PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13811
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

Odcinek 112-Rewelacja

użytkownik usunięty

Chyba wszystko mi się w nim podobało,Piotr cały czas progres,Aleks świetny,cały odcinek ciekawy,Matuszak poniżający pracownika,Sztabiński jako mało inteligentny facet,Fido w odpowiedniej roli czy zajmująca się przesłuchaniem,nawet motyw że Policjanci przyjeżdżają do trupa,który okazuje się rany,Motyw z Rexa jak pies robi wszystko żeby buchnąć bułeczkę z kiełbasą.

ocenił(a) serial na 10

glina to ciekawy temat pare razy próbowano zrobić kontynuacje ale nie wyszło. Ciekawy był też wątek w Sforze jak duch niby zginął a potem powrócił w Fałszerzach.

użytkownik usunięty
ghf

tak i ten Olbrycht jak go zobaczył walnął tekstem w stylu,dla mnie umarłeś,pochowałem cię czy jakoś tak.Duch to była skomplikowana postać,niby coś tam kręcił ze Starym,a niby dla wydziału.No ostatnio coś było że może będzie 3 seria Gliny,ale raczej Gajewski musiałby żyć,nawet chyba na forum Gliny napisali że co Barciś czy jak on się nazywał,zostałby szefem,ten drugi co go grał Braciak jego pracownikiem trochę ubogo,musieli dorzucić jakiegoś sensownego glinę,albo dwóch,no może byłby ten co pod koniec się pojawił.

No brakuje tych seriali.

ocenił(a) serial na 10

W glinie postać Braciaka to Jóźwik i on był starszy stopniem od Banasia postaci Sthura więc nie wiadomo kto były by szefem.

użytkownik usunięty
ghf

oczywiście że tak,trudno żeby taki początkujący Glina przejął stery,choć osobiście myślę że szefem zostałby jakiś nowy doświadczony,wyrazisty glina zwłaszcza jeśliby niby kontynuacja byłaby zaraz po pogrzebie Andrzeja,choć z drugiej strony byłoby to ciężkie bo już fizycznie Stuhr nie wyglądał na początkującego policjanta.

Ale jakby zrobili właśnie takie dziesięć lat potem,bo druga seria kończy się chyba w 08 roku,a trzecia najwcześniej w 18 r,to spokojnie można wymyślić,że Artur przez te lata bardzo wskoczył w hierarchii został szefem,Bonifacy bo chyba tak miał na imię ten policjant jest jego prawą rękę,plus jakiś policjantów lub dwóch.

No ale też powinni jakoś widzom opowiedzieć jak to było przez te dziesięć lat,że np pojawił się nowy mentor dla Artura on dalej jak Andrzej uczył go roboty,a potem Artur przejął schedę po nim.

użytkownik usunięty
ghf

no właśnie jak były te propozycje żeby nakręcić nowe serie Fali Zbrodni czy Kryminalnych,to myślałem sobie,no z jednej strony fajnie,ale skoro większość tych seriali już dziesięć lat przerwy,to co robić że w takich Kryminalnych,Zakościelny dalej gra młodzika,Schejbal podobnie,czy właśnie 10 lat potem,a ty co myślisz co byłoby lepsze?

ocenił(a) serial na 10

Tak kryminalni też dziwnie się skończyli w takim zawieszeniu bo nie było wiadomo czy Marek przeżył były sceny w szpitalu i to tyle.

użytkownik usunięty
ghf

nie no była jakaś scena na zasadzie jakiś czas potem,co Marek i Basia są razem,ona jest w ciąży,Adam im gratuluje.Ale chyba dlatego rzadko się wznawia seriale po latach,bo udawanie że kontynuacja jest chwilę po ostatnich odc byłaby śmiesznie,a takie dziesięć lat później,to widzowie zastanawialiby się jak to wyglądało przez te lata,więc łatwiej byłoby stworzyć nowy serial.

