PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747572}

Moja nadzieja

Esperanza mía
2015 - 2016
8,2 1,3 tys. ocen
8,2 10 1 1283
Moja nadzieja
powrót do forum serialu Moja nadzieja
ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

No jakimś cudem usłyszał ha ha

p_o_n_

Hej Wam :-) Nie umiałam nadrobić z odcinkami. Ciągle byłam do tyłu, w końcu dziś obejrzałam dwa pod rząd i jestem na bieżąco ufff. Wszystko co fajne wypisałyście :-) Ja dodam, że irytuje mnie wątek z siostrą Celeste. Nie dość, że ciągnie się jak flaki z olejem i jest ewidentnym zapychaczem czasu to jeszcze ta Celeste mnie zaczyna irytować. A jej śpiew wcale nie jest ładny. Espe śpiewa sto razy lepiej.
A Gienka to już mnie tak wkurza, że nie mogę. I ta jej świętoszkowata mina niewiniątka kiedy zostaje przyłapana na czymś. Że też jej Matka przełożona nie może wysłać gdzieś wpiz... do jakiejś pustelni przynajmniej na tydzień. Cała reszta fajna + kilka scen, które mnie rozbawiły do łez:
- Maximo rozpłaszczony na masce samochodu i zapytanie z przerażeniem "Masz prawo jazdy" ? :D
- mina Espe do figury Matki Boskiej kiedy poprosiła o znak i pojawił się Tomi
- Akcja w hotelowej recepcji niezła :D
W ogóle ciekawie się rozwija sytuacja pomiędzy Espe i Maximem. Coś tak mi się wydaje, że Maximo zaczyna lubić "siostrzyczkę" w dodatku ewidentnie nadają na tych samych falach, takie dwa głupki :D
Akcja z czekoladką była słodka. Zakradł się jak uczniak do jej pokoju, żeby zostawić liścik i pezencik ;-)

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

Ja nie widziałam środowego odcinka.

Właśnie się za niego zabieram.

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

Zgadzam się, Espe nawet 1000 razy lepiej śpiewa niż Celeste :)
Max z pytaniem czy ma prawo jazdy a przecież sam dzwonił żeby jej dali bez przeprowadzania egzaminu :D
"ewidentnie nadają na tych samych falach, takie dwa głupki :D " - idealnie ujęłaś to :)

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Wracam do żywych ha ha

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

To dobrze ;) Jakaś mała aktywność była w tym tygodniu na forum, może w następnym będzie lepiej :)

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Rozkrecam imprezę ha ha

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Początek z caluskiem słodziutki.

Genialna spowiedź.
Tomas miał dość :-D

ocenił(a) serial na 7
sloneczkO_1

Espe znowu coś kombinuje :-D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Spowiedź była świetna, jednak z lepszych scen komediowych od dawna :D Jakie one mają grzechy :D Beti modowe, Espe codzienne a Gienka z Celeste o sobie nawzajem :D I biedny Tomas tego wszystkiego musi słuchać a jego miny były genialne szczególnie podczas spowiedzi Gienki :)

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Świetne to było.

ocenił(a) serial na 9
p_o_n_

spowiedź ekstra;p no i rekacje księdza. szok;)

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

A no i tak, sam początek kochany :)
Mogę księdza pocałować a potem: jesteś mi bardzo bliska ♥

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Ksiezulek wpadł po uszy :-D

ocenił(a) serial na 7
sloneczkO_1

Pijana Espe :-D

" Co jest Claruniu " ?
" Jestem mniszka "

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

"nie spadnij z krzesła" :D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Po co ten Tomas się wtrąca w sprawy Clary...

Matkę Przełożoną to Bóg opuścił, co ona ma do telefonów...

ładne krowy z tych dziewczyn z klasy Loli :/

Espe w clubie :D

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Ta cała Valentina mnie wkurza.
Jak można coś takiego zrobić.

