PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=633464}
7,3 20 tys. ocen
7,3 10 1 20385
5,8 4 krytyków
Misja Afganistan
powrót do forum serialu Misja Afganistan

ten pomysł z mostem - beznadzieja..Przez 50min.odc. praktycznie nic się nie działo, akcja trwała łącznie 2 minuty, gotowanie bigosu i Lusi z Rancza dała Konaszowi. Świetnie pomyślane: obrona przed atakiem się jeszcze dobrze nie skończyła, a dwie ważne osoby w oddziale znikają na całą noc i nikt ich nie szuka? FAIL.! btw. ciekawe co na to wszystko Pan Kusy ;>

ocenił(a) serial na 2
agatha103

Zgadza sie! Jeszcze ten most! Taki ważny, strategiczny. Nad czym on w ogóle był? Nad pustynią? Obok mostu przejechał mały łazik bez problemu. Zawiodłem sie tym serialem.

semeniuk_r

to go nie ogladaj ,wlacz sobie Ranczo Wilkowyje

semeniuk_r

A jak Ci sie nie podoba ,to nie musisz go komentowac na forum ,bo tylko posmiewislo robisz

Pasterz21

Faktem jest, że film ma niedociągnięcia techniczne, które mogą razić. Po prostu serial ten nie przedstawia o dziwo wojska i misji, ale miłość, seks, i Małaszyńskiego.

Pasterz21

Czyli film/serial który mi się podoba mogę komentować, a ten który mi się nie podoba już nie???

cubic_2

mozna komentowac ,czego Wy sie spodziewacie po serialach polskich ?? Rezyserii Ridleya Scotta ?? Bo gadacie glupoty juz

Pasterz21

skoro gadamy głupoty, to po co tracisz czas na ich czytanie? i do czego właściwie służy Twoim zdaniem forum, jeśli nie do komentowania filmów. jednym się podoba, innym nie, a jeszcze inni nie mają sprecyzowanego zdania. normalka. dużo osób czekało na serial o takiej tematyce stąd też rozczarowanie jest duże. rozumiem niedoróki techniczne spowodowane brakiem funduszy, ale głupoty scenariusza nie da się tym wytłumaczyć. no chyba, że scenarzysta pisał za friko. bo tak to mniej więcej teraz wygląda.

sts111

to jak jestes taki madry to sam napisz lepszy scenariusz :) ,proste !!! Ja akurat na taki film nie czekalem ,poza tym nie spodziewalem sie wielkiego hitu ,fakt faktem jest ,ze pogoda dopisala i plenery ladne ( chodź nie Afganskie ) ... Co do fabuly ,fajnie jest przedstawione ich zycie ,ich zachowania podczas tej misji przyklad Zboja ,ktory nie moze poruzumiec sie z corka ,przyklad Iwana ,ktoremu urodzil sie syn ,jak na polskie realia to film az taki zly nie jest

Pasterz21

jeśli już to mądra :). czy ktoś kto nie jest scenarzystą nie może wyrazić opinii o cudzym scenariuszu? nie wyrażasz własnego zdania o sprawach którymi na co dzień się nie zajmujesz? jeśli tak, to jesteś chlubnym wyjątkiem ;). ty nie czekałeś inni czekali. i tyle w temacie. film miał duży potencjał ale się wyczerpał.

Pasterz21

Chcesz dyskutować to pisz argumenty. Nie chcesz, opadają Ci ręce itd to nie wchodź na forum.

ocenił(a) serial na 6
cubic_2

Zastanawiałem się chwilę czy jest sens odpowiadać wyższej inteligencji. Ale zaryzykuję Paster - od tego są widzowie aby swój pogląd nt. jakiegoś filmu wyrażali, tak samo fani muzyki czy innych dzieł. Możesz się z kimś zgadzać albo nie ale stwierdzenia typu "napisz lepszy scenariusz" świadczy tylko o tym, że nie wiele masz do powiedzenia a udzielasz się tylko po to, abyś zaistniał. Jeżeli nie czekałeś to dziwie się, że oglądasz. Ja np. nie czekałem na serial Klan i nie oglądam. W życiu wiele już filmów widziałem i ogólnie moje oczekiwania są wysokie. Dziwne, że za PRL-u potrafili seriale kręcić i oglądało się je. Problem w tym, że już nie ma dobrych scenarzystów, wszystko na jedno kopyto (rodzinne problemy z którymi stykami się w życiu codziennym) Film wojenny a głównie się pokazuje problemy rodzinne i rywalizacja o dziewczynę. I jeśli już sama fabuła może być powiedzmy znośna to, wykonanie powoli pozostawia wiele do życzenia. I gdybyś nie zauważył wiele ludzi właśnie pod względem wykonania ocenia ten film a tym bardziej odcinek 10. Przypomina mi się od razu tekst :"Kiedy wjechali na wyniosłość drogi, oczom ich ukazał się las” cytat pochodzi z Filmu "Nic śmiesznego" Film tworzony tak jakby ktoś nie doczytał tekstu "most"