No i ciężko byłoby zebrać ekipę w końcu ludzie mają nowe zlecenia w innych produkcjach,co innego zebrać ekipę do jakiegoś filmu w sensie kontynuacji jak np Sztos.

ocenił(a) serial na 10

Pitbul też był ok ale do 2 serii 3 była trochę słabsza , 2 miła fajną końcówkę z akcją w Magdalence Nielat tam był ok. A jak oceniasz te 2 nowe Pitbule.

użytkownik usunięty
ghf

Pitbull Nowe Porządki bardzo pozytywnie,większość filmów nie oceniłem a temu dałem ósemkę,czyli to co Psiakowi.Linda był świetny,Stramowski udowodnił że potrafi,Grabowski w swoim stylu,legenda serialu komediowego ale tutaj z mocą,Barszczyk jak zawsze "ogarnięty",na dodatek główny zły miał swoje powody.No Tomek Oświeciński też bardzo dobrze wypadł,no większość postaci dała radę.

Niebezpieczne Kobiety dużo słabiej,już trochę ciągnięte na siłę.Kolejna część to już będzie raczej porażka skoro najwięksi gwiazdorzy nie zagrają a i reżyser podziękował,a ty jak oceniasz?

ocenił(a) serial na 10

Tak Nowe porządki mi się podobały szkoda że mało było Królikowskiego ale fajny film Stramowski był dobry , a Linda bo graniu w szmirach stworzył dobrą kreacje od kilku lat. Niebezpieczne kobiety średnio Żmijewski nawet mi się podobał.

Kolejna część no może być kiepska Pasikowski się już dawno wypalił.

użytkownik usunięty
ghf

główny zły w Niebezpiecznych kobietach był dość dziwny,aktor dobrze zagrał,ale momentami zachowywał się jakby chciał zginąć.No myślę że nawet Vega bez Grabowskiego,Stramowskiego,Oświecińskiego oraz Ostaszewskiej miałby problemy coś sensownego wymyślić,dziwnie pokazywać kontynuację praktycznie z nową ekipą,zwłaszcza że bandyci muszą być nowi.

A Sępa widziałeś bo mnie się podobał,a ponoć miał kiepskie opinie,aktorzy dostawali negatywne nagrody?

ocenił(a) serial na 10

Nie widziałem tego filmu , jak już pisałem lubię też Ojca Mateusza uważam ten serial za lepszy od Oryginału , ale jeżeli ty go nie oglądasz to nie bedziemy o nim pisać.

Co ciekawe Chabior i Czop mieli nawet gościnne występy w Kiepskich Chabior więcej ale jednak.

użytkownik usunięty
ghf

a Krew z Krwi i na Krawędzi widziałeś?

ocenił(a) serial na 10

Na krawędzi 1 sezon oglądałem , a co sądzisz o tym nowym Belle Epoque średni serial jakoś Małaszyński słabo gra np taki Zakościelny np był by lepszy.

użytkownik usunięty
ghf

Małaszyński tak ostatnio chyba regres,można odnieść wrażenie że wcale nie zaczął błyszczeć jako totalny młodzik,bo przecież niektórzy już sławę zdobywają jako nastolatkowie,albo chwilę po ukończeniu 20 roku życia,a on chyba zaczął błyszczeć mając jakieś 28 lat.Dostawał chyba głównie role głównych bohaterów a nie jakieś ogony,czy nawet kumpel głownego bohatera.

Belle no cóż ogólnie dla widzów nastawionych na nowoczesność których nudzi to jak było dawniej nie jest,ale takich co ciekawi jak wyglądało kiedyś tak.Serial nie był jakiś porywający,miał swoje momenty,końcówka bardzo mocna i mimo wszystko zaskakująca.

Małaszyński miał właśnie złote lata 2004-ciężko powiedzieć do kiedy może 2008-2011,potem już chyba zgasł.Momentami sprawiał wrażenie że bardziej pasowałby do roli Jelonka niż Korzyckiego.

pozytywne role to Magda M,Oficer,Twarzą w Twarz,Katyń,Czas Honoru pewnie jeszcze coś by się znalazło,a tutaj było jak było.

