko) i mu obiecała...
Cały odcinek ogólnie był dość zabawny, szczególnie, kiedy na końcu Booth się wygłupiał, a Brennan włożyła mu smoczek do buzi xD

andzia_45

Witam serdecznie wszystkich na forum!!! Zaglądam tu od niedawna i muszę przyznać że świetne macie pomysły!!! Będę regularnie tu zaglądać i czytać to co piszecie, a może i sama też coś napiszę! Pozdrawiam Was wszystkie bardzo gorąco i podaje linka do cdownego teledysku:
http://pl.youtube.com/watch?v=4O42BB9O7s0&feature=related

Czy ktoś mi może powiedzieć w którym odcinku jest pogrzeb Booth'a???

ocenił(a) serial na 10
Kala_24

Jaki pogrzeb?! Nie strasz mnie nawet jakimś pogrzebem!

ocenił(a) serial na 10
andzia_45

Kala, musisz oglądać odcinki. Dałaś się wrobić w dobrze wykonany filmik: Brennan nie płacze tam przez to, że Booth zginął czy coś w tym rodzaju, ale przez to, że ogląda kasetę, nagraną dla niej przez matkę. Ktoś po prostu dobrze umie podstawiać głos i sceny nie tam gdzie być powinny...

andzia_45

Sorry, ale dopiero od niedawna jestem zafascynowana Kośćmi i tak jakoś wyszło. A swoją drogą to całkiem niezły pomysł z tym pogrzebem! Mogłoby być tak, że Booth ma jakąś tajną akcję i załóżmy że aranżują jego pogrzeb nikomu nic nie mówią. Ciekawe jak zachowywałaby się Brennan???
A i jeszcze chciałam bardzo pochwalić twoje filmiki na YouTube. Są świetne, oby więcej takich!!! Pozdrawiam...

ocenił(a) serial na 10
Kala_24

Dzięki, dzięki, ale mi za bardzo słodzicie i sory że aż tak najechałam z tą przeróbką, bo jakoś mnie to wkurzyło, że tak ten ktoś wszystko poprzekręcał ;/ Więc dziewczyny piszcie jakąś nową scenkę, co?

Kala_24

uwielbiam te zręczne manipulacje scenami, ludzie to mają pomysły ;)

andzia_45

Boże, prawie się posikałam,kiedy pod koniec Booth i Brennan patrzyli na siebie nad dzieckiem w jej gabinecie, rany, chyba coś wykraczemy!!! :)

piegza

To dziecko im pasuje ^^ A ta ostatnia scena ze smoczkiem po prostu świetna.

Cynamonek

Napiszcie prosze o co chodzilo z tym zainwestowaniem przez Bones gotowki ? Chciala kupic dom ,a Booth sugerowal jej domek nad jeziorem , aby mogl lowic ryby i ogladac TV ?