PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 96 tys. ocen
8,1 10 1 96411
6,9 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

No to tak jak myslalam Ev zostawili chwilowo, odcinek fajny. A co wy sadzicie o odcinku ???

ocenił(a) serial na 10
miidniight

Ja już go pobrałem, ale obejrzę późnym wieczorem, aby mieć zajęcie przed snem.
A tak w ogóle, to co się wydarzyło?

ocenił(a) serial na 10
dj_roscow

Jesli chodzi o braci to nie duzo nie wiem czy psuc wogule odcinek tym co nie obejrzeli odcinka wiec moze jeszcze poczekam ;)

miidniight

Ciężko pisać o odcinku i nie zdradzać co się wydarzyło.Podobało mi się wynajmowanie pokoju.
Może nie był straszny ale osobiście nie chciałabym spać ani przebywać w pokoju,w którym jest tyle...kto oglądał to wie:)
Chyba niczego zbytnio nie zdradziłam.
Świetnie zapowiada się następny,już nie mogę się doczekać!:)

ocenił(a) serial na 10
avr1003

Chyba juz wszyscy widzieli ten odcinek, podobal sie mi ten duch malej dziewczynki. Myslalam ze ma dwie corki, no i ta koncowka jak skacza fajna. Wogule zagmatwana troche ta historia bo nie wiadome co atakowalo.

miidniight

historia taka średniawa, tak w ogóle zauważyliście że pokój braci miał numer 237? to tak jak w "Lśnieniu" które wczoraj było na TVN ;) Ta mała Conchita jak zawsze fajna, pierwszy raz widizałam ją w czymś innym niż 4400.

oliina

mi się podobał, ale 2x12 to będzie wymiotka :D

http://youtube.com/watch?v=eqj_sGc4nKk

ocenił(a) serial na 8
miidniight

Odcinek naprawdę mi się podobał. Nie było jakiegoś dziwaczenia, historia była klarowna i w miarę ciekawa. Jest coś magicznego w takich miejscach. Hotele pamiętające jeszcze "lepsze" czasy, zdają się ukrywać jakieś niesamowite tajemnice, czekające na odkrycie. Chcę po prostu powiedzieć, że podobał mi się klimat w tym odcinku:) I to napięcie, jak bracia wchodzili po schodach w poszukiwaniu Rose. Jak będzie wyglądała, dlaczego nie można jej odwiedzać? Podobny motyw był w filmie "Covenant". No i motyw przewodni - lalki. Mówcie co chcecie, ale te wszystkie makiety domów i kręcące się po nich małe laleczki... Czułbym się nieswojo mając coś takiego w pokoju. Jeszcze by mnie oblazły jakbym poszedł spać...

wesker178

no właśnie ja mam taka traumę xD boję się manekinów, takich porcelanowych lalek, klownów itp. po laleczce Chucky chyba mi zostało :D

ocenił(a) serial na 10
oliina

A mnie się ten odcinek nie szczególnie podobał - za mało na temat tych planów demona czy czego tam.
Swoją drogą, co to były za dwie dziewczynki bawiące się na końcu? Jakoś nie mogę ich połapać... ;/

Czekam jednak na kolejny odcinek, bo zapowiada sie całkiem nieźle - znacznie lepiej od tego. ;P

dj_roscow

jak to co to za dziewczynki? jedna to ta co zrzuciła ta małą do basenu, ta siostra co umarła kiedys tam, a druga to ta staruszka, to siostry były

ocenił(a) serial na 8
oliina

Taaa to były dwie siostry. Ta staruszka obiecała że z nią zostanie jeśli ta pozwoli odejść Susan z córką. A sam odcinek bardzo dobry. GENIALNY klimat i zajebista miejscówka. Brawa za stworzenie klimatu. No i epizod świetny także jako odskocznia od głównego wątku z demonem.