Taki trochę aktorski Rooney jeśli interesujesz się Futbolem to wiesz o co chodzi,zgasł dość szybko i nie wiadomo czy się obudzi.

ocenił(a) serial na 10

Tak w tamtych produkcjach był Małach ok jeszcze świadek koronny był niezły w jego wykonaniu w Katyniu bardziej podobała mi się Rola Pawlickiego.

użytkownik usunięty
ghf

tak to też,no na szybko wymieniłem udane rolę,był jeszcze niezły epizod w MJM,film Biała sukienka coś by się jeszcze znalazło.

użytkownik usunięty
ghf

a Strażaków widziałeś?

ocenił(a) serial na 10

Widziałem strażaków ale nastawiłem się negatywnie bo zastąpili Alexa wiosną 2015 miał być 7 sezon Komisarza a tu strażacy. 1 seria średnia ale 2 była fajna już większe akcje i lepiej wizualnie było.

użytkownik usunięty
ghf

No Wesołowski jako gbur fajnie wypadł,zawsze grał takich sympatycznych chłopaczków a tutaj taka zmiana.Zakościelny mimo upływu lat dalej taki kozaczek w sumie.Ale miła odmiana bo jednak tematyka rzadziej poruszana niż seriale o policjantach,a oglądałeś Prokuratora?

ocenił(a) serial na 10

Tak Kuba nawet aktorsko w tym serialu był ok. Prokurator fajny serial dobra rola Komana.

użytkownik usunięty
ghf

a Układ Warszawski i film Weekend widziałeś?Zieliński jako policjant i Kolak jako prokurator chyba generalny też dobrze,Wagner jako tak zła,szkoda że drugiej serii nie było.

ocenił(a) serial na 10

Układ warszawski dobry serial Englerta lubię jako aktora i fajnie się oglądało.

Z innych seriali lubię jeszcze czas honoru.

użytkownik usunięty
ghf

tylko że kolejny serial bez zakończenia,to mnie irytuje że w serialach w których nie wiadomo czy będzie kontynuacja powinno być zakończenie,a nie że syn z bratem domyślili się że facet został zamordowany,chcą dorwać mordercę i tyle.

Czas Honoru to chyba wszyscy lubią,jakby ktoś napisał/powiedział że nie polubił byłbym w szoku,a Belfra widziałeś bo poza Czasem Honoru to chyba jedyny serial który każdy polubił?

ocenił(a) serial na 10

Czas Honoru świetny serial szkoda że powstanie tak nie grało z tym co było w poprzednich seriach dużo nieścisłości i samo zakończenie 6 serii też niewyjaśnione bo niby była mała szansa by przeżyli.

użytkownik usunięty
ghf

Powstanie nie do końca dobrze się oglądało bo nie było w kolejności,wiadomo było że wszyscy główni muszą przeżyć,a młodzi zginąć,bo jak inaczej skoro główni grali w tych co niby pokazywali dalsze losy,a młodzi się nie pojawili.

ocenił(a) serial na 10

Tak i ogólne zakończenie serialu to 6 seria też do końca nie wiadomo jak się skończyło bo jakaś tam szansa na ucieczkę przed UB byłą.

użytkownik usunięty
ghf

zdania były podzielone jedni że i tak ich dorwali,inni widzieli szansę.Choć pokazane najpierw jakby mieli zaraz wszyscy zginąć,a za chwilę jednak pojawiła się szansa na wolność.Ale i tak Wanda z Matką aresztowane,Michał ranny,Celina nie żyła.A Lena wiadomo i tak pewnie nie chcieliby jej znać zwłaszcza Michał.

ocenił(a) serial na 10

Choć uważam że taki jeden film kinowy kończący wszystkie wątki by się przydał zobaczył bym chętnie coś takiego. Dobrze że Kwieciński zrezygnował z pomysłu by zrobić serie ko Kampanii Wrześniowej bo chodziły takie informacje że chciał by pokazać początki bohaterów , ale jednak oni byli już za starzy by grać nastolatków.

użytkownik usunięty
ghf

tak pewnie ta Kampania Wrześniowa byłaby jakoś w 2017 roku,a o ile Wieczorkowski w 2008 roku dość młodo wyglądał jak na 36 lat,to teraz raczej wygląda na swoje lata,45-letni aktor gra młodego chłopaka.

Wprawdzie w większości serialu normą jest że 25-latek gra licealistę,a 30-latek studenta ale tutaj różnice byłyby ogromne.lepiej już nakręcić inny serial o Kampanii Wrześniowej albo dać młodszych aktorów co graliby jako Młody Władek Konarski czy jako Młody Bronek Wojciechowski.

ocenił(a) serial na 10

Chyba też wszyscy lubią Ranczo dla mnie cały serial jest ok i nie rozumie tego lamentu że 4 pierwsze serie ok a potem gorzej , serial musiał się rozwinąć jaki same Wilkowyje bo prze3cież było by dziwne żeby wieś wyglądała tak samo pod rządami Lucy jako wójt.

