PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13811
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Odcinek 112-Rewelacja

użytkownik usunięty

Chyba wszystko mi się w nim podobało,Piotr cały czas progres,Aleks świetny,cały odcinek ciekawy,Matuszak poniżający pracownika,Sztabiński jako mało inteligentny facet,Fido w odpowiedniej roli czy zajmująca się przesłuchaniem,nawet motyw że Policjanci przyjeżdżają do trupa,który okazuje się rany,Motyw z Rexa jak pies robi wszystko żeby buchnąć bułeczkę z kiełbasą.

ocenił(a) serial na 10

Potem Gori się zmienił i polubił psa. tak jak napiszę niżej tylko Fabri i jego kolega brali udział a akcji.

Z Fabrim współpracował Morini postać komediowa tak jak Christian kolega Brandtnera ,oni we 2 jeździli na akcję bo oprócz laborantki , szefa i patologa nie było nikogo w ekipie. Morini odszedł i przyszedł Monteroso fajna postać tylko facet starszy i przy kości. Pracował z Lorenzo , Davide i Terzanim. Nawet po zmianie posterunku i szefowej ta 2 jeździła na akcję.

użytkownik usunięty
ghf

czyli tak jak w Aleksie we troje pracowali głównie,no teraz nawet we czworo,tyle że Marta niby jest psychologiem.W reksie Austriackim zawsze we troje,ale w Reksie Austriackim chyba nie było szefa,ta jak u nas przez większość,ten komendant pojawił się niedawno i tak rzadko jest.

A we Włoskiej to rozumiem pracowali we dwoje zawsze,zamiast w troje i zamiast tego komendant/szef miał najbardziej rozbudowaną rolę z wszystkich części,dobrze rozumiem?

ocenił(a) serial na 10

Tak we Włoszech komendant był bardzo wyeksponowany Filippo Gori był od 11 do 16 sezonu potem pojawiał sie epizodycznie , a nową szefową była kobieta. W wersji Austriackiej rzadko była mowa o przełożonych przez to miałem wrażenie jakby Moser czy Brandtner byli szefami całego komisariatu a to nie możliwe , w kilku scenach pojawił sie pan radca i to on był tam najważniejszy. U nas zawsze niby jakiś komendant był tylko go nie pokazywali , dopiero od 8 sezonu na stałe wprowadzili komendanta.

I przepraszam że teraz odpisuję byłem zajęty.

użytkownik usunięty
ghf

nic nie szkodzi,no kiedyś była taka scena w Reksie Austriackim,że ten Christian bułkę przywiązał do czegoś i chciał żeby Reks go gonił,a chyba właśnie szef ich nakrył i jego głos było słychać,że nie wypada,żeby funkcjonariusz policji gonił z bułką po komisariacie,a Christian miał minę zbitego psa,generalnie rzadko nawet tam pokazywali jakiś innych policjantów,było dość cicho,jakby 3 facetów z psem,wynajęło sobie biuro.

No w polskiej to chyba szef,był jako ten postrach przedstawiany,a najbardziej przydałby się właśnie na początku jak był Bromski,że wprawdzie szef jest młody,ale szef szefa już nie,i to on wszystkim dowodzi z biura,a Bromski tylko na akcjach rządzi.

ocenił(a) serial na 10

Tak była ta scena z Christianem , szef też pojawia się w ostatnim odc Austriackim Doping jak zawiesił Rexa i Hoffman w obowiązkach to właśnie ten Radca . W odc z Bromskim to często prokurator był jako ta osoba co statecznie decyduje , choć kilka razy wspomniano o komendancie.

użytkownik usunięty
ghf

kto grał prokuratora bo aż zapomniałem?a to w Reksie to była kopia tego co u nas komendant przyszedł się tłumaczyć przed Aleksem,że musi go zawiesić?

ocenił(a) serial na 10

Jedna sprawa Szkoda że nie tworzą własnych odc jak w Ojcu Mateuszu tylko z początku kopiowali odc a potem już nasi piszą własne np w Don Mateo był 2 komendantów , a będzie teraz kobieta , a u nas cały czas jest Możejko , nawet we Włoszech przenieśli akcję do innego miasta piszę o Mateuszu bo ten serial jest dla mnie lepszy od oryginału , a co nie jest proste przy serialach na licencji.