ocenił(a) serial na 3
Pasterz21

Kolejna osobą z głupim argumentem "jak jesteś taki mądry to sam napisz lepszy". Człowieku to on uważa się za scenarzystę i za to bierze kasę, ja uważam się z widza i odbiorce a nie za scenarzystę czy reżysera. Jestem osobą która płaci za to wiec mam prawo do krytyki. Jakbym kupiła auto i było by złe i bym je skrytykował to tez byś napisał jak jesteś taki mądry to zbuduj sobie lepsze?
Jeśli chodzi czego ludzie się spodziewali, to wszyscy się spodziewali czegoś lepszego a nie wtopy za wtopa. Poczytaj sobie co nawet żołnierze myślą o tym serialu.
http://opole.gazeta.pl/opole/56,35086,12832466,Nasi_zolnierze_placza_nad___Misja _Afganistan____Ze.html
Jeśli chodzi o wspomnianą fabułę to chyba wspomniany przez ciebie wątek Zbója jest w miarę ciekawy bo reszta już coraz gorsza. Dla przykładu związek miedzy Konaszem i Justyną.[SPOILER] i ich numerek w Rosomaku praktycznie podczas potyczki. Gdzie tu choć trochu realizmu?
A na marginesie dziewczyna Iwana jest w ciąży, a nie urodziła mu dziecka jeszcze, tylko była na USG i stąd wie jaka płeć. Widać jak tak pobierz nie oglądasz ten serial to nie widzisz wtop i wad.

Pasterz21

"to jak jestes taki madry to sam napisz lepszy scenariusz", "zbuduj lepszy samochód", "wprowadź w życie lepszą ustawę", "wyhoduj lepszego konia", "zasadź lepszy las"... A co ja jestem!!!

ocenił(a) serial na 3
Pasterz21

Weź przestań, ten serial to jedna wielka ściema już pomijając sceny bzykanka po akcji i wiem co mówię bo facet mojej współlokatorki był na zmianie w Afganie w 2011r i jak zobaczył ten serial to dosłownie rzygać mu się chciało i wstyd mu było, że powstał taki serial o Polakach walczących w Afganistanie.

Pasterz21

Pasterz21 - Pośmiewisko to jest z Twoich wypowiedzi. Człowieku uspokój się. Serial mi się podoba, ale ostatnie odcinki są słabe. Dobrze się zapowiadał, czekałam na każdy nowy odc. a akcja idzie w dół zamiast się rozwijać, jakby im brakło pomysłów i ta coraz większa liczba niedociągnięć -to zniechęca widza (szczególnie jeśli ma jakieś pojęcie w tej tematyce).

ocenił(a) serial na 3
agatha103

Mam rade ja już się z nim wdałem w dyskusje to jest jedno TROLL, odpisze jak ma jakąś idiotyczna odpowiedz jak nie to w ogóle ci nie odpowie.

ocenił(a) serial na 7
semeniuk_r

Był nad rzeką która okresowo płynie przez pustynię.

ocenił(a) serial na 7
agatha103

Polska obecnie spływa zawiścią i zazdrością, wielcy "znaffcy" wszystkiego srają na wszystko i na wszystkich, ten czy tamten aktor to pseudoaktor, ta czy tamta aktorka to nie aktorka tylko pseudo coś tam które do tv dostało się tylko dlatego że dało d*py.

Tak więc Mr_Larch i inni którzy jesteście zdania że ten serial to nie gniot nie przejmujcie się tymi szczekaczami, "znffcami" wszystkiego, te osoby piszą te dyrdymały tylko dlatego że zazdroszczą danemu aktorowi, aktorce sławy i pieniędzy !
Jak ja nie mam to czemu on czy ona ma mieć, a skoro on czy ona ma to trzeba ich osrać anonimowo w necie.