Podobnie jest z Gwiezdnymi wojnami też są podziały na orginalną trylogie , Prequele , czy teraz nowe filmy od Disneya. Dla m nie np Gwiezdne wojny to całość wszystkie części lubię i uznaję jako sagę.

użytkownik usunięty
ghf

a wracając jeszcze do Czasu Honoru,głupi był wątek niby miłości między Leną a Michałem,to jeden z najlepszych przyjaciół jej męża,jakby nie mogli innego faceta dać jej do romansu.

użytkownik usunięty
ghf

oglądnięte czyli zaliczone.Odcinek naprawdę b.dobry,ale nie ma się co dziwić w końcu takie odcinki są Hitowe i widzowie oczekują od nich więcej,ciężko dokładnie wskazać który lepszy czy z Aleksika czy Reksika w Aleksie podobało mi się to że była osobista Wendeta i jednak zabójca zginął,a w Reksie że było to jakoś tak bardziej sensownie,nie wchodzą dwie policjantki na raz i zdziwione że bandyta grzecznie się nie położył na podłodze,tylko Kuntz zwany pieszczotliwe przeze mnie Skunksem,nie miał innego wyjścia był sam,a całkiem sensownie przeciągał sprawę,czekał na wsparcie które logicznie się zachowało,mimo że nie mieli takiej przewagi liczebnej jak w Aleksie w końcu tutaj dwóch policjantów plus pies,tam trzech plus pies.

Zdecydowanie najlepsze wrażenie na mnie wywarł właśnie Kuntz,był wspaniały,pokazał że nawet taka komediowa postać,potrafi fajnie się wykazać,tego właśnie oczekuje od tych komediowych,żeby byli śmieszni,potykali się o własne nogi,a jak sprawa wymaga potrafili się wykazać.

Hoffmann faktycznie lepiej niż wcześniej,ale dalej w niektórych scenach,jakby się śmiał kiedy nie powinien.

No i dobrze,że bardzo nie dublowali odc i wymyślili swoją wersję,a nie że nagle się okazuje że śmieszek Hoffmann miał ukochaną,która została zabita i niby chce pomścić jej śmierć.A to wedle scenariusza kto te 6 lat temu miał być opiekunem Reksa,byłem zdziwiony że nie pokazali jakiegoś policjanta np Mosera.

Wyglądało to jakby Pies sam śledztwo prowadził.

ocenił(a) serial na 10

Oba odc Fajne , jednak u nas była większa dawka emocji które okazywali bohaterowie. Hoffman nawet wizualnie wygląda lepiej niż w 8 serii. Kunz tak czasem miał przebłyski , a czasami zachowywał się głupio.

Też mnie ciekawi kto był opiekunem psa podczas pierwszego aresztowania tego psychola , z dat wynika że albo końcowe akcje z Moserem lub początek Brandtnera. Choć Kunz nie mógł o tym wiedzieć bo dołączył trochę później do ekipy, to jest właśnie kłopot oryginału czyli niedomówienia tak jak zniknięcia policjantów.

użytkownik usunięty
ghf

tak,tylko zauważ że Piotr miał dwa powody żeby się mścić a Hoffmann jeden.Zresztą Hoffmanowi mogło zejść ciśnienie,bo Piesek przeżył,a Piotr wiedział że ukochana nie żyje.Jakby ją tylko ranił to co innego,a paradoksalnie to Piotr bardziej zachował zimną krew bo jednak bandziora nie uderzył,a Hoffman tak,choć trochę dziwna scena,niby puściły mu nerwy i go uderzył,a z drugiej robił to z miną jakby żartował.

Ten Rysiek też niby komiczna postać,ale widać że ludzie bardziej go szanują,a ten jak Kuntz co rozmawia z Radcą,a ten że jest idiotą,choć mógł się rozłączyć i zadzwonić za chwilę,jak Reksio przestanie go lizać.

