PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485618}

Nie igraj z aniołem

Cuidado con el ángel
2008 - 2009
7,4 6,7 tys. ocen
7,4 10 1 6665
Nie igraj z aniołem
powrót do forum serialu Nie igraj z aniołem

Absurdy

ocenił(a) serial na 8

Uwielbiam temat absurdów, blędów pomyłek,zawsze się ciekawie rozwija.
Większość z nas ogląda telenowelę już kolejny raz, dlatego wypisujmy tylko te które przydarzyły się do tej pory. Zapraszam was do dyskusji, wiem że bedzie ciekawie.
Oto moje
-pomijając wątek z cudownym odnalezieniem rzekomej córki, brak chęci potwierdzenia czy to ona, wątek spotkań z babcią na strychu i niby gwałt dla mnie numerem jeden jest Viviana i wszystko co jest z nią związane. Zaczynając od wypaku i "śmierci" nikomu nawet nie przyjdzie do głowy że ona faktycznie żyje, nieważne że 2 osoby rozmawiały z nią przez telefon (Rocio i Balbina), że mała ją widziała ( tu akurat nie dziwię się że nikt jej nie wierzy w końcu ma wybująłą wyobraźnię) i do JM dzwonił dyrektor banku. A nawet nie odnaleźli ciała. I ten niesamowity seksapil bijący od Viv, aktorka totalnie beznadziejna jak na żonę JM,ale to by akurat wyjaśniało dlaczego przestał się nią interesować. I sytuacja z odcinka wczorajszego- Viviana siedząca na tarasie w domu swojej przyjaciólki (Madryt-Hiszpania) po czym teleportowała się pod dom w Meksyku. To na 100 % był ten sam dzień. Jak wiemy z Hiszpani do Meksyku to raptem godzinka samolotem...

ocenił(a) serial na 4
marta150391

Nie dziwię się, że Omar w końcu wybrał Blancę, a Adrian Puritę.

ewelina84

Nie znam się na tym, ale z tego co się orientuję to adwokat może być 'specjalistą' tylko w jednym zakresie, tj. adwokat od morderstw nie może być adwokatem od rozwodu itp. Otóż adwokat, który zajmował się sprawą Beatriz nie mógł zajmować się sprawą rozwodu Rocio. Tak sądzę, aczkolwiek mogę się mylić.

To klejenie scen w telenowelach Nathalie też mnie dobija (w La Gacie to już w ogóle czasami postacie były w 2 miejscach na raz). W jednym z odcinków źle wmontowali scenę (gdy Beatriz robi wyrzuty Eduardowi, gdy ten spotkał się z Elsą) i wyszło jak wyszło - Beatriz wygarnęła Eduartowi spotkanie z Elsą kilka miesięcy później, gdzie ta scena powinna się pojawić przed przeskokiem czasowym.

Czasem zerknę na CCEA, bo na oglądanie tego po raz 3 szkoda mi czasu. Wczoraj z kolei JM zakładał rękawiczkę i ją poprawiał, potem drugą założył, a następnie znowu miał jedną rękawiczkę i ją poprawiał. No oczywiście to można zrozumieć akurat, ale przykład z Beatriz jaki wymieniłam wyżej już nie. Albo z La Gatą, gdzie jak już wspomniałam, postacie znajdowały się w 2 miejscach jednocześnie.

ewelina84

Wątek z operacjami przeprowadzanymi przez JM to chyba jeden z największych absurdów. Psychiatra, który od czasu studiów raczej nie miał skalpela w ręce, w krótkim czasie staje się genialnym chirurgiem i przeprowadza najtrudniejsze operacje oczu.

Przypuszczam, że gdyby Marichuy została porwana przez kosmitów, to JM w dwa tygodnie zrobiłby kurs pilotażu promu kosmicznego (korespondencyjny) i wyruszyłby jej na ratunek:)

Didi_5

hahahaha dobre ;)
JM to zdolniacha ;)

Marichuy ciągle odrzuca JM, powtarza, że go nie kocha i żeby się od niej odczepił, a potem opowiada, że to JM ja odtrącił, że ją skrzywdził i że wzgardził jej miłością :D:D:D
I obwinia go za wszystko.
JM nie jest odpowiedzialny tylko za trzęsienie ziemi i gradobicie :D
Zresztą JM też jest denerwujący.

ewelina84

Wczoraj JM przyjechał do szpitala i próbował ratować postrzelonego Vincente, ale mu się nie udało.
To w tym szpitalu nie ma lekarzy, że to JM musiał się nim zająć?
I ile specjalizacji ma JM? Normalnie wszechstronny lekarz XD

Ten inspektor (ojciec Rafaela) ciągle nosi kapelusz. Tak jak Beatriz czapkę :D

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Beatriz i jej czapka jest wkurzająca. Jest matką, żoną doktora, mogłaby się jakoś inaczej ubierać. To to sobie może na jogging ubrać...

ewelina84

Beatriz jest podobna do Klary z Barw szczęścia.

Vanessa100

Najlepszy był poród Anny Julii, spodnie miała na sobie a dziecko chyba przenikło przez nie :)

milosnik_fw

Widocznie jakiś duży rozporek w tych spodniach :D

Vanessa100

pewnie chirurgie ogolna zrobil w miesiac :D na slowo mu uwierzyli, ze bedzie tak samo genialny :D

ewelina84

doszlam do wniosku, ze ogien musial wypalic Anie Julii dziure miedzy nogami i dlatego urodzila bez problemowo, nawet bez rozpinania rozporka :D ogien pewnie tez dosiegnal pepowiny, stad brak potrzeby przecinania jej :D

Uwazam tez, te dla tej wlasnie sceny powstal caly serial. To jest majstersztyk :D

Samarrita

bezproblemowo*

Samarrita

Hahaha :D widziałam dzisiaj pierwszy raz te scenę i po prostu to jest kwintesencja wszystkich absurdow jakie miały miejsce w CCEA. Marichuy zdążyła tylko rozpiac rozporek AJ, a dziecko siup! od razu wyskoczyło. Z tym wypaleniem dziury to super wytłumaczenie - godne tego serialu ;)

Samarrita

Może to był taki specjalny model spodni, coś jak śpioszki dla dzieci z ''odpinaną pupą'', ze specjalnej kolekcji dla rodzących w trudnych warunkach:)

Didi_5

XD

Didi_5

haha :D

Didi_5

buhahaha ;)

ewelina84

w ogole niesamowite jest ogladanie przez pol odcinka superskrotu calego serialu :D

użytkownik usunięty
Samarrita

Dzisiejszy odcinek to właściwie koniec i nie wiem co jeszcze będą jutro pokazywać? powtórkę z dzisiaj?
Pół odcinka dzisiejszego praktycznie nikt się nie odzywał. Jak MJ powiedziała, że wszyscy co przyszli na jej wesele to jej przyjaciele to doznałem szoku O_o Gdzie oni byli i czemu jej nie pomogli przez całą telkę? Z takim tłumem przyjaciół to nawet prezydentem mogłaby zostać xD
Jak MJ zapytała gdzie jest JM to przez chwilę miałem nadzieję że uciekł i teraz MJ będzie za nim ganiać przez następne ~200 odcinków ;D

Samarrita

Ile można oglądać retrospekcji ???
Jakieś kpiny z widzów.

ewelina84

W 193 odcinku zakochane piąty siedzą przy ognisku. Wsrod nich jest Elsa i Rafael, którzy potem nie szczędzą sobie czułości...aż tu nagle w 194 odcinku Rafael prosi Else, by została jego dziewczyną.