Wracając do Alexa to Jerzy Braszka grał naczelnika pojawił się w kilku odc z Markiem , a prokuratora zagrał Sławomir Holland. Co do odc doping to już nasi mogli by skopiować bo przecież to Alex jest na licencji , ale tam Rex i Marc zostali zawieszeni nawet Hoffman oddał broń i prowadził śledztwo nieformalnie , na końcu Radca przeprosił Rex i Hoffmana i przywrócił do służby.

użytkownik usunięty
ghf

To Braszka grał naczelnika za Bromskiego,a potem zastąpił go Zbigniew Lesień?a tak Holland faktycznie był.

ocenił(a) serial na 10

Tak ten naczelnik był , ale np w 7 sezonie też była mowa o komendancie , ale wtedy aktora jeszcze nie było , bo Lesień pojawił się dopiero w 8 serii.

użytkownik usunięty
ghf

czyli ten naczelnik jest jakby zastępcą komendanta?

ocenił(a) serial na 10

Wczorajszy odc dobry fajna sprawa , w Oryginale Brandtner miał mały romans z tą pisarką u nas tego dobrze że nie było , Choć Piotr nieco dał się podejść , ale przecież nie jest Supermanem , choć końcówka w Rexie była lepsza.

użytkownik usunięty
ghf

Tak czasami brakuje,żeby Piotr był bardziej dynamiczny,poza tym taki doświadczony policjant,widząc że nie ma bezpośredniego zagrożenia życia ofiary,najpierw powinien "poszukać"Agenta 47,a dopiero potem uwolnić ofiarę...

Fajnie jeszcze wyglądało jak Aleks buchnął książkę Rysiowi,a ten nie bardzo wiedział jak odzyskać podarunek.

ocenił(a) serial na 10

Z powodu ostatecznego braku koncertu 12 odc będzie emitowany 10 czerwca a ostatni 24. Opetanie może mieć słabą oglądalność bo na Polsacie jest wtedy mecz Polska Rumunia. Ale fajnie jednak że nie trzeba tyle czekać.

ocenił(a) serial na 8

Wczorajszy odcinek dobry.Wiadomo,ze w oryginale niektore rzeczy wygladaly bardziej efektownie,ale ja nie moge narzekac na nasza polska wersje. :-) Szkoda,ze przed nami juz ostatni odcinek. :-( Jest juz do obejrzenia na tvp.vod. Ostatni odcinek to oczywiscie " Zemsta ". Ja jestem juz po jego obejrzeniu i goraco polecam. I poraz kolejny zaskoczyl mnie Krystian. Przyznam,ze jezeli chodzi o takie uczucia jak gniew czy wscieklosc Krystian doskonale odgrywa te emocje.

użytkownik usunięty
Tiger_1806

no po użyciu paralizatora prawie jak bohater filmów akcji,choć brakowało efektownego strzału,albo ciosu...Aleks znów dał radę,ale Piotr jakby usprawiedliwiony,ogólnie Stryj dobrze wypadł trochę jak facet który stracił kontakt z rzeczywistością,trochę jak Agent 47(Hitman),co przebiera się za różne postaci,żeby tylko dopaść ofiarę.

użytkownik usunięty
Tiger_1806

może się mylę,ale wydaje mi się że jakby teraz Aleks częściej robi za równorzędnego partnera dla Piotra,może jeszcze takie zamierzenie,skoro Aleks jest pierwszym partnerem Piotra,żeby nie czekać,aż cudownie pojawi się Ryś,Nina czy Marta,tylko żeby poczciwe psisko dało radę.Oczywiście w poprzednich serialach,Aleks często ratował Panu skórę,ale teraz wydaje mi się że trochę bardziej ma okazję się wykazać.

ocenił(a) serial na 10

Też widziałem już ost odc nie chcę ci psuć zabawy ale Krystian w tym odc aktorsko jest kapitalny , sam odc również świetny. Można też powiedzieć że twoja opinia iż zatrudnienie Wieczorka to zła zmiana była na wyrost.

