PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=225833}

Nie z tego świata

Supernatural
2005 - 2020
8,1 97 tys. ocen
8,1 10 1 97020
6,8 9 krytyków
Nie z tego świata
powrót do forum serialu Nie z tego świata

Czy warto?

ocenił(a) serial na 7

oglądałem ten serial do początku trzeciego sezonu, lata temu. Serial urzekł mnie pierwszą serią - każdy odcinek to polowanie/starcie z istotami z horrorów, mitów i miejskich legend. Potem konwencja się zmieniła dlatego odpuściłem. Widzę, że serial ciągnie się niczym opera mydlana. To musi oznaczać, że wciąż ma rentowną oglądalność. Proszę o podpowiedź - czy warto do niego wrócić? W jaką stronę serial poszedł? Czy wciąż czuć klimat horroru?

ocenił(a) serial na 9
nillvo

Ja też zaczęłam oglądać ze względu na klimat horroru, ale im dalej tym coraz mniej tego klimatu. Przez te wszystkie sezony przerobili chyba wszystkie możliwe istoty znane z legend czy Biblii. Mimo słabszych momentów moim zdaniem warto wrócić. Ciężko bez spojlerowania opisać w którą stronę serial poszedł.

ocenił(a) serial na 8
nillvo

Do 5 sezonu serial trzyma wysoki poziom, później ma słabsze momenty, ale wciąż pozytywnie zaskakuje. Pojawiają się odcinki z klimatem horroru, choć raczej nie jest ich wiele, a co do tego czy warto wrócić - jak najbardziej! Ja miałam przerwę po 5 sezonie i cieszę się, że do niego wróciłam, bo mimo wielu sezonów wciąż trafiają się prawdziwe perełki.