PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687676}

Krzyk

Scream
2015 - 2019
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 11980
4,0 10 krytyków
Krzyk
powrót do forum serialu Krzyk

Była spora dyskusja podczas 1 sezonu, a więc pora na nasze domysły w sezonie drugim.
Najdziwniejszy jest nowy syn szeryfa: sporo wie o głównych bohaterach i ich śledzi (Brook)
Nauczycielka może, ale jednak czy to nie znowu kopia Piper ?
Zoe, łamiemy kanony i czarnoskóry morderca, albo przynajmniej wspólnik ?
Troy James, a może ktoś jeszcze nie pokazywany ?
Po dwóch odcinkach mało coś powiedzieć, ale pobawić się można :)

ocenił(a) serial na 8
Skejcik

Piper była tylko kilka lat starsza od Emmy, a ta na zdjęciu podobna do Zoe wygląda na młodszą od reszty, więc teoretycznie to może być Zoe lub jej siostra.

Slowick

Piper i Lang razem mieszkały w Domu Dziecka. Siedziały obok siebie, więc musiały się lubić. Lang coś kombinuję, ale wg mnie nie współpracuję z mordercą. Teoretycznie 4 dziewczynka to Zoe, bo w sumie w domu dziecka mieszkają dzieci w różnym wieku. Nie wiadomo nic o jej rodzinie ( chociaz cos tam wspominała )

Skejcik

Moim zdaniem Hayley robi kolejny kawał. Bo jakby wiedziała kto jest morderca to by też mogła być morderca.
Przyszedł mi taki pomysł widząc to.
A gdyby tak ten zart Hayley z 1 odcinka to nie zart? Tylko naprawde planowali zabic Emme, ale nie wyszło. A na koniec wszystko obrocili w zart, gdy Emmie udalo się dźgnąć "zabójcę". Teraz nikt ich nie podejrzewa. Tylko jaki by mieli motyw? hmm

ocenił(a) serial na 7
wojtas656

to nie była Emma tylko Audrey. Po za tym maska wyglądała na tą prawdziwą w promo, a nie fake co posiada chociażby Stavo.

Skejcik

racja to Audrey. Nie wazne jak wygladala. Po za tym Stavo nic nie wie o żadnej masce. Wyszlo to w rozmowie z ojcem

wojtas656

Taaaaak nic nie wie o żadnej masce, tylko sam ją sobie wyciągał z pudełka i zakładał na ryj, po czym robił w niej focie, oglądałeś dokładnie? ;) Stavo doskonale wie o tej masce, musiał ją gdzieś schować i tyle albo ktoś mu ukradł, co do Haley jako mordercy bardzo słabe i mi się to wydaje i moim zdaniem było by to naprawdę słabe, rzadko kiedy jest a jak jest to na kilka sekund,

ocenił(a) serial na 7
Rrouge

Nie tyle Hayley jako morderca tylko taki pomagier coś a'la Scream Queens.
Miałem odp to samo na temat Stavo i maski, thx Rrouge :D

Skejcik

Nie ma za co :D
W sumie jako pomagier miało by sens, ale mam nadzieję że nie dadzą tu jakiejś większej ilości osób w tym siedzących niż 2 xD bo Scream Queens to jednak horror-komedia i dużo absurdalności, w Scream mimo wszystko jest więcej powagi i myślę że 2 jak już była by jednak bardziej możliwa tutaj i sensowna xD

Rrouge

co do stavo i maski to sugerowałem się ostatnim odcinkiem. Ojciec go pyta o maske, a stavo mówi, że nic o tym nie wiem. Wg mnie było widać, że jest zdziwiony tym pytaniem. Sceny z zakladaniem przez Stavo maski nie pamietam

ocenił(a) serial na 8
wojtas656

Była taka scena jak ją zakłada Stavo i pstryka fotki a zaraz potem przychodzi do niego Brooke.