Pies z każdą serią się rozwija w pierwszych sezonach były pretensje że nie jest tak inteligentny jak Rexa , ale teraz widać że jest dużo lepszy niż np w 1 serii.

użytkownik usunięty
ghf

No przelewem ost odc to 5 złotych może się skuszę,ale na razie,faktycznie lepiej żebyście nie zdradzali szczegółów.Tak już w połowie serii,ba nawet po kilku odc pisałem że przesadziłem z tymi "obawami" ze zmianą komisarza.Co do Psiaka miał oczywiście już za "Wesołka"jak był ten odcinek z porywaczem w szkole,skradanie jak bohater gier zręcznościowych,bardzo mi się to podobało,człowiek raczej by nie dał rady tak się skradać,no i tutaj inteligentnego zachowanie Psa,wiedział że nie może podejść bliżej zdecydować się na atak,bo napastnik użyje paralizatora,ale napastnik też bał się zaatakować bo wiedział,że jest ryzyko,że Pies go chwyci.

Na pewno nie chodzi o to jak na tym Forum,jeden użytkownik napisał,że brakuje mu tylko żeby Pies samochód prowadził,ale wykorzystał Psa w sytuacjach kiedy człowiek naturalnie gorzej sobie radzi,czyli że Pies szybciej biega od człowieka,łatwiej mu się skradać,korzystać ze zmysłów itd.

ocenił(a) serial na 10

Tym bardziej że znowu zmienili datę emisji z powodu jakieś imprezy z Pietrzakiem ostatni odc będzie miał premierę 1 lipca . Ile można zmieniać w poprzednich wiosennych seriach nie było takich cyrków.

użytkownik usunięty
ghf

dzięki za informację,chyba naprawdę muszę w niedługim czasie,internetowo odtworzyć.Do lipca czekać to przesada.

ocenił(a) serial na 10

Wygląda to tak jakby te dwa ostatnie odc z przymusu musieli Wyemitować.

użytkownik usunięty
ghf

Albo próbowali zachęcić bardziej niż zwykle widzów,do wykupienia odc przedpremierowego.A swoją drogą widziałem parę odc z Hoffmanem w Reksie i mam taki złośliwy dylemat,kto tam jest najbardziej męskim policjantem czy Pan Pies,czy ta Kobitka,bo inni kandydaci raczej odpadają,chyba po to wybrali taką twardą babkę żeby to zbilansować.

W sumie Nina a może Lucyna jest wzorowana na jej postaci,bo chyba chyba jednak nie.Sam nie wiem,która bardziej bo obie były twarde,i ciężko powiedzieć która bardziej.

użytkownik usunięty

Jakby co to już jestem po oglądnięciu ostatniego odcinka i możemy się wymienić opiniami,bo chyba wszyscy udzielający się w tym temacie go widzieli.

ocenił(a) serial na 10

Tak Nikki w 8 serii jest bardziej męska niż Hoffman potrafi nieźle przyłożyć. Ona bardziej pasował na opiekuna psa niż Marc. Na szczęście Hoffman się poprawił 9 i 10 serii był dużo bardziej męski a rola Nikki została ograniczona. U nas jej życiorys dostała Ewa nawet Michał ją tak samo poznał jak Marc Nikki. Choć u nas jej role w 7 serii przejęła Lucyna a teraz czasem Marta i Nina.

Ja oceniam ostatni odc za świetny kapitalna gra aktorska Krystiana żaden komisarz z Austriackiej czy Włoskiej Nie okazywał takich emocji , Marek czy Michał też. Fajny klimat odc trzymał w napięciu do końca niezła rola Żurawskiego on pasuje do roli psychopaty. W Rexie ten odc był jako pierwszy w 9 sezonie ale u nas jako finał był jeszcze lepszy i tam celem zabójcy był pies a u nas Piotr. Najlepszy odc sezonu i jeden z lepszych w całym serialu. Mały minusik że nie wyjaśnili ostatecznie wątku Michała i Ewy ale może będzie 10 sezon.

użytkownik usunięty
ghf

tak,właśnie musiała być wzorowana na początku na Ewie bo też znajomość zaczęli od wizyty w sypialni,ale ta Nikki chyba była 3 serie,a Ewa jedną,więc zastanawiałem się w pozostałych na kim była wzorowana.Ta Nikki jeszcze stylem ubierania przypominała mi Czarną z Fali Zbrodni,nie wiem czy kojarzysz ten serial.

