PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78084
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Szczerze? Temat zmałpowany z tv.com, ale my w polskim wydaniu też powinnyśmy mieć coś takiego, nie? Więc... jedna pisze zdanie, a kolejna pisze czy się zgadza czy nie i daje kolejne. Czyli już wasza wola czy to będzie prawda czy nie... Zaczynam:

Booth powiedział Parkerowi, że małpy są, jak ludzie.

piegza

Cam kazała Boothowi w ten sposób tłumaczyć powody, dla których dość radykalnie wyraziła się o jego stanie zdrowia.

Booth służy w FBI 12 lat.

_LG_

zgadza się, tak sam powiedział przy windzie

Brennan uważała, że Booth powinien otrzymać fotel za poświęcenie, odwagę i urok osobisty.

piegza

Wszystko się zgadza z wyj. uroku osobistaego. Choć panu B go nie brak, Bones wyszczególniła jeszcze wrażliwość.

Ofiara z 4x06 ukradła jednemu z pracowników miejsce parkingowe.

_LG_

zajeżdżała mu czy coś takiego

4x07
Brennan obraziła papieża.

piegza

Wymsknęło się jej coś o jego próżności i kosztownych ciuszkach...

Hodgins próbował pocałować swój łokieć;) (4x07 ma się rozumieć)

_LG_

Cam chciała dosięgnąć niemożliwego.

ofiarę przegryzł rekin
w 4x07

piegza

Może i próbował, ale sieć była skuteczniejsza.

Angeli podobał się nowy jednoodcinkowy asystent (4x07)

_LG_

mister mister zdecydowanie nie był w typie Angeli, oganiała się od niego jak od zapchlonego kundla

Hodgins pochlebnie wyraził się na temat mistera i jego tytułu naukowego.

ocenił(a) serial na 9
piegza

Nie wydaje mi się, ponieważ z tego, co wiem doktorek od robali za nowym asystentem nie przepada

piegza

Milva ma rację. Jack traktował pana V. protekcjonalnie, co uwidoczniło zaakcentowanie braku jego doktoratu.

Booth oddał synowi ofiary Biblię ojca.

_LG_

tak,Biblia trafiła do syna

Booth byłby gorącą laską, gdyby babcia miałą wąsy.
;)

piegza

Hej! Z tą Bibilą, to nie było tak hop-siup. Miał ją dostać dopiero, jak przestanie być ona dowodem w sprawie.

Booth uważa, że bdyby był babką, to należałby do kategorii "hot", dlatego Bones by sobie tego nie życzyła. Ale my wiemy, że to nie jest jedyny powód, dla którego ona by sobie tego nie życzyła;)))

Wg Bones nie ma sensu być pięknym, jeśli się chcesz gdzieś ukryć.

_LG_

zastosowałam skrót myślowy, bo przed oczyma duszy mojej widziałam ostatnią scenę filmu, w której młodziak trzymał dwie Biblie.

tak, dziwiła się temu, że piękna kobieta ukrywa się na takim zadupiu.

Booth czasami zdaje Brennan pytania retoryczne. (o przepołowionym życiu)

piegza

Holender, zapomniałam o scenie finałowej. Zwracam honor i kajam się.

To prawda, Booth bywa refleksyjny, ale tylko czasem.

Żona ofiary z 4x07 przeszła operacje plastyczne.

_LG_

fausz: mąż ofiary dzięki operacjom stał się kobzietą.

Gdyby nie ludzie nie mieli szkieletów, Brennan byłaby bezrobotna.

piegza

aleś mnie zakręciła jak rosyjską ruletkę :)

ofiara była mężem, a dzięki operacji stała się kobietą

chyba w końcu mi wyszło

piegza

chyba jeszcze nie!
ach, to czytanie ze zrozumieniem :(

żona ofiary miała ślady operacji plastycznych. tak twierdziła Brennan.

uffffff

piegza

Brennan twierdzi, że szkielety są różne i dzięki temy ma pracę. Ale gdyby ludzie nie mieli szkieletów,to tez nie miałaby co robić.