Espe ukrywajaca się przed Maksem :-D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Oni mają szczęście wpadać na siebie w clubach :D

"- w którym klasztorze mieszkasz?
- Twojej babci :D"

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Biedna Lola.
Fajna z niej dziewczyna , a ciągle dostaje po głowie.

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Rzeczywiście parę razy już oberwała w tym serialu :/
Tak odbiegając od tematu to Eva jest dziś bardzo fajnie ubrana :D

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Eva jest wogole fajną dziewczyna z wyglądu :-D

Tekst Evy na temat Espe i Tomasa :
" Ostatnio jesteście jak tylek i gacie "

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

"Nie szukałaś Tomasa? Ostatnio jesteście jak tyłek i gacie :D" - padłam i się nie podniosłam po tym tekście :D

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Ja też.
Patrz komentarz wyżej.

Ale się księdzu dostało.
Ciekawe co zrobi jak dowie się , że to Espe.

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Bardzo dobrze że mu się dostało. Niech się nie wtrąca. Przecież Clara mu powiedziała że wie gdzie jest jej córka więc jeżeli będzie chciała to mu sama powie. Ogólnie scena mogła przypominać częste sceny gdy Tomas mówił Espe że robi coś co nie powinna. A tutaj pierwszy raz odwrócone role chociaż trochę :)

Końcówka dobra :D " To Aida" :D

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Ja tez się zgadzam , że Tomasowi zasłużenie się oberwalo .

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

dokładnie tak. W ogóle motyw tej czekolady, rozmowa na ławce, całus i w ogóle;) super.

ocenił(a) serial na 9
maaajenka

no i jeszcze w tym odcinku scena gdy ojciec Tomas mówi, że czułość jest w cenie, Espe leci w jego ramiona, a on, że chodziło mu o Clarę. Hahaha. Jej spojrzenie;p

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

No i Maks dopasowal fakty.
Ciekawe jak się Espe z tego wytłumaczy.

Swoją drogą uważam ten odcinek za najlepszy w tym tygodniu :-D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Espe napewno coś wymyśli :)

Popieram, najlepszy w tym tygodniu :)

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Idę ogarnąć sprawy domowe.
Do miłego zaś :-D

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Ja podobnie. Do następnych odcinków ;)

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

swoją drogą, jak można być tak ślepym, żeby do tej pory nie "dopasować faktów"??

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Dopiero dziś obejrzałam wczorajszy odcinek. Na serio, w scenie spowiedzi o mało nie popuściłam ze śmiechu. Musiałam dać pauzę, żeby się uspokoić. Oklaski dla pomysłodawcy i aktorów, miny Tomasa, Gieni, teksty Beti i Espe, pierwsza klasa. Zgadzam się z wami, że to najlepszy odcinek tygodnia. Oczywiście scenka Tomiego i Espe na początku rozczulająca, ale spowiedź powaliła wszystko.

ocenił(a) serial na 9
manioszkamia

popieram, scena spowiedzi jak dla mnie jest nawet sceną tygodnia :)

ocenił(a) serial na 9
madzik_867

a tak w ogóle błąd w odcinku tj. charakteryzacja Maxima po tym wypadku. Zobaczcie odcinek 37 pierwsza scena Maximo nic nie ma na twarzy, a w kolejnej obrażenia jak nie wiem co;p haha.

ocenił(a) serial na 10
maaajenka

Wycięli jakąś scenę chyba ;)

ocenił(a) serial na 9
sylwiaaa_filmweb

aaaaa już wiem, to nie rany, to Eva go usmarowała pomadką całując go, bo w kolejnych scenach też tego nie ma;p

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

Widze że nie tylko ja jestem fanką Mojej nadziei :)

ocenił(a) serial na 9
Reina_5

nie tylko Ty, sporo nas tu jest ;)

ocenił(a) serial na 7
madzik_867

Witam.

Odcinek czas zacząć.
Clara jest dziś jak bomba .

