Witam,
Jestem dopiero przy końcówce pierwszego sezonu.
Mam dwa pytania, odnoszące się do rozwoju akcji:
Kiedykolwiek pojedzie ktoś z braćmi, chociażby miał kilka odcinków później umrzeć lub odłączyć się?
Istnieje tu głębsza fabuła, oprócz tej, która ma być jedynie motywacją do polowania na potwory? (możliwe, że źle sformułowałem pytanie, ale mam nadzieję, że do ogarnięcia jest jego sens)
Ciekawy serial, ale dobrze byłoby, gdyby nie był oparty jedynie na zabijaniu innej zjawy w każdym odcinku. Na razie, gdybym po obejrzeniu pierwszego odcinka obejrzał piętnasty, wiedziałbym dalej o co chodzi.
Nie jest to żaden zarzut, a jedynie pytania jakiego jest rodzaju ten serial.
Okay. Po kolei.
Jeśli dobrze rozumiem pierwsze pytanie, to pytasz, czy bracia się rozdzielą lub czy jeden z nich umrze. O tusz nie wiem jak dużo chcesz wiedzieć. Ogólnie są takie sezony że umierają i zmartwychwstają co chwile. Też się rozdzielą i to też nie raz, ale że jesteś w pierwszym sezonie to pewnie chodzi ci o to czy Sam wróci na studia itp. Po tylu sezonach uwierz mi Sam w końcu zaakceptuje los łowcy.
Ostatecznie bohaterowie zawsze dobrze kończą (dlatego sceny zagrożenia życia nie wywołują już takiego napięcia jak kiedyś, no niestety taki serial)
Tak, fabuła przestanie byś taka "monotonna", ale uwierz mi, właśnie dlatego ten serial stał się taki popularny. Im dalej w sezonach tym wątki będą się dłużyć i dłużyć.
Nie mam pojęcia czy tobie się to spodoba czy nie. Mogę ci dać jedynie małą radę (tak od fana dla fana), że jeśli planujesz obejrzeć wszystko to nie znaczy, że musisz zrobić to teraz. Ja obejrzałam to "na dwa razy" w czym miałam dwu miesięczną przerwę. Po prostu serial nie wiadomo jak dobry by był po pewnym czasie wszystko się nudzi i przejada. Pisze to dla wszystkich którzy myślą, że nie da się obejrzeć takiego tasiemca. Da się, ale trzeba dać sobie czas.
Dzięki za odpowiedź, jednak w pierwszym pytaniu chodziło mi o to, czy do braci ktoś dołączy, nawet jeśli później miałby odejść lub umrzeć. Na przykład Sara w odcinku z obrazem - myślałem, że pojedzie z nimi, a tu rozczarowanie.
Słyszałem, że zaistnieją zmartwychwstania. ;)
Rozciągnięta fabuła mi odpowiada, byle była bardziej skomplikowana i niespodziewana. Jakieś zwroty akcje itd.
Jeszcze raz Dzięki.
Dołączą,dołączą :) . Nie będę zdradzać szczegółów,żeby nie psuć zabawy :) . Początki serialu właśnie takie były.Jeden odcinek,jedna sprawa.Później zdecydowanie się rozkręca.
Oczywiście że dołączy i to wiele osób , jedne na dłużej, inne na krócej, nie wszystkie umrą ,niektóre umrą i ... :-) Oprócz GOT uważam SPN za najlepszy serial i absolutnie jestem nim zachwycona, ale sezon 1-szy jak dla mnie najsłabszy. Wiadomo że to były początki i wszystko musi się rozwinąć. Oglądaj cierpliwie, pomimo że w każdym odcinku jest polowanie, czyli jak by powielacz. Ale w każdym sezonie jest do polowań dodany wątek główny całego sezonu , lub postać główna ... z sezonu na sezon coraz lepsze te wątki i lepsze postaci. Myślę że zadając takie pytanie nie przeszkadza Ci malutki spojler : do końca 12-tego sezonu są 4 główne postacie - Sam, Dean, Castiel i Crowley. Czy współpracują czy na siebie polują ??? Oglądaj a się przekonasz :-) I koniecznie daj znać co sądzisz .