Świetny serial, masa akcji, mnogość wątków, a nawet sporo romansu jak na kreskówkę.... szkoda
że się zakończył. Według mnie miał on potencjał na jeszcze wieeeeeele nowych przygód, tym
bardziej po tym jak się skończył ostatni odcinek... moim skromnym zdaniem powinni zrobić 3 serię!
Zdecydowanie zgadzam się z twoją wypowiedzią. Pamiętam jak oglądałem ten serial jako dziecko i strasznie mi się podobał, jakiś czas temu postanowiłem odświeżyć sobie, więc tą serie i dopiero wtedy dostrzegłem wszystkie te cechy, które wymieniłeś. Naprawdę jedna z najlepszych kreskówek jakie znam :)
Zgadza się, jeszcze jak lubi się motyw superbohaterów to już w ogóle pozycja obowiązkowa. U mnie było podobnie jak u Ciebie, też oglądałem to jako wiele lat temu i teraz postanowiłem sobie odświeżyć i muszę przyznać, że serial nic nie stracił na wartości a wręcz jeszcze zyskał. Teraz głód na kontynuacje zagłuszyłem nieco 4 filmami kinowymi: "Justice League War", "Justice League: Crisis on Two Earths", "Justice League: Doom" oraz "Justice League: The Flashpoint Paradox" (najlepiej właśnie w tej kolejości). Są dobre, ale to już nie to samo niestety.....
Szkoda, że tak się skończyło i nie doczekamy się raczej kontynuacji. Fajnie pokazali stosunki między tą główną siódemką. HG z GL, Batek z WW. Liczyłem na to, że chociaż tutaj Nietopek dostanie weselsze zakończenie. Ostatnie słowa Supermana do Bruce'a, że mięknie. Myślałem, że rozwiną to jeszcze przez parę sezonów. Niestety te filmy animowane, które wypuszczają to już nie to samo. Szkoda fajnie oglądało się to za dzieciaka i chętnie nawet teraz bym obejrzał, ale musiałaby być to kontynuacja tego serialu, z tymi bohaterami.
Jest na kreskóweczki.pl A propo poszukuję odcinka w którym było powiedziane, że zielona latarnia jest fanem komiksów i ,że znaleźli się w jednym z nich w takim idealnym miasteczku. Pamięta ktoś może ?
http://www.kreskoweczki.pl/kreskowka/5119/liga-sprawiedliwych_18-powszechna-nies prawiedliwosc-cz-1/
http://www.kreskoweczki.pl/kreskowka/5120/liga-sprawiedliwych_19-powszechna-nies prawiedliwosc-cz-2/
To ten odcinek (dwuczęściowy)
Szczerze powiedziawszy to wątki romansowe głównej siódemki kulały, wyjątek to HG i GL ale tylko przez JL, scena pierwszego pocałunku prześwietna, niestety w JLU wiadomo jak się potoczyło dalej :) Serio, najlepiej ukazane wątki romansowe to te Green Arrowa z Black Cannary oraz Question'a z Huntress.
" (...) niestety w JLU wiadomo jak się potoczyło dalej"
No tak, ale pamiętaj, że mimo wszystko zostawili tą kwestię otwartą. HG i JL jeszcze spokojnie mogli potem się zejść, i to nie jeden raz xD
Szczerze wątpię ;P Gdyby pociągnęli to dalej to pewnie doczekalibyśmy się HG i HM :P GL w JLU był za Vixen, o Sheirze zaczął ponownie myśleć po przygodzie z podróżowaniem w czasie i ujrzeniu swojego i jej syna w przyszłości. To samo ona, gdyby nie wspominał jej o tym to nadal by tylko go podburzała. Szkoda że nie pociągnęli JLU dalej :D Chciałem zobaczyć jak daleko rozwinąłby się wątek B-Mana i WW :P
A ja tam lubię wierzyć, że oni się tam gdzieś w pewnym momencie znowu zetknęli :D Choć przyznam, podoba mi się rozwiązanie, że dali trochę niedomówień. Inna sprawa, że jak dla mnie mogłoby być nieco więcej tych odcinków.
Co do wątku Gacka i WW, to mi się wydaje, że był aż tak wyjątkowy właśnie dlatego, że był ciągle w stanie niedopełnienia. Dlatego o tyle ciekawa była ich relacja. Gdyby do czegoś konkretnego między nimi doszło, to mogłoby trochę to wszystko popsuć.
Mnie GL zaczął w Unlimitted po prostu irytować, zachowywał się jak buc który nie wie czego chce :D
Za to uwielbiałem wątki Black Cannary/Green Arrow i Huntress/Question :D Aż żałuje że nie dawali ich więcej. Odcinek w którym Huntress z pomocą Questiona chce sprzątnąć mafiosa którego broni Black Cannary i Arrow prześwietny :D
W ogóle scena z sex-phonem w wykonaniu Questiona i Huntress mega :D Aż chyba zaczne oglądać od początku JL :D
No cóż, do GL-a nigdy nie przestałem mieć pewnej sympatii, ale zgadzam się, że czasem zachowuje się tak, jakby miał wieczny okres :D
O taak! Ja jestem właśnie akurat w trakcie oglądania JL i też sobie przypomniałem te odcinki. Te dwie pary są chyba nawet najciekawsze - aż nawet ciężko stwierdzić która bardziej. W ogóle na miejscu twórców wrzuciłbym kilka dodatkowych odcinków z nimi, niż z taką np. Supergirl.