Piegża jesteś dziś zakręcona... zejdź z rollercoastera i posłuchaj jeszcze raz. Nie pytam o ofiarę, ale o jego(potem jej) żonę. Matkę jego (potem jej) syna. Miała ci ona - ta żona - jakieś blizny po operacjach plastycznych?

_LG_

Do trzech razy sztuka!!!

Ćpuny, które znalazły ciało (pół ciała) rozmawiały o efekcie cieplarnianym.

_LG_

zgadza się, jeśli to jest coś w stylu globalnego ocieplenia ;)

Booth lubi słuchać wykładów Brennan dotyczących szczegółów operacji i zabiegów medycznych.

andzia_45

On to wprost uwielbia, widać to po jego kwaśnych minach. Najbardziej "kocha" słuchać o kastracji;)))

Booth uciekając z sesji Sweetsa stwierdził, że jest wdzięczy Bogu za telefon.

_LG_

Booth dziękuje Bogu za kolejne morderstwo, dzięki któremu opuszczą w trybie przyspieszonym miejsce swej kaźni, czyli gabinet Słodziusia.

BTW, jest to kolejny moralnie niepoprawny tekst Bootha.

Brennan u Sweetsa bawiła się latarką Bootha.

piegza

Ha ha ha hi hi hi..... nie mogę. Niestety tylko robiła miny.

Bones krytykowała liturgię mszy, a dokładniej przeistoczenie chleba w ciało Chrystusa.

_LG_

chodziło jej o drugą "magiczną sztuczkę": krew z wina.
;)

Mr. Vino (asystent) był nazywany Delectable przez kobiety z powodu super słodkiego miodu w uszach.

piegza

Delectable to przydomek nadany przez kobietę, która poznała jego umiejętności alkowiane. Nie wiadomo, co dokładnie robił tak wspaniale... przerwano mu ten ciekawy wywód.

Ofiara przeprowadziła poerację zmiany płci w Ameryce Łacińskiej.

_LG_

pan pastor przemienił się w panią pastorkę w Tajlandii.

bycie "dotkniętym przez Pana" czasem sporo kosztuje.

piegza

To prawda, czasem miliony $.

Hodgins nie zaszokował pana V. przypomnieniem tego, co spotkało Zacka.

_LG_

Hodgins z właściwą sobie swadą i szczerością zareklamował młodemu stanowisko asystenta Brennan, czym wywołał u niego lekki wstrząs.

Brennan wyznała Boothowi swoje uczucie do niego.

piegza

Jejuśku, kiedy, bo niczego nie zauważyłam.... Może coś się jej wymsknęło, ale mnie to zwiało.

Pan V. chciał Ange coś pokazać.

_LG_

czyż słowa: "Ja mówię do ciebie Booth i bardzo cię lubię" nie są wyznaniem nacechowanym uczuciowo???

Tak mister mister zgłosił taką propozycję, jednak Angela nie była nią zainteresowana. zupełnie.

Kobiety mrugają dwa razy częściej niż mężczyźni.

piegza

Było takie wyznaniątko, przyznaję.

Pan V. twierdzi, że to o mruganiu to najprawdziwsza z prawd.

Booth podejrzewał, że Bones jest mistrzem tekwondo.

andzia_45

Przypominam tylko, że ten temat istnieje, choć jest odrobinkę zapomniany;)

_LG_

nie wódź mnie na pokuszenie :)

piegza

Nie mogę zbawić od wszelkiego złego;)

_LG_

a masz, niech stracę ;)

Booth podejrzewał Bones o cośtam kung-fu.

