PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236958}

Magda M.

2005 - 2007
6,5 44 tys. ocen
6,5 10 1 43548
6,4 7 krytyków
Magda M.
powrót do forum serialu Magda M.

jakiś facet? Bo ja nie (i nie mam zamiaru). Ten serial to kolejne badziewie dla kobiet, które stara się być nieco ambitniejsze od "M jak miłość". Dlaczego "Magda M." ma tak wysoką ocenę (9,07). To niewiele mniej niż "Lost" (9,49). Ludzie... (zakładając, że kobiety to ludzie :P) - przecież "Lost" jest serialem wybitnym i wciągającym, a taka "Magda M.", to szmira skierowana tylko dla kobiet. Facet nie uświadczy w tym serialu niczego interesującego. Ja głosowałem na 1, by osłabić tak silną pozycję tego szajsu. Chociaż moim zdaniem serial ten zasługuje na 4/10.

A wiecie jaką ocenę ma "Miasteczko Twin Peaks" - 8,78. Przecież to skandal, żeby taka "Magda M." miała o wiele lepszą ocenę niż genialne dzieło Lyncha.

ocenił(a) serial na 10
Flisio

Oj, mylisz się co do tej pełnej feminizacji ;P Ja znam facetów, którzy oglądają ten serial i może nie płaczą przy scenie z wielbłądami, ale fabuła ich interesuje. Moja opinia z pewnością nie jest obiektywna, jednak myślę, że to jeden z lepszych współczesnych polskich seriali i nie ma go co porównywać z "Lost" czy z "Maisteczkiem Twin Peaks", bo to produkcja nastawiona na zupełnie inny typ odbiorcy, inne realia i podejmowane tematy. "Lost" ma wciągać i zadziwiać, "Miasteczko Twin Peaks" straszyć (bynajmniej mnie straszyło, może dlatego, że oglądałam to w wieku 6 lat :P), a "Magda M." ma pocieszać, wzruszać i śmieszyć. I co ma piernik do wiatraka? :) A co do ocen, to normalne, że serial popularny, zabawny i romantyczny może być w swojej kategorii arcydziełem, takim, jakim w swojej było "Miasteczko Twin Peaks" i nie ma co się bulwersować, nie można mierzyć tych dwóch seriali jedną miarą :)