PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97023
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Odcinek bardzo ciekawy, dużo się działo i to wmieszano w tzw sprawę tygodnia.Głowny przeciwnik na ten sezon się ujawnił i odziwo to nie będzie jedna osoba tylko dwie, bo z jednej strony Asmodeusz, któremu spodobało się władanie Piekłem tak że nie będzie chciał tego oddać, a z drugiej strony Michael z innego świata, który przejmie pałęczkę po Lucyferze, który to o dziwo będzie chciał pomóc ocalić, przynajmniej tak twierdził w rozmowie z Castielem.

rafiq11

i jeszcze nie można zapomnieć o Ketchu, z którego Asmodeusz zrobił jednego ze swoich największych współpracowników. To teraz Winchesterów czeka powrotem potyczka z nim.Jako człowiek był groźny, a jako demon jeszcze groźniejszy

ocenił(a) serial na 9
rafiq11

Ketch jest demonem? Oglądałam po angielsku, więc może nie wszystko dobrze zrozumiałam, ale wydawało mi się, że jest normalnie człowiekiem (no może nie "normalnie", bo za sprawą czarów powrócił zza grobu), tyle że z własnej woli na usługach Asmodeusza.

użytkownik usunięty
amaze

Zgadza się - Ketch powiedział, że miał wszyty pod skórę talizman, dzięki któremu w razie śmierci ożywał. Potwierdził też, że Rowena na pewno przeżyła starcie z Lucyferem i też żyje co mnie akurat cieszy.

ocenił(a) serial na 5
rafiq11

Strasznie mi się nie podoba ten Asmodeusz, wyjątkowo nędzna próba zastąpienia Crowleya. :(

ocenił(a) serial na 9
Dijanna

Crowley miał znacznie więcej wdzięku.
Asmodeusz jest niezły, jest bardziej mroczny niż poprzednik, bo tamten z biegiem czasu zmiękł, ale faktycznie w porównaniu wypada blado.

ocenił(a) serial na 5
amaze

Crowley nie był postacią tak jednoznaczną, no i co dla mnie dość istotne - zawsze wnosił sporo humoru do serialu. Asmodeusz jest po prostu zuy. ;) No i ten podrabiany brytyjski akcent - Po co, dlaczego? Niech albo wezmą kolejnego brytyjczyka, albo zostaną przy amerykańskim akcencie.

ocenił(a) serial na 9
rafiq11

Dla mnie sceną odcinka (nawet kilku odcinków) była rozmowa Lucka z Cassem. No nie mogłam ze śmiechu. Jak to było przepysznie zagrane. Te podchody Lucka! Te pełne niesmaku miny Cassa! No cudo, perła i w ogóle kocham. Rozmowa dysfunkcyjnego ojca biologicznego z odpowiedzialnym ojcem adopcyjnym :D

A Ketch mną totalnie zakręcił. Najpierw uwierzyłam w wersję o bracie bliźniaku, później uwierzyłam w to, że jednak się "nawrócił" i jest jednym z "good guys". Nie nadaję się na łowcę ;)
Brawo Dean, twoja nieufność się opłaciła. Ale zmyliło mnie to, że gdzieś tam czuł jakąś miętę do Mary i sądziłam, że scenarzyści nam go troszkę ocieplają, żeby przerzucić go na stronę dobra.

rafiq11

jeszcze co do Lucyfera, to jak pamiętamy ostatnie odcinki w zeszłym sezonie po tym jak Lucyfer został uwięziony w ciele bez mocy po pewnym czasie rozpoczął się proces przechodzenia mocy z Crowleya i klatki do Lucyfera, po tym jak Crowley zginął Lucyfer klatka znowu zaczeła o sobie dawać znać, bo tak patrząc Michael nie zabrał całej mocy Lucyferowi, więc co nie co powinien potrafić, ale po za tymi oczami nic nie mógł. Nie miał skąd zabierać już mocy i klatka znowu dała o sobie znać

rafiq11

zabawnie jest oglądać Lucyfera jako dobrego, ale to może być tylko przykrywka, dopoki nie odzyska swoich mocy. jack teraz właśnie po to jest mu tylko potrzebny. Ale się porobiło w tym sezonie, Jack do którego nie można mieć pewności co wyniknie z tego, Asmodeusz oraz Ketch, Lucyfer, Michael i jeszcze Nicość która może znać o sobie jeszcze znać.Po tym odcinku na razie Michael rysuje się na wroga numer 1.

ocenił(a) serial na 9
rafiq11

Myślę, że Lucyfer to Lucyfer - i przynajmniej w Supernatural nie zrobią z niego mięczaka. Pewnie wykorzysta Jacka do odzyskania mocy. Lucek jest zły - Castel wie to najlepiej, Sam wie to najlepiej. Dopóki siedział w klatce tylko demony biegaly po ziemi;).

Asmodeusz do odstrzału; ) - choć jest całkiem fajny;).

A Michał miał ciężkie przeżycia - ale to anioł i to z tych dobrych;). Dean i jego ojciec byli dla niego naczyniami;). Może sobie przypomni, że lubi ludzi;). Inna sprawa, że Michał kochał też Lucka; ).

Cass w ogóle nie powinien gadać z Luckiem - ale ich rozmowę fajnie rozpisano;)

Ja uważam, że to Nicość jest wrogiem nr 1:)- kto wie czy na końcu ludzie, demony anioły i diabeł - nie będą walczyć właśnie z niebytem;)

nan_s

chodzi o Michaela z innego świata, który jest taki jak Raphael z sezonu 6 .

ocenił(a) serial na 9
rafiq11

Ile tych Księży ciemności zostało ? bo z tego co pamiętam 2óch padło.

coolerss

Degon, Azazel,. Asmodeusz oraz Ramiel z znamieniem Kaina. Było 4 trzech poszło już do piachu.

ocenił(a) serial na 9
rafiq11

Dzieki, zapomniałem o Azazelu