Co do Aleksa i ostatniego odcinka,od początku właściwie wiadomo było że musi skończyć się tak:
a)Aleks przeżyje
b)przestępca zostanie zabity
c)Piotr sam wymierzy sprawiedliwość,ale wszystko w obronie koniecznej nie łamiąc przepisów.

A mimo że cudu nie było,wyszło naprawdę bardzo dobrze,dodatkowo Piotr potrafi za równo pokazać żywe emocje,jak i nie zmieniać się o 180 stopni,dalej jednak działał wedle zasad,a nie pojechał sam i złamał masę przepisów,odbyło się też bez akcji w stylu,przesłuchanie,Piotr zaczyna okładać go pięściami aż koledzy muszą go powstrzymywać.

Piotr rozbawił mnie ze swoją świętością,prawnik choć wyjątkowa gnida miał rację,że mógł skłamać i byłoby po sprawie,nawet sobie pomyślałem,że w serialach sensacyjnych,mimo że Policjanci są kreowani na super bohaterów,trochę łamali przepisy,a on przecież kto by podważył jego widziałem go,co morderca na to,przecież nie widziałeś jak do ciebie strzelałem,wtedy sam by się wkopał.

No i jakoś szybko go aresztowali już chyba w 27 min,nawet sobie myślałem co wymyślą że im ucieka,czy udaje mu się ranić Ninę,ale powołali się na to że zeznania Psa nie są zbyt wiarygodne.

Udana też retrospekcja z początku,Piotr wygląda na dużo młodszego,elementy komediowe również Aleks który jedzie bez biletu,a Kontroler taki przepisowy,że Psu nie chce odpuścić,druga scena jak Nina ma aresztować kumpla Mordercy,a ten pijany próbuje ją znokautować,trzecia scena to jak Marta mówi z zazdrością o Aleksie,że chciałaby mieć takie wyniki jak on.

No i od początku tak myślałem,że laseczki nie dadzą rady,bo niby poco motyw że "Panowie'zostają,to była przecież bardziej ich Wendeta,a tak i Aleks trochę się zrewanżował i zwłaszcza Piotr bo pomścił śmierć ukochanej.

użytkownik usunięty
ghf

No w większości seriali zrobiliby pewnie tak,że koniec byłby w momencie jak Aleks przewraca Mordercę,ten wyciąga broń,Piotr również,pojawia się czarny obraz i słychać strzały,a widzowie jeśliby nie zdecydowali się na kolejne serie,zastanawiają się kto był szybszy i czy Piotr przeżył,czy jeśli by nakręcili nowe odcinki,we wrześniu zobaczymy Piotra,czy znów Aleks zostanie bez Pana.Wprawdzie większość widzów,by pewnie uważała,że raczej nie uśmiercili Piotra i zło zwyciężyła,ale zawsze pozostałaby jakaś niepewność.

Piotr całą serię raczej pozytywnie,to był jeden z jego najlepszych odcinków,miał parę innych również bardzo dobrych,co jeszcze istotne Piotr potrafił stworzyć praktycznie z każdą z postaci udany duet bo tak:

1.Relacja najważniejsza Piotr-Aleks jak równorzędni partnerzy,jak Ojciec z synem,kumplem z kumplem.
2.Piotr-Nina zgodnie z moimi przypuszczeniami to Nina była jego podstawowym partnerem,licząc nie tego "kudłatego",no i dobrze się ich oglądało,Nina była bardziej stonowana niż poprzednio,widać że jako Matka już tak "nie skacze",a przy tym dalej taka właśnie Czarna z Fali Zbrodni,co była nawet zabawna.
3-Piotr-Ryszard no Ryszard to był jakby jedyny jego kumpel facet a nie kudłaty i tutaj również Panowie dobrze razem wypadli.
4-Piotr-Marta,Marta jakby bardziej rozumiała że nie ona tu jest najważniejsza,bo z Michałem miałem takie wrażenie,a ich rozmowy przypominały rozmowy właśnie szefa z głównym analitykiem,psychologiem zespołu.Marta wyrażała swoją opinię,dokonywała analiz,a Piotr podejmował decyzję.