ŻENADA I WSTYD co się porobiło z Polską i jej mieszkańcami :(

tomucho77

Chociaz jeden uzytkownik sie zanlazl ,ktory ma inne zdanie o tym filmie niz inni ,bo sila zlego na jednego :) ... Zgadzam sie ,no ja do tej produkcji nic nie mam ,moze mam faktycznie slabe argumenty dlaczego itp. ,wiecej napisze jak sie serial skonczy ,a co Ty sadzisz o tym serialu ???

ocenił(a) serial na 7
Pasterz21

Na temat serialu wypowiem się gdy wyemitują wszystkie 13 odcinków ! (na razie oceniam go na 7/10 - niezłe aktorstwo, świetny klimat i kapitalne teksty np. na początku 9 odcinka gdy ten dzieciak jechał na tym skuterze w stronę bazy a żołnierz na posterunku powiedział "ZAPIER*ALA" ... genialne :)

Co się tyczy tego mostu ma który wszyscy srają powiem tyle Afganistan to nie Polska, a mosty na rzekach okresowych płynących przez pustynię nie są takie same jak są w Polsce.

Trochę wyobraźni ludzie a nie po prościźnie sracie na wszystkich i na wszystko !

tomucho77

Polska splywa zazdroscia i nietolerancja ot przyklad tego forum i zenujacych pod moim wpisem wypowiedzi ( bo oni by nakrecili lepszy film )

ocenił(a) serial na 3
Pasterz21

Człowieku i po raz kolejny raz ten sam argument "bo oni by nakręcili lepszy film ", ludzie którzy piszą na forum są widzami a nie twórcami. I mamy prawo do tego by krytykować coś co nam się nie podoba. A właśnie w Polsce jest "ŻENADĄ i WSTYDEM" to. to że jak ktoś coś skrytykuje mówi się o nim hejter lub osoba która zazdrości komuś czegoś.
Tylko że ty to jesteś pewna forma "hejtera" który chwali coś bez żadnych argumentów. Ci co tutaj czy na innych stronach krytykują ten serial podają konkrety co im się nie podoba, jakie są minusy tego serialu, błędy czy potknięcia. A twój argument to serial jest fajny, bo jest fajny lub drugi nakręć sobie lepszy. "Bardzo mocne" argumenty.

ocenił(a) serial na 7
Pasterz21

Jestem tego samego zdania :) ŻENADA TO CO SIĘ DZIEJE DZIŚ W POLSCE I NA TYM FORUM !!! Jak admini nie zrobią czegoś z tymi fachurami i wielkimi "znaffcami" wszystkiego, to to forum w nie długim czasie swoim poziomem osiągnie poziom dna taki jaki jest na pudelek.pl

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

Widzę, że przez takich "znawców" "kinematografii" jak ty to forum schodzi na psy. Bo oczywiście ty jesteś tym największym "znaffcą" i ma być po twojemu, bo tobie się podoba to każdy jak baran ma popierać twoja opinie.
A tym wpisem ""ZAPIER*ALA" ... genialne :)" pokazałeś poziom jaki reprezentujesz, jak dla ciebie jest genialne jak koleś przeklnie.

ocenił(a) serial na 7
rafib1975

A gdzie napisałem że ma być po mojemu ? to po pierwsze i po drugie nie chodziło mi o "mięso" jakim rzucił ten aktor, tylko o całą otoczkę która temu towarzyszyła. Cóż czego tu wymagać od człowieka który wypomina innym to że lubią "mięso" a samemu w avatarze ma słowo "FU.CK".

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

Gdzie napisałeś, że ma być po twojemu to wszędzie, pisząc z ignorancją do ludzi którzy maja odmienne zdanie niż ty jako "znaffcy". Jakbyś tylko się nie zgadzał z opinią innych to byś dał jakiś kontrargument a nie ironicznie nazywał "znaffcy". A twój argument jest, że ludzi to "znaffcy", niby fachowcy lub co najlepsze że im zazdrościmy. Argumenty wprost zwalające z nóg.
A "otoczka" jak mówisz nie samo wicie zwala z nóg, chyba tylko twoją osobę.
A awatar jest skierowany do podobnych jak ty ignorantów, a nie że lubię przeklinanie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 3
tomucho77

To wielkie odpowiedzi są nadal powalające, tylko wszystko po za tematem serialu. Gratuluje komentarzy.
A do ignorantów tylko dociera przekaz na ich poziomie. Sam krytykujesz portal schodzi na psy przez komentarze ale jak widzę to jesteś liderem takich bezsensownych komentarzy. Bo jak na razie zero wypowiedzi o serialu tylko krytyka ludzi.