kacperowski20

który odcinek i minuta? ;) nie chce mi sie szukac

ocenił(a) serial na 8
wojtas656

Odcinek 6 od minuty 26 min 27 s:)

wojtas656

Wszystko można udawać, dla mnie nie było to jakoś ukryte, normalnie podszedł i zapytał jaka maska i tyle :) każdy by tak powiedział gdyby chciał coś ukryć a ten moment bardzo dobrze pamiętam, zakłada maske robi sobie do lustra fotki bez koszulki i w masce, jak Broooke puka chowa gwałtownie maskę do pudełka a później jak przytula Brooke to spogląda na nią, później maska tajemniczo znikła z pudełka :)

Rrouge

Z tej sceny zapamietałem wszystko oprocz zakladania tej maski. Hmmm

ocenił(a) serial na 7
wojtas656

Miałem rację. Hayley znała tożsamość mordercy :)

ocenił(a) serial na 8
wojtas656

Zoe mówiła, że miała problemy więc mogła leczyć się u Lang a tam zobaczyć zdjęcie. Tak mogła wpaść na plan rozmowy z Pipet. A reszta sama się potoczyla.

Wercia1501

W jakimś ośrodku chyba była, ale to było tylko rok wcześniej. Coś w tym leczeniu Zoe może być

ocenił(a) serial na 8
wojtas656

Ona chyba nie powiedziała, że była w ośrodku. W każdym razie coś w tym jest. Nie ufałabym jej za nadto.

Wercia1501

Ty nie musisz jej ufać ;)

ocenił(a) serial na 8
wojtas656

I żebyś wiedział :p

Wercia1501

;)
kolejne pytanie dlaczego Emma jest na zdjęcie z Troyem Jamesem? ( zakładam, że to on ). Emma to córka, któregoś z Jamesów? ;P

wojtas656

nie wiem czemu, ale nie Wiki itp Kristi Lang jest przedstawiana jako Foster- Sister Piper. Wychodzi, że wychowywały się we dwie po za domem dziecka. Chyba.

ocenił(a) serial na 8
wojtas656

Nawet jeśli okaże się, że to siostry to i tak nie będzie to wiele znaczyło. Została zaatakowana i leży prawie martwa w szpitalu. To też może być zbieg okoliczności w nazwiskach. Osoba, która zrzucił ją ze schodów to mężczyzna, musiał mieć siłę żeby to zrobić. Jestem za tym, że morderców jest kilku, ale Lang z nimi nie współpracuje.

ocenił(a) serial na 8
wojtas656

Jeśli zaś chodzi o zdjęcie Emmy to mam tak wiele teorii spiskowych:D
1. Jest na zdjęciu ze swoim prawdziwym ojcem
2. Jej matką była przyszywana siostrą Jamesa. Gdy rodzina zauważyła niezdrowa fascynacje oddała dziewczynkę, ale to nie pomogło bo on i tak ja znalazl
3. Ojciec był przyszywanym synem Jamesa i tego nie mógł udźwignąć i dlatego zwiał
4. Matka miała problemy psychiczne i dlatego pojechała N farmę
5. Pojechała na farmę bo czuła się winna
6. Emma została porwana jako dziecko - to tłumaczyło by szeryfa.
I inne;)

ocenił(a) serial na 8
wojtas656

Albo to nie jest Emma i to nie są jej wspomnienia.

Wercia1501

to Emma na zdjęciu.
1 - prawdopodobne
2- odpada
3 - odpada
4 - prawdopodobne
5 - prawdopodobne
6 - prawdopodobne
Pisałem, że Lang nie wspołpracuje razem z zabojcą / ami ;-)

ocenił(a) serial na 7
wojtas656

Po 9 odcinku jestem prawie Pewna, że to Zoe.. W pierwszej części filmu ''Krzyk'' Sidney straciła dziewictwo z zabójcą - w 9 odcinku Noah robi to po raz pierwszy z Zoe, już wcześniej wszystko wskazywało na nią - reakacja na śmierć Jake'a, upicie Brook. Ogólnie stawiam na duet Kieren + Zoe( no i może ktoś jeszcze), Kieren też jest podejrzany, to, że zabójca go nie zabił i tak jakby ''oczyściło go to'' z podejrzeń, nigdy też nie był sam na sam z zabójcą, zresztą tak jak Zoe.

creeepy

Ja obstawiam podobnie Kierana i Zoe ale mam nadzieję że nie będzie więcej już niż 2, dla mnie więcej niż 2 to byłaby już trochę przesada i takie naciągane.