Co do Michała,właśnie ostatnio jak Komendant przyszedł z informacjami,raczej członkowie zespołu zachowywali się na zasadzie "cudu nie było"i chyba tylko Aleks przyjął zdecydowaną postawę na zasadzie,jestem załamany,zrozpaczony...

ocenił(a) serial na 10

Wiesz w 7 sezonie było kilka Hoffmanowych odc więc Lucyna wykonywała zadania co Nikki w Rexie.

Retrospekcja fajna w Rexie pokazali jak pies gonił przestępce a potem przeskok o 7 lat i tam w ogóle pies był celem psychopaty. Scena po rozmowie z Adwokatem mocna Piotr mnie w niej zaskoczył.

Żurawski dobrze zagrał lepiej niż w tym odc z Bromskim , pasuje do takiej roli.

Co do Relacji bohaterów to Rysiek jednak z Michałem miał lepszy kontakt bardzo się lubili , z Piotrem na pewno lepsze relacje miał niż z Markiem. Marta pozytywnie zaskoczyła dobrze dogadywała się z Piotrkiem bo jej relacje z Orliczem były chłodne. Ogólnie dobry sezon najlepszy od 6 serii.

użytkownik usunięty
ghf

no w sumie Lucyna i Nina to były twarde laski,Ewa na swój sposób też tyle że uczuciowo zajęta,Marta w kaszę również dmuchać sobie nie dała.

Wydaje mi się że albo Marta w poprzedniej serii była gorsza,bo częsta jakaś postać na początku jest wredna(piszę ogólnie o serialach),a potem dochodzi do wniosku,że trzeba się dogadać,można też uznać że raczej była sama,bo pewnie by wspomniała,mój mąż/mój partner,więc pewnie trochę drażniło ją że sami zakochani w zespole,a teraz Nina sama,Piotr sam.

Pewnie masz rację ze z Michałem bardziej się kumplował,ale trzeba zauważyć że dłużej go znał,taka przesadna sztama między Ryśkiem a Piotrem mogła być nie do końca dobrze odebrana,a jeśli serial będzie dłużej to ich kontakt powinien być bardziej swobodny.

Mnie jednak zdziwił morderca,myślałem że znów będzie chciał zaatakować Piotra,na zasadzie tym razem się uda,i wtedy wpadnie,a nie że odpuści jemu,a zabierze się za kolejną kobietę,z jednej strony miał kasę na dobrego prawnika,umiał odegrać niewiniątko a zupełnie puściły mu hamulce.

ocenił(a) serial na 10

Marta może w 8 serii nie chciała uznać że ktoś tyle młodszy od niej jest jej szefem , widać że nie podobało się jej to gdy Michał wydawał rozkazy.

Np Bromski miał lepszy kontakt z Lucyną , do Ryśka często zwracał się po nazwisku i czasem nabijał się z niego, a jak Krzyczał na Puchałę to śmiesznie to wyglądało.

użytkownik usunięty
ghf

no ja w odc z Bromskim myślałem sobie co ten Rysiek robił że tyle lat młodszy jest stopniem wyższy.Ogólnie zabawne jest to że ciągle Ryśka do diety zmusza,żona która waży więcej niż on,raczej to ma być chyba komediowe.

No Rysiek chyba głównie za czasów Marka miał rolę takiej ciamajdy,ogólnie chyba rzadziej robią z niego durnia niż tych z Reksa.

No tak Marta sobie pomyślała taki szczyl ma mi rozkazywać,a taki Piotr może być niewiele młodszy.

ocenił(a) serial na 10

29 Czerwca na stopklatce będzie odc Zamach na Rexa obejrzyj będziesz miał porównanie tym bardziej że 1 lipca w telewizji nasz odc zobaczysz który ci sie podobał bardziej.

użytkownik usunięty
ghf

a wiadomo kiedy będzie decyzja w sprawie nowej serii?

ocenił(a) serial na 10

Na razie nic nie wiadomo pewnie gdzieś w lipcu się dowiemy.

użytkownik usunięty
ghf

zależy od oglądalności?->no ale chyba może być też tak,że nowa seria będzie dopiero Wiosną 2018 roku,a nie jesienią?