Espe i jej wymówki ha ha

ocenił(a) serial na 7
sloneczkO_1

Lola ma ładny głos.
Brak jej pewności siebie :-D

ocenił(a) serial na 7
sloneczkO_1

Niezłą pokutę Clara dostała : "4 nie 6 rozancow na kolanach. "

Ksiezulek się już nieźle wkrecil.

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Cześć :) Więc tak, od początku :D
- Tak jak było wiadome Espe się wykręciła z Aidy w ciekawie rozegrała to żeby Max już jej nie brał za Aide.
- Espe: Jestem poważną nowicjuszką
Lola: Jasne, bardzo poważna :D
- Espe "ja nie kłamie" i ten wzrok Tomiego jak to powiedziała :D
- tak mnie ciekawi po co do Clary dojechały te trzy siostrzyczki... Miały jej pomóc naprawić tego busa czy dopchać do klasztoru? :)
- Espe do Clary: Dlaczego walczysz z księdzem który jest boski? :D
- Max fajnie piszczał jak wołał Eve, ten jego krzyk: kochanie!
- dzisiejszy odcinek fajnie pokazuje jak Espe i Clara są do siebie podobne
- no a sama końcówka to ojczulka nieźle opętało :D tą pokutę to chyba sobie wystawił a nie Clarze :D
- wiemy czy to co śpiewa Lola to rzeczywiście śpiewa ta aktorka co ją gra?

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Fajny odcinek :-D

Nie wiem czy aktorka grająca Lole śpiewa.

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

I zapomniałam jeszcze o jednej rzeczy: wole Gienkę która knuje przeciwko dobrej stronie zakonu a niż tą która kłóci się z Celeste...

p_o_n_

Taki sobie ten dzisiejszy odcinek. No ale czasami muszą być takie odcinki "o niczym" żeby potem znów była petarda ;-) Wątek Klary i Jorge robi się bardzo przewidywalny. Już w momencie kiedy Klara wzięła kluczyki do busa i powiedziała "ja pojadę" to WIEDZIAŁAM że spotka Jorge. Swoją drogą strasznie małe miasto to Buenos Aires, bo co Klara wychodzi na zakupy czy po pranie to na niego wpada :P
Maximo mnie dziś rozbawił tym swoim skrzeczeniem: "Mi amor! Mi amor!". Prawie jakby psa przywoływał :D
Ciekawe jak długo mają zamiar ciągnąć wątek tego nieporozumienia między Lolą a Pedrem :-/
Końcówka fajna. Tomas już fantazjuje o Espe w romantycznych kategoriach ;-> Trochę mu odbiło na koniec z tą pokutą. Rozumiem, że wymierzył ją samemu sobie ale mógłby się trochę opanować bo co biedna Klara teraz ma rozumieć z tych wszystkich różańców na kolanach i postów w odosobnieniu :D

ocenił(a) serial na 7
strawberry_fields_fv

No Tomas nieźle poplynal z ta pokuta ha ha

Mnie też średnio się podobał ten odcinek.

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

Nic specjalnego nie było ale tak jak napisałaś: "czasami muszą być takie odcinki "o niczym" żeby potem znów była petarda".
Dobre porównanie z tym wołaniem Maxa, rzeczywiście to brzmiało jakby psa wołał :D

p_o_n_

Zapuszczę sobie ten fragment jeszcze dziś na cda bo mnie tak rozbawił. W ogóle Maximo ma niezłe zajawki czasami :D Pamiętacie jego przeżegnanie jak przyszedł niby na mszę z Evą? :D Jego mina na 1 s przed rozpłaszczeniem się na szybie samochodu też wymiata. Ja wiem, że w gruncie rzeczy póki co to taki egoistyczny typek bez zasad, który nie liczy się z niczym i z nikim i sprzedałby własnego brata ale nie da się go nie lubić, jest przekomiczny :D