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

Widzisz różnica miedzy tobą a mną jest taka że Ja wytykam co jest złe lub do bani, bo tak należy bo wierze w to że jak jakiś scenarzysta czy reżyser przeczyta, takie komentarze to będzie się choć starał się poprawić przy następnej produkcji. A ty chcesz ślepo chwalić coś co niby jest z Polskiej kinematografii.
Tylko że jakbyś wiedział to serial nie jest kinematografią, poczytaj definicję kinematografii.
A to że masz dwie "śmieszne" główki w profilu nie oznacza że na czymś się lepiej znasz.
Wiedz jedno nie tylko ludzie z tego forum krytykują złe wykonanie tego serialu który miał nie zły potencjał. Krytykują go żołnierze z misji, krytycy filmowi i ludzie którzy płaca za oglądnie go. Patrząc po twoim wpisie stawiam na to że ściągłeś go z sieci a ja ma Canal + i płace za ten gniot.
I kolejne jak tak chwalisz to "dzieło" to choć raz napisz czemu, bo wszyscy na to czekamy. Bo tylko raz przytoczyłeś serial o tym jak "koleś jedzie na skuterze, a żołnierz mówi patrz jak ZAPIER..." bardzo mocny argument. Bo serial ma 10 odcinków czyli około 450 minut które przez większość było skrytykowane, a ty dajesz przykład z jakiś 60-90 sekund. To jak na razie pokazuje jedno piszesz coś byle tylko napisać. A i na marginesie nie pisz że napiszesz więcej jak się serial skończy. Bo do tej pory ludzie którzy myślą i nie boją się krytykować napiszą tysiąc wad a ty na koniec pewnie napiszesz to są "hejterzy" i "znaffcy".

ocenił(a) serial na 7
rafib1975

To że mam dwa łby w profilu oznacza że dodaję materiały i uczestniczę w rozwijaniu FW a nie to że się znam lepiej od innych na kinematografii. Panie rafib1975 trochę więcej zrozumienia dla innych którzy mają inne zdanie niż ty.

Szkoda jakiś tam niedorobiony most z jednego odcinka oraz niewielkie niedociągnięcia w innych odcinkach (Misja Afganistan to Kompania Braci czy Pacyfik, to polski serial z ograniczonym budżetem a nie Hollywoodzki mega serial z budżetem rzędu kilkudziesięciu milionów zielonych) zamazało ci dobre aktorstwo, dobrze dobrane postacie do ról, świetny klimat i kapitalne teksty jakie są w tym serialu.

ps.
Serial liczy 13 odcinków a nie 10 !

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

Po pierwsze moja krytyka tego serialu zaczęła się nie od wspomnianego mostu tylko dużo wcześniej. A te jak wspominasz "niewielkie" niedociągnięcia dla mnie są dość spore i dość mocno rzutują na serialu, i nie tylko ja mam podobne zdanie na ten temat.
Po drugie nie porównuje go do mega-produkcji bo dobrze wiem że to nie ten budżet. Dlatego uważam, że względu na nie wielki budżet, mogli zrobić nie zły dramat z wątkiem wojennym. A scenarzysta i reżyser chcieli zrobić za pół darmo wojenny serial co jest nie realne. A wątek dramatyczny i relacji miedzy żołnierzami a rodzinami lub nimi samymi zmarginalizowali. Dlatego np. uważam za całkiem nie zły odcinek jak Konasz wraca do kraju i próba pokazania wpływu wojny na żołnierzy, mimo kilku potknięć w tym odcinku był jeden z lepszych. Jedynie co mnie lekko uraziło to nazwanie żołnierza z załamaniem nazwiskiem ostatniego zmarłego tam żołnierza. Chodzi mi o Biskupa.
Co do tego co napisałeś "dobre aktorstwo, dobrze dobrane postacie do ról, świetny klimat i kapitalne teksty jakie są w tym serialu":
- aktorstwo przeciętne a u wielu aktorów poniżej przeciętnej.
- Malbor porażka gorzej zagranej roli chyba już dawno nie pamiętam, Młody i Mamut też bardzo marnie. Konasz i Justyna przeciętnie . Jedynie Zbój, Iwan i Żądło dobrze wypadają.
- nie czuję tego "świetnego" klimatu.
- teksty są bardzo mało realne. płaskie i nie oddające często emocji.
Dlatego ten serial tak oceniam a nie dlatego że most mi się nie podobał.
A co do "ps" to wiem ile ma mieć tylko napisałem że wyszło 10 odcinków czyli 450 minut a ty się odniosłeś do 60-90 sekund.