ocenił(a) serial na 10

Tak trzeba czekać

użytkownik usunięty
ghf

a jakbyś miał zrobić ranking wszystkich postaci występujących w serialu,to jakby wyglądał,bo w sumie nazbierało się,oczywiście raczej nie liczyłbym lasek dwóch komisarzy,jakiś bardzo przybocznych postaci tylko:
1-Michał
2-Marek
3-Piotr
4-Ryszard
5-Lucyna
6-Nina
7-Ewa
8-Marta
9-Ta Psycholog chyba też Ewa
10-Beata
11-Leon
12-Klaudusia
13-Komendant
Oczywiście kilka z tych postaci,możesz sobie odpuścić,bo głównie pierwsza 8 była istotna,no Leon był zabawny ale jednak siłą rzeczy nie miał aż takiej możliwości się popisać

ocenił(a) serial na 10

U mnie to tak :
1-Michał
2- Rysiek
3- Piotr
4-Leon
5-Nina
6-Lucyna
7-Marek
8-Ewa
9-Beata
10 -Marta
11- Komendant
12- Psycholog Ewa
13- Klaudia
14 Majer były szef Marka

użytkownik usunięty
ghf

u mnie w sumie wielu różnic nie będzie:)
1.Michał
2.Ryszard->chyba jego popisowym zagraniem była walka z Psem
3.Piotr
4.Lucyna-mimo wszystko
5.Leon
6.Nina ostatnio bardzo na plus,ale poprzednio niezbyt mi się podobała.
7.Beata-nawet zabawna
8-Ewa-liczyłem na więcej,miała dobre momenty.
9-Marek
10-Komendant-głównie mimo że postać epizodyczna za scenę jak tłumaczył się przed Aleksem.
11-Marta całkiem dobrze pod koniec.
12-Klaudia-momentami nawet sympatyczna,a czasami irytująca.
13-Majer-miał tam scenę jak powalił osiłków
14-psycholog Ewa-zupełnie mi nie pasowała.

użytkownik usunięty

*-Oczywiście walka w sensie droczeniem,zabawy,przekomarzanie się itd.A na akcjach szło mu całkiem dobrze,poza tym lojalny nie tylko wobec żony,ale i przyjaciół,wierny jak Pies.

ocenił(a) serial na 10

Krystian rezygnuje z gry w kolejnej części sagi nad rozlewiskiem , jako powód podają zangażowanie w M jak miłość i Komisarza Alexa więc może będzie 10 sezon.

użytkownik usunięty
ghf

no też czytałem że chyba Adam Adamonis ma go zastąpić.Raczej wyszedł by na tym niespecjalnie,rezygnuje z roli,wcześnie z Teatru,a potem dostaje informację że kontynuacji nie będzie.Choć dziwi mnie że dopiero w lipcu ma być informacja,chyba większość seriali decyzję ma w czerwcu,jak nawet nie w maju.

ocenił(a) serial na 10

tak poczekajmy może do połowy lipca ogłoszą czy będzie 10 sezon a może czekają do końca 9 serii.

użytkownik usunięty
ghf

a oglądalność generalnie spada czy się zwiększyła?

ocenił(a) serial na 10

Lepsza niż w 8 serii ale pierwsze odc tego sezonu miały jeszcze wyższą oglądalność ale od 5 od spadło.

ocenił(a) serial na 10

Pytałeś mi się też jakie lubię seriale kryminalne to już podaję.
Trylogia Oficera choć 2 jest najsłabsza , Sfora 2 części , Ekstradycja , Pitbul , glina , Ojciec Mateusz , Komisarz Alex , ale najbardziej lubię serial TVN Kryminalni. Jakoś nigdy nie przepadałem za Falą zbrodni, nie umiem wyjaśnić dla czego po prostu.

użytkownik usunięty
ghf

Fala Zbrodni to wyjątkowo mi zapadła w pamięć,ale rozumiem dla niektórych może być nawet przesadnie brutalna,przesiąknięta wulgaryzmami,nie każdy to lubi.W Kryminalnych chyba najbardziej drażniło mnie to że policjanci w ostatniej chwili ratowali ofiary i to ciągle,co było mocno przerysowane,choć czasami miało to sens jak policjant grał na czas licząc że wsparcie się pojawi.