creeepy

Odniesie do Krzyku ciekawe, ale czy to masz jakieś znaczenie? Zoe zaczyna pasować, ale dlaczego??
Kieran został sam na imprezie, więc teoretycznie to mógł być on. Wzrostem pasuję do zabójcy stojącego przed Hayley.
tylko po co tam był Stavo??
Po co ciało Piper?
Wg mnie ciało Piper zostało wyciągnięte tej samej nocy, kiedy zginęła. Kolejnego dnia na pewno już policja przeszukiwała rzekę i nie znalazła ciała, więc ten ktoś musiał to zrobić pomiędzy śmiercią Piper i porankiem.
Nie wiem czy to sobie wmawiam, ale wydaję mi się, że Zoe ma coś wspólnego z pływaniem lub nurkowaniem - chyba tylko sobie to wmówiłem ;D

ocenił(a) serial na 7
wojtas656

wzrost kaskadera czasem myli ;)
Mogła to być Zoe :)

ocenił(a) serial na 8
Skejcik

Tak, ale hmmm....Hayley chciała zrobić laskę zabójcy, więc to raczej był facet, skoro widziała go bez maski i zamierzała to zrobić.

ocenił(a) serial na 8
creeepy

Kiedy zabijana była Harley Zoe była wraz z Noah przy bezpiecznikach, wydaję mi się, że ona odpada

ocenił(a) serial na 7
Dexiuu

Kiedy nie zabija Zoe to zabija wspólnik. Ona była z Noah to Kieran albo Eli zabił Hayley.

ocenił(a) serial na 7
Skejcik

Właśnie obejrzałam 9 odcinek. Po nim raczej stawiam na to, że mordercą jest Kieran. Kiedy Emma pobiegła za Hayley i poszła z Audrey, a Noah był z Zoe, tylko on został sam. Poza tym W 1 sezonie też było kilka scen, które wskazywały na to, że to on nim jest + odcinek 2 sezonu w wesołym miasteczku, gdzie Audrey, Noah i Emma uciekali przed mordercą, a gdy już zniknął, pojawił się Kieran. Poza tym mamy już pewność że morderca jest facetem. Stavo według mnie odpada, to byłoby zbyt oczywiste.

ocenił(a) serial na 7
AniaAnnee

najbardziej także obstawiam Kieran & Zoe, a druga moja opcja to Eli & Zoe.

ocenił(a) serial na 8
Skejcik

W 9 odcinku w ogóle nie pojawił się kuzyn Kierana, wiadomo co się z nim dzieje?

ocenił(a) serial na 7
Dexiuu

tego nie wiadomo. Może wyjechał, może się ukrywa lub pracuje sobie w kawiarni ;)

ocenił(a) serial na 7
Skejcik

albo zabija i straszy :)

Skejcik

W takim serialu jak Krzyk , taki szczegół jak sylwetka mordercy musi pasować do np Kierana. Nie może być tak, że morderce pokazują cały czas wysokiego 1,85cm a później okazuję się, że to jest np Eli 170cm. Uważam, że o taki szczegół scenarzyści zadbają....
W większości wszyscy obstawiają Kieran i Zoe. To teraz jakie mogli by mieć motywy ;)
Zoe - mówiła, że mama zawiozła ją do jakiegoś ośrodka na początku pierwszego sezonu. Wtedy akurat zaczęły się pierwsze zabójstwa. Zoe być może już wtedy współpracowała z Piper i gdy dowiedziała się, że to Piper zabija to doznała jakiegoś szoku, wstrząsu. W tym momencie trafiła do ośrodka.
Kieran - jakieś pomysły??

ocenił(a) serial na 8
wojtas656

Kieran może zabijać w zemście za ojca.

cruzea

Co Emma, Noah, Audrey zawinili śmierci jego ojca?
to było by zbyt proste.
Zoe i Kieran muszą mieć sekrety o których jeszcze nie wiemy

wojtas656

Nie, według mnie to by nie było takie proste, morderca to morderca, jest jednak mordercą i nie myśli normalnie, czyny jego nie są często kontrolowane i nie działają normalnie :) Może od początku było z nim coś nie tak, jak mówił Eli, to prawda jeden na drugiego mówi, ale skąd wiemy że to właśnie nie z Kieranem od początku było coś nie tak, może ten pies o którym wspominał Kieran którego niby "pożyczył" Eli i odnaleziono go martwego, to nie Eli za to odpowiadał lecz Kieran, w końcu Kieran nigdy nie dokończył.