ocenił(a) serial na 7
rafib1975

Czy widzisz w tym zdaniu słowo "wyszło" ... "Bo serial ma 10 odcinków czyli około 450 minut które przez większość było skrytykowane" ?

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

Czy dalej mnie nie rozumiesz? Dotychczas wyszło 10 odcinków co daje nam 450 minut materiału a ty się odniosłeś do 60-90 sekund, że dana scena była "genialna".
Patrząc na twoje kolejne odpowiedzi to widzę jedno, że cały czas czepiasz się wszystkiego ale cały czas nie odpowiadasz konkretnie. I drugie wiele krytyki ludzi którzy maja inne podejście niż ty ale cały czas praktycznie NIC o serialu. Piszesz że się przyczyniasz do rozwoju tego portalu tylko, że patrząc na praktycznie wszystkie twoje wypowiedzi o "Misji ..." to ty poziom tego portalu obniżasz właśnie robiąc z niego "pudelek". Nie wypowiadasz się na temat tylko starasz się krytykować oponentów lub ich chcesz jakoś obrazić.

ocenił(a) serial na 7
rafib1975

No własnie nie rozumiem ciebie cały czas upierasz się że napisałeś słowo "wyszło" a ja tego słowa nie widzę ?

Czepiasz się prezentuję niski poziom bo lubię "mięso", jednocześnie samemu propagujesz wulgaryzmy na swoim koncie (HIPOKRYZJA !!!), czepiasz się że obniżam poziom tego portalu tylko dlatego że w nietuzinkowy sposób bronię polskiej kinematografii a samemu nie zwracasz uwagi osobom które zakładają gimbusowate tematy z postami brzmiącymi tak: "gotowanie bigosu i Lusi z Rancza dała Konaszowi", "btw. ciekawe co na to wszystko Pan Kusy".

Reasumując na koniec nic więc dziwnego że w Polsce dzieje się jak dzieje to wszystko wina ludzi podobnych tobie którzy przyklepują głupotę kosztem własnej racji.

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

W pierwszej tylko brakowało słowa "wyszło", dla mnie było to logiczne że jak napisałem "Bo serial ma 10 odcinków czyli około 450 minut które przez większość było skrytykowane, a ty dajesz przykład z jakiś 60-90 sekund." to chodziło mi o obecną chwile. I na obecną chwilę mamy 10 odcinków chyba, że ty gdzieś widziałeś kolejne trzy. I widzisz jak już wspomniałem dużo słów a zero konkretu. Aby uniknąć odpowiedzi doczepiłeś się braku jednego słowa.
W jaki "nietuzinkowy" sposób ty coś bronisz? Że kogoś starasz się obrazić jak uważasz ten wymaga obrony to zrób to w sposób cywilizowany.
Widzisz piszesz o głupocie tylko że dla większości, większa głupotą jest twoja próba obrażania oponentów niż ironia o "gotowaniu bigosu ..."
Zresztą sts111 już dobrze podsumował co myślę nie będę się powtarzał.

tomucho77

czyli co mają zrobić? zakazać dyskusji? na forum? Ty chyba nie rozumiesz na czym polega idea forum. NA WYMIANIE POGLĄDÓW. nie obrzucaniu się inwektywami. "obsrywanie"?, "wystrzelić z jajec"? no, to prawie poziom oksfordu. gratuluje. zero merytorycznych komentarzy, same osobiste wtręty. "pudelek"? przeczytaj własne wpisy (ze zrozumieniem), bo jeżeli ktoś obniża poziom dyskusji na tym forum, to na pewno Ty. z każdym kolejnym wpisem, wieksza kompromitacja.

ocenił(a) serial na 7
sts111

Spodziewałem się takiej odpowiedzi szkoda że nie wyleciałeś z tym tekstem "wieksza kompromitacja" do założycielki tematu po tym jak przeczytałeś tą dziecinadę: "gotowanie bigosu i Lusi z Rancza dała Konaszowi", "btw. ciekawe co na to wszystko Pan Kusy".