To był ostatni odc serii i potem już Włoskie,czy coś było dalej?

użytkownik usunięty
ghf

choć tak sobie teraz myślę że może nawet Polska Wersja była lepsza,bo w końcu sprawa tyczyła się większego dramatu,zabójstwa kobiety i postrzelonego psa,a tam tylko postrzelonego psa,no i Policjant zabił.Pies wydaje mi się że lepiej się zachował w Aleksie,w Reksie jakby był przytomny,przynajmniej tak mi się wydaje,a w Aleksie wyglądał jak w stanie ciężkim,no i w Reksie jakby zbyt agresywnie pies chyba zareagował jak na kogoś kto ledwo przeżył,w Aleksie było to bardziej naturalne że pies delikatnie pomachał łapą i wydał subtelny głos.

ocenił(a) serial na 10

Tak ze wszystkim się zgadzam to nie był ostatni odc Austriacki , stopklatka miesza tymi odc tak naprawdę epizod ten zaczynał 9 serie która liczyła 13 odc no i był jeszcze 10 sezon z 4 odc. Szkoda że też w Rexie nie pokazali za jakiego opiekuna pies złapał tego gościa po raz pierwszy , ale o tym już pisałem.

użytkownik usunięty
ghf

no tak,nawet sobie pomyślałem że morderca postąpił był racjonalnie np to Moser się uwziął,organizował na niego obławę,fizycznie złapał go Pies,i początkowo morderca zabiłby Mosera,ale skoro tamten nie żył,to został mu Pies,a tak można byłoby odnieść wrażenie,że Pies sam go zakuł w kajdanki i wpakował do radiowozu.

ocenił(a) serial na 10

Tak to było by lepsze niz pokazanie jak sam pies goni bandytę.

użytkownik usunięty
ghf

to byłby żaden problem zaangażować aktora do jednej epizodycznej roli,tym bardziej że scena nie była aż tak krótka.Zazwyczaj jednak opiekun był bliżej Psa.

ocenił(a) serial na 10

Albo mogli dać przestępce z poprzednich epizodów to wtedy było by wiadomo kto go Aresztował. U nas w ost odc facet miał przynajmniej prawdziwą broń bo w Rexie strzelał ze śrutów.

ocenił(a) serial na 10

Tak w Rexie miałem wrażenie że pies jakby tylko był lekko ranny.

użytkownik usunięty
ghf

no ostatnio udało mi się jakieś 3 odc z 10 serii oglądnąć i faktycznie Hoffmann lepiej niż w ósmej,ale do poprzednika startu i tak nie ma.

ocenił(a) serial na 10

Już w 9 serii było lepiej np w tym od zamach na Rexa

W Alexie z zaległych odc nadal są 4 to takie odc :
Sisi - 5 sezon
śmierć przez internet -6 sezon - oba odc z Brandtnerem
Krokodyl z Dunaju - 9 sezon
Śmierć bestii -10 sezon - te z Hoffmanem.

użytkownik usunięty
ghf

to może ja dziewiątą serię oglądam,napiszę ci o czym,a ty będziesz wiedział która,napisałeś ostatnio że Stoplatka miesza więc pewnie dlatego.To był odc co dzieciaki zastrzeliły bezdomnego,o tych co zmuszali do żebrania dzieci z Rumuni i ten co ordynatorkę lekarz zabił.One były przed tym zamach na Reksa,oglądam jakby od końca.

ocenił(a) serial na 10

Tak to odc z 9 serii u nas też teraz były tylko ten odc o lekarzu co zabił ordynatorkę był u nas w 8 serii.

ocenił(a) serial na 10

Jet oficjalne info świat seriali podaje że 10 lipca rozpoczynają się zdjęcia do 10 serii. Premiera jesienią martwi mnie to że w artykule nie ma nic o Ninie czyżby Karolina zrezygnowała.

użytkownik usunięty
ghf

czyli co były jakieś informacje o odc a tam tylko o Piotrze,Ryśku oraz Marcie?,Karolina by tylko umowę na parę odc podpisała?

użytkownik usunięty
ghf

no znalazłem ten artykuł,faktycznie napisane jest tak jakby odeszła z zespołu,cały czas jest tylko ta trójka wymieniana,no w sumie znowu jest temat do spekulacji.Czy zostaną w trójkę,czy ona np gdzieś wyjechała i wróci,czy znowu ktoś nowy,może jakiś facet,bo w sumie zawsze było max dwóch,a jednak w Reksie zazwyczaj trzech.

ocenił(a) serial na 10

Dopiero teraz odpisuje bo miałem popsuty komputer. Tak ciekawe czemu niema Niny z opisu wynika że będą realizowane odc z kolejnych już Włoskich sezonów.