Podaj trzy sytuacje z przeszłości:), gdy obcy ludzie spotykający Bootha i Brennan, posądzają ich o spanie ze sobą lub posiadanie dziecka/dzieci.

piegza

Jakaś ta Piegżowata niechętna do współpracy;(, ale skoro już zaproponowała, to ok. Looknę na 1 serię

- 1x07 - Amy robiła w tej sprawie rekonesans
- 1x19 - policjantka z NO insynuowała co nieco
- 1x12 - Bootha kumpel z wojska

Jeśli zechcesz do tego wrócić, to proszę zerknąć na inne serie w poszukiwaniu takich insynuacji;)

_LG_

chodziło mi tylko, żebyś nie wyskoczyła z tekstem z przyszłości, gdy Max pyta o to Bootha w następnym odcinku ;D

piegza

W zasadzie, to najbardziej lubię 1 i 2 serię... a co do spoilerów, to czasem to silniejsze ode mnie;)

piegza

Angela w kościele pyta Bootha o sypianie ze sobą; w 3. serii kolega Bootha mówi, że Brennan musi być bardzo dobra w łóżku, jeśli on chce z nią pracować; kobieta w szkole tańca pyta: "która dziewczynka jest wasza?".

zadawaj, waćpanno!

piegza

Dobrze jejmościanko... Znajdź przynajmniej jeden przypadek "siłowego" otwierania drzwi przez Bootha.

_LG_

w 2x11 Booth kopniakiem otwiera drzwi w mieszkaniu b. agenta zabitego przez Maxa, w pomieszczeniu były zdjęcia Russa, na którego agent polował.

w 2x15 Booth szczela w zamek i otwiera kopem drzwi u wielbiciela Brennan-Olivera.

w 3x01 Angela mówi, że Brennan unika Bootha z powodu sytuacji przed ołtarzem, która przeraziła Brennan. dlaczego ten "archetypiczny obraz" miałby tak bardzo wpłynąć na Brennan?

z braku laku robię sobie powtórkę trzeciej serii (smutny uśmiech i westchnięcie)

piegza

Bo Brennan jak każdy zdrowy Homo sapiens jest cykorem i obawia się dużych zmian, takich jak sytuacje zmiany roli społecznej, wymagające "rytuału przejścia" np. śluby, pogrzeby. Z wszystkich rytuałów sygnalizujących zmianę roli społecznych ślub jest najbardziej stresujący i działa na podświadomość. Przestraszyła się bidulka i tyle:)

B&B są fanami Chumbawamba;)

Ja męczę 3 House'a i odpoczywam od Kości, ale po dzisiejszych rewelacjach o grabarzu chyba długo mój odpoczynek nie będzie trwał;)

_LG_

odpowiem Ci,ale najpierw pragnę ustalić, czy wiesz o czym mówisz ;)))znasz zespół "Chumbawamba"? słyszałaś kiedyś "Tub Thumping"???

piegza

http://pl.youtube.com/watch?v=fm4iU0yx9GY

piegza

Pewnie, że tak... a to źle? Kojarzę.

_LG_

nieee, no pięknie! jestem z Ciebie dumna :)))

oczywiście Brennan i ,tym razem, Booth nie maja pojecia o czym mowi Sweets

piegza

Pamiętałam ten kawałek, ale dopiero teraz go poczytałam. O kurde... chyba wrócę do klasyki;)

_LG_

Twoja kolej by zadać mościapanno;)

piegza

zadanie: Latarno rozjaśniająca pomroczność mą wrodzoną umysłową, zabaw się we wspomnianego dziś Freuda i powiedz, jak się ma namawianie na ciasto do uwodzenia kobiety? :)

piegza

Wg mnie ciasto do uwodzenia ma się nijak... Może samo namawianie jedynie jest znaczące. Booth unika wszelkich konwencjonalnych gestów, jakie stereotypowo kojarzą się z uwodzeniem. To nieszczęsne ciasto tylko się ostało, a nawet nie samo ciasto, tylko sprawdzanie, czy potrafię ją do ciasta namówić... Freud ze mnie marny.

A Ty co widzisz w tym cieście?