PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97023
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Bardzo dobry odcinek - i nie pamiętam, kiedy ostatnio oglądałam podobnie dobry.

Po pierwsze relacja Sama, Deana i Jacka jest w porządku - a Jack to dobry dzieciak!
Po drugie Jack ma wielką moc - bo potrafił zbudzić Nicość w jej otchłani (i przy okazji obudził Castiela:) - czyli po Bogu i Amarze - powstał całkiem niezły przeciwnik.
Po trzecie relacja Castiela i Emptiego:) - już jest zawiła - a to tylko kilka minut jednego odcinka! Ale ich rozmowy były dość niezwykłe i poruszające.
Po czwarte - niech mi ktoś powie - kto wrócił na Ziemię i czy to w ogóle Ziemia?. Czy Cass, czy Nicość, Czy Nicość w Cassie??

nan_s

Dużo lepiej niż tydzień temu. Niby zapychacz, ale trafnie ukazał relacje między braćmi i Jackiem i zazdrość Sama o relację Deana z Mary. Do tego na końcu Dean przyznał że był dupkiem. Trochę słabo że anioły i demony po śmierci grzecznie sobie śpią. Żadnej kary, żadnej nagrody w wieczności. Ogólnie koncepcja życia po śmierci (zarówno w piekle jak i w niebie, z Chuckiem na czele) przerasta twórców tego serialu i jest pokazana za bardzo ludzko. Poza tym czy demony po śmierci nie miały czasem trafiać do czyśćca? Z tego co pamiętam Dean trafił tam dlatego że stał zbyt blisko Castiela. Ale może to dlatego że Cass był chyba wtedy "lewiatanowym ćpunem". Przy okazji ostatnich odcinków i innych wymiarów zastanawia mnie też czy Chucków jest więcej, a mianowicie po jednym w każdym wymiarze? Skoro Lucek z innej ziemi nie żyje to pewnie maja tam też swojego Boga co dla mnie już robi się trochę zamotane i dziwne. Z drugiej strony wiem że to tylko serial, więc jakoś to przeboleję.