oglądałem ten serial do początku trzeciego sezonu, lata temu. Serial urzekł mnie pierwszą serią - każdy odcinek to polowanie/starcie z istotami z horrorów, mitów i miejskich legend. Potem konwencja się zmieniła dlatego odpuściłem. Widzę, że serial ciągnie się niczym opera mydlana. To musi oznaczać, że wciąż ma rentowną oglądalność. Proszę o podpowiedź - czy warto do niego wrócić? W jaką stronę serial poszedł? Czy wciąż czuć klimat horroru?
Ja też zaczęłam oglądać ze względu na klimat horroru, ale im dalej tym coraz mniej tego klimatu. Przez te wszystkie sezony przerobili chyba wszystkie możliwe istoty znane z legend czy Biblii. Mimo słabszych momentów moim zdaniem warto wrócić. Ciężko bez spojlerowania opisać w którą stronę serial poszedł.
Do 5 sezonu serial trzyma wysoki poziom, później ma słabsze momenty, ale wciąż pozytywnie zaskakuje. Pojawiają się odcinki z klimatem horroru, choć raczej nie jest ich wiele, a co do tego czy warto wrócić - jak najbardziej! Ja miałam przerwę po 5 sezonie i cieszę się, że do niego wróciłam, bo mimo wielu sezonów wciąż trafiają się prawdziwe perełki.