Glina tak miała swój urok,Ojca Mateusza nie oglądałem,może jakieś urywki.Reszta jak najbardziej na plus.Choć 3 część Oficera trochę dziwna,Grand już pod koniec pierwszej miał wysłać na Kruszona 100 płatnych morderców,a najpierw sam go chciał dorwać i nikt od niego nie był zainteresowany zabiciem Kruszona a potem jeszcze go uratował w 3 serii,zabrakło żeby w 4 zostali przyjaciółmi...

ocenił(a) serial na 10

Przypomnienie dziś na stopklatce o godz 19 odc Zamach na Rexa mam nadzieje że zobaczysz i napiszesz o nim kilka zdań i porównasz z naszym epizodem Zemsta.

Co do Oficera to Szyca nie lubię i uważam go za średniego aktora ,ale w tym serialu był nie do zastąpienia. Nie lubię Oficerów z powodu tej Alicji Szymczyszyn ( Gra ją Katarzyna Cynke czyli Klaudusia z Alexa) Psycholog policyjny a zachowuje się jak dziecko na plus dobra rola Pazury. 3 jest fajna choć tak końcówka naciągana ale ważne że wraca Kruszaon i fajna rola Topy.
Kryminalni zawsze mi pasował wolałem oglądać ten serial niż Falę zbrodni polubiłem bohaterów Basię . Marka i Adama , niektóre odc też były brutalniejsze. Minus to ten prokurator Jacek co w garniaku i bez broni gonił z policjantami przestępców.

użytkownik usunięty
ghf

Ten Dumicz to w sumie taki trochę jak Marta Grabska niby psycholog a też lata za bandytami,choć on był chyba tylko prokuratorem,a ona i psychologiem i zwykłą policjantką,właśnie w Fali Zbrodni czasami Aleks też pracowała w terenie,a czasami przy biurku.

Choć ten Prokurator to było trochę przerysowane,potem coś tam strzelał,nawet Brodecki mu pomagał,ale generalnie na koniec było to trochę śmieszne bo wcześniej jednak mieli trójkę przyjaciół,choć początkowo było śmieszne jak ten Zawada się z Baśki naśmiewał,a ona mu pyskowała,a potem jak mentor,przyjaciel,ojciec.

No był ten Szczepan co chyba uznali że czasami przyda się dodatkowy policjant z posturą,a potem ta Zuzia co mieli jakby dwa zespoły podstawowy z trzech osób i dodatkowy ta Zuzia-Szczepan.

A na koniec chyba nie pamiętam ale coś chyba mało ich było,za Brodeckiego jakby wskoczył Prokurator,Zawada był inspektorem,a chyba dalej pykał na akcję,a ci z CBŚ jakby zamiast Szczepana i Zuzi.

Na upartego Baśka powinna chyba sama na akcję się wybierać,albo z tymi z CBŚ,licząc że prokurator na akcję się nie wybiera,podobnie jak Zawada jako inspektor.

Dla mnie najlepszą rolą Szyca był chyba film Wojna Polsko-Ruska naprawdę się uśmiałem,choć tutaj też dobrze mu poszło,taki momentami nawet śmieszny,czasami nawet nieprzekonujący,ale dawał radę.

Tak Psycholog który miał problemy z emocjami,bardziej na psychologa to by tam pasował chyba każdy,Aldona,Rybak czy ten Jarząbek.Pazura też generalnie pozytywnie.

ocenił(a) serial na 10

Tak ze wszystkim się zgadzam w Kryminalnych podobały mi si wątki tych braci co grał Dziurman Jareczka i Pawełka obaj nieźle namieszali w życiu Zawady.

No i jak oglądałeś odc zamach na Rexa.

użytkownik usunięty
ghf

mam nagrany,na razie widziałem kawałek,jak oglądnę resztę oczywiście napiszę.No Dziurmanowi podeszła ta rola,choć siłą rzeczy nie mogła być jakaś duża,w Fali chyba więcej pograł,widziałem jakieś urywki z nim w Klanie,może 3 razy śmiać mi się chciało,pamiętam że wiele lat temu miał być czarną owcą w rodzinie,ale z tego co widziałem to taki chyba przykładny mąż i Tatuś,nawet śmieszne patrząc po rolach jakie stworzył w Kryminalnych i Fali Zbrodni.Kupiec też był świetny.

A jak w Glinie,jak myślisz Gajewski zginął?