Szkoda że dla ciebie obrzucanie inwektywami jest oburzające a dziecinne ironizowanie jest dozwolone i nie kompromitujące.

tomucho77

jeżeli już to "wyleciałaś". rzeczywiście, wolę "dziecinne ironizowanie" od chamstwa. ironizowanie, nawet dziecinne, wymaga jednak pewnej dozy inteligencji, podczas gdy chamstwo niekoniecznie. faktycznie, dziwna jestem, że nie lubię, jak się ludzie obrzucają inwektywami. dzięki, że mi to uświadomiłeś.

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

To jest gniot, bo tam nic się nie trzyma kupy np pożegnanie rodzin na płycie lotniska to ściema. Pożegnać to się mogło jedynie przed bramą do jednostki, tak samo centrum kontroli samolotów bezzałogowych jest tak szczelnie zamknięte, że byle dowódca plutonu może tylko pomarzyć żeby tam wejść.

ocenił(a) serial na 7
mariben85

A ty skąd to wiesz byłeś w TOC-u w Afganistanie ?

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

Jak już napisałem przedwczoraj facet mojej współlokatorki był na zmianie w 2011r i kiedy razem oglądaliśmy kilka odcinków wytknął masę rażących błędów, których parę już przytoczyłem. Poza tym ojciec mojego kumpla był już 2razy Afganistanie więc też się sporo nasłuchałem jak tam było i nijak ma to do serialowej rzeczywistości

ocenił(a) serial na 7
mariben85

A możesz mi przytoczyć choćby jeden serial lub film który wiernie oddaje rzeczywistość ?

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

Kompania Braci. Czytałem książkę i serial odwzorował rzeczywistość, ale rozumiem Twój punkt widzenia i wiem, że seriale czy filmy prawie nigdy nie oddają w pełni rzeczywistości. Niestety w Misji Afganistan błędów jest masa, ale to raczej tylko wina scenarzysty, który zamiast słuchać konsultantów wojskowych, których miał na prawdę dużo to wolał koloryzować i przekręcać istotne rzeczy, które są ważne dla żołnierzy walczących na misjach w Afganistanie.

ocenił(a) serial na 7
mariben85

Sorka zapomniałem napisać chodzi mi o polski serial lub film ? co się tyczy Kompanii Braci to też na nią srają wielcy "znaffcy" wszystkiego !

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

Wiesz no ja znawcą nie jestem, ale książkę napisał autor, który walczył na II wojnie św. więc ufam mu że tak było jak on to opisał. Co do Polskich filmów to chyba Katyń daje rade.

ocenił(a) serial na 7
mariben85

Nie zrozumiałeś mnie też czytałem Kompanię Braci i serial odwzorowywał rzeczywistość, co się tyczy Katynia to jako jeden z nielicznych filmów który ostatnimi czasy powstał w Polsce trzyma poziom, ale są tacy "znaffcy" wszystkiego którzy twierdzą że Kompania Braci to nudny i "g*wniany serial a Katyń to gniot. Rozumiesz mnie teraz ?

ocenił(a) serial na 3
tomucho77

Już wcześniej zrozumiałem, ale chciałem przedstawić swoje zdanie, a tych tzw "znaffców" z góry olewam jak nie mają konkretnych argumentów popierających swoje racje.

mariben85

Ty nie masz konkretnych argumentow ,tylko bazujesz na opowiesci kogos ,ktroy Ci wszystkiego nie powie

ocenił(a) serial na 3
Pasterz21

Skoro relacje z pierwszej ręki nazywasz "opowieściami, kogoś kto nie powie wszystkiego" to nie ma sensu z Tobą dyskutować, ale dla odmiany może Ty podasz jakieś konkretne argumenty przemawiające za realistycznym scenariuszem Misji Afganistan?

mariben85

W kazdym filmie pojawiaja sie jakies bledy ,nie znam filmu ,ktory nie mialby bledow ,a ze Twojej kumpeli facet byl na zmianie to za bardzo nikogo to nie interesuje ,bo wiadomym jest ,ze tam jest inaczej niz w filmie ...