Ogólnie: 8,5/10

ocenił(a) serial na 10
ludwisiu

W sumie trochę się z tobą zgadzam - może faktycznie odstawienie demonka na bok było przydatne, aczkolwiek zostało tylko 9 odcinków i ciekaw jestem, czy zmieszczą w nich wszystko. ;P

ocenił(a) serial na 10
oliina

Oj, racja...;-/
Nie mogłem ich skojarzyć, bo nieuważnie oglądałem (robiłem w tym czasie zadanie domowe z matematyki;).

dj_roscow

Moim zdaniem to abrdzo dobry odcinek - historia nawiązująca do wielu historii o nawiedzonych starych domach - pensjonatach-hotelach. Opowieść o siostrach, które zostały rozdzielone i połączyły sie po śmierci jest poruszająca i w dyskretny sposób nawiązuje do naszych braci ;-) Zauważcie jaka piękna jest scena rozmowy sióstr - "Naprawdę bys to dla mnie zrobiła?", "Myslałam, ze juz mnie nie kochasz." To ewidentne tło dla nocnej rozmowy braci. swoją drogą świetnie zagrana ta scena między Samem i Deanem - najpierw trochę humoru "You are bossy. Bossy and short" ;-) A potem czysty angst. I jak tu ich nie kochać? ;-D Pzoa tym mnóstwo takich Winchester's moments - rozmwoa na początku i na końcu...
12 odcinek zapowiada się ciekawie.

ocenił(a) serial na 10
Admete

Fajnie ze ten odcinek podobal sie tek duzo osoba, jak mi. Naprawde siostry byly super. Co do tego czy demon zdazy sie ujawnic w ciagu tych 9 odc. to napewno. Mozliwe ze nawet teras w tym co bedzie, a jesli nie wyjacni sie wszystko to jest nadzieja na 3 serie. Co do tego odc 2x11 to myslalam ze bedzie naprawde badziewny, dobrze ze sie myle ;)

wesker178

"the covenant" to jeden z najgorszych gniotow w historii kina, skojarzenia to rzeczywiscie dobry powod do radosci.
scena ze schodami faktycznie pelna napiecia. jimmy i timmy poszli do pokoju gdzie siedziala stara baba, popatrzyli na krzeslo a tam ... stara baba! no prawie sie obsralem z zaskoczenia.
na dodatek zaraz mi pewnie Admete wyjasni, ze jej siedzenie przed oknem inspirowane bylo "Oknem na podworze" Hitchcocka, nawiedzony hotel to prawie jak "Lsnienie", a pinokio po pijaku wyzlosliwial sie jak Al Pacino w "Zapachu kobiety"...

ocenił(a) serial na 10
miidniight

odc. zarąbisty naprawde mi sie podobał jeden z moich ulubionych naprawde trzymał mnie w napieciu do odtatnich minut był mroczny te lalki muzyka oddala klimat filmu.niech mi tylko ktos powie ze odc. był przewidujacy-bo napewno tak nie bylo!!!!a no i jeszcze zapomnialabym o tych tekstach min. z tym przetrzepaniem :)

Jensen_Ackles_Blog

Ze odcinek byl "przewidujacy" to nie powiem na pewno... ze byl przewidywalny to juz co innego. zreszta o hoodoo (nie voodoo, jak przetlumaczyl jakis cieć) bylo mnostwo lepszych produkcji.

Cris

Moim zdaniem nie o to chodziło ;-) Raczej o pokazanie Sama w sytuacji, gdy próbuje uratować jak najwiecej zagrozonych osób.

ocenił(a) serial na 9
Admete

Nie, tlumacz nie popelnil bledu!!! W tym odcinku chodzilo o hoo doo. bo jak sie sluchasz uwaznie, to w jednej scenie dean mowi, ze "cos tam bla bla voo doo i hoo doo".

Misiek_5

Eee...nie rozumiemy się, więc nie ma co gadac ;-)

ocenił(a) serial na 10
miidniight

ej Cris czepiasz sie szczegółów kazdy moze sie pomylic tym bardziej gdy sie spieszy