Rrouge

jest w tym prawda, że morderca nie myśli normalnie itp. myślałem nawet o tym, że to Kieran zabił lub przyczynił się do śmierci rodziców

wojtas656

Ja też tak kiedyś myślałem i nadal troszkę myślę, w 4 części morderczyni była w stanie zamordować własną matkę ;D

wojtas656

Według mnie nie musi ;) w filmach krzyk też sylwetka nie pasowała, szczególnie w 4 części a w 1 sezonie pasowała? nie ;D do Piper też nie pasowała, cały czas był wysoki a tu na końcu jakiś pomniejszony, ściąga maskę i Piper więc w tym sezonie wzrost też może być mało warty jeśli chodzi o mordercę, właśnie że przeważnie w serialach czy filmach jak krzyk wzrost niestety nie jest dopasowany :). Kieran może mieć wiele motywów - obwinianie za śmierć ojca, poza tym, cała jego sprawa z tym wypadkiem matki i ojczyma nadal jest podejrzana, nie wydaje mi się żeby powiedział prawdę i mimo wszystko nadal o nim nie wiele wiemy jeśli chodzi o jego przeszłość ;) a całe to porwanie wyglądało na mega ustawione.

ocenił(a) serial na 6
Rrouge

A jak wytłumaczysz to, że Stavo narysował Bransona leżącego na łóżku?
A tak serio to mordercą jest...Jake. Tak, dobrze przeczytaliście, on żyje. Jego śmierć była sfingowana.

McGyverPL

Brooke powiedziała Stavo o tym co zrobiła nauczycielowi, więc wystarczyło, że on to narysował z wyobraźni.

McGyverPL

HAHAHA ;D z tą sfingowaną śmiercią to dobiłeś, jego śmierć jest potwierdzona i jest nierealne żeby żył, widocznie było widać że kosa go rozcina, widocznie, morderca unosi kosę opuszcza i rozcina go, nie da się sfingować takiego czegoś, gdyby tak zrobili to ten serial by stracił jakikolwiek sens i logikę, co innego kiedy nie widać jak osoba jest zabijana, ale tu wyraźnie było widać że jest rozcinany, poza tym jeszcze jego zwłoki zrzucone z wyciągniętymi na wierzch wnętrznościami. Niemożliwe do sfingowania.

ocenił(a) serial na 6
Rrouge

Teraz już wszystko stało się dla mnie oczywiste... To Brooke. Zabiła Jake'a, żeby odwrócić od siebie uwagę. Wszyscy pomyślą, że przecież nie zabiłaby swojego chłopaka. Poza tym on ją oszukiwał. Może się o tym dowiedziała. Udaje, że za nim tęskni. Stavo być może jest jej pomocnikiem, ale nie wie o wszystkim. Albo Kieran. Bo to chyba jego wystraszyła się Lang. Potem ukradł jej klucze i poszedł z Emmą do jej domu. Pewnie już wcześniej się tam wkradł. Em zobaczyła zdjęcie. To było ustawione. Być może to fotomontaż.

McGyverPL

Okej, teraz się zorientowałem że sobie robisz jaja ;D według mnie to i tak będzie przewidywalne jak w 1 sezonie i mordercą będzie Kieran, Eli albo Stavo. Ale nie dziwi mnie ze tyle teorii, przy 1 sezonie też tak było, przecież to logiczne że każdy ma własną teorię i że w dyskusji będą się takie rzeczy działy, szczególnie ze odcinek po odcinku dochodzą nowe wskazówki. Chociaż niektóre to już przesada, niektórzy naprawdę sądzili że śmierć Jake'a to ustawka, ale dla mnie to totalna przesada, dlatego mnie śmieszą takie rzeczy, jak mówiłem, rozumiem gdy nie widać jak ktoś jest zabijany, tylko już zabitego, a w tym przypadku dokładnie widać jak jest rozcinany.